perjantai 2. toukokuuta 2014

Blogikuukausi: Huhtikuun hullutukset

Jos vappu vei muistinne, niin voisin kertoa teille, mitä huhtikuussa tapahtui. Tästä  lähtee:Kuukauden kuvakaappaus
Kirjoittelin muutama postaus sitten verkkokauppojen kuvien kopioimisesta, sillä tiedän kuvajuttujen ja laittomuuksista lukemisen olevan mieleenne. Mutta mitäpäs sanotte tästä Karkkipäivän jutusta, jossa bloggarin kuvat ovat päätyneet suuren lehden verkkojulkaisuun ilman lupia tai muitakaan kysymisiä. Kyllä muutkin kuin ajattelemattomat bloggarit osaavat ja viitsivät kopioida ilman kiinnijäämisen pelkoa. Jutun lisäksi voit lukea bloggarin saaman vastauksen tiedusteluihin tästä.

 Kuukauden hauska kriisi
Huhtikuu alkoi heti kuuluisalla huijauspäivällä. Aprillipiloilla oli tänä vuonna kahdenlainen vaikutus: toisilla oli hauskaa mutta toiset vetäisivät kuravedet väärään kurkkuun. Pilailun ympärillä pyörineiden keskustelujen pointit katosivat välillä jo jonnekin taivaan tuuliin ja pipoa kiristi kovasti. Hauskuus olikin hermoja raastavaa monelle senkin takia, että oli vaikea tehdä päätöstä oliko pilailupostaus kenties ihan totta vai tarua. No, onneksi ensi vuonna vasta uudestaan. Hyviä esimerkkejä aprillikriiseistä löytyy koko kansan suosikeista Mungolifesta ja MouMousta, josta jälkimmäiselle suuret onnittelut aprillipostauksen sisällön johdosta!

Kuukauden kiekumiset
Nyt pitää taas ujuttaa väliin yksi kuukaudesta riippumaton juttu. Ehkä ette huomaa mitään! Mutta olen tässä viime aikoina katsellut aikas montaa videota eri blogeista. En yleensä toljottele mitään videonpätkiä, joissa bloggari puhelee niitä näitä. En jaksa lukeakaan niitä juttuja. Mutta nyt kuitenkin jostain syystä annoin videoiden pyöriä. Minun oli kyllä vaikea keskittyä sisältöön, sillä höristelin korviani vähän toisen seikan suhteen: yllättävän monella oli puhuessa sellainen uusi ja jännittävä tapa kiekaista lauseen loppu. Tiedättekös, siis lauseessa oli aina nouseva intonaatio eli loppuosa (yleensä viimeinen sana) lausuttiin vähän korkeammalla äänellä, kuin muu lause. Tätä tehdään siis ihan peruspapatuksessa eikä vain kysymyksiä esitettäessä. Tällaista kiekumistahan meillä ei suomessa yleisesti ole mutta pienen googlailun tuloksena se on vissiin yleistymään päin. Mielenkiintoista. Oletko huomannut?

Kuukauden klisee
Huhtikuu oli juhlava kuukausi, sillä pääsiäistä vietettiin blogeissa ainakin yhden postauksen muodossa. Syötiin pääsiäismunia tai vähintään kuvailtiin instagramit tukkoon niitä ja rairuohoisia asetelmia. Mutta yhtä tiettyä juttua odotin kauhulla näkyväksi blogeissa. Arvaatko mitä? No tietenkin  inhokkipääsiäisentoivotustani, joka on vallan kauhea "munarikasta pääsiäistä". Aika moni oli sen jonnekin postauksen loppuun lykännyt, jos se ei ihan otsikossa jo loistanut kissankokoisin kirjaimin. Sorruitko sinä ehkä tähän kamalaan kaksimieliseen mokaan? Etkö voinut hillitä kieltäsi ja sanoit sen ääneen blogissasi? Aiaiai.  Ensi vuonna ei uudestaan!

Kuukauden blogihaaste
Okei, tämä on pyörinyt jo puolisen vuotta blogeissa mutta minä altistuin tälle huhtikuussa useaan otteeseen (ja luulin sitä nolosti uudeksi jutuksi, hups): kyseessä on haaste nimeltään blogiperiaatteet. Ajattelin teidän olevan kiinnostuneita, kun tuollaisia blogi-ihmisiä olette. Eli jos ette ole olleet ajan hermoilla ja tehneet sitä haastetta vielä, laittakaa osallistuminen harkintaan. Haasteen taustalla on ilmeisesti Löytö-blogi mutta haasteen vastauksineen huhtikuulta voi tsekata vaikka Char and the City -blogista.

Mukavaa toukokuuta kaikille!

8 kommenttia:

 1. Jees! Loistavata!! ;) Kiva kun haaste edelleenkin etenee! <3

  VastaaPoista
 2. Mä oon kuullu muultakin tosta uudesta puhetavasta, mutta en oo sitä ite huomannu missän. Olisko antaa jotain esimerkkivideoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkin antaminen on aina vähän riskaabelia, kun joku ottaa ja loukkaantuu. Suosittelen katselemaan siinä parinkympin hujakoilla olevien muotibloggareiden videoita. Huomaat nopeasti :)

   Poista
  2. En ole katsonut hänen videoita eli en tiedä, löytyykä sieltä :)

   Poista
 3. Mä luulen, että tuo kiekuminen johtuu siitä, että yritetään kuulostaa pirtsakan iloiselta, jolloin sanan loppu nousee. Hassultahan se kuulostaa, ei siitä mihinkään pääse. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla :) Iloisen kuuloista puheesta tulee silloinkin, kun hymyilee samalla. Joku voisi kokeilla sitä.

   Poista