tiistai 28. tammikuuta 2014

Salainen ase

Monet ovat kommenteissa taivastelleet ja kiitelleet sitä, kuinka viitsin täällä blogissa jaella ilmaiseksi tietoa muille. Lyhyesti sanottuna tämä tiedonjakelu on blogini punainen lanka ja ilman sitä koko kirjoitelmaa ei olisi edes olemassa, eli muunmuassa siksi viitsin vinkkailla täällä postaustolkulla. Voisinhan minä tietenkin hykerrellä täällä itsekseni ja naureskella, kuinka nuo tumpelot eivät taas osaa vaihtaa fonttia tai että onneksi kaikki muut ei osaa tehdä Facebooksivuja blogille mutta minäpä osaan! Jos kirjoittaisin vaikkapa lifestyleblogia, olisinko sitten tuollainen? Alahan on kovin kilpailtu, joten kai sitä olisi hyvä olla muutama ässä hihassa... Mutta enpä usko, että olisin mikään vinkinpanttaaja silloinkaan. Ei se olisi minulta pois, jos joku toinenkin osaa ottaa kehykset kuvien ympäriltä pois. Päinvastoin, sehän voisi lisätä blogien lukijakuntaa räjähdysmäisesti, kun blogit alkaisivat miellyttää vähän useampaa silmäparia!


Ymmärrän kuitenkin hyvin tuon ihmetyksen, sillä moni bloggari pitää mielellään omana tietonaan hyväksi kokemansa jutut, joilla voi edistää oman bloginsa asiaa. Tai niin ainakin luullaan, sillä mitään ei kerrota. Jos tietää jonkun kikkakolmosen, jolla saa kasaan sata uutta lukijaa viikossa, niin siitä ei varmaan halua naapureille huudella. Tässä tapauksessa oletamme tietenkin, että blogin pääteema ei ole juuri tuo lukijoiden hankkiminen, vaan esimerkiki uusien kenkien hankkiminen.

Niinpä niin. Blogeissa jaetaan kyllä auliisti vinkkejä mutta ne useimmiten koskevat jotain muuta kuin sitä, miten omasta blogista saisi suositun tai miten sen ulkonäköä voisi rukata. Nämä aiheet nyt eivät kuulu useimpien blogien aihekategoriaan mutta eivätpä ne kovin kaukanakaan ole kaikkiruokaisten lifestyleblogien aihetarjottimelta. Monen ajatusmaailmassa vinkki siitä, miten kaurapuurosta saa kasvonaamion on oman blogin kannalta suosiollinen, kun taas vinkki hakusanakoneen käytöstä vie lukijat pitkällä tähtäimellä johonkin toiseen, paremmin tehtyyn blogiin, joka nappasi salaisen suosioaseensa sinulta.

Olen tässä jauhanut lähinnä minun harrastamieni bloggauskikkojen panttailusta mutta voihin sitä olla kertomatta muunkinlaista blogiin liittyvää tietoa. Mutta mitä se voisi olla? Voisiko se olla vaikka jokin vaatekappale, jota saa juuri nyt jostain putiikista? Ehkä bloggari pelkää jäävänsä tyhjin käsin, kun shoppailevat lukijat ostavat hyllyt tyhjiksi, jos hän vain sen nutun mainitseekin. Hänhän voi ensin kaikessa hiljaisuudessa ostaa sen itse ja sitten vasta vinkata muille tämän kankaanpalan olemassaolosta. Mutta loppujen lopuksi hän kuitenkin kertoo auliisti lukijoille, mistä, millä hinnalla ja milloin tuote on hankittu. Usein kaikelaisista alennusmyynneistä sun muista hyvistä tarjouksista kyllä vinkataan vimmatusti, sillä ne voivat kerryttää kivasti bloggarin mainostuloja.

Pink Bubblea on linkkailtu ahkerasti muissa blogeissa ns. suosikkiblogina ja yleensä mainitaan se, kuinka täältä on saatu hyviä vinkkejä. Se kertoo osaltaan siitä, että monet muutkin jakelevat mielellään tietoa kanssabloggaajilleen. Varmasti löytyy myös niitä bloggareita, jotka eivät halua kertoa, mistä ovat joitain kikkoja kaivelleet. Olen huomannut myös Pink Bubblenkin olleen ns. salainen ase, joka on kuitenkin tuotu esille jossain vaiheessa.

Kommenttiboksissa vallitsee varmasti syvä hiljaisuus, jos kysyn mitä bloggaamiseen liittyviä vinkkejä sinä et halua jakaa muille, koska et halua muiden hyötyvän niistä. Mutta teiltä löytyy varmasti sanottavaa aiheesta muutenkin: onko sinulla jotain salaisia aseita tai kikkoja, joita et aio kertoa muille vai levitteletkö tietoja pitkin poikin? Mihin aihepiiriin ne mahdolliset salaisuudet liittyvät?

35 kommenttia:

 1. Hienosti kirjoitettu teksti :) Olet kyllä ihan huippubloggaaja hyvine vinkkeinesi! Jos joku kysyy minulta apua blogiin liittyvissä asioissa, niin autan todella mielelläni, koska on kivaa jakaa tietotaitoa muillekin ja auttamisesta saa hyvän mielen niin itselle kuin toisellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Olen ihan samoilla linjoilla kanssasi tuon lopun suhteen (niin kuin ehkä voi päätellä).

   Poista
 2. Mun "salainen" ase on tietenkin blogikissa Panu :)

  http://malkakoto.wordpress.com/2014/01/23/panu-poseeraa/

  Esim Indiedaysin portaalisivulla Inspirationpuolen tuntemattomammat blogit saavat minulta kurkistuksen, jos kuvassa on kissa ja olen näistä "kissablogeista" joitakin ruvennut seuraamaan muutenkin. Uskon siis vakaasti kissalupauksen houkuttelevaan voimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän minunkin kokeilla tuota kissakikkaa! Jos laitan postauksen ekaksi kuvaksi aina kissan, niin se näkyy kaikissa feedeissä ja ihmisiä alkaa parveilla täällä. Yksi blogikissa löytyisi jo omasta takaa ja se voisi ottaa vähän Panusta mallia :)

   Poista
  2. Panun parhaat vinkit aloittelevalle blogikissalle: Ole söpö. Ole höpsö. Ole kissa. <3

   Poista
 3. Moikka :) osaisitko neuvoa miten saa blogiin siihen ns. Tekdtikenttään kysely lomakkeen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tarkoitatko tekstikentällä sivupalkkia vai tuota itse postauskenttää? Sivupalkkiin sen saa Bloggerissa ainakin lisäämällä Kysely-gadgetin sieltä gadgettilistasta. Se on ainakin yksinkertaisin tapa.

   Poista
  2. tarkoitan postaus kenttää

   Poista
  3. Okei, eipä ole sellaista tullut kokeiltua. Mutta ilmeisesti tuon gadgetin kyselynkin saa postaukseen sijoitettua. Löysin esim. täältä ohjeen. En tosin tiedä, millaisia kyselyjä sillä voi väsätä ja millaisen tarkalleen haluaisit tehdä.

   Poista
 4. Sinä se osaat hienosti tämän homman. Siis pukea sanoiksi vallitsevia tilanteita. Sanoa totuuksia.
  Ehkä mainitsemasi asiat liittyvät enemmänkin kaupallisiin blogeihin ja niihin, jotka perustuvat juuri sille, että lukijoita on paljon ja lisää tulee.

  Itse pyrin jakamaan vinkkejä ja hyväksi havaitsemiani asioita muille, koska se ei juuri ole minulta pois.


  Blogini aihepiiriin liittyen muuten levittelen "tietoja pitkin poikin", toki salassapitosäännökset huomioon ottaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että ajattelit noin. Itsellä löi aika tyhjää tätä kirjoittaessa tai oli ainakin sellainen olo, mutta ilmeisesti teksti toimi. Niin kuin tuolla aikaisemmin jo sanottiinkin, niin hyvien vinkkien jakamisesta tulee hyvä mieli.

   Poista
 5. Multa ei löydy kikkoja. Sen verran pienellä liekillä täällä vielä ainakin mennään :) Ihte tykkään lukea elämänmakuisia blogeja, ei siis pintakiiltoa ja -liitoa blogipirskeistä toisiin. Sellaista oikeetaoikeeta elämää :) Sun blogista on ollut mulle apua monesti - kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä ehdit vielä keksimään ja löytämään hyviä kikkoja :)

   Poista
 6. Oot huippu ja kiitos blogistasi. Mulla ei ole kikkoja, teen vaan mikä tuntuu hyvältä ja omalta jutulta. Pari hyvää vinkkiä olen täältä napannut ja kiitos niistä. Loppuun kysymys: miten saisi bannerivälit pienemmiksi ja ilman tekstiä? Jää liian isot välit niiden väliin.. Kiitos, jos osaat ja voit joskus vastata;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos :) Tarkoitatko siis noita sivupalkin bannereita ja gadgetteja? Niistä saa otsikon pois laittamalla otsikkokenttään <!-- -->

   Väliä voi pienentää menemällä Malli ->Mukauta->Lisäasetukset->Lisää CSS ja laatikkoon laitat

   .widget {
   margin: 8px 0 0 0;
   }

   Tuon 8 voi muuttaa haluamakseen ja kannattaa esikatselukentässä katsoa, miltä näyttää.

   Poista
  2. Jes ja kiitos, täytyy kokeille. Kivaa päivää!

   Poista
  3. Toimii ja sain typerät otsikko pisteeni pois, oot nero!
   toistakin kokeilen ajan kanssa..

   Poista
  4. No en sentään ole! Mutta kiva, että toimii :)

   Poista
 7. Oli kyllä tosi hyvä postaus! Musta tämä Tiian "salainen sivusto"- salaus meni turhan pitkälle, ja alkoi vaikuttaakkin vähän itserakkaalta touhulta. Musta kannattaisi kaikille kertoa jos joku hyvä blogi/sivu löytyy. Näin muutkin saisivat siitä iloa, myös sivuston ylläpitäjä. Oikein itserakkaus paistaa läpi tästä turhasta salailusta "...mutta JOKU MUU saattaisi hyötyä siitä... Sitten MINULLA ei olisi enään niin paljon lukijoita/erikoinen blogi/tmv"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en Tiian blogia oikeastaan lue, joten en tiedä onko siellä sitten kyselty vinkkien perään kovastikin aikaisemmin. Huomasin vain tuon jutun, missä blogini mainittiin, mikä oli tietysti kiva juttu.

   Poista
  2. Siis mikä tää Tiia-juttu on...?

   Poista
  3. Ei mikään erikoinen, mm. siellä oli mainittu, että täältä etsitään joskus ohjeita.

   Poista
 8. Oih mikä ihana ihminen oletkaan!! Olen vasta aloittanut blogin, ja ihanaa kun jaat täällä auliisti vinkkejä ja osaamistasi. Löysin tänään tämän sinun blogin, huippua! Kiitos jo etukäteen kaikesta avustasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kohteliaisuudesta Reetta! Pitikin mennä kurkkimaan blogiisi ja nähdä ne pannukakut siellä :D

   Poista
 9. Itse pidin vuosia paperiaskartelublogia, jossa vinkkasin ja jaoin tietoa koko ajan. Sen tiimoilta kirjoitin pari kirjaakin. Sanoin aina tuetonta kuuluu kaikille. Se oli mun menestyksen salaisuus noissa piireissä. Sitten vaihdoin bloggauksen aihetta. Vaatteisiin. Mä annan aina vinkin uusille bloggaajille, että pitää muistaa, että elämää on myös oman blogin ulkopuolella. Siitä se vuorovaikutus lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet saanut paljon aikaan blogirintamalla! Muiden huomioimisella ja jelppaamisella pääsee pitkälle niin blogissa kuin muutenkin elämässä :)

   Poista
 10. Kiitos hyvistä vinkeistä, heti otin käyttöön muutaman! Ja erityis kiitos PicMonkey vinkeistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Tuo PicMonkey on minulla jatkuvassa käytössä.

   Poista
 11. Ihan MAHTAVA blogi sulla! Kiitos! Meiän blogi on ollu pystyssä vaan pari kuukautta eli tässä ollaan aivan hoo moilasena kaikkien gadgettien ja minkä lien kanssa :D Sun vinkit on siis enenmmän kuin tarpeen. Hauska harrastus tää bloggaaminen, mutta myönnän että tekniikkapuoli tuntuu vähä vaikealta välillä. Miksei ne kakkukuvat ja reseptit vois vaan ilmestyä sinne blogiiin....hehheee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuulkaa mahtava blogi on teilläkin! Mieluummin olisin huippuhyvä leipuri kuin hyvä tekniikassa. Tosin molemmilla taidoilla on paljon kysyntää meillä :D

   Poista
 12. En enää muista tuota koodia, jolla reunan saa alaosasta pois. Mitenhän se menikään? Koodaajatkaan eivät ole tavoiteltavissa..

  http://hopeanuolentomodachi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä reunan, mistä alaosasta? Olen ihan pihalla :D

   Poista
  2. Siis tuo oikealla oleva punainen reunaviiva loppuu ja sitten alapuolella on kuvia, joiden vieressä/välissä on tuota jatkoa. Sen haluaisin pois.

   Poista
  3. Jaa, nyt en kyllä tiedä miten sen saa.

   Poista