torstai 31. heinäkuuta 2014

Blogikuukausi: Heinäkuun heitot

Se on täällä taas: kuukausikatsaus! Tämä kuukausi on aina se vähän hiljaisempi kuukausi netissä mutta kyllä siellä jotain liikehdintää oli. Nyt annamme siis silmiemme levätä heinäkuun annissa.Kuukauden tosielämä
Ikuinen lukijoiden kestosuosikkiaihe, eli millaista bloggareiden elämä oikeasti on, oli esillä Me Naiset -lehdessä heinäkuussa. Mene ja tiedä, kuinka paljon juttu sitten vie lukijaa kulissien taakse. Aihe on kyllä sellainen, että otsikoimalla tuohon tyyliin jutun suosio on taattu, vaikka siinä ei sen kummempia paljasteltaisi. Mutta veikkaan, että tuosta jutusta löytyy myös silmiä avaavaa tietoa lukijoille. 

Kuukauden kommenttikriisi
Oikein kivasti nimetystä blogista I have no lifestyle löytyi mielenkiintoinen juttu kommentoinnista. Tiedättehän, että siinä voi mokata monella tapaa. Itse kommentin jättäjä saattaa urpoilla urakalla ja sitten vastaaja lataa samalla mitalla takaisin, itkee yksin eikä julkaise kommenttia, tai mitä tahansa muuta maan ja taivaan väliltä. Sievienkin kommenttienkin kanssa joskus kriiseillään, kun bloggari ei vastaa tai ei julkaise niitä ollenkaan. Mutta tässä jutussa olikin kyse ystävällisestä kommentista, jota ei julkaistu mutta jonka sisällöstä otettiin kuitenkin onkeen. Onkohan jollakulla ollut hieman vaikeaa myöntää, että virheitä sattuu?

Kuukauden coolein
En olisi ihan viime kuussa uskonut, että heinäkuun tarpeellisemmiksi kokemani blogipostaus kertoisi siitä, kuinka helkkarissa sitä saa nukuttua yönsä, kun asuu jonkinsortin pätsissä. The Good Morning -blogissa jaellaan ihan hyviä vinkkejä itsensä viilentämiseen iltasella. Suosittelen lukaisemaan, jos sinullakin on sellainen olo, että suksi ei luista helteen takia.

P.S. Tässä myös vinkki kaikille, että ajankohtaisiin aiheisiin paneutuminen ja niistä kirjoittaminen vetää aina väkeä paikalle!

Kuukauden kysymys
Hei miksi kaikkien sisustusblogien nimessä tulee olla sana "white"? Minulle tulee ainakin heti sellainen fiilis, että blogin esittelemä sisustusfilosofia on erittäin yksipuolinen ja tylsä, eikä yhtään persoonallinen. Tarvitsen väriä elämään! Saatan olla mielikuvineni tietenkin ihan väärässä. Tämä asia tuli vaan mieleen, kun Indiedaysin Inspirationin sisustusblogeista löytyi All You Need Is White (mä tarvitsen kyllä aika paljon muutakin!), Coconut White (siis onko tämä joku sävy?), Home White Home (ajattele, jos tuolla kaataisit punkkua tai kahvia johonkin!), Image Black & White (no saatiinhan tähän touhuun edes vähän väriä), ja Loving White (no se on tullut selväksi). Sitten olisi tarjolla Valkoinen koti, Valkoinen puutalokoti, Valkoinen Soihtu, ja Valkoista ja kiekuraa. VanilijaStella Vanilla, VaniljaHouse, Home Vanilla, Villaa ja vaniljaa sekä Valoisaa ja vaaleaa yrittivät ovelasti hämätä nimillään!

Kuukauden arvoitus
Sanon teille vain yhden sanan (jonka opin viime kuussa): sopuliketjureaktio. Kuka keksii, mihin heinäkuisiin tapahtumiin se viitta?

Kiitos lukijoille jälleen yhdestä kuukaudesta!

21 kommenttia:

 1. Hei, mihin unohtui Oma Koti Valkoinen - kaikkien valkoisten sisustusblogien äiti... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei ollut tuolla Inspirationissa. Eli niitä on oikeasti +100!

   Poista
 2. Kiitos tästä katsauksesta! :) Luen tosi usein sun jutut, mutta aniharvoin kommentoin.

  VastaaPoista
 3. Oon niin samaa mieltä tuosta valkoisuuden liiallisesta hypettämisestä! Toki vaaleasävyiset kodit ovat kauniita, mutta itse tylsistyisin kuoliaaksi ilman värejä kodissani.

  VastaaPoista
 4. Ilmeisesti mun kännykästä lähettämäni kommentti ei sitten tullutkaan perille, mutta kiitokset maininnasta! Enpä kyllä yhtään ajatellut että höpötykseni passiivisesta loukkauksesta olisi huomionarvoinen juttu edes hiljaisena blogikuukautena. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvä vain. Se oli vähän erilainen näkökulma ja siksi huomionarvoinen.

   Poista
 5. Luulen tunnistavani ilmiön, vaikka en tiedä mihin sillä juuri heinäkuussa viitataan. Se on sitä kun vähän joka blogissa kirjoitetaan samasta asiasta. Eikö? Luetaan toisten blogeja ja kirjoitetaan sitten omassa blogissa samoja juttuja. Pirulauta! Pahinta on kun blogikaverukset tekevät jotain kimpassa! Kaikkien blogeista on sitten luettavissa ne samat tarinat. Oikein kuvaava sana tuo sopuliketjureaktio, muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noup. Vaikka termi sopisi todella hyvin myös tuohon käyttöön. Vinkkinä viime kuun postaus.

   Poista
 6. Unohdit kokonaan mainita blogivauvat! :) Strictly Style, Nelliina ja Moumou-Iina ainakin saivat pienokaisensa heinäkuussa. :) Onnea heille!

  VastaaPoista
 7. Hehe, olipa hauskaa lukemista! :D Helppo kysymys tuo "white". Kyse on mielikuvituksen puutteesta keksia omaperäisempi nimi. :D Ja sopuliketjureaktio oli muistaakseni bloggareiden vauvauutisiin liittyvä, et tosi moni on saamassa perheenlisäysta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein! Voittaja löytyi! Palkinnoksi hyvää mieltä :) Ja tuli sinulta toinenkin hyvä ja varmasti ihan oikea vastaus.

   Poista
 8. Hei! Tahdon vain kiittää tästä uskomattoman hyödyllisestä blogista! Olen rakennellut omaa blogiani, joka lienee julkaistavissa viikon kuluttua. Ilman neuvojasi en olisi mitenkään jo tässä vaiheessa. Suurkiitos! Merja

  VastaaPoista
 9. Hei mä törmäsin myös tuohon sopuli-termiin ihan tässä vähän aikaa sitten! Täytyy sanoa, että ainakin kaiken maailman skumpalla kilistelyt, tyttöjen illat, picnicit ja Pariisin matkat tulevat nyt korvista...! Kai ne voi sopuliketjureaktioksi laskea? Ja mitä tulee white-sanan käyttöön, itsekin tykkään sisustaa valkoisella, mutta blogin nimeksi valikoitui lopulta luonnollisesti ihan muu, hyvä niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopulitermi laajenee juuri nyt myös kuvaamaan tämmöistä käytöstä.

   Poista
 10. Minusta lasten saamista ei kyllä voi sanoa sopuliketjureaktioksi :D Kun joillakin voi olla kyse jopa (toivottavasti onnellisesta) vahingosta ja osalla taas raskautta on voitu toivoa jo kauan. :) On vain sattumaa, jos moni bloggaaja tulee raskaaksi ajallisesti lähellä toisiaan. Vai menikö minulla se koko pointti tuossa ohi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen hauskaan sattumaan tällä sopulilla viitattiinkin :) Ei siis väheksytty kenenkään lastensaantia.

   Poista
 11. Hyvä, etten ole ainoa, joka on jo lähes allergisoitunut valkoiselle kiitos tuon kaiken hehkutuksen ja ylitarjonnan. Kaikki sisustuslehdet ja -blogit todellakin pursuavat vitivalkoisia koteja, jotka saavat minut lähinnä ahdistumaan! Ne ovat niin kliinisiä ja tuovat mieleen sairaalamaailman. Ehkä siksi kammoankin niitä, kun olen joutunut pienenä olemaan niin paljon yksin valkoisissa sairaalahuoneissa? :D

  VastaaPoista