perjantai 30. tammikuuta 2015

Blogikuukausi: Tammikuun tapahtumat

Vuoden 2015 ensimmäistä kuukautta syynätään nyt, vaikka olisihan tässä vielä yksi päivä jäljellä. Mutta olkoon, ensimmäiset 30 päivää tarjosivat ihan tarpeeksi blogikohokohtia.Kuukauden tukkanuottaset
Tammikuun puolessa välissä elettiin dramaattisia hetkiä, kun eräs tunnettu bloggari kirjoitti ei niin imartelevan tilityksen toisista tunnetuista bloggareista: Sharonin blogissa ilmestyi postaus, jossa hän kritisoi muutaman blogitaivaan tähden käytöstä. Postausta, kommentteja ja niiden kirvoittamia vastineita lukiessa ei tiennyt oikein pitäisikö itkeä vai nauraa. Ainakin tämä kalabaliikki herätteli miettimään sitä, pitääkö bloggareiden olla aina kollegoja keskenään.

Kuukauden blogiöverit
Kirjoittelin joskus viime vuoden puolella siitä, että joskus syö, kun blogeja tulee silmille ihan joka tuutista. No tammikuussa ainakin Helsingissä bussi- tai ratikkapysäkillä värjötellessä sai tuijotella muutamien bloggareiden enemmän tai vähemmän paljaita olemuksia: Fitfashion se siellä harjoitti ahkerasti ulkomainontaa. Ymmärrän kyllä hyvin näin markkinoinnin näkökulmasta kampanjan ja sen ajankohdan, mutta blogien lukijana minua alkoi jo kyllästyttää muutama pärstä.

Kuukauden kateus
Taas on se aika vuodesta, kun blogit täyttävät salakavalasti kuvista, joissa on ruskeita raajoja, värikkäitä drinkkejä ja huojuvia palmuja. Lähes kaikki ovat kaikonneet johonkin kaukokohteeseen - tai jos eivät ole, julkaisevat viime vuoden kuvia ennen tämän vuoden reissuun suuntaamista. Miksi minun ikkunasta näkyy vain joku risu, jossa ei ole lehtiä??

Kuukauden liennytys
No nämä vibat olivat havaittavissa jo viime vuoden puolella, mutta nostampa asian esille, koska silloin unohdin. Monilla bloggareiden asenne surullisen kuuluisaa Vauva.fi -palstaa kohtaan on jollain tavalla.. no, lientynyt. Viime vuoden loppupuolella monessa blogissa ihasteltiin vihastelun sijasta sitä, kuinka taitavia imitaatioita bloggareista oli palstalle raapusteltu. Tammikuussakin ainakin Puutalobaby-blogissa analysoitiin palstan kirjautumiskatastrofia. Mitä seuraavaksi?

Kuukauden hauska haaste
Tipulassa-blogissa kehiteltiin haaste nimeltään Ilahduta bloggaajakaveria. Haasteeseen tarttuvat bloggarit saavat sitten ilahtua ja ilahduttaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Iloa ei ole koskaan liikaa!

Ja ihan bonuksena mainittakoon, että Pink Bubblekin täytti kaksi vuotta tässä joku päivä! Mutta nyt kohti helmikuuta.

6 kommenttia:

 1. jee nää on niin kivoja postauksia :) muutama juttu oli mulla näistä menny ohi, mutta esimerkiksi tuo matkustelubuumi on huomattu... onhan ne hienoja kuvia sieltä Thaimaasta tai mistälie Filippiineiltä, mutta vähän kyllä kateus iskee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aina ihmettelen näiden suosiota :D Mutta hyvähän se on, jos tykätään!

   Poista
 2. Sulla on tosi hyödyllinen blogi! Niin monia vinkkejä olen täältä saanut, että lupasin itselleni tulla kommentoimaan ja kiittämään sinua, kunhan ehdin. Kiitos! Erityisen ihailtavaa on se, kuinka kauan ja paljon olet keksinyt hyviä bloggaamiseen liittyviä aiheita. Löysin nimittäin jokin aika sitten yhden toisen hyödyllisen blogin, jossa käsitellään bloggausta, mutta se vaikuttaa aika lailla tyrehtyneen n. puolen vuoden jälkeen aloittamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! Itsekin olen törmännyt muutamaan jokseenkin samoja aiheita käsitteleviin blogeihin, jotka ovat kuivahtaneet kokoon. Tässä blogissa kantava voima olette te lukijat :D

   Poista
 3. Vau, olen otettu haasteen huomioimisesta! :) Kiva, että se on levinnyt ja saanut paljon osallistujia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin tällaisiin haasteisiin törmää! Hyvä keksintö.

   Poista