torstai 8. tammikuuta 2015

Blogin ulkoasun muokkaaminen: Kommenttilinkki suuremmaksi

Jokin aika sitten muutimmen kommenttiboksiin johdattelevaa linkkiä vähän houkuttelevamman kuuloiseksi. Nyt olisi vuorossa kommenttilinkin fontin suurentaminen. Sehän on aikamoista piperrystä, mitä siellä lukee. Tuo tahrahan voi jäädä monelta huomaamatta. Kun yhdistät nämä kaksi kommenttiboksia koskevaa ohjetta, voit houkutelle keskustelijoita paikalle vaikka toitottamalla heille "Jätä kommentti" kissankokoisin kirjaimin. Ei niin, että suosittelisin juuri tuota. Toki nämä voi tehdä ihan irrallaan toisistaankin eli kumpaakin (tai kumpaakaan) ei ole pakko käyttää.


Kommenttilinkki suuremmaksi

Asiaan. Eli ota varmuuskopio, kiitos. Sitten vasta saat luvan siirtyä pikkuruisen probleeman pikkuruiseen ohjeeseen.

1. Tässä vaiheessa osaatkin varmaan jo sujuvasti sukkuloida Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Lisää CSS

2. Siellä heität kehiin ihan omalta riviltä alkaen kaiken muun koodin jatkeeksi seuraavanlaisen pätkän:


.comment-link{
font-size: 15px !important;
}
.comment-link:hover{
font-size: 15px !important;
}
.comment-link:visited{
font-size: 15px !important;
}
3. Muuta luku 15 joka kohdasta haluamaksesi ja katso, miten se muuttuu esikatselussa.

4. Kun olet tyytyväinen kokoluokkaan, klikkaa oikeasta yläkulmasta "Käytä blogissa".

5. Ta-daa! Sinulla on haluamasi kokoinen kommenttilinkki!

Kovin paljoa blogiin ei kannata tunkea erikokoista tekstiä, sillä se tekee tekstistä hieman epätasaisen näköistä. Mutta tätä oli toivottu ja onhan tuo kommenttilinkki nyt aika tärkeä linkki siellä postauksen lopussa. Sen sopiikin näkyä! Ja jos joku nyt haluaa sitä kutistaa, niin sehän onnistuu tällä samalla ohjeella, kunhan laitat tarpeeksi pienen lukeman koodiin.

9 kommenttia:

 1. Blogisi on todella yleishyödyllinen! Olen löytänyt täältä paljon vinkkejä juuri näissä teknisissä asioissa, kiitos niistä! Sellainen postausehdotus olisi kuin hakukone-optimointi. Olen kyllä jo päässyt perille siitä, kuinka hakukonenäkyvyyttä voi tarkkailla ja mitä asetuksia bloggerissa suunnilleen on, mutta kaikenlaiset vinkit tästä aiheesta olisivat hyödyllisiä! (Esim. miten niitä hakuasetuksia kannattaisi käyttää)

  Oman blogini ongelma on vähän se, että historiallisista syistä ensinnäkin blogin osoite ja nimi eivät liity mitenkään toisiinsa, eikä nimikään viittaa suoraan mihinkään teemaan. Osaltaan tämä on toki tarkoituskin, koska en halua rajata aiheita nimen perusteella liian tarkasti. Tällä hetkellä sisältö on kutienkin ollut aika sinkkuelämäpainotteista, mutta edellä mainituista seikoista johtuen aiheeseen liittyvät hakusanat eivät todellakaan johda blogiini. Blogini nyt on kyllä varmaan muutenkin vaikea tapaus, koska se ei mene mihinkään perusblogigenreen, mutta aiheeseen liittyvistä vinkeistä olisi varmasti apua muillekin. Olisiko sinulla jotain neuvoja tämän asian suhteen? Kiitos paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan tästä jonkinlaista postausta tuottaa täälläkin. Tärkeä juttu sinäänsä. Osa tosin ei piittaa tuon taivaallista ja osaa taas kiinnostaa, niin kuin sinua.

   Poista
 2. Kiitos taas kerran vinkeistä! :)

  Varmuuskopiointi ei Chromebookillani onnistununut, joten päätinpä mennä riskillä ja tehdä tämän silti. Noh, kunnialla selvisin, olemattomista koodaajan taidoistani huolimatta! :D

  samakuu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Kiitos Susanna jälleen hyvästä ohjeesta! Hyvästi pienen pieni kommenttiboxipiperrys :D

  Mahtaako sulla on jossain täällä ohje, kuinka saisi tuon blogin oikean puolen kaikki erilaiset bannerit / tekstit / linkit ja mitä niitä onkaan, samaan tasoon vasemmalle? Niinkuin sulla näyttää olevan tolleen hienosti.
  Mulla on ainakin kuva, joka kellottaa keskellä ja sitten sen alla oleva teksti nakottaa vasemmalla. Hölmön näköistä.
  Ohje tulisi tarpeeseen, jos sulla sellainen olis.
  Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan muuten kaikki ole tasaisesti vasemmassa reunassa :) Todennäköisesti riippuu kuvan koosta. Mutta katson olisiko tähän joku kikka!

   Poista
 4. Mulla ei tapahdu mitään ??

  VastaaPoista