maanantai 1. syyskuuta 2014

Blogikuukausi: Elokuun elämöinnit

Uusi kuu ja vanhat kujeet - sehän on taas kuukausikatsauksen paikka! Sinne meni elokuu 2014. Muistelkaamme häntä nyt: 


Kuukauden raha-asiat
Elokuussa oli jälleen ilmassa tilityksiä siitä, kuinka bloggareilla ei ole rahaa tai töitä (vitsi, kun en nyt millään löydä sitä yhtä juttua, jonka halusin teille linkata!). Omasta rahattomuudesta kirjoittaminen blogissa on edelleen aika iso juttu mutta sitä kuitenkin tehdään jonkin verran. Köyhyys-postauksesta saa yleensä myötätuntoa ja kehut siitä, että kissa on taas nostettu pöydälle. Kun tilanne on toinen, eli rahasta ei ole pulaa, bloggarit eivät edelleenkään kirjoittele siitä suoraan blogissaan. Mutta muissa medioissa omasta rahankäytöstä, tai jopa tuhlaamisesta, voidaan puhua hyvinkin paljastavasta. Tuhluriesimerkkiä näytti bloggari Alexa Dagmar Hesarin jutussa. Pointsit (sitten joskus) sille perusbloggarille, joka kirjoittaa hulppeasta varallisuudestaan ihan omaan blogiinsa!

Kuukauden pilipalitutkimus(ko?)
Elokuussa tutkittiin bloggareiden tienestejä ja muitakin ominaisuuksia. Blogibarometri kertoi, että 40% suomalaisista bloggareista saa palkkaa bloggaamisesta ja jopa 76 % saa rahaa tai rahanarvoisia etuja. Ja tyypillinen bloggari on sitten 31-vee nainen. Tunsitko jo itsesi ulkopuoliseksi, kun et kuulunut tähän porukkaan? No hätä, tässä oli tutkittu ja hutkittu vain 146 bloggaria eli pisaraa meressä!

Kuukauden ammattilainen
Kirjoitin joskus sata postausta sitten siitä, voisiko blogi olla hyödyksi työnhaussa. Viime kuussa silmiini osui Secret Wardroben postaus, jossa kerrottiin bloggarin työnhakutilanteesta, työkokemuksesta, toiveista uuden duuniin suhteen, jne. Ottakeehan tuosta jutusta mallia siihen, miten blogia oikeasti hyödynnetään työnhaussa! Voisitko sinä tehdä samanlaisen jutun blogiisi, jos etsit töitä?

Kuukauden paljastava blogiportaali
Okei okei, tätä portaalia ei perustettu elokuussa mutta ujutetaan se elokuu tähän sanomalla, että ainakin Xenia's Day aloitti sivublogin siellä elokuussa. Eli kyseessä on siis suht-tuore-mutta-ei-niin-freessin-näköinen Mamalife-portaali. Tuntuuko sinustakin siltä, että äitiblogit valtaavat maailman? Niiden suureen suosioon ja lukumäärään voi myös vaikuttaa se, että äitien elämästä ovat kiinnostuneet myös aivan toisessa elämäntilanteessa olevat immeiset, joita koukuttaa äippien realismi ja paljastelu. Do you agree? Tunnistatko itsesi? (Tämmöisen käsityksen sain Focus on Fashionin hyvästä postauksesta, jossa analysoitiin sitä paljonko blogissa sopii kertoa.)

Kuukauden #haaste
Kuukauden haasteeksi kiri loppukuun puolella tapaus nimeltä #kutsumua. Tyylinäytteen voit katsoa Kissanpäiväkimara-blogista. Tätä on näkynyt paljon muuallakin kuin vain blogeissa mutta aika moni bloggarikin on paperilapulle jotain raapustanut. Blogeissa asiasta avaudutaan vähän enemmän, kuin esimerkiksi Facebookissa, mikä on tietenkin nannaa haasteen vaikuttavuudelle. (Sain itse asiassa vinkin ujuttaa tähän kuukauden koontipostaukseen tämän haasteen. Vinkkailkaa toki ihmeessä, jos teille tulee mieleenne jotain, joka tänne kuuluisi!)

Eipä mulla muuta. Syyskuuta kaikille!


4 kommenttia:

 1. Nyt tarvittaisiin apua taas! Nimittäin nyt painostetaan jo älypuhelimenkin kautta ottamaan tuo ärsyttävä Google+ -tili, jos nimittäin mielii lukea Gmailia vielä turvallisesti älypuhelimellaan.... Grrr... Ärsyttää tuollainen painostaminen! Joten kysymys kuuluu, jos liityn tuohon perhanan Google Plussaan, niin tarkoittaako se sitä, että blogini anonyymius menee sen siliän tien ? Eli Google Plus -profiili kumoaa Blogger-profiilin ?!? Vai voiko nämä profiilit pitää erillisinä? Olen yrittänyt tätä asiaa tonkia netistä, ´
  mutten ole löytänyt mitään selkeää vastausta, joten päätin kääntyä taas sinun puoleesi. Kiitos, jos jaksat vastata, ja vaikket jaksaisikaan, niin mukavaa syksyä kuitenkin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksan kyllä vastata mutta täytyy sanoa, että en tiedä vastausta :) Google+:n ja Bloggerin yhteiselo on jäänyt itselle hyvin hämäräksi, joten en uskalla sanoa juuta enkä jaata.

   Mukavaa syksyä sinullekin!

   Poista
 2. Katsotaan, jos syyskuun haasteeksi tulisi #icebucketchallence! Täällä meikäläisen sekä mieheni tyylinäytettä: http://www.meriannen.com/heraa-pahvi-jaavesikohtelu/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :) Voipi olla, että tulee. Ja esimerkkiä näyttää juuri tämä.

   Poista