sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Blogikuukausi: marraskuun mietinnöt

Olemme siirtyneet jälleen ajassa eteenpäin ja marraskuu on taakse jäänyttä elämää. No mitäs sinne taakse sitten jäi?


Kuukauden ohjeet
Bloggareille ehdoteltua mainosohjeistusta, jonka luonnosta analysoitiin täälläkin, ei sitten koskaan viimeistelty ja pantu käytäntöön. Se kun aiheutti suurta närää ja erimielisyyksiä. No, marraskuussa päättävät tahot oikoivat hieman mutkia ja julkaisivat bloggareille ohjeet mainontaan ja tällä kertaa mitään ei kyselty keneltäkään. Ohjeet koskevat vain ammattilaisbloggaajia ja varmaan jo tämä määritelmä aiheuttaa kädenvääntöä ja silmien pyörittelyä. Jos luulet kuuluvasi kohderyhmään tai aihe on muuten mieleesi, lukaise pykälät täältä.

Kuukauden haaste
Kuukauden haastavin haaste löytyi ehdottomasti blogista nimeltä Sorry the mess.. Kaikki me ollaan noloja -haasteella saa uutta ilmettä blogiin, jos kehtaa lähteä leikkiin mukaan. Kiva keksintö!


Kuukauden kekkerit ja dagen efterit
Marraskuu oli myös blogipirskeiden kulta-aikaa. Keskiössä olivat palkintogaalat, joiden merkityksellisyydestä olitte tiettyä mieltä aihetta käsittelevässä postauksessa. Pistinpä kuitenkin merkille, että gaalat hyppivät tahtomattani silmilleni mm. Facebookin feedissä (tai no ei ihan tahtomattani, kun olen kerran mennyt tykkäämään järjestäjistä...) ja monissa blogeissa erityisesti ennen juhlahetkeä sekä tietysti osittain sen aikana. Mutta palkinnonjakojen jälkeen en saanut samaan tapaan silmieni eteen kovin helpolla tietoa voittajista (no ei niin, että olisin ollut kovin kiinnostunut). Tämä vahvisti epäilyni siitä, että gaalojen perimmäinen tarkoitus on oman brändin näkyvyys ja varsinaiset palkinnonsaajat pieni sivuseikka. Mm. Indiedaysin gaalasta päällimmäisenä jäi käteen se, että sinne oli roudattu ihan Ruotsista asti joku bloggari sidekickeineen ojentamaan pystiä ja poseeraamaan bilekuvissa. Tärkeimmistä, eli voittajista, minulla ei siis ole hajuakaan.

Kuukauden nimitykset
Kuinkakohan monessa blogissa marraskuussa(kin) tultiin siihen tulokseen, että blogin nimi on jo aikansa elänyt? Olihan se ehtinyt koristaa banneria jo ainakin pari kuukautta! Tuskastuttavan moni blogi päätyy nimenvaihdokseen. Sillä taidetaan etsiä uutta inspiraatiota. Tiuhaan tahtiin blogin kutsumanimeä vaihdettaessa osa lukijoista ja kävijöistä putoaa jo kärryiltä. Ja blogiin ei ole ainakaan suoralla osoitteella mitenkään helppo löytää, jos osoite on muotoa fashion4eva.blogspot.fi ja uusin nimiviritys kuitenkin mallia Kaisa Kirsikka Katariina viimeisimmän omanimivillityksen mukaan. No, onneksi blogeissa on tilausmahdollisuus, sillä suoraa urlia muistellessa ei ikinä löytäisi perille.

Kuukauden tartuntatauti
Ehei, flunssapotilaat eivät olleet marraskuussa yhtä usein esillä kuin tämä juttu! Blogeissa nimittäin  levisi kulovalkean tavoin kaksi eri kollaasi-ilmiötä: oli isänpäivä ja joulu alkoi jo kolkutella ovella. Kollaaseja sai nyt väsätä ilman, että lukijat luulevat ettei bloggari keksinyt mitään muuta blogintäytettä sille päivälle. Isänpäivä tarjosi loistavan tilaisuuden laittaa vähän erilaista tavaraa tarjolle: nyt saattoi myydä vaikka oksasilppureita blogin kautta. Sitä ei ihan joka päivä tule tehtyä! Joululahjakollaaseja voimme odottaa ilmaantuvan näytöillemme enenevässä määrin, sillä mattimyöhäiset eivät ole niitä vielä aloittaneet. Niiden lukumäärä pompahtaa varmasti pilviin myös siksi, että totta kai bloggari itse, kaverit, kummit, koirat, vanhemmat, veljet, siskot ja sen sellaiset ansaitsevan oman joululahjaideakollaasin. Koittakaahan kestää!


Photo credit: emily.bluestar / Foter.com / CC BY-NC

17 kommenttia:

 1. Indiedaysilla oli kyllä oma artikkeli siitä ketkä voitti. Heti etusivulta pongasin silloin kun menin varta vasten katsomaan ketkä voitti ja mitä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmasti oli :D Mutta eipä niitä hirveästi kierrätetty feedeissä ja blogeissa niin kuin noita valmisteluja sun muita.

   Poista
 2. hahaha, joo koitetaan kestää! joululahjakollaasit on omassa blogissa jääneet ennen aika vähäisiksi, mutta nyt olen jo oman toivelistan tehnyt blogiin. harmi vain, etten alkanut odottamaan potentiaalisten sponsorien meilitulvaa, vaan inspiroiduin itse omasta kollaasistani ja ostin nahkatossut, uuden linssin kameraan sekä yhdet kalsarit heti postauksen tehtyäni. mikä on hullumpaa, kuin koukuttua omaan "mainokseen" eikä edes käynyt mielessä mainoslinkit tai edes se ostohyvitykseen liittyminen. hyvä minä, näitä lisää :D

  ps. ne voittajat taidettii julkaista joskus seuraavan viikon puolivälissä, en kyl itsekään oo yhtään tietoinen kuka voitti mutta se ruotsalainen kundi oli kyl kaikkien "kauan ihailema", itse en ollut kuullut koko jäppisestä. et niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oman mainoksesi uhri, voi ei! Ja vielä kalsarit! Sun tapauksessa toi ostohyvitys oli ollut paikallaan.

   p.s. ilmeisesti olemme ihailleet häntä niin kauan sitten, että emme enää edes muista sitä aikaa. Muuta selitystä en keksi.

   Poista
 3. Tuota ihmettelin minäkin, ettei niitä tuloksia löydy! Edes Indiedays:n omilta sivuilta en löytänyt. Olisin oikeasti halunnut tietää, sillä kilpailussa oli mukana muutama ihmetyksen aihe itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti ne siellä jossain julkaistiin mutta ei niitä kauheasti huudeltu. Tässä he ovatkin.

   Poista
 4. Kiitos taas nauruista - vesitit juuri mun omaperäisen joululahjakollaasi-idean. Enx mä olekaan ainut? ;D

  Hei, kymysys: en ole vaihtamassa blogin nimeä, mutta mitä jos haluaisin vaihtaa blogin url-osoitteen blogin nimen mukaiseksi? Bloggerissahan asetuksista voi sen käydä vaihtamassa, mutta tipunko sitten muiden lukuluetteloista/blogisyötteistä pois kun urli muuttuu vai ohjautuuko liikenne automaattisesti tuohon uuteen osoitteeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku! Sori! Olitko koko vuoden odottanut, että pääset tekemään sen kollaasin? :D

   Osoite on helppo vaihtaa mutta jos sulla on ollut blogi pitkään, niin se ei kannata. Vanha osoite vapautuu ja kaikki sinne johtavat linkit (lukulistat ym.) ei vie sitten mihinkään (tai jos joku sen osoitteen ottaa, niin sitten sille toiselle). Eli jos on tarve vaihtaa nimeä, tekisin mieluummin uuden blogin ja laittaisin vanhasta uudelleenohjauksen sinne.

   Poista
  2. Olin vain vuoden tauolla, kun aika meni sitä kollaasia kootessa ;)
   Joo, mä taidan jättää sitten osoitteen koskemati. Olisi ollut vain sellainen hienosäätö eikä nuo seuraukset ole sen arvoiset. Kiitos!

   Poista
 5. Kiitos Susanna aamun piristyksestä, teräviä ja hauskoja huomioita jälleen kerran:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Se on jo saavutus, jos onnistuu piristämään maanantaiaamua!

   Poista
 6. Ai että!
  Mä just kirjoittelin omassa blogissani tosta kollaasien määrästä ja tähän bloggaamiseen liittyvästä materiaonnesta. En tahdo nähdä enää yhtäkään kollaasia mistään tänä vuonna!

  Kiitos blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuipa sopivasti! Ehkä me muutama kollaasi vielä joudutaan katselemaan läpi.

   Poista
 7. Tää oli kyllä hauska minustakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut ilmeisen hilpeä, vaikka minusta ei siltä tuntunutkaan :D

   Poista
 8. Aivan ihana blogi hyvin kirjoitettu teksti. Voinko kopioida omaan blogiini tuon kommentti jättää jälkensä kuvan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän, Iida. Juu voit kopioida. Se on ihan vapaata riistaa.

   Poista