keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Blogilistan yllätyksettömyys ja mitä Shoppaajille.com tekee kuumalla listalla?

Käytätkö paljon Blogilistaa? Löydätkö sieltä aina jotain uutta? Vai pyöriikö siellä samat blogit niin kuumalla, top, kuin luetuimmat listalla? Vain tuoreista blogikirjoituksista voi onnistua nappaamaan jonkin uuden helmen.

Uusien blogien löytäminen vaatii hieman kaivelua ja helposti päätyy vain listojen kärkipäässä oleviin blogeihin. Tämähän tietysti vain vahvistaa listojen liikkumattomuutta: mitä enemmän ihmiset klikkailevat blogiin Blogilistan kautta, sitä enemmän blogi saa lukijoita ja tilaajia ja pysyy suunnilleen sijoituksessaan. Tätä järjestystä on vaikea muuttaa. Harmillinen systeemi, vai mitä?

Kuuma lista on sentään tuonut jotain vaihtelua Blogilistalle. Se kertoo "mitkä uudet blogit ovat juuri nyt pinnalla". Hetkinen, Mungolife ja Strictly Style uusia blogeja? Vaikka senkin top 10:ssä komeilee vanhat tutut muotiblogit, siellä on kuitenkin chilien kasvatuksesta kertova blogi, lentopisteblogi ja shoppaajille suunnattu blogi. Ne kaikki ovat olleet siellä jo pidempään, joten kovin tapahtumarikas ei tämäkään lista ole.

Xenia's Dayssa oli juuri vinkkaus tuohon shoppausblogiin, eli Shoppaajille.com:iin. Minäkin olin kiinnittänyt siihen huomiota mutta ehkä hieman eri syistä. Jos listoille tulee jotain uutuuksia, käyn aina katsastamassa ne. Silloin syksyllä, kun blogi rekisteröityi Blogilistalle ja ponkaisi heti kuumalle listalle, ihmettelin sen saamaa suosiota. Miten übersuosittujen muotiblogien joukossa tämmöinen vaatteita ilman naamaa -blogi on tullut niin suosituksi? Tilaajia ei alussa ollut  mutta lukijoita viikossa, eli blogilistan kautta blogiin tulevia ihmisiä, sitäkin enemmän. Tällä hetkelllä jopa 99 650 lukijaa viikossa. Huhhuh. Tilaajia tosin vain 117. Sanottakoon vertailun vuoksi vaikkapa yhtä sijaa ylempänä olevan Xenia's Dayn luvut: 596 858 lukijaa ja 2102 tilaajaa.


Alussa kommentteja ei oikein ollut, vaikka ihmisiä lukujen mukaan blogissa parveili. Sitten niitäkin alkoi tulla. Kauhean kiva piirre näissä Shoppaajille.com:in lukijoissa oli se, että he kommentoivat ihan etunimillä. Miksi muut blogit saa kaikki anonyymit ja ties mitkä ihme nimimerkit mutta Shoppaajille.com:issa kävi kaikki Elinat ja Jennit. Nyttemmin kommentteja ei voi jättää mutta sana on lähes vapaa keskustelufoorumilla, johon voi liittyä rekisteröitymällä ja jättämällä mm. oman sähköpostiosoitteensa. Tuleekohan siihen postia?

Juttujen puolesta Shoppaajille.com on hyvin toteutettu. Esimerkiksi tuotteiden hoito-ohjeet on hyvä lisä pelkkien kauppojen esittelyyn. Tosiaan, aika moni vaatekauppa on sivuilla esitelty todella yksityiskohtaisesti, joten tilauksia on helppo tämän infopaketin perusteella tehdä. Kollaasit ovat kauniisti toteutettuja. Ja alekooditkin on muistettu mainita.  Mukana on aina linkit mistä kyseiset vaatteet, alekoodit, ja kaupat löytyy.

Harmi vaan, että kirjoittaja ei tosiaan tule mitenkään esille paitsi shoppaaja -nimimerkillä. Blogikin on vain shoppaajilta shoppaajille. Domainkin on rekisteröity salaiseksi. Sivun omistaja ei varmaan halua nauttia julkisesti bloginsa saamasta suosiosta. Onkohan puikoissa joku himoshoppaaja, joka tietää kaiken mahdollisen shoppailusta ja kaupoista. Tai sitten omistaja voi olla vaikkapa joku herrashenkilö, joka on tilannut blogin tekstit joltain opiskelijatyttöseltä, joka on hyvä kirjoittamaan ja "mielenkiinnon kohteita ovat muoti, shoppailu, matkailu ja ehkä jopa säästäminen ja raha-asiat" ;). Oli miten oli, blogi on kauniisti toteutettu ja tekstit hyviä.

Mutta mitä uutta blogi siis tarjoaa? Muotiblogeissa on ihan samat kollaasit ja kaupat, plus paljon muuta sekä se bloggari omalla nimellä ja naamalla. Keskusteluakin löytyy huomattavasti enemmän. Miksi ihmiset ryntäävät blogiin, joka esittelee nettikauppoja ja vaatekollaaseja asianmukaisilla mainoslinkeillä höystettynä (esim. clk.tradedoubler ja ad.zanox -alkuiset linkit)? Tietysti kuuman listan kärkikahinoissa oleminen johtaa siihen, että ihmiset klikkailevat blogiin ja sijoitus säilyy. Mutta mikä aiheutti tämän alkuryntäyksen ja nousun listalle? Hmmm... Oletko sinä ehkä aktiivinen lukija? Kerro ihmeessä, mikä on koukuttanut sinut tähän sivustoon?

Tuli ihan sattumalta tässä mieleen eräs juttu. Tiesitkö, että voit ohjelmoida robotin klikkailemaan blogiisi Blogilistan kautta? Eikö ole hienoa? Silloin sinunkin blogistasi tulee kuuma tai se voi olla jopa tulessa! Sen voi ohjelmoida klikkaamaan blogiisi tuhansia kertoja -vaikkapa 90 000 kertaa! Se on ikävä kyllä kielletty ja niin ei siis saa tehdä. Piste. Tyytykäämme siis Blogilistan erittäin staattisiin listoihin.



10 kommenttia:

 1. Olen miettinyt ihan samaa, että mikä tuossa blogissa viehättää niin paljon, että se jaksaa pysyä listojen kärjessä. Kun eihän se periaatteessa ole kuin eri nettikauppojen ei-edes-niin-läpinäkyvää mainostusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Joku siinä vaan niin viehättää. Tai sitten kaikki ihmettelevät tätä samaa juttua ja käyvät sen takia blogissa.

   Poista
 2. Olen aivan varma että tuon blogin takana on itse Xenia's Day:n pitäjä. Nuin suosittu bloggaaja kuin xenia's ei todellakaan ilmaiseksi mainostaisi mitään toista blogia ja vielä linkin kera. Shoppaajalle.com kuitenin mainostaa kaikkia samoja retkuja kuin itse Xeniakin ja hänen bloginssaan mainostaminen on nykyisin pääasia. Eli uskon että hän toteuttaa sitä "piilomainontaa" nykyisin shoppaajille.comin kautta,koska ei kehtaa sitä enää tehdä ns. "pääbloginsa" alla yhtä näkyvästi sillä siitä katoaisi aika nopeasti lukijat, kuten on tainnut jo käydäkkin. Hänen tulonsahan ovat ilmeisesti aika riippuvaisia juurikin bloggaamisesta.. kunhan heitin ajatuksen ilmoille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia ajatuksia :) Niin, Xenia's Dayssa tosiaan linkataan nykyään tuohon blogiin ihan sivupalkissa vaikka varsinaista blogrollia suosikkiblogeista ei muuten olekaan. Onko se sitten "ilmainen linkki" vai järjestelty juttu, niin sitä on vaikea sanoa mutta jos muut suosittelut ovat mainoksia niin eiköhän tuossakin ole tehty diili linkin laittamisesta. Ihan normikäytäntöjä blogimaailmassa!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Poistin kommentin,kun aloin miettimään,että sen on ollut pakko olla joku oma moka!Jos niin kävisi toistamiseen,tulen sitä uusiks ihmetteleen..
  Jätän kuitenkin tän positiivisen osion:)
  Tämä on muuten aivan mahtava blogi.Kävin läpi uudempiakin tekstejä ja sain blogiini lisättyä uuden gadgetinkin,KIITOS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän :) kiva kun löysit sopivan gadgetin ja toivottavasti löydät jatkossa lisää hyödyllisiä juttuja täältä.

   Poista
 5. Nyt olen ihan ihmeissäni..yksi lukija kertoi,että "seuraa blogilistalla"painike,(jonka otin täältä:
  http://www.blogilista.fi/blogi/napit/63104
  ja lisäsin sen koodin gadgeteihin,uutena html-koodina.)Viekin Xenia`s dayn seuraajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa! Tuo numerosarja lopussa kuuluu kyllä Xenia's Daylle. Jos menet Blogilistalla katsomaan Xenia's Dayn sivua niin huomaat urlin loppuvan noihin numeroihin. Sinun blogisi numerosarja näyttäsi olevan 102338. Jos menen tuohon laittamaasi linkkiin, niin minun pitää kirjautua sisään omilla tunnuksillani, ennen kuin näen tilauspainikkeet. Vaikka kirjaudun omilla tunnareillani, saan esiin napit, joilla tilataan Xenia's Day. Ihan mielenkiintoista!

   Mutta siis siellä html-koodissa on tuo numerosarja ja sinun tulisi vaihtaa se omaksesi, eli 102338.

   Poista
 6. Kiitos paljon tiedoista:) Nyt osaan korjata asian!
  ,en nimittäin löytänyt blogolistalta mitään palaute kohtaa.

  VastaaPoista