lauantai 22. marraskuuta 2014

Blogin ulkoasun muokkaaminen: kommenttiboksille uusi nimi

Taas on luvassa postaus sarjassamme blogin ulkoasun muokkaaminen. Nyt suunnataan suoraan kommenttiboksin puolelle ja tehdään siellä muutama pieni mutta kuitenkin niin suuri muutos!

Olet ehkä huomannut, että ennen kuin kommentteja on tullut tai ennen kuin ne ovat julkaistu, postauksen puolella lukee linkissä vain "Ei kommentteja". Se kuulostaa aika kurjalta eikä houkuttele muita kommentoimaan. Sitten kun jutustelu lähtee käyntiin, tämä samainen linkki näyttää kommenttien lukumäärän, mikä voi olla ihan jees juttu tai ehkä toivoisit sen näyttävän jotain muuta, jos kommentteja on yksi tai kaksi, koska silloin näkymät voivat olla taas masentavan puoleiset.

Tämän postauksen ohjeella pääset muuttamaan tuota "Ei kommentteja" -tekstiä tai kommenttien lukumääräilmoitusta haluamaksesi. Hyvä vinkki on kirjoittaa sen tilalle jotakin kommentoimaan houkuttelevaa, kuten suorasuokaisesti "Kommentoi tästä", "Kommentit" tai vaikkapa kohtelias "Ole hyvä ja kerro mielipiteesi".


"Ei kommentteja" ja "X kommenttia" -linkin tekstin muuttaminen

1. Ennen kuin lähdet tekemään yhtään mitään, ota ensiksi varmuuskopio blogistasi, sillä nyt käydään käsiksi HTML:ään.

2. Kun kopio on otettu ja hyvässä tallessa, klikkaile itsesi koodin seuraavaa kautta: Malli -> Muokkaa HTML-koodia.

3. Nyt tulee se vaikein osuus eli koodiviidakosta tulisi löytää seuraava pätkä, joka on ensimmäinen rivi etsimäämme koodia:


<b:includable id='comment_count_picker' var='post'>

Tämä kohta löytyy esimerkiksi hakutoiminnolla (Windowsissa ctrl+f) ja se vaatii koodin avaamista, eli vasemman reunan pienistä harmaista nuolista tulisi avata lisää koodia esiin. Niin kuin näkyy, koodissa kommennellaan comment count pickeriä, eli sitä kommenttien lukumäärää.

4. Kun oikea kohta on löytynyt, etsi muutama rivi alempaa samasta koodista tämmöinen kohta:


<data:post.commentLabelFull/>
:
</a>
              

5. Muuta yllä olevaa kohtaa seuraavasti:


<!-- <data:post.commentLabelFull/>
:
--> Kommentit
</a>         

Muuta sana "Kommentit" haluamaksesi tekstiksi. Se siis näkyy kommenttiboksin linkin kohdalla.

6. Tallenna ja ihastele lopputulosta!


Tämän tekstin muuttaminen on ihan hyvä idea, sillä miksi kaikille pitää ilmoittaa kommenttien olemattomuus tai lukumäärä?  Loogista olisi kertoa, mistä pääse itse asiaan eli jättämään sen kommentin. Ja niin kuin aikaisemmassakin ulkoasun muokkauspostauksessa totesin, olen kokeillut ohjeet omassa pikku testiblogissani mutta kaikki eivät toimi samalla tavoin kaikkien blogeissa johtuen aikaisemmin tehdyistä muutoksista, mallista, jne., joten omalla vastuulla muokkailemaan!


27 kommenttia:

 1. Ihanaa Susanna! Halaisin sinua jos ylettäisin. Näillä sinun selkeillä ohjeilla on helppo tehdä blogiin muokkauksia. Hyvästi "Ei kommentteja" -tekstit. Jes!
  Kiitos jälleen kerran :)

  VastaaPoista
 2. Höh, en saanut toimimaan :( Sain kyllä halutun tekstin (kommentit) näkyviin blogin etusivulle, mutta yksittäiseen postuakseen en. Siinä on edelleenkin se tylsä "ei kommentteja".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tulee varmasti toisesta kohtaa mutta yksittäisen postauksen kohdalla jo näkyy muutoinkin onko kommentteja vai ei. Katson löytyykö semmoinen kohta ja päivitän tuohon postaukseen senkin ohjeen.

   Poista
 3. Kiitos tästäkin vinkistä! Otin heti käyttöön. Sitten taas ihan asiaan liitymätön kysymys. Osaatko auttaa, missähän voisi olla vika. kun postauksen otsikon ja päivämäärän väli ovat ihan erikokoiset siinä "etusivulla" ja itse postauksessa? Olen yrittänyt vaikka mitä muutoksia koodiin ja kaikilla saan liikutettua vain molempia, en vain jompaa kumpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa erikoista. Tuohon ei kyllä äkkiseltään ohjetta löydy. Mutta minä en ainakaan huomaa mitään erikoista siinä kohti blogissasi (paitsi että pvm on hieno!).

   Poista
  2. Kiitos! Mä sainkin tämän just aamulla korjattua. :)

   Poista
 4. Kiitos hyödyllisestä postauksesta! Juuri tätä tietoa olen kaivannut, koska on totta että tuo "ei kommentteja" on aika karu.

  Mutta nyt täällä päässä ollaan peukku keskellä kämmentä... en siis onnistunut muokkaamaan koodia :/ Olisiko mahdollista ohjeiden perään saada vielä esimerkki, miltä muokattu koodinpätkä näyttää? Jos se auttaisi kömpelöä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysitkö oikean kohdan koodista? Muokattu pätkä näyttää postauksen 5. kohdalta, paitsi että saat laittaa kommentit sanan kohdalle haluamasi sanan/sanat. 4. kohta on se muokkaamaton kohta ja 5. muokattu. Muuta muokkausta ei tarvitse tehdä.

   Poista
  2. Löysin kyllä nuo kohdat ja muutin tekstin, mutta mitään ei näkynyt... voisiko syy olla siinä, että kokeilin esikatselulla tarkistaa muutosta? En siis tallentanut etten sotkisi koko koodia :)

   Poista
  3. Jos kohta on täysin sama mutta muutos ei näy, niin sitten saattaapi olla tuossa esikatselussa vika. Kannattaa kuitenkin ottaa se varmuuskopio tai laittaa muuten alkuperäinen koodinpätkä muistiin ennen kuin tallentaa, jos jotain nyt käy.

   Poista
 5. Piiloblondi täällä varmistelee vielä ennen kuin lähtee mitään söheltämään ja muokkaamaan :') Mutta siis tuohon muokattuun versioon kuuluu lmuuttaa ainoastaan alkuun tuo ja sitten se oma teksti, niinkö?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vain alkuun tuo lisäys ja sitten oma teksti, jonka edessä on lisätty myös tuo nuolihässäkkä. Ihan niin kuin tuossa kuvassa. Onpas selkeää :D

   Poista
 6. Hei! Hieman kyselisin, että kun olen koodaillut itselleni uudet fontit leipätekstiin ja otsikkoon, jotka näkyvät esikatselussa, mutta ei tallennuksen jälkeen. Kestääkö vaihdossa hetki, ennenkuin fontit näkyvät uusina lukijoillekin? Ja sitten vielä olisiko tietoa, miten saisin vaihdettua myös gadgettien otsikoiden fontit? (Fontin olen löytänyt googlen palvelusta)

  Kiitoksia paljon jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pitäisi heti näkyä, kun tallennat ja klikkaat käytä blogissa. Ehkä selain ei tunnista fonttia..? Kannattaa kokeilla jollain toisella, käykö sama juttu.

   Tuosta gadgettien fontin vaihdosta voin tehdä jutun, jos odottelet hetken (ja jos ja kun saan siihen ohjeen :)).

   Poista
  2. Kiitos se olisi mahtavaa! :)

   Poista
  3. Ja selaimesta vielä sen verran, että käytän Firefoxia. Ei näy vieläkään omat fontit tallennuksen jälkeen :/

   Poista
 7. Moi. Perustin hetki sitten blogin ja googlaillessa juttuja eksyin tänne. Liityin joukkoonne ja tämä on ollut suureksi avuksi. K I I T O S !
  Vaihdoin juuri tässä tuon kommenttitekstin ohjeillasi.

  osasisustusta.blogspot... Tervetuloa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja onnea uuden blogin kanssa :)

   Poista
 8. Mun blogista ei edes löydy tollaista kohtaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joissain teemoissa se voi olla erilailla tai hyvin piilotettu. Joku maininta kommenttiboksista kyllä löytyy, jos blogissa sellainen on.

   Poista
 9. Jihaa, tämäkin onnistui ohjeillasi. Kun blondi malttoi ensin lukea ohjeet ja avata pikku nuolista enemmän rivejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Se nuolien klikkailu ja etsiminen on kyllä vähän puuduttavaa.

   Poista
 10. Miten sais sitä kommentti kohdan fonttia ja kokoa muutettua?:)

  sofiaelizabetha.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttilinkin koko ja fontti muuttuu seuraavasti. Sinun tulee ladata haluamasi fontti samaan tyyliin, kuin tässä on neuvottu. Sitten lisäät CSS blogiisi tähän tyyliin:

   .comment-link{
   font-family: 'Ravi Prakash', cursive;
   font-size: 17px !important;
   }
   .comment-link:hover{
   font-family: 'Ravi Prakash', cursive;
   font-size: 17px !important;
   }
   .comment-link:visited{
   font-family: 'Ravi Prakash', cursive;
   font-size: 17px !important;
   }

   Vaihdat tuon 17 haluamaksesi kooksi ja tietenkin tuon fontin font familyn jälkeen myös haluamaksesi ja lataamaksesi. Nuo ovat vain minun ensimerkkejäni. Toivottavasti auttoi :)

   Poista