sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kuukauden blogi kesäkuu 2014: Aina huominen on lauantai

Kuukauden blogina on kesäkuussa mielenkiintoisesti nimetty Aina huominen on lauantai. Kovin mielenkiintoista on myös Salla-Marjan kirjoittama sisältö. Tutustu ihmeessä blogiin niin haastattelun kuin blogissa vierailunkin myötä, ja niin kuin kohdassa 10 toivotaankin, anna palautetta!1. Esittelisitkö itsesi sekä blogisi? Miten se erottuu kaikista muista blogeista?
Olen Salla-Marja, parikymppinen pikkunainen Helsingistä, ja Aina huominen on lauantai on epägeneerinen lifestyleblogini, johon kirjoittelen kaikesta elämääni liittyvästä. Asiaa on paljon, sillä tavanomaisten päivän asujen ja sisustusjuttujen lisäksi tykkään tehdä kosmetiikkakokeilujaomia kasvisruokareseptejä sekä muita diy-juttuja, ja kirjoittaa myös vähän syvällisempiäkin postauksia.

Bloggaamisen lisäksi olen Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen laulaja, muusikko, sekarotuisen koiran yksinhuoltajaäiti sekä luonnollisesti vähän hurahtanut shoppailuun. Musiikki näkyy blogissani paljon, sillä keikkailu ja treenaaminen vie suuren osan elämästäni. Blogini nimikin on napattu bändimme kappaleesta ”Leikitään.


2. Onko sinulla blogissasi jokin punainen lanka, jota seuraat, vai kirjoitatko mieluummin siitä, mikä juuri silloin tuntuu sopivalta tai mikä juuri pälkähti päähän? 
Kirjoitan oikeastaan ihan mitä sattuu. Jos tuntuu hyvältä idealta kirjoittaa jostain, se yleensä on. Spontaanit ideat ovat parhaita ja tykkään itsekin lukea monipuolisia blogeja jotka eivät ole rajautuneet tiettyyn aiheeseen, vaan joista löytyy vähän kaikenlaisia postauksia. (Poikkeukset vahvistaa säännön!) Vaikka kirjoitan milloin mistäkin, on kuitenkin asioita joista kirjoittamista vältän järjestelmällisesti, että ehkä se on minun punainen lankani.

Bändin tuoman julkisuuden takia haluan esimerkiksi säilyttää tietyn yksityisyyden; ja vaikka puhunkin blogissa avoimesti elämästäni, on minulla tarkka linja siitä mitä en kirjoita. Blogiskenessä ja muuallakin puhutaan aivan liian vähän siitä, mitä blogissa tai ylipäätään netissä kannattaa sanoa ja mitä ei. Varsinkin joillain nuorilla raja tuntuu olevan todella häilyvä ja blogien kuvituksena saattaa kärjistyksenä näkyä pankkikortteja tai passejakin.


3. Millaisista palikoista rakennetaan mielestäsi hyvä postaus? 
Postauksessa pitää olla joku idea. Kuka tahansa osaa ottaa muutaman kivan kuvan asustaan ja lätistä alle mistä vaatteet on, mitä on syönyt tänään ja miksi ei huomenna ehdi postata. Mielenkiintoisimpia postauksia ovat ne, joissa bloggaajalla on oikeasti jotain asiaa; olipa se sitten päivän asun tai aiheeseen liittyvän kuvan ohessa, hassua tai vakavaa. Tekstin laatu on blogeissa ihan liian aliarvostettu taito. Myös tekstin järkevä jäsentely ja se iänikuinen oikeinkirjoitus ovat tärkeitä!

Pieni asia mistä tykkään erityisen paljon on myös se, että jos postauksessa on viittaus johonkin vaikka vanhempaan blogitekstiin, artikkeliin tai mihin vaan, löytyisi viittauksesta myös linkki siihen mainittuun asiaan. Päädyn itse helposti tuollaisten linkkiupotusten kautta selailemaan tuntikausiksi juurikin esimerkiksi niitä blogien vanhempia postauksia. Tiedä sitten onko se hyvä vai huono juttu...


4. Millaisten postausten olet huomannut olevan suosittuja? Ovatko ne samoja, joita itse pidät hyvinä juttuina?
Pitkälti samoja. Suositummassa postauksessani koko bloggaushistoriani aikana kerron ulkonäköpaineista, poseeraan meikittä ja puran ajatuksiani nykyajan järjettömistä paineista ulkonäköön liittyen. Kyseinen postaus on myös yksi omia lemppareitani, sillä tämä oli juuri sellainen postaus jonka spontaanisti päätin tehdä, koska se tuntui oikealta. Tuntui myös, että tekstini herätti muissakin paljon ajatuksia ja ennenkaikkea sain palautetta siitä, että moni oli postauksen myötä itsekin herännyt tajuamaan että on hyvä sellaisena kuin on. Ihan mieletöntä että olen saanut jotain sellaista aikaiseksi!

Toinen minulle todella tärkeä postaus on vuoden luonnoksissa lojunut teksti kateudesta ja ennakkoluuloista, jota en meinannut uskaltaa julkaista ollenkaan. Ylipäätään olen kuitenkin tyytyväinen siitä suunnasta mihin blogini on lähtenyt tämän talven aikana; olen lisäillyt ajatuksia ja erilaisia diy-juttuja vähentämättä kuitenkaan blogilleni ominaista hömppäilyä.


5. Kirjoitatko blogia ensisijaisesti itseäsi varten vai lukijoita silmällä pitäen? Miksi niin? 
Molempia. Itseni takia bloggaan, koska rakastan valokuvaamista ja halkeaisin, jos en välillä pääsisi kirjottamaan ajatuksiani ylös. Bändin poikia kun ei sen suuremmin kiinnosta mun kosmetiikkahehkutukset, vaatekriisit tai edes pienten kenkien metsästäminen! Lukijoita aloin ajatella enemmän kun heitä alkoi kertyä lisää; blogi ei ole mitään ilman lukijoita joten toki on tärkeää kuunnella palautetta ja ottaa vastaan myös kritiikkiä.

6. Sinulla on oma bändi Sallan ja Miron matka maailman ympäri. Onko blogistasi ollut hyötyä bändille? Jos on, niin miten? 
Vaikea sanoa, blogi on saanut toki lukijoita bändin kautta ja bändi faneja blogin kautta. Tiedostan myös, että monet jotka eivät muuten blogeja seuraa, seuraavat bändimme nimellä varustetun tagin alta löytyviä postauksia blogistani, ja koitankin pitää blogissa jonkun järjestyksen niin, että bändiin ja keikkoihin liittyvät jutut löytää helposti.


7 . Olet aloittanut blogisi melkein kaksi vuotta sitten. Ensimmäisen vuoden kirjoittelit suht harvakseltaan muutaman postauksen kuussa ja sitten siirryit 11-15 postauksen kuukausitahtiin. Mikä sai sinut muuttamaan postaustahtia? 
Itseasiassa olen vaan poistanut vanhoja postauksia syksyn ja kevään aikana reippaalla kädellä, sillä alettuani lukemaan niitä totesin etten halua kenenkään muun lukevan niitä. Olen alusta asti tähdännyt kirjoittamaan muutaman kerran viikossa, ja siitä pidän edelleen kiinni. Vaikka postailisinkin sitten tien päältä matkalla keikalle! Nykyään myös fiksuna tyttönä koitan aina ehtiessäni kirjoittaa postauksia säästöön, sillä joinain viikkoina olen kertakaikkiaan niin kiireinen että blogille ei jää niin paljoa aikaa että ehtisin kirjoittaa kokonaisen postauksen. Pidän kiinni myös siitä, että vastaan kaikkiin kommentteihin.

8. Onko sinulla vinkkejä, miten keksiä juttuideoita?
Postauksia voi loppupeleissä tehdä ihan mistä vaan. Jos elämässä sattuu jotain todella hupsua joka tuntuu siltä että siitä ei voi ikinä kirjoittaa blogiin, siitä todennäköisesti kannattaa kirjoittaa. En ole niinkään viikko- tai kuukausipostausfani itse, mutta monet ovat ja ne ovat helppoja postauksia tehdä, jos ideat tuntuvat loppuvan kesken. Silloin kun en keksi mitään oleellista kirjoitettavaa, koitan ottaa vähän etäisyyttä ja jättää blogin ajattelun hetkeksi kokonaan. Jossain kohtaa sitä viimeistään parin päivän päästä kuitenkin tulee hirveä hinku kirjoittaa jostain. Postauksista ei kannata stressata liikaa, ei kukaan oleta että olisit täydellinen. Tai ainakaan kenenkään ei pitäisi!


9. Millaisena näet blogisi tulevaisuuden? 
Toivon voivani panostaa blogiini tulevaisuudessa vielä 110% enemmän. Bloggaaminen on minulle todella rakas harrastus ja uskon kirjoittavani Aina huominen on lauantaita vielä pitkään. Olen todella kausi-ihminen, mikä aiheuttaa sen että välillä tekstiä ei synny ollenkaan ja välillä taas voisin kirjoittaa vaikka kolmeakin blogia, mutta ainakaan toistaiseksi en koskaan ole halunnut lopettaa bloggaamista!

10. Haluaisitko lukijoilta palautetta jostain blogisi osa-alueesta erityisesti? 
Kaikesta saa antaa palautetta, mutta eniten mua kiinnostaisi että mihin haluaisitte mun keskittyvän postauksissa. Kiinnostaako shoppailu enemmän kuin vakavammat aiheet tai keikkajutut enemmän kuin kosmetiikka? Sana on vapaa!

Jälleen kerran loistava haastis! Kiitos Salla-Marjalle ja kaikille blogiin tutustuneille ja tutustuville.

Kuvat: Aina huominen on lauantai

9 kommenttia:

 1. Moikka! Mulla on ongelmana, että banneri on liikaa _oikealla_. Kaikki koodit mitkä löysin niin kuljettavat banneria juurikin oikealle, kun mun pitäisi saada sitä vasemmalle. Mikähän on vikana :o pistän vielä linkin blogiini havainnollistamiseksi. :)

  http://pienirussponi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on siis juuri päinvastainen ongelma, kuin muilla :) Kokeilitko jo tämmöistä ohjetta? Eli mitä pienemmäksi luvun laittaa, sitä vasemmalla bannerin pitäisi olla.

   Poista
  2. ei kyllä auttanut :/ mites kun laitan sellaisen koodin mikä keskittää bannerin, se kyllä pistää bannerin keskelle mutta sivuilta lähtee kaistaleet? :o

   Poista
  3. Hmmm.. En tiedä siitä. Näyttääkö pahalta? Voisit tietenkin kokeilla vähän lyhentää banneria sivusuunnassa, jos se auttaisi. Nythän se on aika pitkä ja voi senkin takia asettua hullusti.

   Poista
  4. okei, pitääkin kokeilla :)

   Poista
 2. Ihana blogi sinulla.Olen saanut paljon apua täältä. Kiitos sinulle :) Minun blogin osoite:
  http://angerandlive.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana on kuukauden blogikin ;)

   Poista
 3. En muista olenko koskaan kommentoinut siun blogiin, mutta luen sitä säännöllisesti / ahkerasti ja se on tuonut mulle itselleni paljon apuja sekä oivalluksia blogeista ja bloggaamisesta, joten hurja kiitos kun jaksat ylläpitää näin laajaa ja hauskaa blogia. <3

  Tykkään erityisesti näistä kuukauden blogi - jutuista sillä tykkään löytää uutta luettavaa ja samalla inspiroitua itse bloggaajana. Tää Sallan blogi pitää kyllä ehdottomasti tsekata, ainakin haastis oli todella mielenkiiintoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit Suvi! Hauska kuulla, että näistä blogihaastiksista on ollut iloa. Ne eivät ole niin kauhean kommentoituja mutta ilmeisesti niistä pidetään muuten.

   Poista