sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Missä kaikkialla blogeja voi seurata?

Omaa blogia on hyvä tyrkyttää seurattavaksi kaikissa mahdollisissa palveluissa, jos haluaa maksimoida lukijoiden määrän. Lukijoita on niin monenlaisia ja heillä on eri mieltymyksiä sen suhteen, miten he haluavat suosikkiblogejaan seurata. Oman blogin sijoituksen tarkkailu eri listoilla on myös hyvää viihdettä. Sijoitusten kyttäily voi myös aiheuttaa harmitusta, jos lukemat eivät ole omasta mielestä kovin hääppöisiä.

Mutta missä kaikkialla blogeja voi seurata ja mihin sen oman blogin voi ilmoittaa? Missä kannattaa tuoda esille omaa blogiaan ja tyrkyttää jokaista postausta (tai joka toista)? Tästä aiheesta oli kyselty vinkkejä. Katsotaas, mitä minulle tulee äkkiseltään mieleen.Blogilista. Tarvitseeko tähän sanoa jotain? Jos blogi on ilmoitettu jollekin listalle, niin se on Blogilista. Sinne voi ilmoittaa blogin ja siellä voi seurata niitä.

Bloglovin. Tämähän on myös jo lähes kaikkien tiedossa ja suosiossa. Ilmoita tai seuraa.

Blogkeen. Tännekin voi itsensä tunkea ja tunkua ei näytä olevan. Vielä. Liekö tulossakaan. Ilmoita blogisi tai seuraa suosikkejasi.

Facebook. Jos blogillasi ei ole vielä fb-sivua, tee se. Tästä ohjeet. Juttusi ja blogisi ylipäänsä lähtee leviämään yllättävän helpolla, kun joku tykkää tai jakaa Facebookissa. Oivallinen keino myös seurata suosikkiblogeja, jos niiden uusimmat postaukset ilmestyvät sinne.

Google-käyttäjäraati. Eli Liity tähän sivustoon. Ihme nimi mutta periaattessa keino seurata suosikkiblogeja. Bloggerin widgetti ja lähes ehdoton kapistus blogissa. Varmasti myös suosituin.

Google+. Jos käytät, voit jakaa postauksiasi. Älkää kysykö tästä enempää. Pliis.

Muotiblogi.fi. Löydät monien blogien uudet päivitykset. Kai tännekin voi ilmoittaa oman bloginsa, jos vaikka postia laittaa. En ole kokeillut enkä kokeilekaan. Kaikki aina puhuu tästä. Miksi?

RSS-syöte. Moni seuraa blogeja tilaamalla RSS-syötteen tai feedin. Jos tämä on sinulle bloggarina ihan utopista tietoa, onneksesi useissa Bloggerin malleissa on valmiina Tilaa: Blogitekstit (Atom) -linkki. Se on yleensä tuolla alareunassa. Sieltä halukkaat voi sen poimia.

Sähköposti. Heitä uusimmat juttusi meilillä. Blogisi menee lukijoiden luokse eikä heidän tarvitse löytää blogiisi asti (enää sen yhden kerran jälkeen). Ohjettakin olisi.

Twitter. Sinne vain vaikka joka postaus, jos ei muuta. Kyllä joku tarttuu syöttiin.

Näissä edellä mainituissa voit siis jakaa ja seurata blogin varsinaista sisältöä. Mutta uusia blogeja voi löytää myös välillisesti toisenlaisen sisällön parista: siispä blogin osoite kannattaa tunkea kaikkialle, missä sitä kysytään, kuten vaikka Pinterestiin, Instagramiin, LookBookiin, ja joka ikiseen paikkaan, missä luot profiilin. Niinpä joku, joka kiinnostuu vaikka Pinterestiin pinnaamista kuvistasi, saattaa löytää blogiisi profiilisi tietojen kautta.

Oma listani on loppujen lopuksi aika lyhyt ja sisältää tuttuja juttuja. Siispä kysynkin, mitä muita seuranta- ja tyrkytyspaikkoja teille tulee mieleen? Englanniksi kirjoittaessa paikkojahan olisi enemmän. Niistäkin voi toki vinkata.

Pink Bubblekin on Blogilistalla, Bloglovinissa, Facebookissa, Twitterissä, ja se sähköpostittaa, RSS-syöttää ja ottaa ilomielin vastaan uusia sivustoon liittyjiä tuolla oikealla sivupalkissa.9 kommenttia:

 1. Facebookin omat ryhmät esim. Bloggaajat, Äiti Bloggaajat jne. Sieltä löytää helposti uusia blogeja suosikkilistoilleen ja omaa blogiaan saa ja pitää linkitellä :) Voipa sieltä löytää vaikka uusia, samanhenkisiä ystäviäkin, jos normikaverit eivät jaksa kuunnella blogihöpinääsi;)

  VastaaPoista
 2. Blogkeen oli mulle uusi tuttavuus, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi listassa oli ainakin yksi uusi jollekin :)

   Poista
 3. Liityin vasta blogloviniin ja tajusin kuinka kätevä se onkaan! heräsi vaan mielenkiinto, että minkä perusteella "similar blogs" kerätään. Onko sulla mitään tietoa? Esim. kaverin blogin tietoja katsellessa se suosittelee omaa blogiani kun klikkaa "similar blogs", mutta ei toisin päin. :) Jäin vaan miettimään, että skannaako se jotain blogin sisältöä, vai lähinnä lukijoiden perusteella suosittelee muuta lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tietoa tuosta. Mutta nuo veikkauksesi voivat hyvinkin pitää paikkansa. Itse veikkaisin lukijoiden olevan se , mistä samankaltaisuus päätellään. Sisällön skannaus olisi jo aika edistyksellistä.

   Poista
 4. Hei! Tutustuin vasta blogiisi ja sen moniin vinkkeihin. Kiitos niistä, kirjoitat hyödyllisiä juttuja! Olen aika uusi blogimaailmassa ja kun blogi löytyy blogilistasta ja facebookista niin ajattelin vielä tuota bloglovinia kokeilla. Eipäs kuitenkaan onnistunut, koska blogia ei löydy... missäköhän voi olla vika? Blogini on http://yourssblogi.blogspot.fi.

  VastaaPoista
 5. Lisäisin tähän vielä Wordpressin oman lukijan: Jos käyttää wordpress.comia, voi suosikkiblogeja seurata kätevästi sen kautta. Liittymällä jonkun toisen wp-bloggarin lukijaksi tulee samalla vinkanneeksi tälle omasta blogistaan.

  VastaaPoista