sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kuukauden blogi toukokuu 2014: Oman elämänsä pieni, suuri pudottaja

Toukokuun blogina näette Oman elämänsä pieni, suuri pudottaja -blogin. Ainakin minulle tämä kurkistus hieman vieraaseen blogimaailmaan oli todella mielenkiintoinen kokemus. Suosittelen ottamaan mukavan asennon ja käymään heti haastattelun kimppuun:1. Esittelisitkö itsesi ja blogisi. 
Olen 24-vuotias lahtelaisneito, jonka elämään on sisältynyt jo monen monta laihdutusyritystä. Painoni lähti rajuun nousuun muuttaessani ulkomaille matkaoppaaksi, kun en osannut hallita ravintolasyömisiäni/juomisiani. Päätin lähteä pudottamaan painoa kärsivällisin mielin, sillä tiesin että matka on pitkä ja työtä on tehtävä ja paljon! Haaveilin pudottavani edes kymmenen kiloa, mutta salainen haaveeni oli kuitenkin kaksikymmentäviisi kiloa. Ääneen, siitä en uskaltanut puhua vaan lähdin pudottamaan painoa pienin askelin, sillä pelkäsin epäonnistuvani. Nyt painoa on pudonnut kaikenkaikkiaan 22 kiloa! Olen siis kolmen kilon päässä varsinaisesta tavoitteestani. Blogini on hyvällä huumorilla maustettu, enkä ota turhaa stressiä (mitä nyt tietty välillä..) painonpudotuksesta. Jos joskus tulee herkuteltua niin sitten tulee! Tämä projekti ei yhteen, kahteen tai edes kymmeneen repsahdukseen kaadu, sillä herkuttelu kuuluu elämään ja eihän nyt kukaan täysjärkinen voi ilman suklaata lopun elämäänsä elää!


2. Miksi aloit bloggaamaan? Onko tämä ensimmäinen blogisi? 
Olen aina ollut avoin ja sosiaalinen ihminen, mutta ylipaino on ollut se arka asia mistä en ole liiemmin muille huudellut. Aloitin bloggaamisen heinäkuussa 2013 kun olin jo pudottanut 16 kiloa ja motivaatio painonpudotukseen sekä liikuntaan oli kesän jäljiltä täysin hukassa! Olin lukenut jo jonkun aikaa muiden painonpudotusblogeja ja koin saavani niistä motivaatiota ja tsemppiä myös omaan projektiini. Tästä syntyi idea, että aloittaisin myös itse bloggaamisen. Halusin bloggaamisella tuoda ajatuksiani ylös, jotta voisin lukea omia postauksiani huonoina hetkinä vähän kuin päiväkirjaa ja samalla saada kenties muutamia lukijoita, jotka tsemppaisivat minua jatkamaan. Halusin myös omalla tarinallani motivoida muita painonsa kanssa kamppailevia tai kenties jo normaalipainon saavuttaneita ihmisiä.

Matkaoppaana ollessani kirjoitin myös "Maailma matkaoppaan silmin" -blogia, mutta blogi jäi melko nopeasti kiireellisen työrytmini takia. Tämän blogin pistin pystyyn, sillä halusin 'äitinikin tietävän, mitä tyttärelle kuuluu'.


3. Onko painonpudotusblogeilla joitain tiettyjä piirteitä tms., joita muissa blogeissa ei oikein ole? Mikä on niille tyypillistä? 
90% blogeista, joita seuraan on hyvinvointi/painonpudotusblogeja, joten minulla ei hirveästi vertailupohjaa muunlaisiin blogeihin ole.. Se mikä painonpudotusblogeja, lähes kaikkia, yhdistää on ennen ja jälkeen kuvat vaatteet päällä sekä ilman! Nämä postaukset, joissa esiintyy ennen ja jälkeen kuvia vähissä vaatteissa ovat myös niitä eniten katsottuja postauksia! Kumma kyllä, mutta itseänikin kyllä kiinnostaa nämä muutoskuvat vaatteiden alla kaikkein eniten. :) Tyypillistä tämän tyyppisissä blogeissa on myös ruoka/liikuntapäiväkirjat ja tavoitetaulukot, sekä tavoitteeseen pääsemisen palkitseminen. Blogeissa kerrotaan rehellisesti niin onnistumisista kuin myös epäonnistumisista ja sortumisista.


4. Painonpudotus on hyvin henkilökohtainen aihe ja siihen liittyvät jutut aiheuttavat aina keskustelua. Oletko kokenut mitään negatiivista blogisi vuoksi? 
Palaute, jota olen blogistani saanut on pelkästään positiivista ja monet tutut ovatkin lähestyneet minua Facebookissa liittyen painonhallintaan ja kysyneet vinkkejä startatakseen oman projektinsa! Tottakai myös arvostelevia kommentteja tulee sillon tällöin liittyen päivittäiseen kalorimäärääni tai paastoihin, mutta ikäviä haukkumisia tai huuteluita en ole onneksi saanut osakseni. :) Uskon, että siinä vaiheessa, jos paino lähtisi jojoilemaan tai nousemaan, saisin myös enemmän negatiivista palautetta, mutta kaikki palaute on kuitenkin tervetullutta!

5. Entäs positiivista? 
Pääsääntöisesti palaute on ollut positiivista ja kannustavaa! On hienoa huomata, että "me jurot suomalaiset" osaamme myös kehua toisiamme ja iloita toisten onnistumisista ja saavutuksista! Blogista ja blogin lukijoista on tullut minulle voimavara, jolla jaksan myös huonompienkin hetkien yli ja jos joku kertoo muutokseni motivoineen häntä lähtemään lenkille tai kävelemään karkkihyllyjen ohitse ilman sortumisia, niin se jos joku palkitsee myös minua! :)


6. Onko blogistasi ollut sinulle suurta hyötyä projektissasi? 
Blogista on ollut minulle enemmän hyötyä, kuin koskaan ikinä olisin osannut kuvitellakaan! Päätin heti alussa, että olen blogissani 100% rehellinen lukijoilleni, sillä loppupeleissä teen sillä hallaa ainoastaan itselleni jos maalaan ruusuista kuvaa painonhallinnasta! Myös lukijoiden kyseenalaistavat kommentit ovat saaneet minut miettimään tätä hommaa pitkälle tulevaisuuteen, sillä en halua että vuoden päästä olen taas lihonut 80 kiloiseksi palaamalla vanhoihin tapoihini. Jokainen kommentti on herättänyt minussa omanlaisiaan ajatuksia ja uskon sen olevan tärkeää tässä henkisessä prosessissa.

7. Mitäs sitten, kun painonpudotustehtävä on menestyksekkäästi suoritettu? Aiotko jatkaa blogia ehkä uudella linjalla? Mitä uskot lukijoiden tykkäävän, kun aihe pakostakin muuttuu jonkin verran?
Uskon että omalla kohdallani on kyse ikuisuusprojektista, sillä kun on kerran päästänyt itsensä niin lihavaan kuntoon, on suuri vaara kerätä ne pudotetut kilot todella nopeasti takaisin! Sitten kun minun painonpudotusvaihe on onnellisesti ohitse, alkaa kiinteytymis- ja painonhallintavaihe. Blogin varsinainen aihe saattaa muuttua ehkä himpun verran, mutta sisällön luulen pysyvän melko samana sillä kerron tälläkin hetkellä paljon niistä päivittäisistä arjen houkutuksista ja herkutteluista, mitä myös tulevaisuuden painonhallintavaihe tulee pitämään sisällään. Selviytymisestä arjen houkutuksia vastaan! Monesti tulee mietittyä niitä painonpudotuksen jälkeisiä tavoitteita, kuten myös tässä postauksessa.


8. Lukijoista puheen ollen, millainen on ihannelukijasi? Millaisia lukijoita sinulla on (tai luulet olevan)? Ihannelukija on sellainen, joka jättää myös silloin tällöin jäljen käynnistään, tsemppaa silloin kun on ollut huono päivä eikä painonpudotus kiinnosta sitten yhtään ja iloitsee silloin kun muutos on ollut positiivinen ja paino pudonnut! Ihannelukija on kuin hyvä ystävä, jonka kanssa voi jakaa ne mässäämisen ilot ja surut, jonka kanssa voisi lähteä vaikka lenkille koska "olette niin samanlaisia".

Blogiani lukevat ihmiset, jotka kamppailevat samojen ongelmien kanssa tai ovat jo ehkä päässeet tavoitepainoonsa ja yrittävät nyt motivoitua pitämään painonsa poissa. Monet lukijat ovat myös täysin normaalipainoisia ja he saavat kirjoituksistani motivaatiota esimerkiksi säännölliseen liikuntaan. "Jos hänkin kerta lähtee ylipainostaan huolimatta päivä toisensa jälkeen treenaamaan, niin on se vaan minunkin saatava perse sohvalta ylös!". Myös monet hyvät ystäväni ja esimerkiksi äitini seuraavat blogiani, mutta he eivät ole liittyneet lukijoikseni.

9. Millainen postaus on mielestäsi hyvin tehty? Mikä postauksesi on mielestäsi blogiurasi paras?
'Oman elämänsä pieni, suuri pudottaja' -blogi on suoraa ajatuksien virtaa, enkä juuri oikolue postauksiani. Se, mikä on kerran kirjoitettu on jo kirjoitettu, mitä sitä enää muuttamaan! Monesti kirjoitan postaukset puhelimella, enkä juuri mieti mitä olen edelliseen postaukseen kirjoittanut. Saattaa siis hyvinkin olla, että kirjoitan toisena päivänä aloittavani tiukan dieetin enkä lipsu ruokavaliosta yhtään ja seuraavana päivänä kirjoitan siitä kuinka välillä pitää herkutella ja ottaa rennomminkin! ;) En siis ota turhaa stressiä bloggaamisesta, enkä (ainakaan vielä) havittele blogilleni yhteistyökumppaneita tai lisätienestejä, vaan lähinnä kirjoitan omaksi ilokseni. Tottakai se piristää mieltä, kun olen saanut uusia lukijoita ja yhä useampi on kiinnostunut projektistani, mutta teen tätä kuitenkin pääasiassa harrastus- ja motivointimielessä!

Omasta mielestäni hyvä postaus painonpudotusblogeissa on rehellinen, eikä postauksessa peitellä sen hetkisiä fiiliksiä. Hyvä postaus on myös motivoiva ja siinä on aiheeseen liittyviä kuvia. En osaa nostaa jalustalle mitään tiettyä postausta, mutta tämä kyseinen on yksi mieleiseni ja siihen palaan aina uudelleen ja uudelleen, kun oma motivaatio horjuu.


10. Kirjoittaisitko vielä napakan mainoksen blogillesi. Nyt sinulla on tilaisuus saada kaikki jutun lukijat siirtymään myös blogisi lukijoiksi! 
Kamppailet sitten omien kilojesi kanssa tai kaipaatpa lisämotivaatiota treeneihisi ja muutosta ruokavalioosi, lähde seuraamaan tätä rennolla fiiliksellä ja hyvällä huumorilla maustettua painonpudotus- ja hyvinvointiblogia! Jos minäkin pystyin, niin kyllä sinäkin pystyt! Yhteisellä tsemppillä voidaan saavuttaa mahdottomiltakin tuntuvat tavoitteet!

Kiitän Sannaa vastauksista ja bloginsa perinpohjaisesta esittelystä! Tämä oli oikea ilo.


Kuvat: Oman elämänsä pieni, suuri pudottaja

2 kommenttia:

 1. Oho, kiva yllätys löytää tutut kasvot täältä. Hyvät kysymykset ja vastaukset, kiitos tästä! :)

  t. Laihduttajakollega

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kiva, kun tutustakin blogista voi selvitä jotain uutta tämmöisen erilaisen postauksen muodossa :)

   Poista