keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kuukauden blogi lokakuu 2013: Training with Enii

Tänään alkaa taas uusi juttusarja nimeltään "Kuukauden blogi". Ideana on siis esitellä kerran kuukaudessa jokin mielenkiintoinen blogi. Onhan näitä blogisuosituksia ennenkin nähty blogeissa mutta yleensä homman nimi on se, että bloggari sanoo muutamalla sanalla kuinka hän tykkää suosittelemastaan blogista, kuinka hyvä se on, kuinka kauniita kuvia siellä on jne. jne. Otin hieman toisenlaisen lähestymistavan, eli kuukauden blogin kirjoittaja on saanut vastata "haastattelukysymyksiin", jotka Pink Bubblen hengen mukaisesti sivuavat bloggaamista yleisemmin. Ja sehän teitä kiinnostaa, vai mitä?

Todella moni teistä lukijoista on kertonut löytäneensä minun blogiini jonkun toisen blogin kautta, joten kaikenlaisten listojen lisäksi muut blogit ovat oiva paikka löytää uutta luettavaa tai promota omaa blogiaan. Tässä siis teille tilaisuus löytää uusi blogisuosikki tai saada näkyvyyttä omalle blogille!

Neiti lokakuuksi valikoitui Enii ja blogi Training with Enii. Enjoy!

1. Esittelisitkö alkuun itsesi ja blogisi?
 Olen 18 vuotta täyttävä autonasentajaksi opiskeleva tyttö Tampereelta. Olen tanssinut jo lapsena ja kaiken näköistä on tullut kokeiltua, mutta lopetin kuitenkin ala-asteella tanssimisen. Yläasteella löysin Rumbita nimisen tanssin, jonka parissa viihdyin tähän syksyyn asti. Lähes vuosi sitten marraskuussa kokeilin tankotanssia, jonka aloittamista olin pohtinut jo pitkään. Kokeilusta tulikin päälajini, minkä saralla minulla on paljon tavoitteita ja unelmia. Blogini Training with Enii kertoo treenaamisestani ja tavoitteistani sekä niiden saavuttamisesta. Blogistani löytää treenipäivittelyjä, pohdintaa lajistani sekä kilpailemista/esiintymisestä ja vinkkejä liikkuvan elämään.2. Miksi aloitit bloggaamisen?
Aloitin bloggaamisen 4-5 vuotta sitten lifestyle blogin muodossa. En muista miksi aloitin bloggaamisen silloin, mutta nykyisistä blogeista toisen (Sous la Voiture) aloitin kouluni vuoksi ja tämän Training with Enii -blogin perustin ihan siksi että pidän kirjoittamisesta/bloggaamisesta. Lisäksi laji on minulle rakas ja maailmalle vielä aika tuntematon, joten haluan tuoda lajini ihmisten tietoisuuteen ja ehkä jopa korjata lajin saamaa asennetta. Kummankin blogin kohdalla haluan jakaa omaa tietoani toisille ja toivon että muut yhtyy jakamaan blogeissani omaa tietoansa ja taitoansa, jotta tietoa etsivät saavat mahdollisimman paljon tietoa ja tukea. Lisäksi blogeihin kertyy hyviä muistoja ja saattavat antaa inspiraatiota jopa itse kirjoittajalle, jos selailee vanhempia postauksia.

3. Onko bloggaaminen eronnut jotenkin siitä millaista kuvittelit sen olevan ennen kuin aloitit? Jos on, niin miten?
En muista yhtään millaista oletin bloggaamisen aikoinaan olevan. Luulen että hieman yllätyksenä on tullut se kuinka paljon bloggaaminen vie aikaa. Varsinkin nyt kun kummatkin blogini ovat enemmän tai vähemmän tietopainoitteisia, joten kirjoittaessa aiheeseen todella täytyy tutustua ja miettiä asioita. Muistelen kyllä nyt että alussa tuli esiin hieman karuna totuutena se, että blogi ei niin helposti saakaan niitä satoja seuraajia. Olin lukenut paljon suosittuja muotiblogeja, joten kun minulla olikin huimat viisi lukijaa niin kyllä se hieman harmitti, mutta toisaalta silloin kirjoitin enemmänkin ihan itseäni varten eikä se minua niin hirvittävästi loppujen lopuksi haitannut.

4. Mikä erottaa blogisi muista blogeista?
Blogini erottuu muista blogeista, sillä että se keskittyy aikalailla täysin tankotanssiin. Itse olen yrittänyt etsiä saman tyyppisiä blogeja, mutta suomalaisista ei löydy kovin montaa sellaista mikä keskittyisi ainoastaan lajiin. Toki minäkin välillä kirjoittelen muustakin oheis liikunnasta ja siitä mitä terveyteen ja urheiluun kuuluu kuten syöminen ja lepääminen, mutta eniten postauksia taitaa kuitenkin tulla tankotanssista.


5. Mikä on blogissasi parasta ja missä olisi paranettavaa?
Blogissani mielestäni parasta on se, että se keskittyy pääosin yhteen asiaan; päälajiini,  ja se että siitä on hyötyä lukijoilleni. Toivon että se myös tsemppaa muita liikkumaan ja toteuttamaan unelmiansa kaikilla elämän osa-alueilla. Omaan silmääni myös blogini ulkoasu on selkeä ja hyvä, mikä tekee kirjoittamisestakin mukavaa. Blogissani olisi parannettavaa kuvien määrän suhteen; niitä on omasta mielestäni liian vähän, mutta studiolla aika harvoin on tullut pidettyä kameraa mukana tai pyydettyä jotakuta ottamaan minusta kuvaa. Lisäksi minun pitäisi saada lisättyä aikaani viikossa, että voin joka viikko kirjoittaa haluamani määrän hyvä laatuista tekstiä mistä olisi hyötyä lukijoilleni.

6. Kummat ovat mielestäsi tärkeämmät, kauniit kuvat vai hyvin kirjoitetut tekstit? Miksi näin?
Minun mielestäni sekä hyvin kirjoitettu teksti että kauniit kuvat ovat tärkeitä blogissa. Jos kuitenkin aivan pakko olisi valita niin valitsisin hyvin kirjoitetun tekstin, sillä se on tärkeää että lukijalla on luettavana mielenkiintoista tekstiä mistä hän saa jotain irti. Toki jos pitäisin blogia, joka keskittyisi kuviin niin silloinhan kauniit kuvat olisivat tärkeintä, jos ne ovat koko blogin ydin. Tälläisessä blogissa tekstiä ei välttämättä tarvittaisi. Omassa blogissani kuitenkin tekstikin on tärkeää että blogistani saa kaiken irti ja toisaalta kuvatkin ovat tärkeässä asemassa havainnollistakseni lukijalle asiani. 

7. Teetkö blogia itseäsi varten vai myös lukijoita varten?
Kirjoitan blogiani niin itseäni kuin lukijoita varten. Kirjoittaessani kertaan oppimiani asioita ja tavallaan valmennan itseäni henkisesti, joten sillä tavalla kirjoitan itseäni varten. Kuitenkin haluan jakaa lajistani tietoa muille ja antaa vinkkejä, joten lukijat tuovat kirjoittamiseen paljon mielekkyyttä kun tiedän että saatan jopa auttaa jotakuta jossain asiassa. Ja ennen kaikkea saan mahdollisesti jaettua tietoa siitä että tankotanssi ei ole vain strippausta.8. Ihannelukijasi?
Otan kaikenlaiset lukijat vastaan syleilyin, joten en osaa sanoa tarkalleen minkälainen hän voisi olla. Toivoisin kuitenkin lukijoiltani avoimuutta niin että he tulisivat kommentoimaan ja kertomaan omia kokemuksiaan. Siis ihannelukijani olisi ehkä sellainen puhelias tyyppi, joka tulisi keskustelemaan aiheesta niin että postauksiin saataisiin useampia näkökulmia ja kokemuksia. Pakko huomauttaa että lukijan ei todellakaan tarvitse olla itse tankotanssin parista! Jos lukija harrastaa jotain ihan muuta, hän voisi tuoda esiin oman lajinsa näkökulmasta asioita.

9. Onko sinulla blogin suhteen esikuvia?
Blogini suhteen minulla ei tietoisesti ole esikuvia. Itselläni blogien lukeminen on jäänyt aika vähille, joten esikuvia ei ole ehtinyt tulemaan. Ehkä hyvä sillä blogini pysyy omilla urillaan... 

10.  Mitä toivot saavuttavasi blogillasi?
Toivon saavuttavani blogillani sen että ihmiset saavat tietoa tankotanssista ja käsitykset pelkästä strippaamisesta muuttuisi. Lisäksi toivon että blogini tsemppaa ihmisiä ja että lukijat löytävät sieltä etsimänsä (sekä ehkä löytävät jotain mitä eivät ole etsineetkään :D) 

11. Mitä blogissasi tullaan näkemään tulevaisuudessa?  
Blogissani tullaan näkemään mm. postauksia valmennuksesta sekä siitä mitä tunteita se herättää, paljastuksia siitä miten tangolla pysytään sekä mitä apuja siinä voidaan käyttää, venyttelyohjeita mm. spagaatiin sekä oman venyttelytilanteeni kartoittamista ja esittelyä hyvinvoinnin tarkkailemisesta. Kiitos Eniille haastattelusta! Minusta oli ainakin todella mielenkiintoista tutustua blogiin tällä tavoin. Toivottavasti tekin piditte!

Ensimmäisen kuukauden blogin perään huutelin Pink Bubblen uutiskirjeen puolella, joten kirjeen tilaaminen kannattaa tälläisten mahdollisten ylläreiden vuoksi. Blogin koolla ja näöllä ei ollut väliä. Toiveena oli lähinnä kyky vastata kysymyksiin useammalla kuin yhdellä lauseella. Kysymykset eivät ole jatkossa prikulleen samat kuitenkaan. Päädyin arpomaan tällä kertaa mutta voi olla, että jatkossa päätöksiä kuukauden blogista ihan itse. En tiedä vielä. Ilmoitan jälleen, kun alan kaipalemaan potentiaalista marraskuun blogia!

Kuvat: Training with Enii

6 kommenttia:

 1. Sun blogi on kyllä varmaan mainion mitä luen, niin mielenkiintosta seurattavaa!:)

  VastaaPoista
 2. http://lillivoitto.blogspot.fi/search/label/kuukauden%20blogi

  Otitko idean tuolta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ottanut. Vähän eri systeemi näyttäisi olevan.

   Poista
 3. Joo ihan parasta luettavaa tämmöselle tuoreelle tulokkaalle. Tääkin ihan loistoidea!

  VastaaPoista