lauantai 19. heinäkuuta 2014

Postausten ajastaminen: Päivitä blogiasi olematta koneella

Näin kiireisimpään laiskottelu- ja lomailuaikaan on aiheellista muistuttaa teitä yhdestä Bloggerin näppärästä ominaisuudesta, jonka monet teistä jo tuntevatkin. Kaikilla ei kuitenkaan ole taktiikka ihan hallussa, sillä tapansa mukaan Blogger ei ole mikään selkeyden ja suoraviivaisuuden perikuva tässäkään asiassa. Kyseessähän on tietenkin postausten ajastus.

Jotta ajastuksen opettelemisen tärkeys konkretisoituisi, kuvittele seuraava tilanne: makaat uimarannalla kärventämässä eli ruskettamassa nahkaasi ja yrität keskittyä kätösissäsi olevaan uunituoreeseen hömppäpokkariin. Taivaanrannassa on kuitenkin uhkaavia pilviä, jotka tekevät totaalisesta rentoutumisesta mahdotonta. Pilviä kertyy koko ajan enemmän ja pian ne peittävät jo auringon. Sinun on pakko kerätä kimpsusi ja kampsusi kasaan ja suunnattava kipin kapin kotia kohti. Kotosalla säntäät suoraa päätä läppärillesi ja alat naputtelemaan blogiisi jonkinlaista täytettä.

Ehkä jo aavistit, että edellisen kappaleen liikuttavan kauniin kuvaelman uhkaavat pilvet olivat täysin vertauskuvallisia: ne edustavat tietenkin blogiasi, jota et ole päivittänyt hetkeen. On vaikea rentoutua, jos mielessä soi koko ajan mantra "Pitäisi kirjoittaa jotain blogiin. En ole postannut kahteen/kuuteen/viitentoista päivään!".


Vastaavanlaisen postausstressin saa karkotettua yksinkertaisella postausten ajastamisella. Silloin blogisi päivittyy, vaikka grillaisit kylkeäsi siellä rannalla.

Tässä ohjeet, miten saat blogisi julkaisemaan postauksia, vaikka itse et olisi lähimaillakaan:

1. Kirjoita postaus valmiiksi ihan normaaliin tapaan mutta älä paina Julkaise-nappia.

2. Etsi oikean reunan valikosta Aikataulu ja klikkaa sitä.

3. Valitse vaihtoehdoista Määritä päivämäärä ja aika.

4. Valitse avautuvasta kalenterista se päivä, jona haluat postauksen tulevan ulos.

5. Valitse kellonaika valikosta tai kirjoita se itse. Tässä vaiheessa kannattaa tarkistaa blogin asetuksista, millä aikavyöhykkeellä blogisi oikein on (löytyy Asetukset -> Kieli ja muotoilu).

6. Kun aika on oikein, klikkaa alta Valmis.

7. Nyt saat painaa Julkaise. Juttua ei julkaista heti, vaan asettamanasi hetkenä. Juttu löytyy postauslistasta ja sen kohdalla lukee Ajastettu.

Tuossa kohdassa 7. monilla menee postauksen ajastus metsään: yleinen ja hyvin ymmärrettävä virhe siinä kohden on painaa tallennusta julkaisun sijasta. Julkaiseminen kun kuulostaa siltä, että juttu on heti julkinen ja tallennus taas siltä, että juttu tallennetaan julkaisuhetkeä odottamaan. Näin ei kuitenkaan ole eli ihan rohkeasti vaan painelemaan sitä julkaisunappia, kunhan olet ensin muistanut painaa sitä valmis-nappia ajan asettamisen jälkeen kalenteri alla.

Jos haluat myöhemmin muuttaa julkaisuhetkeä, se onnistuu ihan samalla tavalla, kuin ensimmäinenkin ajastus.

Ajastus ei kuitenkaan paranna postausaiheiden puutteen aiheuttamaa postausstressiä. Se on jo ihan toinen juttu. Mutta sen avulla voit olla pidempään poissa blogistasi, kunhan kerran kirjoitat jutut valmiiksi ajastusta varten. Tämä ominaisuus on esimerkiksi loman tai kiireisen viikon pelastus, jos et halua pitää pitkiä postaustaukoja blogissasi.

12 kommenttia:

 1. Kiitos! Nyt sain vastauksen miks mun ajastukset eivät ole toimineet. Tuo seiska kohta. ;)

  VastaaPoista
 2. Että mä tykkään tästä sun blogista! Niin hyviä vinkkejä ja enpä ollut tähänkään ennen oikein perehtynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Tämä on helppo, kun sen kerran oppii.

   Poista
 3. Tämä on kyllä kuluvana kesänä pelastanut monesti. Tullut haalittua aivan liikaa tekemistä, joten blogissa olisi paljon pitkiä hiljaisuuskausia, jos ei aina välillä raapustaisi kasaa postauksia odottamaan julkaisuajankohtaa. Sittenhän niitä voi käydä nopeasti päivittämässä, jos sen kahdenviikon aikana haluaa hieman ajankohtaistaa kyseistä tarinaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kanssa kätevää, että mikään ei tosiaan estä muuttamasta sitä ajastusjärjestystä, jos haluaakin ihan livenä postailla.

   Poista
 4. Ja tämä on loistava tapa julkaista postauksia juuri siihen aikaan kun kohde ryhmää on koneella...

  VastaaPoista
 5. Kiitos ja kumarrus, tästä postauksesta oli aivan valtavasti apua! Olen mokannut juurikin tuossa kohdassa 7 aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! Et varmasti ole ainut, joka on seiskassa mennyt metsään :)

   Poista
 6. Aivan loistava blogi täynnä neuvoja ja ohjeita:)

  VastaaPoista