perjantai 2. elokuuta 2013

Välilehdet blogiin: hyödyt ja helppo asennus

Edit: päivitetty juttu löytyy täältä tuoreilla ohjeilla mutta tästä ohjeesta löydät hyviä vinkkejä välilehtien sisällön suhteen.

Tänään askarrellaan blogiin välilehtiä. Sivut, välilehdet, paget, tabit tai mitkä lie ovat nuo blogin bannerin alla olevat lisäinformaatiota tarjoavat otsikot (käytän tässä jutussa tuota välilehti-termiä). Vaikka sinulla sellaiset jo olisi, älä karkaa vielä! Et ehkä ole saanut niitä muokkailtua kivoiksi ja aseteltua kauniisti tasaisesti sivun keskelle, vaan ne ovat asettautuneet vasempaan reunaan. Nämäkin ongelmat jäävät historiaan, kun lukaiset postauksen loppuun asti. Tämä ohje on muuten valitettavasti vain Bloggerille.

Ennen kuin startataan aiheesta muistuttaisin teitä vielä "Suomalaisten lifestyleblogien uskottavuus" -kyselystä. Siihen on vielä muutamia päiviä aikaa vastata ja toivoisin sinunkin vastaavan, jos et ole sitä vielä tehnyt.

No niin. Aloitetaan.

Miksi välilehdet blogiin?
Jokaisessa blogissa on aina jotain staattisempaa sisältöä, jonka bloggari haluaa olevan näkyvillä aina ja ikuisesti. Sellainen on yleensä bloggarin esittely, kaikki blogin seurantamahdollisuudet Facebookista Blogloviniin, tai vaikka linkki bloggarin toiseen blogiin. Sivupalkki on totta kai kätevä sijoituspaikka mutta siitä voi tulla pian kovin tukkoinen, jos sinne haluaa sijoittaa myös esimerkiksi mainosbannereita tai muita kapistuksia. Lukija joutuu selaamaan pirun kauas alaspäin ennen kuin on nähnyt kaikki oleelliset linkit. Ja moni lukija ei edes jaksa tai huomaa skrollata ja tuijotella mitä aarteita sivupalkki oikein pitääkään sisällään.
Sivupalkkiin ei myöskään mahdu kovin pitkiä pätkiä tekstiä mikä voi haitata esimerkiksi oman esittelyn tekemistä.

Välilehdet ovat oiva keino tarjota kaikki tärkeä informaatio ilman, että blogin etusivulla näyttäisi olevan ihan liikaa ihan kaikkea. Välilehtien sijainti heti bannerin alla tarkoittaa sitä, että aika monien silmät sinne harhautuvat niiden ilmestyessä ruudulle ensimmäisenä ilman mitään skrollailuja. Niihin voi myös tarinoida huoletta vähän pidempiäkin pätkiä vaikkapa juuri itsestään. Koska välilehdet näkyvät heti blogiin tultaessa, niistä saa nopeasti myös käsityksen blogin tarjonnasta. Potentiaalinen lukija voi siis kiinnostua heti ja jäädä pyörimään blogiin pidemmäksikin aikaa. Allekirjoittanutkin voisi panostaa noihin välilehtiin vähän enemmän.

Mitä sisältöä välilehtiin?
Välilehdille voi laittaa vaikka nuo edellä mainitsemani seurantamahdollisuudet ja oman esittelyn. Blogeissa näkee myös kaikenlaisia koirille, kissoille ja kengille omistettuja välilehtiä. Jos tiedät, että blogissasi on jokin aihe ylitse muiden (vaikka ne sinun unelmahäät) tai jokin kaikkia kiinnostava henkilö itsesi lisäksi (esim. koira tai poikaystävä), omien välilehtien väkertäminen näille yleisömagneeteille on ihan suotavaa. Esimerkiksi: luo välilehti "Jeppe" ja sitä klikatessa jokainen jepestä kiinnostunut lukija löytää yhden postauksen tästä koirastasi tai poikaystävästäsi. Voit myös laittaa kaikki jepellä tägätyt postaukset välilehden taakse. Näin vältyt osalta niistä ikuisista kysymyksistä aiheeseen liittyen, sillä jokainen löytää hävettävän helposti tuonne sitä käsittelevään välilehteen ja sitä myötä pääsee käsiksi kaikkeen oleelliseen tietoon. Totta kai nämä postaukset löytyisivät myös sivupalkin tageista tai linkeistä mutta älä yliarvioi ihmisten kykyjä ja haluja penkoa sivupalkkia, jos se on kovin täynnä.

Voisin antaa hauskan välilehtiesimerkin Italian ylpeydestä The Blonde Salad -blogista. Sieltä löytyy yksi välilehti nimeltä Looks, jossa on pelkkiä asukuvia vieri vieressä. Kuvaa klikkaamalla pääsee kyseisen asun postaukseen. Vähän erilaista ja oikein tyylikästä! Kerron edessä päin miten saat itse tuon tyyppisen sivun tehtyä.

Miten saat välilehdet blogiin?
Mene blogisi hallintapaneelissa vasemman reunan valikon Sivut -kohtaan:


Avautuvasta näkymästä klikkaa Uusi sivu ja eteesi aukeaa seuraavat kaksi vaihtoehtoa:

Tyhjä sivu tarkoittaa sitä, että voit luoda yhden sivun täysin oman mielesi mukaan. Esimerkiksi minä olen tehnyt blogini aneemisen Contact -välilehden tällä taktiikalla. Sivun tekeminen muistuttaa hyvin paljon postauksen tekemistä:


Oikean reunan Asetukset -kohdasta saat valita saako välilehteä kommentoida niin kuin postauksia. Jos et aio koodailla html:ää niin voit jättää kaksi seuraavaa palluraa rauhaan mutta kiinnitä niihinkin huomiota, jos koodia meinaat sivulle pistää. Muutoin voit kirjoitella ihan normaalisti, lisätä kuvia ja muokkailla tekstin ulkonäköä ym. mitä postausta tehdessäkin voit tehdä. Muista laittaa otsikkoon se otsikko, minkä nimen haluat välilehdelle antaa.


Tällä edellä kuvatulla tyylillä voit tehdä sen The Blonde Salad -henkisen välilehden, jossa on kuvia kyseisiin postauksiin johtavilla linkeillä. Eli tekstin sijasta laitat sivulle kuvia ja liität vastaavaan postaukseen vievän linkin kuvaan.

Verkko-osoite -vaihtoehto taas mahdollistaa muiden sivujen "asentamisen välilehdiksi". Esimerkiksi minulla mm. välilehdet Blogilista ja Bloglovin vievät blogini ulkopuolisille sivuille. Avautuvassa ikkunassa annat vain välilehdelle nimen ja isket kenttään sen osoitteen, mihin haluat välilehden vievän (esim. blogisi sivu Blogilistalla).Voit myös valita mihin kohtaan välilehdet asettuvat:


Ne tulevat automaattisesti tuohon bannerin alle Ylävälilehdet -kohtaan mutta vaihtoehtoisesti voit asettaa ne sivupalkkiinkin.

Välilehtien järjestystä pääset muuttamaan tuosta edellisessä kuvassakin näkyvästä vaaleansinisestä pystypalkista, joka on jokaisen sivun oman palkin vasemmassa reunassa. Tartu siitä ja liikuttele!

Muista lopuksi painaa Tallenna asettelu oikeasta yläkulmasta.

Jos haluat esimerkiksi kaikki tietyllä tagilla varustetut postaukset yhden välilehden taakse, niin valitse tuo verkko-osoite. Sitten menet toisessa selaimen välilehdessä tai muualla blogiisi ja klikkaat sitä haluamaasi tagia, jolla merkityt postaukset saavat oman välilehden blogissasi. Kopioi sivun osoite ja iske se tuohon verkko-osoite -ikkunan pyytämään URL-kenttään. Esimerkiksi jos minä tekisin oman välilhden kaikille mainosvinkki -postauksille, klikkaisin blogissani mainosvinkkitagia ja kopioisin sitten osoitteen osoitekentästä. Laittaisin tuohon urliin http://pinkbubbleblog.blogspot.fi/search/label/mainosvinkki ja tadaa: minulla on oma välilehti mainosvinkeille. Ennen postauksia välilehdellä näkyisi kuitenkin teksti "Näytetään tekstit, joissa on tunniste mainosvinkki. Näytä kaikki tekstit." mutta se tuskin haittaa. Tämä on kuitenkin helpoin tapa tehdä tämä temppu. Nämä postaukset muuten ilmestyvät ihan normaalisti etusivullakin eivätkä vain tällä omalla välilehdellään.

Nyt jos olet väsännyt välilehtiä ohjeen mukaan, saatat hieman kurtistella kulmiasi huomatessasi välilehtien kasautuneen vasemmalle ja niiden otsikoiden ulkonäkökään ei oikein miellytä silmää. Tosi moni blogi on hyytynyt tähän vaiheeseen. Mutta ei hätää! Suuntaa seuraavaksi hallintapaneelissa kohti Mallia ja valitse sitten Mukauta:
Sieltä suunnittelutyökalusta valitset sitten Lisäasetukset ja sinulle tulee kaksi kohtaa, joita voit muokata: Välilehtien teksti ja Välilehtien tausta. Sieltä voi valita fontin, koon, värit, ym. Paina oikeasta yläkulmasta Käytä blogissa, kun olet valmis.Sitten olisi vielä vuorossa välilehtien keskitys. Huom! Haluat ehkä ottaa blogistasi varmuuskopion ennen seuraavaa operaatiota, vaikka se täysin turvallinen onkin (Hallintapaneelista Asetukset --> Muu --> Vie blogi ja tallenna se koneellesi). Eihän sitä tiedä, jos sössitkin jotain ihan pieleen. Pysy vielä siellä suunnittelutyökalun lisäasetuksista ja skrollaa niistä välilehtivaihtoehdoista hieman alaspäin. Ihan viimeisenä on Lisää CSS. Lisää oikealle avautuvaan kenttään copypastella seuraava koodi juuri sellaisenaan ja paina enter.

.PageList {text-align:center !important;}
.PageList li {display:inline !important; float:none !important;}

Älkää välittäkö noista minun muista koodeistani tuolla. Sinulla ruutu voi olla tyhjä tai siellä voi olla jotain muuta. Iske tuo uusi koodi viimeiseksi.

Nyt välilehtien pitäisi siirtyä keskelle alla olevassa esikatseluikkunassa. Muista taas painaa oikeasta yläkulmasta Käytä blogissa, kun olet valmis.

Näin helppoa se on! Yhteen blogiin voi väsätä jopa 20 välilehteä mutta älkää nyt niin paljoa innostuko. Jos ryhdyitte askartelemaan, niin kertokaa ihmeessä mitä välilehtiä keksitte laittaa.

80 kommenttia:

 1. Kiitos tästäkin!

  Mä innoissani kokeilen vähän kaikkea, mitä täällä neuvotaan. Toki siis loin myös välilehdet blogiini. Olin sitä aiemminkin harkinnut, mutta se oli jotenkin jäänyt. Nyt on sivupalkki vähän selkeämpi!

  Mulla on laihdutusblogi, joten välilehtien aiheet olivat helpot: painoseuranta ja tavoitteet. Myöhemmin lisään muutoskuvia-välilehden, sitten kun niitä isompia muutoksia on saatu aikaan.

  Julkaistuani välilehdet menin saman tien Google Analyticsiin (täältähän sain vinkit siihenkin!) stalkkaamaan, että mitäs siellä tapahtuu. Ja kyllä siellä heti oli joku välilehtien kimpussa, joten ei ollut ihan huono idea tämä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Laitoit todella hyvin aiheeseen sopivat välilehdet. Niistä luulisi lukijoiden olevan ensimmäisenä kiinnostuneita (jos siis tietävät blogisi aiheen). Ne vetävät varmasti väkeä.

   Poista
 2. Jee, mä olen jo hetken pohtinut että pitäisi selvittää miten noita välilehtiä saa vähän keskemmälle. Kiitos siis tästä(kin)! :)

  http://beingmarika.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Olen vähän veikannut, että se keskitys on monella mielessä mutta keinoa ei ole löytynyt.

   Poista
 3. Ei liity tähän, mutta voisitko joskus tehdä postauksen tosta Google+ -seuraajat -gadgetistä ja yleensäkin Googleplussan funktiosta bloggareille? Mulle ei ole oikein auennut koko Googleplussan idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Aika monelle koko Google+ on jäänyt vähän vieraaksi :P Voin tehdä juttua.

   Poista
 4. Kiitos taas hyvistä ohjeista tällaiselle tumpelolle. Sain lisättyä välilehdet :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkeistä taas! Sain keskitettyä noi välilehdet (on aina ärsyttäny mua, kun ne on sivulla olleet!) ja laitoin suorat linkit muille sivuille. Mulla on vaan perus minä (eli kerron vähän itsestäni), bloglovin, blogilista ja instagram :) Innostuin samalla vähän muutenkin muokkaamaan ulkoasua!:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä selkeästä ohjeesta. Jos joku asia kuitenkin voi mennä metsään, kun näitä yritän tehdä, se varmasti myös menee, huoh! Eli miksiköhän oma välilehtiosio ei ilmesty otsikon alle, vaan ihan ylös faviconin päälle. ulkoasua muokkaamalla koitin vetää se otsikkorivin alle, mutta ei suostu siihen jäämään vaan kipuaa takaisin ylös. Toinen asia, vaikka tein vain yhteydenotto-välilehden, näkyy tallennuksen jälkeen välilehtiä kaksi. Etummaiseksi tulee välilehti "etusivu" ilman että olen sellaista (kai?) tehnyt. Sitä ei voi edes poistaa, sellaista nappulaa ei ole. Piilotin nyt koko rivin näkyvistä, kun muutakaan osaa tehdä. On tämä niin vaikeaa, vaikka en ihan blondiksi tunnustaudukaan. Jos ehdit auttaa, olisin todella kiitollinen. Ja kiitos kivoista ja tärkeistä ohjeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei onnistunut heti! Valitsit varmaan siis tuon ylävälilehdet vaihtoehdon. Silloin kun välilehdet menevät faviconin päälle, onko siinä widgetissä kuitenkin tuommoinen kapea vaaleansininen palkki vasemmassa reunassa? Jos tartut siihen ja vedät widgetin halutulle paikalle, sen pitäisi pysyä siinä. Jos nappaa muusta kohdasta niin se ei pysy paikalla. Auttaisikohan tämä?

   Mitä tuohon etusivuongelmaan tulee, niin et pysty luomaan vain yhtä välilehteä, esim. yhteydenottosivua. Niitä on oltava aina vähintään kaksi mutta toinen niistä on siis blogisi etusivu. Kai siinä on helpotettu ja tehty loogisemmaksi sitä, että jos menee sille välilehdella (esim. se yhteydenotto) niin sieltä olisi vaikeampi päästä takaisin, kun sieltä katsottuna blogissa ei olisi muita välilehtiä ollenkaan (toki nuolella taaksepäin ja bannerin kautta pääsisi). Tähän saattaa olla jotain koodailukikkoja mutta niistä en osaa sanoa.

   Poista
 7. Tuhannet kiitokset. Luulin kyllä siirtäneeni tai yrittäneeni siirtää widgettiä sinisestä palkista, mutta ilmeisesti en sitten kuitenkaan ollut. Nyt siirtyi oikealle paikalle :)
  Kiitos, että jaksat pitää näin tärkeää ja laadukasta blogia ja suurkiitos siitä että vastaat nopeasti, tai että yleensäkin viitsit vastata ja jakaa tietoa. Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun toimii! On mukavaa olla avuksi. Turha tietoa on itsellä pantata :) Samoin, hauskaa loppupäivää!

   Poista
 8. Kiitos tästäkin neuvosta :)
  Miten sen saa nyt, kun se välilehti, missä ei ole juuri sillä hetkellä on harmaa, pois?

  http://thisisbeautifulday.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Välilehtien tausta. Sieltä voit valita sopivan värin! Tekstillekin on oma kohtansa, jos sitä haluaa muuttaa.

   Poista
 9. Ihanaa, vihdoinkin sain ne keskitettyä! Iso kiitos sinulle! :)

  VastaaPoista
 10. entä jos käy niin,että kun on laittamassa tota verkko-osoitetta tai tota niin jos laittaa siihen vaik oman bloglovinin nin se vie vaan siihen bloglovinin etusivulle eikä ollenkaan omalle sivulleni?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mites se nyt sillein... Kannattaa ehkä kokeilla niin, että ei itse ole kirjatuneena Blogloviniin, kun hakee osoitteen. Jos se auttaisi. Etsit vaikka Bloglovinin hakutoiminnolla blogisi sieltä ja klikkaat blogisi Bloglovinsivulle ja kopsaat siitä osoitteen. Pitäisi kyllä toimia ja en muuten ymmärrä mikä siinä on. Bugi sitten.

   Poista
 11. Minä en enää ymmärrä bloggerin koodia, ennen se oli tavallisena simppeli html:nä mutta nykyään on ties mitä div-sotkua, oijoi... Oli miten oli, olen aikanaan poistanut koodista pitkiä pätkiä kaikenlaista turhaa.

  Nyt kun koetan saada blogiin sivuja, saan ne kyllä esiin mutta mallin mukautuksen lisäasetuksissa minulla ei ole ollenkaan vaihtoehtoja fonttien, koon tai värien muokkaukseen. Luonnollisesti en voi jättää niitä minifonttina killumaan blogiotsikon alle nolon näköisinä.

  Olen siis aikanaan koodia muokatessa poistanut jonkin koodinpätkän jonka avulla voisin muokata välilehtien ulkonäköä mutta ei aavistustakaan minkä pätkän.

  Onko vinkkiä millä hakusanoin koodista voisi löytyä välilehtien ulkonäön muokkaukseen vaikuttava koodinpätkä? Perustin jo harjoitusbloginkin jonka muokkaamattomasta koodista koetin etsiä asiaan vaikuttavaa koodia mutta ei ole tarpeeksi osaamista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se koodi on muuttunut aikojen saatossa aika paljonkin. En osaa tähän hätään sanoa, missä kohtaa se siellä on mutta löysin pikaisesti tällaisen ohjeen, jolla välilehdet saa laitettua HTML/Javascript gadgettina sinne blogiin. Ainakin minun testiblogissa toimi moitteettomasti ja ihan hienon näköinen tuli. Tosiaan ihan siinä koodin loppupäässä on ne paikat, mihin osoitteisiin sivujen tulisi viedä ja minkä nimisiä ne on. Mutta sinulle on koodit ilmeisesti tuttuja :)

   Poista
  2. Kiitos vaivannäösta! Tutustun asiaan pikimmiten...

   Poista
 12. Miten saan sen tonne sivuun kun se tulee nyt potsuaksen alle ? :DD
  http://diamond-nani.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä pitäisi olla vasemmassa reunassa sellainen harmaa palkki, jossa valkoisia pisteitä. Siihen kun tartut, niin voit siirtää sivut postausta ennen. Siis siellä blogin ulkoasun muokkauksessa tämä.

   Poista
 13. Heipparallaa! Mitenkäs kuule ku mulla on noi välilehdet tein, mutten pysty tekemään kuin yhden postauksen niiden alle? Tai niinku pystyykö sinnekin kirjoittelemaan jotenkin monia postauksia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välilehtien taakse tulee sivuja, eli niihin ei voi kirjoitella postauksia niin kuin tähän blogin pääsivulle. Sinne saa tosiaan vain yhden jutun. Jos haluat julkaista siellä enemmän juttuja vaikka tietysti aihapiiristä, niin sitten tägäät ne kaikki postaukset aina tietyllä tägillä ja laitat sen tägin osoitteen välilehden osoitteeksi (siis niin kuin tuossa tekstissä mainosvinkki-esimerkin kanssa on tehty). Mutta ne postaukset näkyy julkaistaessa myös blogin etsivulla, eikä vain siellä välilehdellä.

   Toivottavasti auttoi!

   Poista
 14. miten saa tällaiset viivat tuohon välilehteen että se otsikko jää niiden keskelle? kuten tässä http://thenextepisode-katarina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sulla on laitettu välilehtien aksentit läpinäkyviksi, niin siellä samaisessa Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Lisää CSS kenttää kun laitat

   .tabs-inner .section:first-child ul {
   border-bottom: 1px solid #EAEAEA !important;
   border-top: 1px solid #EAEAEA !important;
   }

   ja vielä vikan rivin jälkeen painat enteriä, tuollaiset viivat pitäisi näkyä esikatselussa.

   Poista
 15. Kiitos taas tästä postauksesta ja näistä vinkeistä! :)
  Nyt koristaa munki blogia välilehdet :D
  http://y-anah.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 16. Kiitos taas tästä postauksesta ja näistä vinkeistä! :)
  Nyt koristaa munkin blogia välilehdet! :D
  http://y-anah.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 17. Hei osaatko neuvoa, miten välilehteen saa liitettyä kaikki "tunnisteilla/tageilla" varustetut postaukset? Miten ne ilmestyy sinne, vai pitääkö ne jotenkin lisätä yksi kerrallaan... vai mitä? En tiedä onko sinulla jo joku muu postaus tähän liittyen, mutta eksyneen on turha lähteä huitomaan eteenpäin. Ihan sekaisin olen, mutta tästä postauksesta oli jo jonkin verran hyötyä - kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, se on mukana tuossa ohjeessa:

   Jos haluat esimerkiksi kaikki tietyllä tagilla varustetut postaukset yhden välilehden taakse, niin valitse tuo verkko-osoite. Sitten menet toisessa selaimen välilehdessä tai muualla blogiisi ja klikkaat sitä haluamaasi tagia, jolla merkityt postaukset saavat oman välilehden blogissasi. Kopioi sivun osoite ja iske se tuohon verkko-osoite -ikkunan pyytämään URL-kenttään. Esimerkiksi jos minä tekisin oman välilhden kaikille mainosvinkki -postauksille, klikkaisin blogissani mainosvinkkitagia ja kopioisin sitten osoitteen osoitekentästä. Laittaisin tuohon urliin http://pinkbubbleblog.blogspot.fi/search/label/mainosvinkki ja tadaa: minulla on oma välilehti mainosvinkeille. Nämä postaukset muuten ilmestyvät ihan normaalisti etusivullakin eivätkä vain tällä omalla välilehdellään.

   Poista
 18. Kiitos ohjeesta!
  Olin etsinyt ja pohtinut ja turhautunut jo noihin bloggerin tarjoamiin työkaluihin. Luulin, ettei välilehtien luominen tageilla olisi edes mahdollista! Ohjetta oli ihanan helppo noudattaa, ja koska koodin lisääminen tuntuu sotkevan mobiiliskaalauksen asetukset, niin oli ihanaa ettei tähän moisia rimpsuja edes vaadittu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että löysit tänne. Toi on kivan yksinkertainen ja nopea tapa tehdä välilehdet tageille.

   Poista
 19. Moi! Oon puoli tuntia nyt tuijottanut bloggeria, mutta mulle ei vaan ilmesty millään noita kahta vaihtoehtoa (tyhjä sivu & verkko-osoite) kun painan uusi sivu-kohdasta, vaan näkymä siirtyy automaattisesti tekemään tyhjää sivua... Missäköhän vika, miten saan luotua verkko-osoite välilehden? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katohan, mullakin on sama. Tämä on jokin uusi ominaisuus. Täytyy päivittää juttu. Mutta saat tämän Bloggerin ohjeen avulla. Se on siellä lopussa ulkoiseen sivustoon linkittyvä sivu.

   Poista
 20. Kiitos Susanna - jälleen täältä meidän bloggareiden aarrearkusta löytyineillä ohjeilla mentiin ja onnistuttiin (omin päin kävin tosin vähän räpläämässä ulkoasukohtaakin, koska omassa bloggerissa sivut ja ylävälilehtivalikot eivät ihan noin vain näyttäytyneetkään - jännää!)! Mahtihomma, että meillä on tämä Pink Bubble, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma! Kiitos itsellesi Taitsi, kun tulit vielä kommentoimaan :)

   Poista
 21. Hei!

  Kiitos vinkeistä. Tiedätkö, saako jonkun välilehden blogin etusivuksi? Eli jos kirjoitan blogin osoitteen osoitekenttään, se veisi suoraan tälle välilehdelle eikä blogiteksteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapi saada, en tosin ole kokeillut itse. Uudelleenohjauksella se onnistuu. Tässä yksi ohje, jota on ilmeisesti päivitelty vastaamaan nykyistä mallia.

   Poista
 22. Sulla on täällä ihan mahtisivusto, josta haluaisin kiittää ihan tositosi paljon. Ilman en olis päässyt alkua pidemmälle :)
  Sellainen kysymys mulla on, että voiko noita välilehtien sisältöjä myöhemmin muokata? Jos tulee kirjoiteltua sinne jotain, mikä alkaa myöhemmin kaduttaa tai jota haluais muuttaa?
  Ja jos, niin miten se onnistuu?

  Kiitos etukäteen! t. Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Annukka! Saat muutettua sisältöä ihan sieltä Sivut ja klikkaat sen sivun nimeä, jota haluat muokata. Pääset kirjoittelemaan sinne ihan normaalisti. Samoin linkkejä, kun menet Ulkoasu -> Sivut -reittiä sinne sivugadgettiin.

   Poista
 23. Ja vielä samalta tyhmältä kysyjältä (Annukka) lisäkysymys, että jos teen välilehtiä, niin miten tälle varsinaiselle blogille voi antaa myös otsikon? Siis noin kuinka sullakin on ekana "blogi" ja sit vasta tulee noi muut.
  Soriiiii ja kiitos :)

  t. Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teet sivun, niin nimen voit laittaa siihen otsikkokenttään sivua tehdessä. Linkkisivulle voi antaa nimen siellä Ulkoasu- > Sivut -kohdassa. Kun muokkaat Sivut-gadgettia siellä, voit muokata kaikkien välilehtien nimiä samalla. Ja järjestystä.

   Poista
 24. Ooh kiitos tuhannesti ohjeista!!!! Tässä oon koko illan tuskastellu tämän asian kanssa ja näillä ohjeilla homma hoitu kymmenessä minuutissa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Tapa on ehkä muuttunut vähän mutta hyvä, että onnistui.

   Poista
 25. Vastaukset
  1. Tämä on vähän muuttunut. Teen päivitetyn version pian. Jos sinullakin sitten toimisi.

   Poista
 26. Mites siitä saa nuo laatikot pois niin kuin sinulla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat, kun laitat taustan transparentiksi niin kuin tuossa loppupuolella neuvotaan (Malli -> Mukauta jne.)

   Poista
 27. Saisiko tohon välilehtien keskittämiseen uutta koodia? :) En saa tuolla sun koodilla sitä jostain syystä tehtyä... johtuneeko Bloggerin muutoksista koko välilehtien lisäämisessä..

  Entä miten noiden välilehtiotsikoiden ympärille saa tällaiset kehykset: http://thenextepisode-katarina.blogspot.fi/ ? Itse onnistun saamaan vain joko täydelliset neliöt, tai sitten ei viivoja ollenkaan...

  VastaaPoista
 28. Ohops, anteeksi edelline kommenttini, löysinkin tuosta aikaisemman kommentista vastauksen tuhon "kehys"juttuun, ja nyt sain myös ohjeillasi toimimaan tuon keskityksen -olin unohtanut painaa enteriä! :) Blogisi on ihan mahtava, oon täältä saanut hurjasti vinkkejä blogini ulkoasuun, kiitos!

  VastaaPoista
 29. Moiks! Mul on sellanen problema, et oon luonut ton sivun ja julkaisin sen. Myös sain ton painikkeen tehtyä, no sit ku klikkaan sitä nii se ei näytä sitä sivua. Eli mitä mun pitäs tehdä? Toivottavasti ymmärsit tästä mun selittelystä.. :D

  VastaaPoista
 30. Sain ongelman ratkaistua :) heheh.

  VastaaPoista
 31. Kiitos paljon tästä postauksesta! Auttoi tosi paljon, ja olen saanut paljon hyviä vinkkejä blogisi kautta,sillä olen uusi bloggerissa! Sait myös uuden seuraajan!

  Kiitoskiitos,
  Terveisin Sonja

  www.sosolifestyle.blogspot.fi

  VastaaPoista
 32. Heippa, osaatkohan kertoa miten noiden välilehtien välit saisi isommiksi? Esim miten saisi sun sivulla välilehtien "blogi" & "info" väliin enemmän tilaa? :) Entä osaatko sanoa, miten blogin bannerin sekä otsikon väliin saisi esimerkiksi viivan "erottamaan" ne toisistaan, ettei väliin jäisi vain tyhjää tilaa :)

  Kiitos jo etukäteen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! En osaa suoralta kädeltä sanoa ja olen vähän huonosti netin ääressä tällä hetkellä. Kun minulla on paremmin aikaa (ensi viikolla), voin yrittää tsekata tämän. Ainakin tuon välilehtijutun luulisi onnistuvan suht helpolla.

   Poista
 33. Googlailemalla löysin tähänkin vanhaan postaukseen. Kiitos kovin vinkeistä, nyt sain omankin blogin vähän parempaan kuosiin. :)

  http://aaradhela.blogspot.com.au

  VastaaPoista
 34. Heippa! Minäkin löysin tänne vasta nyt googlaamalla vinkkejä. Välilehtiä on nyt blogissani, mutta kysymys kuuluu, kuinka saan niiden välit suuremmiksi...? Kovin ovat supussa nyt. Blogini löytyy osoitteesta http://yourssblogi.blogspot.fi/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! En tiedä koodia tuohon. Sinun pitää vaan laittaa sopiva määrä välilehtiä ja keskittää ne :D Tai sitten kokeilla muuttaa blogisi leveyttä noin muutenkin, jos se on kovin kapoinen.

   Poista
 35. Hei! Haluaisitko neuvoa minulle, miten saan tuon välilehden taustan tuollaiseksi "nauhaksi" niin kuin tässä blogissa:

  http://kimbeshetu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä tiedä, miten tuo nauha on tuohon laitettu. Oletko kysynyt ko. bloggarilta?

   Poista
  2. Kyseinen bloggari ei ole päivitellyt blogiaan kuukausiin

   Poista
  3. Ai, no harmi juttu. Jos törmään vastaavanlaiseen ohjeeseen, niin teen kyllä jutun.

   Poista
  4. Itse asiassa löysin kyseisen kikan itse, piti vain muuttaa blogin mallia. On minulla toinenkin pulma; miten saan vaihdettua blogistani sen alueen taustaväriä, johon kaikki postaukset tulevat? Nykyinen ei oikein sovi blogin muuhun ulkoasuun. Kiitos jos voit auttaa :)

   Poista
  5. Ai niin, blogini löytyy osoitteesta http://tuntilaisentarinoita.blogspot.fi/ .

   Poista
  6. Taitaa onnistua sieltä mallin muokkauksesta -> lisäasetuksista ja sieltä taustat ja päätausta.

   Poista
 36. Kiitos tästä todellakin oli hyötyä! :) Mulla jäi noihin välilehtiin sellaiset "rajat" Haluaisitko vielä auttaa miten saisin ne pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäikö sulla jokaisen sivun väliin raja vai vain ala- ja yläpuolelle? Kokeilitko jo noita loppuosan ohjeita? Mulla jää toiseen testiblogiin sellaiset rajat ylä- ja alapuolelle ja yritän löytää sopivaa keinoa poistaa ne. Teen pikku postauksen aiheesta, kun sopiva css löytyy.

   Poista
  2. Ala- ja yläpuolelle jää molemmille rajat ja sivujen väliin eikä ne lähtenyt vaikka muutin tuon taustavärin läpinäkyväksi ja kokeilin noita ohjeita :/ Voii kiitos, sitä ootellessa haha :D

   Poista
  3. No voi... Tää on ihme juttu mutta yritän penkoa sitä ohjetta.

   Poista
 37. Mulla on Windows 8.1 ja mulla ei aukee mitään vaihtoehtoja kun painan uusi sivu, miten siis nyt toímin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. windowsin mielenliikkeet eivät ihan aukea minulle. Oletko kokeillut jo useammalla selaimella?

   Poista
 38. Moikka! Oon nyt tässä viimeset 2 tuntia tuskastellut tän asian kanssa, ja lopulta päätin pyytää sulta henk.koht. apua. :D
  Tosiaan, en saa noita välilehtiä _millään_ keskitettyä. Oon tehnyt kaiken mitä on käsketty monta kertaa, mutta ei vaan toimi. Blogi on uusi, ja vielä aika vaiheessa. En aloita kirjoittelemista ennenkuin saan ulkoasusta mieluisan.
  En tiiä yhtään mitä mun pitäis tehdä, ja ärsyttää ihan hirveesti kun ei toimi. :/

  http://hawkfall.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. jos tuolla ei toimi, niin on vaikea sanoa, mistä kiikastaa. Onko sinulla ehkä jotain muuta koodia lisätty? Joku toinen koodi voi "häiritä" tätä. Ja ihan perus teema?

   Poista
 39. Poistin kaikki lisäämäni CSS - koodit ja laitoin uudelleen, heti toimi. :D Varmaan oli joku häiriötekijä tuonne koodien sekaan vahingossa eksyny / enterin painaminen unohtunu.

  VastaaPoista