sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Uusi ulkoasu blogillesi pikkurahalla

Viimeisintä kuukauden blogia Sisublogia lueskellessani törmäsin erääseen asiaan, jota en ole pahemmin tullut edes ajatelleeksi. Siellä nimittäin kerrottiin, että blogin teema/pohja/malli oli ostettu. Ajattelin heti, että tästä aiheesta on vinkattava teitä, jos ette sitä jo kuukauden blogista bonganneet.

Mitä siis ostettu teema meinaa? Ensinnäkin teema tarkoittaa sitä samaista blogipohjaa, joka Bloggerin asetuksissa tunnetaan nimellä malli. Se on siis blogin ulkoasu, jonka valitset heti blogia perustaessasi tai jota voit myös vaihtaa myöhemmin. Bloggerissahan on tällä hetkellä noin seitsemisen erilaista mallia, joista valita. Jokaisesta mallista on erilaisia väriversioita ja tietenkin ominaisuuksia voi muokata jonkin verran haluamakseen. Mutta tämähän teille on jo tuttua! Jos olet valmis laittamaan muutaman kympin rahaa teemaan, voit valita juuri sellaisen ulkoasun, kuin haluat. Sinun ei siis tarvitse pyöritellä niitä sen seitsemää teemaa, niin kuin lähes kaikki muutkin Bloggerilla bloggaavat. Voit erottautua joukosta ja olla kerrankin tyytyväinen blogisi ulkoasuun sen kummempia koodailuja urheilematta.Sisublogissa teema oli ostettu Etsystä*. Sinne minäkin suuntasin tutkiskelemaan valikoimaa, koska Etsyssä on muutoinkin niin mielenkiintoista tavaraa myynnissä. Täytyy sanoa, että sieltä löytyi yksi toisensa jälkeen houkuttelevampia blogipohjia.  Hinnat pyörivät siinä 7-50 euron paikkeilla. Ohjeina on yleensä, että ostoksen jälkeen lataat hetin zipin, jossa on kaikki tarvittava tieto teeman asennusta varten. Jos olet epävarma, voit ostaa myös asennuksen ja vähän muitakin kustomointeja. Kannattaa etsiä erilaisilla hakusanoilla, niin saat enemmän teemoja näkyviin.

Etsy ei ole ainoa paikka, josta valmiita teemoja löytyy. Googlaamalla löytyy yhtä sun toista. Osa on jopa ilmaisia. Kannattaa kuitenkin aina miettiä tarkkaan, mistä teemansa latailee. Jos paikka ei jostain syystä vaikuta luotettavalta, saatat saada latauksella jonkin muun vähemmän mukavan yllärin koneellesi. Lisäksi kannattaa tsekata, että teema on juuri Bloggerin (Blogspotin) blogille eikä esimerkiksi Wordpressille. Juuri selkeyden kannalta edellä mainittu Etsy on oikein näppärä paikka hankkia mieleinen pohja.


Itse olen ostellut teemoja lähinnä tehdessäni sivuja Wordpressillä ja en ole nytkään ostoksia tekemässä. Tiedän kuitenkin, että sieltä lukijoiden joukosta löytyy iso liuta blogin ulkoasun muuttamisesta kiinnostuneita. Saan usein kyselyjä siitä, miten oman blogin saisi muokattua jonkin toisen blogin ulkonäön kaltaiseksi. Toivottavasti tästä pikku vinkistä on iloa juuri teille! Vaikka teema maksaakin jonkin kympin, se on pieni hinta piinallisesta itse tehdystä koodailusta, joka todennäköisesti menee kuitenkin pieleen tai vain vähän sinne päin.

Nyt olisikin hauska kuulla, oletko sinä ostanut blogisi teeman? Mitä paikkoja suosittelet ja millainen projekti uuden teeman lataaminen oli? Kaikki vinkit ja kokemukset ovat tervetulleita.


Kuvissa näkyvät teemavalikoimat Etsystä*.

21 kommenttia:

 1. Itse on ole vielä ostanut, mutta omaa silmääni miellyttävät kovasti nämä Blog Milkin teemat http://www.blogmilkshop.com
  Kiitos Etsy-vinkistä, täytyy käydä sielläkin katsomassa tarjontaa. Etsystä on tullut kaikenlaista tilattua, mutta en ole tajunnut näitä blogiteemoja sieltä edes etsiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän näköisiä teemoja siellä. Oikein selkeitä muttei tylsiä. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Opettelin koodaamaan itse kun halusin blogista just semmosen kun tahdon. Helpommallahan sitä ostamalla pääsisi, mutta saapahan tekemistä muutamaksi tunniksi :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pointsit sinulle! Hieno taitohan se on ja varmaan menee vaikka harrastuksesta.

   Poista
 3. Hyvä vinkki! :) itsekin jouduin tekemään jonkinlaista salapoliisityötä selvittäessäni, mistä niitä blogipohjia oikein voi ostaa. Kiva, että nostit asian tässä esille! Ongelmaksi voi vaan tulla valinnanvaikeus, niitä blogipohjia on aivan hurjat määrät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsyssä on tullut paljon pyörittyä mutta en ollut huomannut teemoja ennen sinun postaustasi. Voisi mennä tosiaan muutama tunti, jos pitäisi itse valita joku teema sieltä. Näin on käynyt Wordpressin kanssa jo monesti :)

   Poista
 4. Mä ostin Etsyn kautta ja olen suositellut kaikille. Mun blogi on wordpressissä, eikä kertaakaan ole tullut vastaan samanlaista. Suosittelen ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla. Joo, ei varmaan ihan heti löydy samanlaista. Sen verran paljon teemoja löytyy.

   Poista
 5. Olen aiheesta ennenkin kuullut. Olen aina tehnyt omat ulkoasuni itse, mutta tässä vähän aikaa sitten tein tilauksesta ulkoasun eräälle blogille, jossa samalla pistin somekanavat kuntoon. Kaikki tehtiin asiakkaan toiveita kunnioittaen ja pientä nimellistä korvausta vastaan. Pelkästään bannereiden teosta olen myös kuullut (ja nähnyt), itse en pelkästään niitä kuitenkaan ole väsännyt.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssa kuullut tästä, että yksittäiset bloggarit tekevät ulkoasuja, bannereita yms. toisille. Siinähän on hyvä sauma bisnekselle, sillä tosi moni haluaisi ulkoasua muokata muttei osaa tai jaksa opetella.

   Poista
 6. Suomessa tää ei ole kai kamalasti yleistynyt, mutta käsittääkseni ulkomaisissa blogeissa ostetut ja itselle suoraan kustomoidut ulkoasut on aika yleisiä. Graafiset suunnittelijat tekee blogien ulkoasuja luomalla aika paljon rahaa. Kannattaa tsekata esimerkiksi Blog-doo -sivusto. Tekevät hurjan hienoja ulkoasuja, mutta myös hinnat on aika pilvissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessakin touhu varmaan yleistyisi, jos nämä ylemmässä kommentissa mainitut yksittäiset ulkoasuja tekevät bloggarit olisivat jotenkin paremmin esillä. Sitten useampi bloggari huomaisi, että ulkoasun muokkaaminen on mahdollista ja helppoa, jos siitä vähän maksaa.

   Poista
 7. Minä olen tyytynyt toistaiseksi ihan omaan säätelyyn noista Bloggerin pohjista. Olen kyllä kuullut noista valmiista pohjista. Itse asiassa Elegia ja Itkupilli ovat tehneet niitä jossain vaiheessa. Linkki täällä jos muita kiinnostaa: http://pueblogisi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Hei Susanna! Haastan sinut ja muut lukijat osallistumaan Punaisen ristin Nälkäpäiväkeräykseen. Voitte osallistua blogissani olevan virallisen keräyslippaan kautta:
  Nälkäpäiväkeräys Lucky Travellerissa

  VastaaPoista
 9. Enpä oo moisesta kuullut aiemmin, mutta voisihan tuota ulkoasua joskus tosiaan päivitelläkin... Usein vaan tuppaa hermot menemään pienimmissäkin säädöissä, tietotekniikka kun ei ole kovin hyvä ystäväni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän pitäisi olla ihan easy peasy ja voit ostaa myös sen palvelun, että homma hoidetaan sinun puolesta.

   Poista
 10. En oo koskaan ees ajatellut et noin voi tehdä, terveisin useita tunteja koodaillut :DD kyllä oisin voinut sen pari euroo maksaa :)) Löysin sun blogin vasta, mutta jään ehdottomasti seurailemaan

  http://iwannabuyit.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tämä tullut heti minullekaan mieleen. Sinun blogin url sopii hyvin aiheeseen :)

   Poista
 11. Löysin blogisi vastikään, kiinnostavia juttuja, kiitos!

  Myös ilmaisia templateja löytyy netistä paljon. Omaan blogiini olen leiskat tehnyt aina itse käsin, mutta yhteen työprojektiin otettiin tämä http://www.seobloggertemplates.com/2013/08/blue-blog-blogger-template.html Muutamia elementtejä muutimme omiin tarpeisin sopivammaksi, mutta ihan perusversiollakin varmaan pärjäisi.

  VastaaPoista