tiistai 20. toukokuuta 2014

Välilehdet blogiin: päivitetty versio ja muutama vinkki

Välilehtien asennuksesta Bloggerin blogiin kertova postaukseni on ollut todella suosittu, joten koin aiheelliseksi tehdä jutusta päivitetyn version. Koska tuossa aikasemmassa ohjeessani kerrotaan niin tarkasti, mitä tulee tehdä ja milloin, ne ovat auttamatta vanhentuneet siinä vaiheessa, kun Bloggerissa tehdään muutoksia. Tai kyllähän niistä tolkkua ottaa, mutta jos asentelija ei uskalla sooloilla - mikä on hyvin ymmärrettävää sanojen blogi + asennus esiintyessä samassa lauseessa - sormi voi mennä suuhun.

Välilehdet in action

Tässä siis uusin versio välilehtien asentamisesta blogiin ja lopussa vielä pari vinkkiä välilehtien täyttämiseksi. Eroavaisuutta on siinä, miten luodaan uusi välilehti, joka on blogin oma sivu ja siinä, miten luodaan välilehti, joka onkin toiselle sivulle vievä linkki.

Tee näin:

Alussa surffaat siis Bloggerin hallintapaneelissa vasempaan reunaan, missä lukee Sivut. Painamalla yläosasta Uusi sivu, klikkaat siitä itsesi luomaan blogillesi sivua tai sivuja, jotka voit laittaa välilehdiksi. Anna sivulle nimi otsikkokenttään. Nimeä sen mukaan, mistä aiheista ajattelit laittaa tietoa välilehdille. Olisiko "Tietoa minusta" tai "Yhteystiedot" tai "Blogikissan esittely" sopivia otsikoita? Sinä tiedät! Mielenkiintoinen saa olla mutta harhaanjohtava ei kannata.

Otsikon lisäksi laita sivulle myös se sisältö eli kirjoitat ja laitat kuvat normaalisti, niin kuin postaukseenkin. Ennen julkaisua kurkkaa oikean reunan rataksen kuvan alle. Sieltä löytyy asetukset, joista saat päättää saavatko lukijat kommentoida sivuasi samoin kuin postauksia. Jos käytät html:ää, sieltä asetuksista kannattaa valita sopivat nappulat. Kun olet tarpeeksi valmis, klikkaa Julkaise.

Vielä sivusi ei todennäköisesti näy missään, ja tätä kautta et pääse pidemmälle. Ennen tämä Sivut tarkoitti välilehtien tekoa, mutta nyt voit päättää isketkö sivut välilehtiin vai jonnekin muualle. Sivuhan on ulkoisesti muistuttaa postausta mutta yhdellä sivulla on vain sinun sinne laittamaa sisältöä ja se ei päivity uusimmilla postauksillasi. Voit käydä kyllä kirjoittelemassa sivulle itse myöhemmin, jos kaipailet sinne päivityksiä. Älä siis panikoi täydellisen sisällön kanssa vielä tässä vaiheessa.

Hyvä paikka on blogin bannerin (ylätunnisteen) alla

Jotta sivustasi tulisi välilehti tai saisit tehtyä sellaisen linkkivälilehden, sinun tulee suunnata hallintapaneelissa Ulkoasuun. Jos sinulla ei vielä sivuja ole, etsi gadgeteista oikea klikkaamalla Lisää gadget sopivasta kohdasta. Esimerkiksi blogin otsikon alla on aika näppärä paikka näillä välilehdille. Oikean gadgetin nimi on... yllätys, yllätys: Sivut.


Gadgetin ikkuna on nimeltään Sivuluettelon määrittäminen. Voit antaa gadgetille otsikon, jos haluat. Se ei näy muille. Näytettävät sivut -kohdassa on lista jo luomistasi sivuista sekä tietenkin blogisi nykyinen etusivu, jolla kaikki postauksesi näkyvät. Blogin etusivulle eli pääsivulle tulee antaa nimi.  Se nyt voi olla vaikka etusivu tai blogi. Nimi näkyy siis välilehden nimenä. Muille sivuille oletkin antanut jo nimen niitä tehdessä. Huomaa vielä, että saat ruksimalla päättää, mitkä sivut näkyvät välilehtinä. Esimerkiksi etusivua ei olisi pakko laittaa välilehtiin ollenkaan. Silloin esimerkiksi blogisi banneria klikkaavat pääsisivät takaisin etusivulle, jos olet laittanut banneriin linkin sinne.


Jos haluat laittaa välilehden viemään suoraan jollekin toiselle sivulle, kuten vaikka blogisi Facebook-sivulle, samasta gadgetin ikkunasta löytyy +Lisää linkkisivu. Siihen saa nyt laittaa sen linkin ja antaa välilehdelle otsikon.

Sivujärjestyksestä päätät, missä järkässä välilehdet näytetään. Raahaat palkkeja tarttumalla niitä vasemmasta reunasta. Minulla ei tässä kohdassa näkynyt juuri aikaisemmin lisäämäni linkkisivu, vaan minun piti ensin tallentaa koko gadgetti ja avat se uudestaan, jotta sain linkkisivunkin liikuteltavien osien listaan näkyviin.

Nyt kun tallennat, blogissasi pitäisi näkyä välilehdet haluamassasi kohdassa! Jos haluat muuttaa niiden ulkonäköä, vanhan postaukseni loppuosa pätee vielä hyvin.

Vinkkejä välilehtien ja sivujen sisältöön:

Perusjutttujen lisäksi välilehtiin ja sivut-gadgettiin voi laittaa mitä ikinä mieleen tulee. Tässä muutama vinkki:

Niin kuin huomasit varmaan, sivut-gadgetin voi laittaa vaikka sivupalkkiin. Sillä saa tehtyä esim. linkkilistan, jos käyttää vain linkkejä sivujen sijasta. Voit siis tehdä sillä listauksen suosikkisivuistasi, kuten vaikka lempimuotilehtiesi nettisivut. Sisällön ei aina tarvitse olla vain sinua ja blogiasi! Voit laittaa blogiisi myös enemmän kuin yhdet sivut-gadgetin. Jos haluat laittaa bannerin alle välilehtiin kaikki blogisi ja sinun kannalta oleelliset tiedot ja linkkisivut, voit laittaa blogin sivupalkkiin vaikka linkkejä muille sivuille tällä samaisella gadgetilla. Lisäät sen vain sinne uudestaan ja laitat asetukset niin, että siellä ei näy mikään muu sivu paitsi lisäämäsi linkit.

Yksi toinen hauska idea välilehdeksi on kertoa tulevista postauksista. Sinne voi laittaa listan pian blogissa käsiteltävistä aiheista tai ihan postausten otsikot, jos olet varma niistä. Julkaisupäivämäärän ilmoittamista kannattaa miettiä tarkkaan, jos et ole ihan varma siitä, että pystyt pitämään sen.

Välilehdeksi voi laittaa myös "juttutoiveet"-sivun, jossa voit kysellä lukijoilta toiveita tulevien postausten suhteen. Tältä sivulta ei kannata evätä kommentointia, sillä toiveet voisi esittää kätevästi juuri sen sivun kommenttiboksissa. Niin lukijoiden ei tarvitsisi laittaa sähköpostia sinulle tai heitellä ehdotuksia siellä täällä muiden postausten kommenteissa (no he tekevät sitä kuitenkin, mutta voit yrittää!).

Mielikuvitushan tässä on vain rajana ja toteutus on helppo, joten ei kun askartelemaan, jos mielesi tekee edes vähän!

63 kommenttia:

 1. En kyllä tiedä miten tulisin toimeen ilman tätä blogia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katriina, kiva kuulla! Tsemppiä sinulle :)

   Poista
 2. Kätevää on myös lisätä jokin tai jotkut blogin tekstien tunnisteista sivujen alle tuolla Ulkoasu -> Sivut ja sieltä se Lisää linkkisivu. Linkin sopivaan tunnisteeseen saa oman blogin kirjoitusten tunnisteista klikkaamalla jotain tunnistetta ja kopioimalla linkin. Itse tein juuri muutama päivä sitten tällaisen muutoksen blogiini, jotta erilaiset ja eri aiheista kiinnostuneet kävijät löytävät helpommin haluamaansa sisältöä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Aikaisemmasi välilhetijutussa vinkkasin myös laittamaan tunnisteita sopivien kuvien taakse yhdelle v'älilähdelle. Sekin on kiva, tosin erilainen tapa, kertoa blogin aiheista.

   Poista
 3. Samat sanat kuin yllä! Olen pitkään miettinyt, että haluaisin tehdä noita sivuja, mutta en jaksanut lähteä "opettelmaan" bloggerista. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt opit helpolla :D Tuo vaikuttaa monimutkaiselta toimenpiteeltä mutta onkin helppo.

   Poista
 4. Blogger-ärsytys-avautuminen: mulla on ollut samat sivut käytössä yli vuoden, oon vaan aina välillä päivitellyt niitä välillä tarvittaessa. Jostain syystä kuitenkin syksyllä kävi niin että kun avasin sivun muokkauksen siellä ei ollut mitään tekstiä tai kuvia ja html-koodikin oli poissa. Valmiit sivut näkyy kyllä normaalisti, mutta niitä ei pysty enää muokkaamaan, koska ei oo tekstiä/koodia jota muokata! En oo sit jaksanu vieläkään tehdä niitä uusiks vaikka pitäis koska siinä koodaamisessa oli jonkinnäköinen vaiva kaikkine facebook-nappuloineen ja kuvien oikeine leveyksineen.

  Mutta kiitti taas ideoista ja vinkeistä, tää blogi on kyllä ihan paras!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut sama ongelma ns. testiblogini kanssa. En saanut sivuille mitään näkyviin, kun niitä aloin tehdä. Olen tehnyt sen blogin koodiin paljon muutoksia ja mietien, olisiko joku näistä aiheuttanut välilehtien toimimattomuuden. Harmillista!

   Poista
 5. Sama täällä! Niiin ihanaa, että jaksat näitä selkokielisiä ohjeita tehdä. Sua ilman en tulisi blogimaailmassa toimeen :)
  Mulla olis vähän toiseen asiaan liittyvä kysymys: Mulla oli aikaisemmin LinkWithin käytössä. Hölmö kun olen, poistin sen ajatuksena, että laitan tilanne enemmän linkkejä aikaisempiin postauksiin. Mulla oli 3 tavoittelin 5 kun levensin blogejani. Nyt sit hitsi en saa enää asennettua sitä ollenkaan. Ei anna tarvittavaa koodinpätkää, jolla homma pelittäis. Osaatko neuvoa? Vai olisko joku muu tapa saada jokaisen tekstin loppuun linkkejä aikasempiin postauksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveän tärkeäksi alan tuntea itseni. Paineita :D Harmillinen probleema sinullakin. Siis LinkWithin ei anna koodia? Ongelma on siellä päässä siis eikä Bloggerissa? Aina voi kokeilla uutta tiliä eri tunnareilla, josko toimisi. En tiedä luitko jo tämän juttuni. Siinä kerrotaan vaihtoehdosta LinkWithinille.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! Sain nrelaten pelittämään blogeissani. Ylistetty sinä Susanna ja tämä blogi :) Amen!

   Poista
  3. Voi jestas :) Hyvä, että sait toimimaan.

   Poista
 6. Tuo oli helppo ohje, sain sivut paikalleen. Vielä kun saisi ohjeet, miten lisätään oikeaan reunaa kuvia lukijoiden alle. Esim. Näitä luen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu Ulla! Siis haluat kuvia sivupalkkiin? Nopeasti sanottuna voit tehdä sen tämän jutun loppuosan avulla kohdasta "Seurantapainikkeet blogiin kuvagadgetilla..." Lataat vaan johonkin kuvapalveluun ensin ne kuvat, joita haluat käyttää. Koon pitää olla sopiva. Samalla tavalla kuin nuo jutussa tehdyt seurantapainikkeet saat kuvia sivupalkkiin.

   Poista
 7. Heti alkuun iso kiitos hyvistä vinkeistäsi!

  Minulla olisi yksi kysymys, osaatko ehkä vastata? Miten saa bloginsa PR-toimistojen listoille? Etsivätkö he itse blogiviidakosta sopivia ehdokkaita, vai pitääkö itse tyrkyttää omaa blogiaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Aika paljon etsitään itse sopivia blogeja. Näin olen ymmärtänyt enkä koskaan kuullut kenenkään itse ilmoittaneen blogiaan mihinkään, mutta sitä nyt ei ehkä kerrota. Mutta mikään ei estä ottamatta yhteyttä ja esittelemästä itseään ja blogiaan ja mihin hommiin se sopisi. Kokeile :)

   Poista
 8. Hei, mahtavaa, että tuskaiset Google-hakuni johdattivat minut blogiisi! :) Täältähän löytyi paljon apua käytännön juttuihin, joita tällainen epätekninen ja antidigitaalinenkin ihminen ymmärtää. Oletkohan muuten kirjoittanut jo vinkkejä siitä, kuinka Bloggerissa pystyy tekemään blogin nimestä/otsikosta jotenkin oman näköisen, kuten siis sinulla nuo persoonalliset pallukat "Pink Bubblessa"? Anteeksi, jos kysyn jotain moneen kertaan kaluttua asiaa, mutta itse olen vielä melkoinen keltanokka. :) Blogini (kovin kissamainen sellainen) löytyy täältä ja testailenpa nyt sormet vapisten tuota linkkiohjettasi, jonka painoin juuri mieleeni ja kopioin työpöydälle muistilapuksi. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan, Sandra! Olen juu tehnyt jutun tuosta otsikosta. Löydät sen täältä. Sitä kutsutaan siis banneriksi. Ohje on hieman vanha mutta pääset sillä varmasti alkuun!

   Poista
 9. Siun blogi on parasta ikinä!
  Olen pohtinut tässä välilehtien tekoa, mutta arvaappa ottaako tuosta Bloggerista tolkkua ilman selkeitä ohjeita? No ei! Onneksi (taas) pistit ohjeistusta juuri oikeaan aiheeseen ja aikaan :)) Nyt näpyttelemään uusi välilehti blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma! Joskus aina osun oikeaan aikaan juttuineni :)

   Poista
 10. Kiitos tästä oli meille todella paljon hyötyä, mukavat yksinkertaiset ohjeet joista sai helposti selvää. Tämä auttoi meitä siis todella paljon, kun olemme vasta uusia blogimaailmassa.

  VastaaPoista
 11. Kiitos paljon hyvästä blogista, monta kertaa olen täältä ratkaisun löytänyt ongelmiini! Sain tehtyä välilehdet blogiini, mutta vastaan tuli myös ongelma, johon nyt pyytäisin apua. Välilehtieni nimet ilmestyivät blogini nimen alle sellaiseen suorakulmaisen muotoiseen laatikkoon, jossa on ruudut jokisen sivun nimen ympärillä. Kaiken lisäksi vain osa tuosta suorakulmiosta on käytössä; vasemmalla puolella lukee kaikki ''home'', ''about me'' jne. sivun nimeni ja koko oikea puoli on tyhjä. Haluaisin nämä ruudut pois. En myös onnistunut keskittämään näitä sivuni keskelle blogin nimen alle. Kiitos paljon avusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan siltä, että vanhan postauksen loppuosa auttaa sinua. Siinä neuvotaan juuri miten nuo ruudut saa pois ja tekstit keskitettyä.

   Poista
 12. En vieläkää tajuu miten saan ne kaikki sivut vierekkäin mulla on kaksi vierekkäin mutta sitten yksi toinen sivu jää niiden kahen toisen yläpuolelle.. Voitko neuvoo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis laitoitko ne bannerin alle ja ne näyttävät tuolta? Onko sinulla varmasti vain yksi sivut-gadgetti siellä? Kuulostaa oudolta.

   Poista
  2. Joo laitoin ne sinne bannerin alle mutta en osaa selittää tässä voitko mennä kattoo http://heartofmysound.blogspot.fi/

   Poista
  3. eikun ei mitään selvitin mun kaverin ansiosta c:

   Poista
 13. Kiitos paljon näistä, oli todella paljon apua!! :)

  VastaaPoista
 14. Heippa!

  Tiedätkö sinä kuinka saisin nämä välilehdet bannerin yläpuolelle? Niinkuin tässä on http://1.bp.blogspot.com/-m-pHmgGa_H8/VASJda2EtqI/AAAAAAAALp4/xaCqpm2kDqM/s1600/mono.png

  VastaaPoista
 15. Onko sinulla tietoa miten saisi välilehdet ihan ylös?, eli sinne ylös missä navigointipalkki sijaitsee
  kiitos näin etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan navigointipalkkiin vai bannerin ja navipalkin väliin? Siihen väliin onnistuu ihan vetämällä se sivut-palkki siellä ulkoasussa mutta miten sen saisi osaksi navipalkkia, sitä en valitettavasti tiedä.

   Poista
 16. Kiitti hirveesti! Mulla ei ois nyt noita sivuja ilman tätä blogia! Alan seuraan/lukeen tätä blogia! Voitko käydä katsomassa mun blogin?

  adiliini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sait sivut tehtyä. Käyn katsomassa blogiasi!

   Poista
 17. Voi tämä postaus auttoi tosi paljon! Sain sivut taiteiltua jo bannerin yläpuolelle, mutta tiedätkö miten ne saisi näkymään koko ajan yläreunassa, vaikka blogia selaa alaspäin? Näitä olen monella nähnyt, mutta ohjetta mistään ei löydy :( Toinen kysymys, että miten saan postauksen jälkeen mustan viivan? Kiitos jo etukäteen jos osaat auttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! En tähän hätään tiedä mutta uskon, että voin selvittää. Se on nimeltään sticky jotain, kun menu tulee skrollatessa mukaan. Voin tehdä postauksen aiheesta, jos löydän ohjeen ja jaksat odottaa. Onko sinulla antaa esimerkkiä (linkkiä) tuosta mustasta viivasta postauksen jälkeen?

   Poista
 18. Heipp, ja kiitos vinkeistä taas! Olen tehnyt erilaisia sivuja ja sivupalkkiin olen asentanut kuvat, joita klikkaamalla pääsisi siis näihin sivuihin (eli kaikki eivät ole välilehtipalkissa) Nyt kuitenkin yksi sivun teksti, jossa pitäisi olla kuvaus itsestäni, muuttui niin, että tekstin kohdalla on vain valkoisia palkkeja. Blogini tausta on siis tumma. Koittanut muuttaa kaikkia mahdollisia asetuksia mutta ei vaan auta. Vinkkejä? Eli kuva gadgetista kun klikkaa, olen linkittänyt siihen "välilehden" (joka tosin ei näy välilehtipalkissa) niin tummalla taustalla näkyy viain valkoisia palkkeja...

  VastaaPoista
 19. ongelma ratkesikin. PIti kirjoittaa teksti uudestaan eikä kopioida, kun poistin "epäonnistuneen" sivun ja tein sen uudestaan.

  VastaaPoista
 20. Nyt pakko kysäistä! :) Miten oot saanut noista sivun kohdista ne ääriviivat poijes? Kun mulla mneee sellanen ärsyttävä harmaa reunus kaikissa x(
  ps. Sun blogi on kyllä ihan huippu! :)

  http://hennankengissa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 21. Hohoo! etsivä löytäää ;) eli sain vastauksen tuohon sivujen reunus hommeliin! :D

  VastaaPoista
 22. Tuhannesti kiitos sinulle, ilman tätä postausta tuskailisin varmasti välilehtien kanssa vieläkin :D eli kiitos vielä ♥

  VastaaPoista
 23. kiitos kamalasti, mua niin turhautti et kaikkialla muulla oli ohjeet ainoostaan vanhan bloggerin sivujen lisäämiseen ja sit törmäsin sun blogiin. kiitos kovasti <33
  osaatko muuten neuvoo, että miten ne sivut vielä keskitettäisiin ja miten niiden ns. kehykset saa pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Keskitys ja kehysten poisto löytyy vanhasta postauksesta, johon on linkki tuossa loppupuolella.

   Poista
 24. Heippa! Onnistuin tekemään blogiini välilehtiä, mutta niiden muokkailu onkin sitten hankalampaa. Välilehtien nimet ovat nyt yhdessä supussa, vain välilyönnin päässä toisistaan. Kuinkas kummassa saan ne fiksummasti toisistaan erilleen ja nimetkin vielä isommaksi? Blogini ulkoasu on toisesta blogista ladattu, olisikos se syynä? Blogini löytyy osoitteesta http://yourssblogi.blogspot.fi/ ja välilehdet ovat alareunassa (siirrän ne ylös kun ulkonäkö on sitä mitä pitääkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lisäät Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset ja lisää CSS seuraavan koodin, saat muokattua väliä

   .tabs-inner .PageList li a {padding-left:10px; padding-right:10px;}

   Tuota 10 suurenna molemmissa kohdissa tarpeen mukaan.
   Tekstin kokoahan voi muuttaa sieltä samaisista lisäasetuksista välilehtien teksti -kohdasta.

   Poista
 25. Moikka! osaatkos neuvoa miten saa blogin välilehtien välistä harmaat viivat pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti osaan, kun minulla ei niitä ole :D Nyt en vaan millään löydä oikeaa kohtaan. Palaan piakkoin tähän!

   Poista
 26. en tiedä, onko tätä kysytty,mutta miten ihmeessä bloggerissa saa tehtyä nuo sivulinkit kuten sulla esim on ylhäällä nuo blogi, blogilista yms,. ärsyttää kun en ole tajunnut että miten se toimii.. aloittelija olen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, tämä postaus ja postauksen alussa oleva linkki aikaisempaan postaukseen kertovat juuri niiden asennuksesta.

   Poista
 27. Olenko nyt tyhmä vai mitä. Olen siis saanut tehtyä nämä välilehdet, vielä suhteellisen vaivattomasti. Ongelma: Olkoot nyt vaikka välisivuni, kesäkirjotukset ja talvikirjoituskset. Niin miten ihmeessä se uusi blogitekstini menee tänne välilehden alle oikeaan paikkaan?? Nyt kun teen tekstin niin se tulee normaalisti etusivulle mutta nämä välilehdet ovat aivan tyhjjät??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole :) Postaus menee aina etusivulle. Ja myös välilehdelle, jos käytät tageja niiden lajitteluun. Eli sinulla tulee olla joku sama tagi kaikissa postauksissa, jotka kuuluvat kesäkirjoituksiin ja sama tagi postauksissa, jotka menevät talvikirjoituksiin. Sanotaan vaikka, että tagit ovat kesä ja talvi. Tästä aikaisemmasta postauksesta löytyy loppupuolelta ohjeet siihen, miten tietyllä tagilla varustetut postauksen laitetaan yhdelle välilehdelle. Mutta siis joka tapauksessa kaikki postaukset ilmestyvät aina myös etusivulla.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Nyt siis tein "sivut" palkin mihin lisäsin sivun Kesä ja Talvi. Sen jälkeen menin toiselle sivulle ja klikkasin Kesä palkkia ja kopion tämän url osoitteen. Sen jälkeen menin "lisää ulkoinen linkkin" ja tein lisäsin tämän url osoitteen sinne kohtaan. Silloinhan sivuilleni ilmeistyi kaksi kertaa tämä kesä välilehti. Sitten menin kirjoita uusi teksti (siis ihan testi mielessä) ja julkaisin. Juttu tulee vain etusivulle, ei välilehdelle. Mitä täytyy tehdä kirjoitus vaiheessa että teksti menee oikeaan paikkaan???? Mitä tein väärin??

   Poista
  3. Aloitetaan alusta. Eli ensimmäisenä etsi käsiisi kesä-tagin osoite. Klikkaat vaikka tagia kesä ja kopioit sen osoitteen. Sitten menet kohtaan lisää ulkoinen linkki ja syötät tämän osoitteen sinne ja annat nimeksi kesä. Nyt sinulla pitäisi olla välilehti, jolle kaikki kesä-tagilla varustetut postaukset menevät (etusivun lisäksi). Et siis tarvitse kesä-palkin osoitetta eikä sinun tarvitse luoda sellaista palkkia erikseen. Riittää, että teet lisää ulkoinen linkki -lisäyksen ja nimeät sen kesäksi. Se näyttää ihan samalta, kuin muut palkit. Toivottavasti auttoi :)

   Poista
 28. Minulla olisi kysymys: kuinka saan julkaisut toiselta sivulta toiselle sivulle? Olen aivan avuton ; ;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Mitäköhän tarkalleen ottaen meinaat? Kaikki julkaisut näkyy etusivulla, jos meinaat postauksia.

   Poista
 29. kiitos kauheasti tästä! :) en olisi saanut välilehtiä aikaiseksi muuten

  VastaaPoista