perjantai 31. lokakuuta 2014

Blogikuukausi: Lokakuun livertelyt

Taas on aika kuukausikatsauksen ja nyt on vuorossa lokakuu 2014, jos et sitä vielä tiennyt!
Kuukauden kauheus
Tänäänhän on Halloween, joten ajattelin änkeä tänne jotain teemaan sopivaa, vaikka itse suhtaudun koko juhlaan hieman ristiriitaisin tuntein (tai no en edes juhli sitä). Törmäsin kuitenkin todella taidokkaasti toteutettuun Halloweenjuhlien tarjoiluun Jozellan blogissa. En tiedä onnistuisiko itseltäni noissa noutopöydissä asiointi!

Kuukauden haaste
Tämä on joku iänikuinen haaste jostain vuosien takaa mutta lokakuussa törmäsin siihen ainakin No Fashion Victims -blogissa. Kaikenlaisten täydellisyyttä hipovien kuvien ja miksei juttujenkin keskellä bloggarin elämänkaarta kuvaavat jutut saavat aina kiitosta, koska niistä paljastuu se ihminen siellä bloggarin kulissin takana. Ja vanhat kuvat nyt yleensä ovat hauskoja! Irtoaisiko sinulta 10 vuotta vanhaa kuvamateriaalia blogiin kaikkien katseltavaksi?

Kuukauden lakko
Muotiblogeissa ostellaan uutta tavaraa harva se postaus. Tai siltä se ainakin lukijasta tuntuu, jos ei ihan työkseen ala seurailemaan, onko bloggarin asun jokin osa jo vilahtanut aikaisemminkin kuvissa. Mungolifessa julistettiin lokakuussa alkaneeksi ostoslakko, jonka on tarkoitus kestää puoli vuotta. Mielenkiintoista nähdä, miten lakko vaikuttaa postausten sisältöön vai vaikuttaako se ollenkaan. Olisiko sinusta lakkoilemaan näin vai olisitko juuri se lakkorikkuri?

Kuukauden kekkerit
Indiedaysillä oli bileet, jos et huomannut. Oli bloggareiden inspiraatiopäivää ja sitten sitä iltajuhlaa, eli awardsia. Taas juhlakaluiksi oli raahattu Ruotsinmaalta pari bloggaria. Mutta ihan kuin palkinnonsaajissa olisi tällä kertaa jaksettu huomioida myös muutamia muitakin, kuin vakiopokkaajia, vai mitä? Lisäksi juhlamuoti näytti olleen oikein omaperäistä. Toiset blogeissakin näkyneet pukujuhlat olivat Elle Style Awardsit. Jotenkin on mielenkiinto ihan lopahtanut näihin (oliko sitä edes?), kun vastaavia gaaloja on vähän väliä.

Kuukauden muutot
Lokakuussakin blogit suhasivat sinne sun tänne. Fiksuin veto oli mielestäni Alexa Dagmarin ja P.S. I Love Fashionin pako MyCosmosta ihan omien osoitteiden alle. Neitien blogit näyttää niin hyviltä ainakin minun silmääni (ja saavat minut tosissaan suunnittelemaan muuttoa Wordpressiin). Suosittelen ottamaan mallia sieltä, jos hapuilet blogin ulkoasun kanssa (ignooraa kylläkin ne mainokset). Yksinkertainen on kaunista!

Palataan asiaan taas sunnuntaina kuukauden blogin muodossa!

10 kommenttia:

 1. Ovatpa kivoja nämä kuukausikatsauksesi! Nuo awardsit eivät kyllä jaksa kiinnostaa yhtään.

  VastaaPoista
 2. Ilahduin kyllä tosi paljon että ID:n Awardsissa oli ehdokkainakin muitakin kuin niitä perustyyppejä jotka on aina. Se oli kiva ylläri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en edes tainnut katsella ehdokkaita mutta voittajissa olin aistivinani tämän uuden tuulahduksen :)

   Poista
 3. Täällä alkoi marraskuu blogiongelmalla, tarvitaan taas viisaampaa :) Haluaisin poistaa Picasasta muutaman kuvan, mutta kun menen kansioihini, niin siellä ei näy mitään tuoreimpia kuviia (monta kuukautta puuttuu). Olen siinä uskossa, että Blogger lisää edelleen automaattisesti kaikki kuvat Picasaan kun niitä lataa postaukseen, sillä kokeilin lisätä blogipostaukseen kuvan Valitse tiedosto -> Picasa verkkoalbumeista, niin sieltä kyllä kuvat löytyvät, mutta kyseistä reittiähän niitä ei voi poistaa. Voi huoh tämän bloggerin kanssa! Olisiko sulla ideoita miten pääsisin ko. kuviin käsiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun aivot lyö tyhjää nyt (lauantai-ilta) mutta oisko tästämitään iloa?

   Poista
 4. Minulla on ollut koko tämän vuoden ajan ostolakko (vaatteet, kengät, laukut). Vielä kaksi kuukautta jäljellä. Syynä tähän lakkoiluuni oli jonkinlainen ähky vaatekaapin tuotteiden suhteen… Kauheasti kaikkea, muttei muka mitään päälle pantavaa… No, kyllä sieltä on löytynyt asukuviin joka kerta jotain uutta (tosin minun blogi ei ole mikään muotiblogi).
  Toisaalta, aion ehkä lopettaa lakkoni tähän, sen verran on alkanut himottaa muutama vaate. Ja tämä lakkohan on ihan minun itseni kanssa "sovittu" juttu, ei haasta eikä veto. En tunne itseäni huonoksi ihmiseksi jos nyt sorrun ostamaan. Enkä hyväksi, kun olen 10 kuukautta ollut ostamatta. Sitäpaitsi olen sitä mieltä, että raha täytyy laittaa liikkumaan, ja ostaa kivijalkamyymälöistä vaattet, kengät ja laukut. Auttaa yrittäjiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno suoritus! Paljon ostavana tuollainen lakko on välillä varmaan ihan tervetullut ja silloin oppii miettimään omia kulutustottumuksiaan. Nyt saat kyllä jo luvan ostaa!

   Poista
 5. Voi yök, mulla tulee niin korvista ulos toi Indiedays Blog Awards :D Yhtäkään postausta en ole lukenut ja välttelin kyseisen viikonlopun jälkeen koko blogimaailmaa etten vaan törmäisi niihin.

  Mullakin on muuten päällä ostoslakko, mutta lakko koskee vain uusia vaatteita. Jos jotain pitää saada, lähden kiertelmään kirpputoreille, sillä esim. yhtien uusien housujen hinnalla saan paaaaaaljon enemmän kaikkea mukavaa kirpparilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainenkin lakko on varmasti hyvä pitää välillä. Ei mene liian vaikeaksi, kun saa kuitenkin jotain ostella.

   Poista