maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kuukauden blogi maaliskuu 2014: Asunto 46

Maaliskuun kuukauden blogissa kokeillaan taas jotain uutta, johon toivon teidän lukijoiden osallistuvan! Saan aina välillä täällä blogissa ja sähköpostilla sellaisia toiveita, joissa minua pyydetään antamaan palautetta kirjoittajan blogista. Olen postitse antanut muutamia vinkkejä kyselijöille mutta periaatteessa minun on kauhean vaikea lähteä antamaan mitään palautetta toisten blogitekeleistä. Minun mielipiteeni kun ovat vain minun mielipiteitäni eivätkä mitenkään ylivertaisia. Julkiseen palautteen antoon en ole lähtenyt - paitsi nyt. Ja tässä vaiheessa toivon teidänkin liittyvän mukaan.

Lilja vallan viehättävästä Asunto 46 -blogista kyseli hieman vinkkejä bloginsa pyörittämiseen. Hän kuvaili blogiaan suurin piirtein näin:
Blogini on sisustuspainotteinen lifestyleblogi, jossa sisutetaan pientä vuokra-asuntoa ja samalla säästellään rahaa omaan asuntoon. Olen pyrkinyt rajaamaan alueeni mahdollisimman tarkkaan. En kirjoittele oikein muusta aiheesta. Muodista ja säästämisestä saattaa tulla jokinen postaus silloin tällöin...
Sovimme, että sananvaihdostamme tulee maaliskuun blogi -postaus. Homma toimii siis näin: olisi mukavaa, jos tutustuisit Asunto 46 -blogiin ja tulisit tänne takaisin antamaan palautetta. Palaute saa olla tietenkin positiivista mutta kehitysehdotukset ovat yhtälailla tervetulleita, sillä ne auttavat eteenpäin.Tässä minun vinkkejä Asunto 46 -blogille (kirjoitin ne jo helmikuun puolivälin paikkeilla):

Kuvat olivatkin suurimmaksi osaksi isoja, selkeitä ja hyvin sommiteltuja. Sama linja on varmaan ihan ehdoton, sillä sisustuspainotteisessa blogissa visuaalisuus on niin tärkeässä osassa. Kirjoittajalle on selkeästi silmää sisustuksen suhteen, joten blogin aihe on hyvin valittu! Kaikista kuvista ei millään saa samankokoisia, joten kollaasitkin ovat välillä hyvä vaihtoehto.

Teksti kannattaa tsekata lopuksi läpi kirjoitusvirheiden varalta tai kirjoittaa esim. Wordissa, jotta mokat voi eliminoida. Yksikin virhe ärsyttää joitain lukijoita suunnattomasti.


Oman naaman puuttuminen ei mielestäni ole mikään varsinainen puute, jos sisältö on muuten kiinnostava. Eli sellaisia "tänään tein tätä ja minulle kuuluu nyt tätä" -postauksia kannattaa välttää ainakin blogin alkuvaiheessa. Lukija ei tunne kirjoittajaa oikeastaan yhtään ja on tuskin kiinnostunut tämän tuntemattoman ihmisen kuulumisista.

Tuohon edelliseen kohtaan viitaten sanoisin, että kannattaa pitää pääpaino lukijan kannalta informatiivisissa ja mielenkiintoisissa jutuissa. Blogissa olikin todella hyvin erilaisia teemoja postauksissa, eli yhdessä postauksessa keskityttiin aina yhteen aiheeseen. Se on hyvä tapa ja siinä voi paneutua vähän syvällisemmin yhteen asiaan. Mieluummin sitten postaa vähän harvemmin ja paremmalla sisällöllä. Ammattibloggaajilta saa sellaisen hämäävän kuvan, että juttuja pitäisi julkaista lähes päivittäin.


Ainakin yksi raha-aiheinen postaus oli herättänyt paljon keskustelua, eli siitä kannattaa ehkä kirjoittaa lisää. Siinä olisikin hyvä yhdistelmä: hieno sisustus + säästäminen! Ei kannata väkisin lähteä mukaan siihen yleiseen lifestylemuottiin, jos se ei omalta tunnu. Blogi ei huku joukkoon niin helpolla, kun pitää oman linjan ja se houkuttelee aiheesta kiinnostunutta väkeä (hitaasti mutta varmasti). Blogiin voisi keksiä vaikkapa joitain tietyin väliajoin toistuvia teemapostauksia. Kun kirjoittaja itse ei ole ns. blogin houkuttimena ainakaan vielä, niin lukijoille voi tarjota syyn palata esimerkiksi DIY-ohjeilla. Myös "Sisustustyylin löytäminen" -postaus oli minusta lukijan näkökulmasta todella hyödyllinen ja mielenkiintoinen.


En kauheasti ole lukenut sisustusblogeja mutta voisin olettaa, että kun esitellään kaikkea ihanaa mitä itsellä on tai muuten jaetaan sisustusinspiraatiota, niin vaikutteita ottavat lukijat saattavat itsekin haluta näitä esiteltyjä tuotteita. Blogissa olikin muutama kollaasi tuotelinkkeineen. Jottei kollaaseista kuitenkaan tulisi sellaista kovin irrallista ja "turhaa" blogin täytettä, yhdistäisin ne ehkä toisiin postauksiin: esimerkiksi kun yhdessä jutussa kirjoittaja on esitellyt kotiaan, niin pian hän voisi julkaista kollaasiin tuotelinkkeineen samoista tai samanlaisista tavaroista kuin hänellä kotona on, jotta lukija voi halutessaan päästä osalliseksi tästä sisustuksesta. Tai sitten niistä kollaaseista voisi kertoa muuten hieman enemmän: esim. miten niiden tuotteita voi hyödyntää sisustuksessa ja/tai lisäisin juttuun esim. Pinterestistä inspiraatiokuvia, joista löytyy samoja elementtejä kuin kollaaseista. Postauksia, joissa on pelkästään kuvakollaasi linkkeineen ja maininta siitä, kuinka ihania kollaasin tuotteet ovat, kannattaa vältellä.

Lopuksi kehoitin vain ahkerasti kommentoimaan muihin sisustusblogeihin. Sieltä saattaa eksyä muutama jo aiheesta kiinnostunut lukija paikalle profiilin tai blogin linkin kautta.

Siinäpä minun sanottavani. Nyt olisi mukavaa kuulla teidän hyviä vinkkejä!


Kuvat: Asunto 46

5 kommenttia:

 1. Kuvat ovat isoja ja selkeitä, mutta tosiaan tuo että ne ovat erikokoisia häiritsee kyllä silmää.

  VastaaPoista
 2. Hyviä kommentteja olit koonnut ja allekirjoitan ne täysin. Itseäni ärsyttävät juurikin ne pienet kirjoitusvirheet, mutta isot ja näyttävät kuvat ovat plussaa.Henkilökohtaisesti pidän yksittäisistä isoista kuvista enemmän kuin kuvakollaaseista, mutta tämä on makuasia.

  VastaaPoista
 3. Minusta blogi näytti tosi hienolta, ulkoasu oli siis hallinnassa ja etenkin kollaasikuvia kadehdin. Vaikka omassa blogissani ei sellaisille tarvetta olekaan, niin olisi kiva oppia tekemään niitä (vink vink). Kirjoitusvirheitä oli tosiaan häiritsevän paljon, siis sellaisia kirjaimien puuttumisiä yms. jotka automaattinen oikolukukin tunnistaa. (Muuten 27-vuotias kirjoitetaan ilman väliä viivan edessä, kantsii korjata se esittelystä.)
  Yksiön sisustamiseen keskittynyt blogi on ideana hyvä, mutta vaarana on, ettei siinä paljon riitä esiteltävää. Nytkin kuvat asunnosta alkoivat toistua jo aika samanlaisina. Voi olla, ettei pysyviä lukijoita oman kodin esittelyllä saa. Itse voisin kuvitella päätyväni blogin pariin, jos etsisin esimerkiksi pieneen tilaan sopivia säilytysratkaisuja. (Siksi esim. Nina Garcian kodin esittely ei oikein sopinut blogisi ideologiaan.) Tai ylipäätään tilan tuntua luovia ideoita. Kuvissasi ei esimerkiksi näy kirjoja ja lehtiä, voisit vaikka kirjoittaa jutun sähköisten julkaisujen ja e-kirjojen puolesta :-) Tai siis mistä tahansa "näin saat pienenkin asunnon näyttämään avaralta ja SIISTILTÄ" -tyyppisistä aiheista, takaan, että ovat hitti! Kaikki säästövinkit (sisustukseenkin liittyvät) myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi luovia ja konkreettisia ideoita sinulla!

   Poista
 4. Kiitos, näistä neuvoista oli paljon apua. Lisää saa kirjoittaa. :)

  VastaaPoista