perjantai 26. joulukuuta 2014

Blogin hieno ja huono hetki

Koska vuosi lähenee loppua, on hyvä aika vähän katsella taaksepäin omaan blogihistoriaan. Sieltä saattaa löytyä sellaisia hetkiä, joista on mahdottoman ylpeä, ja myös niitä sellaisia tapahtumia, joita ei mielellään myöntäisi tapahtuneen. Ilman vuoden loppumiseen liittyvää aasinsiltaa tämä on ajankohtainen aihe, sillä bloggareita kiinnostaa aivan varmasti toisten bloggareiden menestystarinat ja mokat, jotta niitä voisi itse tarvittaessa simuloida tai vältellä.

Siksipä olisi mielenkiintoista, jos jakaisit blogiurasi kohokohdan ja myös sen aallonpohjan. Nyt ei tarvitse maalata isolla pensselillä, vaan olisi mukava kuulla ihan yksityiskohtaista informaatiota. Älä jumiudu mietinnöissäsi tähän vuoteen, vaan voit heittää peliin nippelitietoa myös ihan sieltä blogisi muinaishistorian puolelta, mihin se ikinä sijoittuukaan. Asioiden ei tarvitse olla suuria, mahtavia ja draamaattisia, vaan joskus hyvinkin arkipäiväisen oloiset asiat ovat niitä parhaita tai huonoimpia. Pointtina on, että muut kanssabloggarit voivat ottaa onkeensa sinun kokemuksistasi. Jos pelkäät, että joku pääsee matkimaan sinua, jos paljastelet liikaa, niin älä sitten paljastele. Mutta tuskinpa se on sinulta kauheasti pois, jos jaat viisauttasi myös muille.

Mitä sellaista olet tehnyt blogillesi, mikä on on ollut tosi, tosi, tosi hyvä juttu? Oletko sen myötä saanut paljon ihania uusia lukijoita, uuden suunnan blogillesi, uutta energiaa bloggaamiseen, hetken kuuluisuutta joissakin piireissä, muutoin vain hyvää mieltä, tms.? Oliko kyseessä tietty postaus, joku ulkoasuun liittyvä seikka, aikataulutus, blogin muutto, tms.? Mitä ihmettä siis oikein teit, että tämä positiivinen juttu pääsi tapahtumaan? Esimerkiksi yksi postaus jostain tietystä aiheesta on saattanut saada lukijamääräsi oikein räjähtämään käsiin. Tai jokin muutos ulkoasussa sai ihmiset viihtymään neljä kertaa pidempään blogisi parissa.

Kurkataan vielä sinne kolikon kääntöpuolellekin eli mikäs on blogiisi liittyvä pahin moka? Mitä oikein olet töppäillyt ja millaisia vaikutuksia tällä tapahtumalla oikein oli? Tapahtuman ei tarvitse olla jotain todella dramaattista settiä, vaan joskus ihan pikkuisetkin jutut saattavat aiheuttaa epätoivottavia tuloksia. Esimerkiksi parin viikon yllättävä postaustauko on saattanut karkottaa lähes kaikki lukijasi pois blogisi kimpusta. Tai hieman liian tulisieluinen vastaus jollekin kommentoijalle on saattanut aiheuttaa ikävää tunnelmaa ainakin kommenttiboksin puolelle. Mitä siis toivoisit tekemättömäksi tai tekisit ainakin toisin?

Luonnollisesti jaan seuraavaksi omat hienot ja vähemmän hienot blogihetkeni.

Aloitetaan siitä positiivisesta jutusta, joka tapahtui melko äskettäin. Keksin aloittaa "blogin ulkoasun muokkaaminen" -juttusarjan, joka osoittautui hyvinkin suosituksi tapaukseksi. Suosiota suurempi positiivinen juttu oli se, että sarjan myötä olen päässyt vähemmällä sähköpostittelulla. Katsokaas, usein minusta tuntui, että kirjoitan enemmän sähköpostia, kuin blogia. Saan paljon kysymyksiä ja haluan vastata kaikille parhaani mukaan mutta aikaahan se vie. Tämän juttusarjan myötä olen päässyt vastaamaan kysyjille ja samalla saanut kirjoitettua juttuja blogiin! Nykyään vastaan melkein kaikille teknisten juttujen kysyjille, että odota hetki, niin teen jutun tästä aiheesta.

Vinkkini sinulle on siis se, että jos saat paljon kysymyksiä kommenteissa tai sähköpostilla, vastaa niihin blogipostausten muodossa! Tämä tietenkin vaatii sen, että vastaukset eivät ole ei/juu -tyyppisiä ja kysymykset sekä vastaukset sietävät päivänvalon, eli ne eivät ole hyvin henkilökohtaisia.

Ja sitten se juttu, jonka olisin voinut jättää tekemättä. Mielestäni olisin voinut jättää kirjoittamatta ainakin jutun Vauva-lehden keskustelupalstasta. Juttu on yksi luetuimmista blogin postauksista (nyt toiseksi luetuin) ja näkisin sen tilalla mielelläni jotain muuta. Syy on se, että ilmeisesti monet postauksen kautta blogiini tulevat etsivät oikeita juoruja ja keskustelua a la vauvapalsta. Siitä kertoo myös hakusanat, joilla blogiin tullaan.  Eli moni blogiin tupsahtava luulee ehkä laskeutuneensa mehukkaaseen juorublogiin, millaista kuvaa en todellakaan haluaisi antaa.

Vinkkinä sanoisin, että mieti tarkasti millaisen kuvan haluat blogistasi antaa. Joskus yllättävistä jutuista voi tulla niitä suosituimpia ja blogisi saatetaan muistaa juuri sen yhden, ei niin imartelevan jutun takia.

Sinun vuorosi!

tiistai 16. joulukuuta 2014

Blogin ulkoasun muokkaaminen: widgetin otsikon koon muuttaminen

Blogin ulkoasussa muokataan tällä kertaa widgettien tai gadgettien otsikoita ja tarkemmin ottaen otsikoiden (tai nimien) kokoa. Hajurakoahan widgettien välille ollaan jo askarreltu täällä ja nyt olisi tarkoituksena saada niiden otsikoille kokoa, jotta vähän likinäköisempikin lukija ne saa sieltä tihrustettua. No ei laisinkaan - voit tällä ohjeella myös pienentää otsikoita. Tämähän käy vallan hurjaksi kikkailuksi!

Ohjehan on siis Bloggerille tavalliseen tapaan. Tällä ohjeella muutat kaikkien widgettien otsikoita kollektiivisesti. Et siis pääse pienentämään yhtä ja suurentamaan toista (ja ehkä ei kannatakaan sellaisesta haaveilla). As always, suosittelen ottamaan varmuuskopion, jos blogisi yllättäen alkaisikin temppuilemaan pienen koodailun johdosta. 


Widgettien otsikot pienemmiksi tai suuremmiksi

Toimi näin:

1. Surffaa Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Lisää CSS 

2. Lisää CSS-boksiin kaikkien siellä jo mahdollisesti olevien litanioiden perään omalle rivilleen seuraavanlainen koodi:


.sidebar h2 {
font-size: 20px;
}


3. Muuta luku 20 haluamaksesi. Katso samalla esikatselusta, mikä koko miellyttää sinua eniten.

4. Tallenna ja olet valmis!

Luvassa on muutakin gadgettien otsikoiden näpertelyä mutta otetaan nyt yksi asia kerrallaan ettei mene puurot ja vellit sekaisin. Toivottu on ainakin widgettien fontin muuttamista!

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Blogikalenterin voittaja ja lohdutuspalkinto

Blogikalenterin arvonta on suoritettu! Leikkaa-liimaa-askartele -hetken jälkeen voittajaksi valikoitui nimimerkillä Minna kommentoinut onnekas lukija! Minna saa postia Ihana blogilta.


Jotta meillä muilla ei menisi suru puseroon, kun onnetar ei meitä suosinut tällä kertaa, saamme kaikki lohdutuspalkinnon! Ihana blogi lupasi meille alennuskoodin, jolla saa -50 % alennuksen kaikesta. Jos ihastuit kalenteriin, niin nyt sille jää koodin kanssa hintaa vaivaiset 2,60 €. Saat ladattua kalenterin heti, kun olet ostoksesi tehnyt. Se on siis heti sinun.

Koodi on voimassa 10.-14.12.2014 ja se on siis voimassa Etsyssä Ihana blogi -kaupassa* ja se käy koko valikoimaan.

Koodisi: BUBBLE50


Ihana blogista kerrottiin myös, että tarjontaan olisi tulossa lisäsivuja tähän kalenteriin. Niitä voi sitten mielensä mukaan tilata edullisesti. Samoin muuta bloggareille suunnattua muistiinpanovälinettä on luvassa. Kuulostaa oikein hyvältä!

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kuukauden blogi joulukuu 2014: Love Me Two Times

Kuukauden blogina joulukuussa meille esittäytyy Love Me Two Times, jota kirjoittaa ihastuttava Emma. Tälläkin kertaa etenemme jutussa niin, että ensin hieman haastatellaan bloggaria ja sitten sanotaan muutama kannustava ja kehittävä sana blogista. Te olette tietenkin tervetulleita kommentoimaan sen lisäksi, että tutustutte blogiin.

http://lovemetwotimes-emma.blogspot.fi/

1. Esittelisitkö itsesi ja blogisi, kiitos!
Olen Emma, 22-vuotias tyttönen. Teen töistä vaatteiden parissa ja opiskelen tällä hetkellä personal traineriksi. Kirjoitan blogia intohimoistani, muodista, kauneudesta ja hyvinvoinnista. Eli varmaankin tähän ympäripyöreään lifestyle-kategoriaan sen voisi sijoittaa. Blogini on vielä suhteellisen tuore tapaus, mutta siitä on jo lyhyessä ajassa tullut hyvin tärkeä ja mieluinen harrastus minulle.

2. Aloitit blogisi vasta syyskuun alussa ja kerroit miettineesi jo pari vuotta blogin aloittamista. Miten bloggaaminen on lähtenyt käyntiin ja onko se ollut sellaista, mitä kuvittelit? Mikä on ollut vaikeinta ja mikä taas helppoa?
Bloggaaminen on lähtenyt käyntiin hyvin, pääasiassa se on vastannut odotuksia. Eniten on ehkä yllättänyt se, että oma kehittymisen halu on niin suuri. Halu saada parempia kuvia, mielenkiintoisempia tekstejä ja kaiken kaikkiaan parempi blogi. Välillä otan asiasta liikaa paineita, vaikka pitäisi ajatella, että pikkuhiljaa tässä opitaan lisää kokoajan. Yllätyin myös siitä, kuinka iloiseksi ja innostuneeksi voikaan uudesta lukijasta tai kommentista tulla. Vaikeaa on välillä aiheiden keksiminen, jos viikko on mennyt vain töiden parissa. Olen kuitenkin ottanut sen linjan, että väkisin en kirjoita, jos mitään aihetta en keksi. Helppoa on ollut kirjoittaminen ja "oman äänen" löytäminen, se tuli jotenkin aivan luonnostaan.


3. Oletko löytänyt jo jonkinlaisen linjan vai kokeiletko kirjoittaa vähän kaikesta sinua kiinnostavasta? Miten oma linja löytyi, jos sellainen jo on?
Blogini on vielä hieman sillisalaatti, mutta se ei minua kauheasti häiritse. En sitten tiedä lukijoista? Haluan kirjoittaa sekä syvällisempiä, että pinnallisempia juttuja. Tuntuu, että jollakin tavalla linja on löytynyt, mutta varmaan ajan mittaan se hioutuu vielä lisää.

4. Oletko jo perehtynyt lukijoihisi ja mitä he merkitsevät sinulle? 
Minulla ei ole vielä paljoa rekisteröityneitä lukijoita, mutta satunnaisia ihan mukavasti. Mutta ne vähätkin merkitsevät paljon! Parasta bloggaamisessa on juuri se vuorovaikutus lukijoiden kanssa, sitä haluaisin paljon lisää. Arvostan suuresti jokaista kommenttia ja usein jäänkin kaipailemaan mielipiteitä jostain kirjoittamastani aiheesta. Toivoisin, että se asia lisääntyisi.


5. Millaisia tavoitteita sinulla on bloggaamisen ja blogisi suhteen tulevaisuudessa?
Haluan ehdottomasti jatkaa blogin pitämistä vielä pitkään ja kehittyä siinä. Olisi ihanaa saada paljon uusia vakkari-lukijoita, käydä heidän kanssaan keskusteluja ja saada juurikin se vuorovaikutus pelaamaan. Toivon, että saisin kehitettyä blogiani niin, että se toisi mahdollisimman monille inspiraatiota, ideoita ja herättäisi ajatuksia.

6. Lopuksi saat houkutella tämän haastattelun lukijat blogiisi omin sanoin eli: miksi blogiasi kannattaa lukea?
Blogiani kannattaa lukea, jos muoti, kauneus, kosmetiikka ja hyvinvointi kiinnostaa. Luvassa on paljon pohdiskelua elämästä ja ilmiöistä pinnallisemman hömpän lisäksi. Blogini sisältää asukuvia, vinkkejä hyviin elämäntapoihin, sekä kurkistuksen minun arkeeni. Toivotan kaikki lukijat lämpimästi tervetulleeksi blogini pariin! :)



***

Emman blogia lukiessa päälimmäinen ajatukseni on se, että blogihan on varsin... ihastuttava! Ihan alun postauksessa oleva kuvaus blogin sisällöstä, jossa mainitaan mm. sekä "syvällinen että pinnallinen  hömpötys", ei ehkä nostanut odotuksiani korkealle. Tuota fraasia käytetään niin paljon sellaisten blogien yhteydessä, joissa on mitä lie hömpötystä milloin sattuu. Mutta Love Me Two Times yllätti oikein positiivisesti.

Emman kannattaa tosissaan hyödyntää postausten teossa tietojansa ja taitojansa kosmetiikka-alalta sekä tietenkin personal trainer -koulutuksessa opittuja asioita. Niistä voi ammentaa vaikka kuinka paljon postauksia. Kannattaa tosiaan pitäytyä yksi aihe per postaus -linjalla. Eli kun kyseessä on meikkitutoriaali niin kyseessä on meikkitutoriaali, eikä mikään muu sekametelisoppa. Se olikin jo halussa! Näin yksittäiset hyvät postaukset voivat lähteä helpommin leviämään ja lukijat huomaavat selkeämmin blogisi arvon heille: helmet eivät huku hömpötyksen joukkoon. 

Kuvat ovat hyvälaatuisia ja niitä on sopivasti tekstin määrään nähden. Tähän blogiin sopii isot kuvat, joten niihin kannattaa satsata. Jos kiinnostusta löytyy, kokeilisin ehkä tulevaisuudessa jopa videon tekemistä esimerkiksi jostain meikkitutoriaalista.


Suosittelisin kokeilemaan linkkien käyttöä esimerkiksi meikkipostauksissa. Nyt niissä oli kerrottu tarkoin mitä meikkejä oli käytetty, mikä on tietenkin hyvä. Mutta jos ja kun lukija kiinnostuu niistä, hän joutuu ottamaan meikin nimen ylös ja etsimään sen omin avuin jostain muualta. Nimiin voisi siis laittaa linkit esimerkiksi samaan tuotteeseen johonkin verkkokauppaan. Jos niitä ei suoraan tekstin joukkoon halua laittaa, ne voisi laittaa vaikkapa postauksen loppuun: "Täältä löydät Chanelin meikit" jne. Minä ainakin jäin kaipaamaan suoraa yhteyttä johonkin, mistä voisin esitellyt meikit hommata tai tutkia niitä puteleita paremmin, jos vaikka näin nätin huulipunan. Samoin esimerkiksi Feeluniquen nettikaupasta kirjoitettaessa laittaisin linkin nimen kohdalle suoraan kauppaan. Jos kiinnostusta on, niin näistä linkeistä voi aina tehdä mainoslinkit, kunhan niiden kanssa ei innostu liikaa. Mutta se on täysin omassa harkinnassa, haluaako sille linjalle lähteä.

Yhdessä postauksessa Emma pohti sitä, mihin vetää raja yksityisyyden suhteen ilman, että koko blogi vaikuttaa kiiltokuvaelämältä. Sanoisin, että blogissa on nyt oikein hyvä linja. Se ei kerro bloggarin koko elämästä, vaan se sisältää otteita sieltä täältä. Lisäksi postauksissa on muutakin sisältöä, kuin bloggarin päivän tapahtumat ja tuntemukset. Minä ainakin ymmärrän sen, että tämä bloggari kirjoittelee blogiin itseään kiinnostavista asioista, jotka ovat osa hänen elämäänsä, mutta blogi ei todellakaan edusta kaikkea, mitä bloggari käy läpi. Kaikilla ei tietenkään ole lahjoja medialukutaitoon mutta itse jatkaisin tällä linjalla.


Edelliseen kohtaan liittyy myös postaustahti, joka on ollut blogin pienen alkutaipaleen aikana hieman epätasainen alun tietokoneen laturille sattuneen onnettomuuden johdosta. Sille ei tietenkään voi mitään mutta yleisesti ottaen kannattaa pitäytyä itselleen sopivassa postausmäärässä, joka on suht sama joka kuukausi. Juttuja ei tosiaankaan tarvitse kirjoittaa koko ajan ja on todella hyvä, että Emma on päättänyt ettei väkisin ala rustailemaan blogiin sisältöä. Kun juttuja ei tule joka päivä, niihin voi panostaa enemmän ja silloin ei ole myöskään vaaraa siitä, että joku olettaisi blogin kuvaavan bloggarin koko elämää, jolloin taas kysymykset kiiltokuvaelämästä ja realismin määrästä saattavat tulla aiheellisesti pohdittaviksi.

Tosiaan, ympäripyöreässä lifestylekategoriassa mennään, mikä voi aiheuttaa haasteita sille, että blogi erottuisi joukosta. Sillä on kuitenkin oma linjansa, joten kiinnostuneita lukijoita on aivan varmasti olemassa. Avainsanana tässä on kuitenkin sinnikkyys ja tason ylläpito. Lukijoita ei ehkä tule nopeasti mutta siitä huolimatta kannattaa jatkaa samalla linjalla ja tietenkin koittaa kehittyä, kun mielenkiintoa löytyy. Ei kannata esimerkiksi alkaa postailemaan harvoin, vaikka tuntuisi ettei lukijoita tule toivotulla tavalla. Sitten niitä ei varmastikaan tule. Aktiivinen kommentointi muiden blogeissa, blogin ilmoittaminen kaikkiin listauksiin ja ehkä liity lukijaksi -gadgetin lisääminen saattaisivat auttaa näkyvyyden suhteen. Lukijoille kannattaa tarjota aktiivisesti seuraamismahdollisuuksia, koska usein jotain kautta blogin "muistiin laittaminen" saa lukijan uudestaan paikalle. Pelkkä muistikuva siitä "yhdestä kivasta blogista" ei aina riitä viemään perille.

Lukijat on otettu huomioon hyvin postauksissa ja kommenteissa heille aina vastataan. Tästä kannattaa pitää kiinni. Heiltä kannattaa myös kysyä suoraan, mitä toiveita heillä on blogin tulevien postausaiheiden suhteen, kun kerran se oli mietinnässä. Bloggerin gadgeteista löytyy mm. kysely, jolla aihealueita voi kartoittaa.  Se että bloggari arvostaa vuorovaikutusta lukijoiden kanssa, näkyy siis jo. Vuorovaikutusta tulee varmasti lisää, kun lukijamäärä kasvaa, koska yleensä aika pieni määrä lukijoista on aktiivisia kommettiboksin puolella. Vakkarilukijoita voi yrittää saada myös sillä keinolla, että vierailee itse kommentoimassa kommentoijien blogeissa, jos heillä sellaisia on. Tietenkin se kannattaa tehdä se ajatuksella eikä vain pakosta.

Kiitän Emmaa haastattelusta ja toivotan kaikille mukavia lukuhetkiä tämän blogin parissa!

Kuvat: Love Me Two Times

lauantai 6. joulukuuta 2014

Voita blogikalenteri!

No nyt on tämäkin päivä koittanut! Tässäkin blogissa vihdoin ja viimein arvotaan jotakin teidän ihastuttavien lukijoiden kesken. Tämän blogin aihepiiriin sopivaa arvottavaa on vaikea löytää mutta ihme ja kyllä palkinto sopii bloggarille, kuin nenä päähän. En itse asiassa edes etsinyt sitä, vaan palkinto tuli luokseni.

Yksi onnekas teistä voittaa siis blogikalenterin!



Kalenteri löytyy Etsystä pienestä kaupasta nimeltään Ihana blogi*.

Tässä tarkempaa tietoa kalenterista ja sen käyttötarkoituksesta itse suunnittelijalta:
Ihanan blogin suomenkielisen printattavan blogikalenterin avulla voit pitää blogiin liittyvät asiat järjestyksessä ja helposti samojen kansien välissä. Voit suunnitella postauksia viikkokalenteriin, johon voit myös merkitä esimerkiksi miten olet mainostanut postausksiasi ja muita tärkeitä huomioita. Blogikalenteriin keräät myös kätevästi postausideoita, eikä ne enää unohdu mielestä.
Blogikalenteri koostuu viidestä osasta: blogin tiedot, vuoden blogisuunnitelma, viikkokalenteri, postausideat ja muistiinpanot. Blogikalenterissa on 11 sivua, joista voi tulostaa useampia kappaleita tarpeittesi mukaan (esimerkiksi viikkokalenteri-sivut).  
Blogikalenteri on inspiroiva apuväline rennompaan ja järjestelmällisempään bloggaamiseen.
Ihana blogi -kauppaa kannattaa muutenkin pitää silmällä, sillä kuulemma valikoimaan on tulossa muutakin.

Olen kirjoittanut muutamaan otteeseen blogin tekemiseen oleellisesti liittyvien rutiinien luomisesta ja esimerkiksi Facebookin aikatauluttamisesta. Lisäksi olen kehoittanut mm. keräilemään postausideoita talteen. Arvonnan palkinto liittyy oleellisesti kaikkeen tähän. Langat on helpompi pitää käsissä, kun on välineet on kunnossa!

Voit osallistua näin:
Jotta kaikilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet, osallistut kommentilla, jossa on mukana sähköpostiosoitte (ymmärrän kyllä at:teja ym. muutoksia). Jos sinulle tulee mieleen, mitä vastaavia apuvälineitä kaipaisit bloggarina, niin anna palaa samalla kertaa. Osallistumisaikaa on tiistaihin 9.12. asti. Voittaja on tiedossa jo heti seuraavana päivänä.

Tämä kilpailu on järjestetty yhdessä Ihana blogin kanssa, vaikka en tästä rahallisesti tms. hyödy muutoin kuin mahdollisesti *-merkityn linkkini kautta. 

torstai 4. joulukuuta 2014

Blogikuukausi: Marraskuun mutinat

Oi marraskuu, mihin menit? Muistelemme sinua nyt lämmöllä:


Kuukauden hillitön haaste
Jos kaipaat haastetta ja olet kovin itsekeskeisellä tuulella, minulla on sinulle idea: törmäsin marraskuussa haasteeseen, jossa pitää listata 100 totuutta itsestä. Etenkin jos tunsit piston sydämessäsi huijaripostauksen jälkeen, niin nyt sinulla on tilaisuus paikkailla imagoasi. Ota mallia vaikka SusannaKatariinalta, jonka blogista löytyy läkähdyttävän satasen sijasta 50 faktaa bloggarista.

Kuukauden lukijaluvut
Loppukuusta oli monessa blogissa Tahdon-kampanja esillä. Kovasti tahdottiin lukea etenkin MouMoun postausta aiheesta. MouMou kertoi pari päivää myöhemmin, että vaivaiset 40 000 ja rapiat päälle ihmistä oli vieraillut postauksessa. Eh, löytyykö sinulta jostain postauksesta vastaavia lukuja ja mistäköhän aiheesta olet kirjoitellut? Vai otetaanko suosiolla pari nollaa pois ja kysellään sitten uudestaan?

Kuukauden katsojaluvut
Otetaan toinen numeroleikki heti perään! Marraskuussa minulle kävi paljon hassuja sattumuksia, joiden tuloksena uskon tietokoneeni sekä Googlen osaavan tosissaan lukea ajatuksiani. Yksi niistä oli se, että samana päivänä kun löysin tieni ties mitä kautta brittibloggari numero unon Zoellan sivuille ja Youtube-kanavalle, Hesari pläjäytti saman tien eteeni uutisen saman neidon kirjailijanurasta. Aikaisemmin en ollut hänestä kuullutkaan. No mutta pointtini oli se, että mihin tämä maailma on mennyt, kun hetkessä sellaiset puolitoistamiljoonaa tyyppiä pällistelee, kun joku toinen tyyppi on käynyt kaupassa ja esittelee uudet purnukkansa videolla? Myönnän, että katsoin itsekin - epäuskoisena. Kuinka moni haluaisi nähdä, jos alan postaamaan videoita, joissa luen lakkapullon kyljestä? Anyone?

Kuukauden perheidylli
Marraskuussa aloitti uusi kivasti nimetty blogi, jossa seikkailee More to Love -blogista tuttu Peppi perheineen. Tämmöiset koko perhe bloggaa -blogit ovat selkeästi jokin suht uusi juttu, vai mitä? Kun yhdellä blogilla on monta kirjoittajaa, tyyli ei ainakaan ole ykstoikkoinen. Luetko mielelläsi koko köörin tarinoita vai aiheuttaako perhekeskeisyys jotain muita tunteita?

Kuukauden varaslähtö
Marraskuusta ei selvitty ilman, että jokunen meistä ei jaksanut pidätellä itseään vain pisti joulun pystyyn jo ihan vääränä kuukautena. Myönnätkö? Nikkaroitko ainakin blogin joulukalenteria? No onhan se vaikeaa pysyä tonttupuvun housuissa, kun kaikki kaupatkin ovat syötteneet joululahjaa ja -kalenteria jo viikkoja.


Kivat joulukuut!