torstai 2. tammikuuta 2014

Blogikuukausi: Joulukuun jaarittelut

Uuden kuukauden ja siinä sivussa myös uuden vuodenkin kunniaksi on aika taas pistää pakettiin viime kuun anti. Jos olit oikein tarkkasilmäinen, saatoit ehkä huomata tiettyjen aiheiden toistuvan yhdessä jos toisessa blogissa.


Kuukauden dementikot
Huonomuistisilla lukijoilla oli varmasti onnenpäivät loppukuun kynnyksellä: harvassa olivat ne blogit, joissa ei olisi tehty kattavaa katsausta menneeseen vuoteen. Vuosi pistettiin pakettiin joissain blogeissa jopa ihan piinallisen yksityiskohtaisesti aina tuntemuksista tapahtumiin, ja jokaiselle kuukaudelle pyhitettiin vähintään puoli kilometriä postausta. Toisissa blogeissa vuoden kiertokulkua kuvastivat 12 (lähes) erilaista asukuvaa, joita sai ehkä jopa äänestää. Niin ja kyllähän Instagramin sisältöäkin kierrätettiin ahkerasti. Jotkut ovat varmasti sitä mieltä, että kertaus on opintojen äiti.

Kuukauden haaste
Jos uudenvuodenlupaukset ovat alaasi tai et ole vielä mihinkään lupautunut, tässäpä sinulle haastava haaste: Careiless Life -blogista löytyy vuorovaikutushaaste, jolla jokainen voi hieman analysoida ja parantaakin omaa bloggaamistaan ja blogien kulutustaan. Siitä riittää ohjelmaa vaikka koko vuodeksi. Uskallatko lähteä mukaan?

Kuukauden countdown
Yksi, kaksi, kolme... päivää jouluun on postaukset tulivat jo silmistä ja korvista siinä tiettynä aikana kuukaudesta. Siis joulun alla. Enkä sano enää mitään niistä tietyistä kalentereista...

Kuukauden lahja
Joulupostaukset eivät olleet lunta tulvillaan - mutta lahjoja kylläkin. Si Modassa saatiin varsin mieluinen joululahja. Kovasti onnea!

Kuukauden vihjailut
Sitten kun olimme selvinneet heti joulun jälkeen ilmestyneistä materian täyteisistä postauksista, valmistauduimme jo viekkain suunnitelmin kohti seuraavaa tavaranhaalintaoperaatiota. Jokainen muotia ja ostoksia harrastava bloggari koki suureksi tehtäväkseen jakaa tietämystään siitä, mitä, missä ja milloin alennusmyynneissä tulisi shoppailla. Tyyliguruja haastateltiin ihan lehtiä myöden. Taisipa niitä alennusmyyntien parhaat palat -kollaasejakin olla ihan yksi tai ehkä kaksi. Kulutushysteriaa naamioitiin sillä, että ostetaan vaan pitkään vaanittuja, laadukkaita merkkituotteita eikä rohmuta hullun kiilto silmissä mitään parin euron trikoohepeneitä.

Että sellainen kuukausi. Hauskaa kaksituhattaneljäätoista kaikille!20 kommenttia:

 1. hohoo. Kiitos tästä!

  En ole luvannut mitään ja tämä postaus sai minut (melkein) lupaamaan muutaman asian. Mutta enpäs sano koskaan en koskaan.

  VastaaPoista
 2. Jep, alestahan ei sitten osteta muuta kuin ihan vaan klassikoita ja sellaisia pitkäikäisiä tuotteita. Oon varmaan tehnyt kaikki uo mainitsemasi jutut paitsi en jouluvauvaa :D

  Itse haastoin itseni tekemään kuukausittain yhden videopostauksen blogiini, siinäpä sitä onkin haastetta kerrakseen jos ei osaa olla edes normikameran edessä ihmisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin tästä videohaastestasi jotain kiertotietä. Esimerkkisi taisi innostaa muitakin ylittämään itsensä.

   Poista
 3. En jaksanut, enkä jaksa yhtään ainutta vuosikatsausta katsoa. Enkä tehnyt sitä itsekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en jaksanut tehdä sellaista. Tai siis en ajatellutkaan tehdä.

   Poista
 4. Mun mielestä vuosikatsaukset on ihan parhaita! Oikein odottelin lempiblogeiltani niitä, ja onneksi ei tarvinnut pettyä! :)

  VastaaPoista
 5. nämä kaikki huomasin blogeja lukiessani :))
  Osaisitkohan tai jos mitenkään voisit auttaa mua, kun haluan vaihtaa bloggerissa olevan blogini osoitteen, sillä blogini nimi vaihtui. Se on todella helppoa, mutta ongelmani koskee uudelleenohjausta. Onko mahdollista saada blogger ohjaamaan lukijat vanhasta osoitteesta uuteen? Kokeilin jo osoitteen vaihtoa ja silloin vanhaa osoitetta hakiessa blogger vain ilmoittaa, ettei blogia ole :( Tähän olisi kiva saada jokin vaihtoehtoinen teksti/linkki uuteen osoitteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdoitko osoitteen Bloggerin hallintapaneelissa vanhan osoitteen "päälle" vai loitko kokonaan uuden blogin tällä uudella osoitteella? Jos kirjoitit sen uuden osoitteen tuon vanhan päälle, niin silloin se vanha poistui käytöstä. Osoite siis vapautui ja kuka tahansa voi sen nyt ottaa. Uudelleenohjausta siitä ei voi siis enää tehdä.

   Poista
 6. Hei! Tämä on ehkä huono kommentti tähän postaukseen, mutta mulla olisi pari ehdotusta sulle...
  - Voisitko tehdä silleisen postauksen missä näyttäisit miten nuo yläreunan palkit ( blogi, info...) saisi omaan blogiin...?
  -Miten saisi omaan blogiin hienon ja banneriin sopivan taustan...?
  Osaisitko auttaa minua ja ehkä muitakin näissä asioissa? Se helpottaisi hirveästi ja pääsisi tuskan tunteesta pois ;)? Kiitän jo etukäteen <3 ps. Liityin lukiaksi, koska sinulta saa hyvät neuvot hyvään blogiin !! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, Lauriina! Palkeista on tehty jo postaus ja löydät sen täältä. Hienon bannerin saa tehtyä tällä ohjeella. Taustankin voi tehdä tuolla samaisella Picmonkeyllä mutta itse suosittelen aina valkoista tai muuta neutraalia taustaa: siitä on helpointa lukea tekstiä. Toivottavasti näistä oli apua!

   Poista
 7. Hei! Miten saa tietoa minusta palkin? Kun mietin, että jos sen saisi sillai kun siitä klikkaa niin se aukeaisi johonkin sivulle? Toivottavasti ymmärtäisit ja auttaisit minua? :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko tuonne yläpalkkiin, missä minullakin on info? Vai sivuun gadgettina? Tuohon yläpalkkiin on ohje täällä. Voit myös laittaa sen samaisen palkin tuohon sivuunkin.

   Poista
 8. Sä olet ihan mahtava :D

  VastaaPoista
 9. Mistä voi löytää HTML-koodeja joita vois käyttää blogin ulkoasuun? (En tiiä mitään HTML-koodeista.. Niiden teosta, niiden löytämisestä netistä..???)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaikka googlaamalla HTML codes. Minulla ei ole mitään sivua, jota tähän suositella, sillä etsin koodit aina tarpeeni mukaan eri sivuilta.

   Poista
 10. Hei, olen innokas blogisi lukija, ja löydän aina uusia vinkkejä blogin kirjoittamiseen ja nyt olenkin kirjoitellut ylös muutamia vinkkejä esim. bannerin tekoon. ! Sattuisiko sinulla olemaan vinkkiä miten blogissa pystyy estämään kuvat niin että niitä ei pysty kopioimaan? :o Netissä on kuiten aika ajoin liikkunut näitä jotka ottaavat blogeista lapsien kuvia, laittaaneet niitä esim. facebookkiin ja väittäneet omikseen.. :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heidi! Hauska kuulla, että olet löytänyt täältä hyödyllistä tietoa. Kaikenlaisia keinoja sitä on keksitty kopioimisen estämiseksi mutta mikään ei tietty ole satavarmaa. Aika yleinen tapahan on estää hiiren oikea näppäin ettei kuvia saa tallennettua. Siihen on erilaisia ohjeita, jos vaikka googlaa jotain "disable right click blogspot" niin ohjeita alkaa löytyä. Voin laittaa tämän myös juttulistalle, että tekisin jostain versiosta ohjeen.

   Poista