keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Mainosvinkki: säästä, tienaa ja mieti tarkkaan

Tämänkertaisen mainosvinkkipostauksen seurauksena lompakkosi joko pullistuu tai tyhjenee uhkaavasti. Tutustumme nimittäin muutamaan verkkokauppaan, jotka antavat bloggareille alennusta. Jos et haluaisi itse tehdä ostoksia mutta raha kyllä kelpaisi, niin siihenkin löytyy idea. Lopuksi mainitaan eräs palvelu, joka on mainoslinkeillä tienaavan bloggarin näkökulmasta hieman kyseenalainen mainostettava mutta muille oikein oiva palvelu.


PikkuVanilja: alennusta vauvanvaatteista -ja tarvikkeista
PikkuVaniljan verkkokauppaan löysin sattumoisin PikkuVanilja -nimisen blogin kautta. Blogia kirjoittava Martina pyörittää myös tätä verkkokauppaa, josta löytyy kaikkea ihanaa vauvalle ja vanhemmille. Koska tiedän teissä lukijoissa olevan useita äiti-ihmisiä tai sellaiseksi kohta tulevia, laitoin verkkokaupan bloggaaja-alennuksineen heti muistiin kun siihen taannoin törmäsin. Saat -10% alennuksen ostokerrasta, kun laitat blogiisi linkin PikkuVaniljan verkkokauppaan. Tarkemmat ohjeet yhteistyöhön löytyvät täältä.

Maylash: rahaa ripsiseerumeilla
Ripsiseerumit tuntuvat olevan kovassa huudossa juuri nyt. Niitäkin myymällä voi tienata. Maylashilla on oma affiliateohjelmansa, eli saat rahaa jokaisesta sinun henkilökohtaisen linkin kautta myydystä tuotteesta. Maylashia voi mainostaa tai suositella myös rekisteröitymällä heidän ohjelmaansa Tradetrackerilla mutta silloin saat jokaisesta myynnistä 10€ itsellesi, kun taas Maylashin omaan ohjelmaan liittyessäsi saat 15€. Liittyminen tapahtuu täällä ja löydät sivuilta myös hyvät ohjeet. Voit laittaa blogiisi tms. linkkejä tai mainosbannereita. Rahat saat tilillesi, kun myyntejä on kertynyt 100€ edestä, mikä on tietenkin enemmän kuin esimerkiksi Tradetrackerilla. Mutta jos tiedät, että myyntejä tulee, niin nyt voit saada itsellesi hieman enemmän pennosia per ostos. Ja niitähän tulee, jos vaikka kirjoittelet omista kokemuksistasi tuotteen kanssa läträtessä.

DesignWest: alennuksella kaunista kotiin
DesignWestin verkkokaupassa myydään kaikenlaista pientä ja ihastuttavaa sisustustavaraa astioista tekstiileihin sun muuhun. Sisustava bloggaaja säästää -10% DesignWestin verkkokaupassa esittelemällä ostoksensa blogissa ja linkkaamalla takaisin kauppaan. Tarkemmat ohjeet alennuksen saamiseksi löydät täältä.

Home Interior: lisää alennuskamaa kotiin
Home Interior on toinen sisustuskauppa, joka tarjoaa -10% alen mutta jo ihan pelkästä linkistä. Voit siis pitää ne varsinaiset ostoksesi ihan omana tietonasi. Katso lisätietoa täältä.

Ostohyvitys: mainostaa vai eikö mainostaa?
Sitten se yksi mainostettava, jota suosittelen miettimään muutaman kerran, jos bloggaajana itse harrastaa affiliatemainontaa ja haluaa sillä tienata (jos nyt putosit kärryiltä, lue tämä postaus). Sehän on Ostohyvitys (tai mikä tahansa muu ostoista hyvittämiseen keskittynyt yritys), joka on viime aikoina mainostanut blogeissa urakalla. Yrityksen ideana on siis maksaa rekisteröityneille asiakkailleen takaisin rahaa heidän tekemistään verkko-ostoksista, kunhan ne tehdään Ostohyvityksen linkkien kautta. En tiedä mitä suklaapatukoita bloggareille on taas luvattu mutta moni itsekin affiliatemainontaa harrastava bloggari on mainostanut palvelua blogissaan. Tavallisille netinkäyttäjille ja affimainontaa harrastamattomille bloggareille palvelu on todella hyvä keksintö ja bloggarina siitä voikin vinkata. Mutta jos mainostat Nellyä sun muuta omilla mainoslinkeilläsi ja bannereillasi, niin tästä palvelusta ei kannata ehkä huudella lukijoille, jos ei halua nähdä notkahdusta omissa tuloissaan. Palvelut pelaavat aivan samoilla Tradedoublerin ym. mainoslinkeillä ja he vain maksavat osan saamastaan komissiosta takaisin käyttäjilleen. Jos lukijasi ryhtyvät palvelun käyttäjiksi, he eivät sitten enää ostele sinun (tain kenenkään muun bloggarin) linkkien kautta. Se voi sitten harmittaa, kun suklaat on syöty.

Siitä vaan sitten sopivaa shoppailu- tai tienauskohdetta valitsemaan. 

15 kommenttia:

 1. Mietin tässä päivänä muutamana just tota Ostohyvitystä että meneekö se just noin että ostaja periaatteessa klikkailee omia affilinkkejään.. ja oikeassa taisin olla :)
  Blogini on kokonaan englanniksi ja mainoksetkin ulkomaisiin / ulkomaille toimittaviin kauppoihin, joten en oo joutunu pähkäämään että mainostanko Ostohyvitystä vai en :D. Itse kun käytän shoppailuun juurikin *omia affilinkkejäni :---D*.

  http://laralizard.blogspot.fi/
  ^en linkitä, olen kuullut että Google katsoo spämmiksi ja rankaisee. Onko totta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Ostohyvityksen affilinkkien kautta siinä ostellaan, eli ei sen kummempaa. Omien linkkien kautta ostaminen on ostohyvitystä itselle sekin!

   Google rankaisee mistä sattuu milloinkin. Ota siitä nyt selvää :) Ei se varmaan automaattisesti noita spämmiksi laske. Rankaisut on aika monen asian summa. Minun sijoitukset ei ole ainakaan mihinkään pudonnut ja linkkejä on paljon.

   Poista
  2. Lara: Tavallaan noin, mutta ei ihan. Olemme kyllä integroituneet moniin verkkokauppoihin affiliate-verkkojen kautta, jotka tuottavat meille myyntien teknisen seurantajärjestelmän sekä laskutuksen verkkokauppojen suuntaan. Miten tuo teknisesti on tarkalleen toteutettu menee vähän hankalaksi selittää, mutta tule vaikka seuraavassa affitilaisuudessa nykäisemään hihasta niin näytetään tuo sinulle tarkemmin.

   Mitä tulee tuohon omien affiliate-linkkien kautta tilaamiseen se ei ole aivan kaikissa affiliate-ohjelmissa sallittua. Useimmat verkkokaupat eivät Suomessa pahastu siitä, että bloggaaja tekee omat ostoksensa omien affiliate-linkkiensä kautta. Joillakin ulkomaisilla verkkokaupoilla on tuohon kuitenkin hyvin tiukka kielteinen linja. Olen kuullut, että tämä on tullut joillekin bloggaajille vähän yllätyksenä. Ainakaan niitä omia Google AdSense -mainoksia ei kannata mennä klikkailemaan mainostulojen toivossa... ;)

   Yllättävän moni isokin bloggaaja tekee tilaukset meidän kautta siksi, että meiltä saatava bonus tulee varmemmin ja on usein suurempi kuin bloggaajan itsensä verkkokaupalta saama affiliate-komissio.

   Omien ostosten tekeminen omien affiliate-linkkien kautta on kuitenkin siinä mielessä hyvä tapa, että tuolla tavalla huomaa jos ostoksista ei tulekaan komissioita. Ei ole aivan tavatonta, että affiliate-ohjelmissa on sellaisia seurantahäiriöitä, joita valtaosa bloggaajista ei ikinä huomaa. Meidän onnena on, että meillä on 100 000 käyttäjää, jotka tekevät ostoksia palvelumme kautta muutaman sekunnin välein joten havaitsemme nuo seurantaongelmat aika äkkiä.

   Markus Ossi / Ostohyvitys.fi

   Poista
  3. Kirjoituksen pointti ei ollutkaan ne omat ostokset. Harvalle affilinkkejä ja -mainoksia käyttävälle bloggarille se suurin tulonlähde ovat ne omat ostokset ja niistä saatu komissio. Eli kun myy lukijoilleen affilinkkien ja mainosten kautta, ostohyvitystä tarjoavien palveluiden mainostaminen ei ole järkevää. Jos lukijat siirtyvät käyttämään ko. palveluita, he eivät enää osta bloggarin linkkien kautta, jolloin hänen mainostienestinsä tippuvat. Eli jos haluaa käyttää blogissaan affilinkkejä ja -mainoksia ja vielä tienata niillä, ostohyvityspalveluiden samanaikainen mainostus ei ole järkevää.

   Kuulostaa hieman oudolta, että teidän kautta saatu bonus olisi usein suurempi kuin bloggarin saama komissio. Cashbacksivustot, joihin siis Ostohyvityskin kuuluu, saavat usein pienempää komissiota kuin bloggarit. Tehän otatte vielä siitä saadusta komissiosta puolet itsellenne. On siis vaikea kuvitella, että bonuksen (komission) suuruus jäisi useimmissa tapauksissa bloggarille itselleen maksettavaa komissiota suuremmaksi. Olisi mielenkiintoista saada vaikka neljä, viisi esimerkkejä, mistä kaupoista ostoksia tehdessä bonus olisi suurempi kuin bloggarille maksettava komissio.

   Poista
 2. Tää juttu ei nyt auennut minulle. Mikä tämän pointti on? Onko tämä mainos? Jos idea on, että näillä voi bloggari tienata, niin tienaatko sinä mainostamalla näitä kauppoja? Liekö tyhjäkäynnille syy kelloaika (yöllä 3:46) vai muuten vaan tekstinymmärtämisentaidonpuute?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mervi hyvä, tuohon aikaan olla nukkumassa :) Mainosvinkki on blogissani oleva sarja, jossa vinkataan uutta mainostettavaa bloggareille tuttujen Nellyjen lisäksi. Muut osat löytyvät tuon tagin alta. Jos tämä olisi maksettu mainos, tässä lukisi niin. Se sanotaan jo tuolla sivupalkissa. Ilmaista mainostahan tämä on noille tahoille. Bloggari voi tienata (Maylash) tai säästää, jos on shoppailemassa muutenkin (alennukset).

   Poista
 3. Oi olipa ihana yllätys törmätä omaan pieneen verkkokauppaani täällä!! Kiitos kaunis Susanna <3

  VastaaPoista
 4. vähän off topic, mutta päädyin blogiisi vasta nyt ja olen ihan innoissani, blogisi on mainio ja ihanaa lukea välillä jotain ihan oikeata asiaa!

  VastaaPoista
 5. Hei

  Löysin blogiisi toisen lukuluetteloa seuraamalla. Minun pitäisikin varmaan tehdä reklamaatio; olen viimeiset kaksi päivää aikalailla täysipäiväisesti lukenut postauksiasi sekä seurannut ohjeitasi, siistinyt omaa blogia sekä laiminlyönyt täysin kotityöt ja perheenjäsenet huomiolta ;) Teen myös tunnustuksen; jos blogiosoitteestani näkyy Analyticsissä sivuillesi paljon liikennettä niin ei, se ei todellakaan ole robotti vaan ihan minä vaan. Mutta tosissaan, blogisi on ollut sellainen aarreaitta, että enpä keksi montaa yhtä hyödyllistä sivustoa joihin olen netissä aiemmin törmännyt. Siispä iso kiitos tässä vaiheessa!

  Ja jos saa toivepostausta ehdottaa (olen vasta heinäkuussa menossa vanhoissa jutuissasi, joten voi olla että tämä tuleekin vielä vastaan) niin aiheesta kuvien käyttö ja lähdemerkintä – kuten Facebookissa leviävät hauskat meemit tai Pinterestistä löydetyt sykähdyttävät mietelauseet ja hillittömät huumorikuvat... Saako näitä käyttää ja millä tapaa? Esimerkiksi sinulla on hauskoja kuvia postauksia kuvittamassa, mistä näitä löytää vai työstätkö ne itse? Toinen aihe on videopostaukset, joka kiinnostaisi kovasti.

  Noniin, jatkan iltaa blogin parissa (olen jo varmuuskopioinut, päivittänyt bannerin, tehnyt välilehtiä, tsekannut tagipilven jnejne...). Ainakin tässä vaiheessa voi todeta, että blogin ylläpito vie aikaa ja paljon. Mutta hauskaahan tämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hei Katjamaarit ja tervetuloa mukaan! Reklamaatio vastaanotettu. Tulisinko minä teille korvaukseksi siivoamaan? :D

   Hyvä aihe-ehdotus! Tuosta ei ole vielä tehty juttua ja olen itsekin miettinyt asiaa ja ajatellut selvittää käytänteitä. Monet näistä kuvista/teksteistä on tehty suoraan levitykseen ja niiden alkuperää on hyvin vaikea selvittää. Se on kadonnut jonnekkin jakamisen myötä tai sitä ei ole koskaan ollut tarpeen edes esitää. Aika harmaata aluetta ne siis ovat. Ja en ole tehnyt ko. kuvia itse, vaan hyödyntänyt paremman tiedon puutteessa.

   Poista
 6. Tiedätkö miten blogiin saa esim. erilaisen fontin (ei siis bloggerin valmiista fonteista) postauksen otsikkoon? Tiedän että se pitää ladata esimerkiksi dafont.comista, mutta entä sitten...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole koskaan tullut tarvetta kokeilla mutta ilmeisesti ohje ei edes mahtuisi tähän kommenttiin. Googlailin vähän ja esim. täällä ja täällä on ilmeisesti hyvät ohjeet. En kyllä kokeillut mutta toivottavasti toimivat sinulle.

   Poista
  2. Kiitos paljon! Täytyy kokeilla ja toivoa että nuo toimivat! :)

   Poista