sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Blogin Facebooksivun ja Twitterin yhdistäminen

Blogin ja bloggarin tulisi olla näkyvillä jokaisessa sosiaalisen median ilmentymässä. Sitä ja tätä pitäisi muistaa päivittää, tänne ja tuonne tulisi luoda tili. Kehotuksia ja ohjeita satelee joka puolelta ja jos ei kaikkiin hömpötyksiin lähde mukaan, ei vaikuta kovin ajan hermoilla olevalta ja olo on antiikkinen. Mutta kaikenlaisten tilien ja profiilien aktiivinen ja laadukas ylläpitäminen on yllättävän aikaa vievää touhua, kun siihen lisätään vielä sen blogin pyörittäminen. Ja blogin pitämisenhän kuuluisi olla se ykkösprioriteetti. Onneksi on keksitty keinoja, joilla muutamat sometilit voi tuosta vain niputtaa yhteen. Tänään tutustutaan yhteen kikkaan: saatamme Facebookin ja Twitterin yhteen.


Twitter ei ole kovin suuressa suosiossa suomalaisten bloggaajien keskuudessa. Blogeissa tarjotaan lähes poikkeuksetta mahdollisuutta seurata blogia Facebookin kautta. Kirjoitin twiittailusta jo joskus alkuvuonna täällä ja meuhkasin siihen malliin, että samojen viestien lähettäminen Facebookissa ja Twitterissä kaikenmaailman tägeineen on turhaa toistoa ja laiskuutta. Huomattuani, että olen lähes unohtanut oman Twittertilini olemassaolon, ajattelin sanojen syömisen olevan enemmän kuin paikallaan. Aloin pähkäillä, mitä hyötyjä blogin Facebooksivun ja Twittertilin yhdistäminen oikein toisi mukanaan.

Helppous. Twitteriin liittymisen kynnys laskee monilla varmasti siinä vaiheessa, kun tietää ettei siitä tule uutta taakkaa. Alun operaation jälkeen Twitterille ei tarvitse suoda ajatustakaan, sillä kaikki Facebookissa julkaisemasi suuret ajatukset ilmestyvät sinne automaattisesti. (Tunnetaan myös nimellä laiskuus.)

Näkyvyyden maksimointi. Ei kannata kuvitella, että Twitterissä ei kuitenkaan ole ketään ja kukaan ei seuraa blogiasi. Siellä on kuulkaa yllättävän paljon elämää. Ehkäpä toisten seuraaminen Twitterissä on jopa helpompaa kuin FB:ssä, sillä kaikkien muiden feedissä ei heti näy mistä diggailet. Siellä voi siis seurata muita suht huomaamattomasti mutta totta kai seurannan kohde tietää siitä. Eli Twitter on täynnä populaa, joka saattaisi seurata viestittelyäsi sekä blogiasi. Tilaisuus kannattaa hyödyntää, sillä se ei vaadi paljoa mitään. (Tunnetaan myös nimellä seuraajien kalastelu.)

Onhan se edelleen niin, että Facebookissa ja Twitterissä toimivat hieman erilaiset sisällöt ja sitä ei yleisesti suositella "asiantuntijapiireissä". Twitterin voisi karkeasti sanottuna olevan oiva lyhyille viesteille ja mielenkiintoisille linkeille. Facebookissa kovaa valuuttaa ovat kaikki muu, kuten  vaikkapa kuvat ja videot. Jos aikaa, rahaa ja kiinnostusta löytyy molempien optimaalisen hyödyntämiseen (mitä se ikinä sitten onkaan), niin siitä vaan! Nostan hattua. Mutta jos mielenkiintoa olisi mutta aikaa tai energiaa ei, Facebookin ja Twitterin synkronointi on avaimesi onneen. Ja sehän tapahtuu vaikkapa seuraavasti:

Tarvitset siis alkuun blogillesi Facebooksivun ja Twittertilin. Jos FB-sivua ei vielä löydy, askartele se näillä ohjeilla. Jos ja kun Twittertiliä ei ole, tee itsellesi tai blogillesi tili täällä. Se on helppoa kuin mikä ja muutaman minuutin homma.

1. Suuntaa Facebookin sivulle, jossa toimenpide tehdään ja kirjaudu sisään, jos et siellä vielä ole. Näet suunnilleen seuraavan näkymän:


Valitse henk.koht. profiilisi sijasta sivun linkkaaminen Twitteriin.

2. Seuraavaksi valitset minkä sivun haluat yhdistää Twitteriin, jos sinulla on useampia sivuja FB-tililläsi.

3. Sinut ohjataan Twitteriin ja kirjaudut sinne sisään.

4. Näet vielä Facebookissa valikon, josta saat valita mitä tuotoksiasi Twitterissä oikein näytetään.

5. Tallenna valintasi ja olet valmis!

Tulos näyttää jokseenkin tältä:


Facebookiin kirjoittamani viesti...... näyttää Twitterissä tältä.

Twitterissä jutusta kiinnostuneet pääsevät linkistä suoraan samalle sivulle, johon Facebookissakin linkkiä klikkaavat pääsevät. Joskus heidän täytyy kirjautua Facebookiin nähdäkseen viestin koko sisältö mutta siellähän he varmaan jo ovatkin.

Suosittelen operoimaan tämän, jos olet laiskamato tai et ole Twitteriin edes viitsinyt liittyä. Nyt voit hyvin pienellä vaivalla lirkutella ainakin ne uusimmat postauksesi Twitterinkin puolelle. Siitä ei varmasti ole haittaa!9 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä, pitääkin heti tehdä noin:D

  VastaaPoista
 2. ..Ja taas näppärä postaus josta oli ainakin itselleni hyötyä!

  Linkkaanpa yleisluontoisen kiitokseni myös tähän lukijoidesi näkyville :)
  http://tuumastataiteeseen.blogspot.fi/2013/11/pink-bubble.html

  Pirteitä pakkaspäiviä.

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus taas kerran! :) ootko tehnyt postausta tai voisitko kuvitella tekeväsi postauksen aiheesta niksi blogger huonontaa joidedenkin kuvien laatua kun useat bloggaajat siitä valittavat. Vai onko kuvat vaan aluksi huonoja ja sitten bloggaaja pistää sen bloggerin syyksi. Ja onko tuohon parannuskeinoa? En tiedä saisiko tuosta kokonaista postausta, mutta tuli vaan mieleen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole tehnyt aiheesta juttua. Mutta voin laittaa muistiin, jos törmään ratkaisuun jossain. Itse en ole tuohon asiaan niin kiinnittänyt huomiota, kun kummoisia kuvia ei tule Bloggeriin laitettua.

   Poista
  2. Tuota aihetta on päivitelty monissa blogeissa, täällä paras selvity tähän mennessä. http://fotobloggeri.blogspot.fi/2013/10/kuvanlaatu-blogissa_17.html

   Tulkaa wordpressiin.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä ja linkistä!

   Älä muuta sano :D

   Poista
 4. Mulla on ollut jo puolitoista vuotta yhdistetty facebook/twitter-tili. Twitter-tilini on lähes kuollut - vaivaiset 26 seuraajaa. Eli voisiko tilien yhdistäminen olla myös huono juttu, varsinkin kun olen vain facebookissa interaktiivinen?Twitter tavallaan kuittaantuu sillä, että fb-postaukset menee myös sinne. Sitä tuudittautuu virheelliseen huolettomuuteen, että kyllä se siitä. Sitten menee parin kuukauden päästä katsomaan twitteriin, niin tekis mieli purskahtaa itkuun. Onko sulla jotain järkevää vinkkiä myös twitter-seuraajien hankintaan?

  VastaaPoista