perjantai 28. helmikuuta 2014

Blogikuukausi: Helmikuun höpinät

Kuukauden paketointi on käsillä jälleen. Tämä olikin se kuuluisa lyhyt kuukausi (siis pari päivää tekee huikean eron!) mutta kyllähän sinäkin aikana jotain mielestäni tapahtui.


Kuukauden kuuluisat kuteet
Muutama päivä sitten et ehkä voinut välttyä blogit vallanneelta villitykseltä: Nellyllä joku Leighton Meester oli laittanut lempparivaatteensa riviin ja sehän oli hienoa. Olitko ihan villinä vääntämässä kollaaseja, kun tämän muodin jumalattaren silmää miellyttävät asut paljastettiin? Oletko aina ihaillut hänen tyyliään ja nyt halusit palan siitä itsellesi? Jep, en minäkään. Kaiken kohinan keskellä luulin kyseistä typykkää ensin bloggariksi, seuraavaksi suunnittelijaksi, sitten malliksi, sitten laulajaksi ja lopuksi näyttelijäksi. Ilmeisesti loppuvaiheen arvailuni osuivat oikeaan. Mutta hauskaa oli taas huomata, kuinka kaikki ovat palvoneet kaikessa hiljaisuudessa tätä tyyppiä ja nyt suosikkien julkaisun yhteydessä päättivät kertoa fanituksestaan myös muille. Joopa joo.. Siis olisi edes suunnitellut ne vaatteet!

 Kuukauden kokoontumiset
Muotiviikot tulivat taas ja sehän tarkoittaa sitä, että blogeissa näkyy kuvia rivissä kiikkerillä tuoleilla (toinen jalka rennosti toisen päällä ristissä, ehkä kuiskutellaan naapurin kanssa vähän, vippi- tai pressi- tai jokukortti killuu kaulassa) istuvista nimekkäistä muoti-immeisistä bloggari mukaan lukien. Sitten muotiviikkopostauksissa on kuvia ulkona seisoskelevista ilmeisesti tyylikkäistä tapauksista, ja bloggari on ottanut asukuvansa ulkosalla taustallaan juuri näitä edellä mainittuja muodikkaita muotiviikkokävijöitä. Asu saattaa näissä kuvissa olla vähän tavallista repäisevämpi. Ja sitten tietty ne catwalk-kuvat mutta eihän ne ole niin kiinnostavia. Ensi vuonna sama uudestaan!

Kuukauden kivoin ketutus
Täytyy nyt tässä ihan erikseen kertoa, että yllätitte minut Nyt ärsyttää -juttuun kirjoittamillanne kommenteilla. Siis positiivisessa mielessä! Tuo postaus taisi saada ihan ennätysmäärän kommentteja, mitä ihmettelin eniten, ja niitä oli hauska lukea. Blogillani on siis todellä ärsyyntynyttä porukkaa lukijoina!

Kuukauden sanapeli
No tämä aktiviteetti sopii mille tahansa kuukaudella mutta tulipahan mieleen nyt, kun telkkarissa on pyörinyt sen avokado- eli blogipastan kokkaajien ohjelman mainos (en ole syönyt enkä katsonut). Minkä tahansa sanan eteen voisi periaatteessa heittää blogi-etuliitteen, niin sen arvo kohoaa pilviin ja hömpötys sen ympärillä alkaa. Blogi-imuri (Pakko saada, siivoaa saleen paremmin!). Blogiauto (Kiinnostus heräsi heti!). Blogikoira (Tämän täytyy olla jotain todella söpöä! Onko videoitakin?). Viime aikoina on innostuttu ainakin blogimatosta. Heittelepä kuule Googleen kaikenlaisia sanoja blogi-etulitteellä ja ihmettele, mitä kaikkea meillä jo on (siis mitä, blogikoiria nähtävästi on! Tiesin vain blogikissa Panun).

Kuukauden työpisteet
Kiinnitinpä huomiota helmikuussa siihenkin, että muutamissa blogeissa esiteltiin ne paikat where the magic happens - eli bloggarien omat blogipisteet tai -paikat. Yhdessä jos toisessa kodissa on pyhitetty nurkkaus bloggaamiselle. Kuvissa on näkynyt siis lähinnä pöytää ja tuolia ihanan siistissä ja kivasti sisustetussa ympäristössä. Eikös blogin pyöritys alakin heti kuulostamaan vähän ammattimaisemmalta ja vakavammalta hommalta, kun sitä varten on ihan oma työpisteensä? Jos sinulla ei ole vielä kotitoimistoa blogisi ylläpitämistä varten, äkkiä nikkaroimaan sellaista. Edes amatöörit eivät enää dataile sohvalla maaten.

No niin, nokat kohti maaliskuuta kultamurmelit!

19 kommenttia:

 1. Olisikin työpiste blogia varten mutta ei meillä oo edes tilaa moiselle. Sohva ja läppäri! ;) !!
  Mutta blogi-iguaani löytyy tästä hushållista ;)
  Lara Lizard

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, iguaani. Sinun täytyy kirjoitella nyt siitä juuri tuossa blogi-iguaani muodossa, niin saadaan se Googleen näkyviin. Nyt siellä on jotain iguaaniblogeja (ihan eri juttu!) ja joku Irma-iguaani, joka kiipesi puuhun :D

   Poista
 2. Unohdit muuten ne Niken Air Max -kengät! Todella monet bloggarit ovat ihailleet sattumalta samaan aikaan juuri noita popoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun muistutit! Näin jotain kollaaseja ostanko tämän vai tuon, mutta yleensä kierrän kaikki lenkkarijutut kaukaa.

   Poista
 3. Mulla on blogihame! Se on varmaan ainoa vaatekappale, jonka oon esitellyt blogissani, mutta siitä lähtien se on meidän taloudessa tunnettu sillä nimellä. Saatan kysyä mieheltä esimerkiksi "Voinks laittaa sinne blogihameen vai pitäiskö olla jotain muuntyylistä".

  Mieskin alkaa tunnistaa blogihyllyt ja blogimatot, kun oon niistä sille meuhkannut muutaman kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä taisi olla ne blogishortsit kanssa. Sinulla on hyvin koulutettu mies, kun oppinut tunnistamaan tärkeitä blogijuttuja. Olisiko tässä blogimies?

   Poista
 4. Blogi-etuliite on kerrassaan mainio.
  Mä lanseerasin juuri uuden. Blogikukka. No oikeesti se on viherkasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherkasvi voi olla ihan hyvin blogikukka, koska blogikasvi kuulostaa... jotenkin oudolta.

   Poista
 5. Nostaisin vielä Fitfashionin blogeissa velloneen munblogionparempikunsunblogi -kitinät. Kaikkia kävi yhtä aikaa ärsyttämään se, kun kaikilla on vaan pylly/tissi-otsikoita ja siitä piti kyllä sitten monen monituista avautumista lukea, että mun blogissa ei tällaisia ole. (Disclamer, en tarkoita kaikilla oikeasti kaikkia FF:n bloggareita, mutta hyvin hyvin monta tällaista postausta tuli luettua)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä luin jotain tällaista mutta en jaksanut/kyennyt tutustumaan siihen suurempaan kuvioon, mihin nämä avautumiset liittyivät. Mutta hei, kiva kun tuotte näitä omia huomioitanne esille kanssa! Niitä ei olekaan aikaisemmissa kuukausijutuissa näkynyt. Minun listahan on kaikkea muuta kuin kattava :)

   Poista
 6. Olen ilmeisesti osannut vältellä juuri niitä oikeita blogeja/postauksia helmikuussa, sillä tämä oli ensimmäinen kerta kun törmäsin nimeen Leighton Meester. :D

  VastaaPoista
 7. Mä en vois kuvitella itteeni kirjottamassa blogiin istuen siistin työpöydän ääressä. Kyl se on tää sohva paras paikka. Rennossa asennossa rentoa meininkiä. Ollut tosin ehkä vähän liiankin rentoa meininkiä kun ei ole pariin kuukauteen tullut kirjoitettua blogiin mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liialla rentoutumisella on tuollaisia huonoja sivuvaikutuksia :)

   Poista
 8. mutta kun Leighton Meester on Gossip Girlin Blair Waldorfin näyttelijä! Ja GG on tunnetusti jokaisen bloggaajan lempisarja :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ei kukaan ole sen näyttelijän tyylistä ennen meuhkannut - eikä varmaan olisi nytkään tai koskaan ilman tuota Nellyaspektia :)

   Poista
 9. Oot kyllä löytänyt loistavia pointteja, mutta mulla kans on aiemmin kommentoineen anonyymin tavoin pistänyt pahasti silmään ne Niken Air -lenkkikset. Ne on niiiiiiin täydelliset JUST NYT kaikkien mielestä! :D

  VastaaPoista
 10. Oot kyllä löytänyt hyviä pointteja, mutta mulla on aiemmin kommentoineen anonyymin tavoin pistänyt pahasti silmään ne Niken Air-lenkkikset. KAIKKI rakastaa niitä just nyt niiiin palavasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt niitä tulee ovista ja ikkunoista. Aika kamalat.

   Poista