keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Blogikuukausi: Maaliskuun marinat

Maaliskuu meni ja huhtikuukin alkoi eilen aika epärehellisissä merkeissä. Tässä blogissahan ei pilailtu eilen, koska tämä on hyvin vakavahenkinen paikka. Se ei olisi ollenkaan sopinut kuvioihin! No ei kai. Oikeasti aprillipilan skippaus johtuu siitä, että aina alkukuussahan minulla on tapana rämpiä menneisyydessä. Niinpä nytkin vilkaisemme viimeisen kerran maaliskuuhun.


Kuukauden tittelit
Aloitan röyhkeästi maaliskuun katsauksen kiinnittämällä huomionne erääseen jokakuiseen - oikeastaan ikuiseen - asiaan tai ongelmaan (miten sen nyt haluaa ottaa). Tiedättekös, kun bloggarit eivät ole vain ja ainoastaan bloggareita. He voivat olla myös blogisteja tai blogaajia. Ovatko nämä kaikki saman lajin edustajia vai kenties eri sorttisia mutta läheisiä sukulaisia keskenään? Minä en koskaan puhu muista kuin bloggareista ja bloggaajista. Sanasta blogisti tulee mieleen jokin taiteilijatapaus (vrt. artisti, viulisti, solisti, nudisti). Blogaaja on taas kuin jonkun lajin harrastaja (vrt. pelaaja). Minkä sanan käyttöön sinä kallistut?

Kuukauden tienausmahdollisuus
Maaliskuussa ainakin minun Facebookissani mainosti ahkerasti eräs Ruotsinmaalta rantautunut palvelu, jonka avulla bloggari voi tienata blogillaan. Oletko sinä jo ehkä rekisteröitynyt Blogfameen? Jos kiinnostuksesi heräsi ja tienestejä mielit, niin suosittelen unohtamaan tämmöiset välikädet. Saat samalla tavalla niitä kuuluisia linkkejä, joista tulee rahaa, rekisteröitymällä suoraan itse affiliateverkkoihin. Kukaan ei vedä välistä ja periaatteessa kyseessä ovat täysin samat linkit. Ota vaikka vauhtia tästä jutustani. Mutta sinä päätät!

Kuukauden sisäpiirileikki
Heti alkukuussa julkistettiin Aussie Blog Awards -ehdokkaat. Putositko sinäkin siellä yllätyksestä pepullesi, kun näit sellaisen ehdokaslistan, jota et olisi voinut arvata ennalta lähes kokonaan? Niin, et pudonnut. No okei, on siellä joitain mustia hevosia ehdokkaana mutta kyllä se vaan niin on, että pieni piiri pyörii taas. En edes tiedä, miksi jaksan kiinnostua ja marista taas asiasta. En edes haluaisi mukaan, ja olin jo vähän kauhuissani, kun luin, että tätäkin blogia oli kisaan ehdotettu. Ehkä kaipaan vain vaihtelua blogikentälle - enkä taida olla yksin. Mutta saanko sanoa vielä tuomaristosta, johon kuuluu mm. Sini Sabotage? Notta pelkkä blogien lukeminen ei mielestäni tee hyvää blogituomaria. Nykypäivänä kun jokainen lukee tahtomattaankin blogeja jossain muodossa. Minäkin voisin mennä tuomaroimaan jotkut kahvivalmistajien kisat, kun olen tänäänkin jo viisi kuppia juonut. Olen vähintäänkin kahviasiantuntija, jos en jopa guru. Ainakin olen hermostunut.

Kuukauden paljas pinta
Maaliskuussa saimme asukuvien muodossa jo hieman vihiä siitä, mikä tragedia meitä odottaa ilmojen lämmetessä: napapaitojen paluu! Olit sitten kehitellyt itsellesi makkaran, pyykkilaudan tai jotain siltä väliltä, mielestäni kaikkea omistamaansa ei tarvitse esitellä kadulla - ja keskivartalo kuuluu niihin.

Kuukauden uusi blogiportaali
Ihan alkukuussa blogikentälle ilmestyi jälleen uusi peluri eli BlogBook. Sehän on siis uusi portaali, jos ja kun et ole siitä vielä kuullut. Tämä "Suomen monipuolisin ja kuumin blogiportaali" etsii muuten uusia blogeja joukkoonsa - tai tarkemmin sanottuna erityisesti hyviä ruokablogeja, vink vink.

Nyt voimme kevyin mielin päästää irti maaliskuusta ja aloitetaan huhtikuu puhtaalta pöydältä. Iloista kevättä sinulle!

12 kommenttia:

 1. "blogisti, viulisti ja nudisti! :'D Oi voi hehe.. Itse olen jostain syystä aina taipunut sanomaan(=kirjoittamaan) bloggaaja, kahdella g:llä, en ole ihan varma kyllä miksi.

  Ja heh, tuo Aussie blog awards juttu on kyllä ehdottomasi totta; ei paljon mielikuvitusta tarvita arvaamaan kunkin kategorian edustajat ;)

  Ja voi apua! Tämä tyttö ei ainakaan kyllä pue napapaitaa vaikka mikä olisi! :D Ei sen takia että vatsassani olisi jotain vikaa, mutta en ole oikeen vakuuttunut minkäänlaisesta vilauttelutrendeistä ja mielestäni tämä kyllä kuuluu samaan sarjaan kuin esim. stringien vilauttelu farkkujen yli tai mustat rintsikat ja läpikuultava pitsipaita.. ;)

  Maria, Petite Living

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minäkin sanon kyllä bloggaaja enkä vain bloggari! Tätyy editoida se mukaan. Ajattelinkin, että joku muukin sana oli olemassa.

   Vilauttelutrendit tuntunvat olevan jokuvuotisia. Aina vilautellaan eri osia ja joku vuosia varmaan kaikkia kerralla :P

   Poista
 2. Ruokablogeissa sanotaan "blogaani" ja sen syntytarinakin on paljastettu; jollekin tuli blogimiitti kotiin ja lapsi kysyi "Äiti koska ne blogaanit tulee".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on hyvä! Ruokabloggari ainakin on siis blogaani.

   Poista
 3. Huomaa kyllä, etten seuraa mitään muotiblogeja, kun nämä mainitsemasi ilmiöt oli suurimmaksi osaksi aivan vieraita :D Onneksi pysyn edes vähän menossa mukana tätä blogia seuraamalla, kun teet tälläisen kätevän yhteenvedon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, et kauheasti menetä mitään. Minunkin kuukausikatsaukset ovat ihan mielivaltaisesti poimittuja juttuja :)

   Poista
 4. Oikein hyvän sanan keksi Soppaa ja silmukoita-blogin Marjan pieni tytär, kun viime syksynä meitä rantautui heille iso lauma. Tyttö tuumi aamulla, että meille tulee tänään paljon niitä blogaaneja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kuulemma. Tuo on kyllä osuva nimi. Ja lapsen keksimänä hyvinkin nokkela.

   Poista
 5. Joo en tosiaankaan pudonnut pepeulleni lukiessani ehdokkaat.
  Indiedays-ehdokkaissa sentään oli vähän sitä jotain, mm Noora Perjantai-Pirkkonsa kanssa on hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Perjantai-Pirkko on kyllä mielenpainuva erilaisuudessaan!

   Poista
 6. Tuo BlogFame on kyllä yksi suuri kusetus. Pääsee ehkä himpun helpommalla, mutta joku nyysii välistä rahaa. En suosittele kenellekään! Kuten postauksessa viisaasti neuvotaan, kannattaa rekisteröityä suoraan affi-verkostoihin, jos sellaisia aikoo käyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Sama vanha juttu on paketoitu "muotibloggareita" miellyttäviin kääreisiin. On vähän houkuttelevampi ulkoasu ja nimi kuin näillä affiverkoilla itsellään. Kai sinne joku eksyy ja luulee ihan uudeksi jutuksi.

   Poista