perjantai 26. syyskuuta 2014

Blogin nimen vaihtaminen - kannattaako se?

Yksi bloggaajan uran vaikeimmista hetkistä on monilla siinä ihan alkutaipaleella: nimen keksiminen on yllättävän vaikeaa puuhaa ja siihen saattaa vierähtää viikkoja. Kaksi nimen keksimiseen liittyvää postaustani ovat blogini suosituimpia juttuja, joten olen hyvin selvillä siitä, että blogin nimeä pengotaan Googlestakin asti montaa kertaa joka päivä.

Voihan tietenkin olla niin, että nimi tupsahtaa mieleen melko helpolla. Mikäs sen mukavampaa, sillä silloin varsinaisen homman, eli bloggaamisen, pääsee aloittamaan. Nimeksi voi kummassakin tapauksessa valikoitua jokin todella mahtava kandidaatti tai sitten sellainen semihyvä "kun en muuta keksinyt" –räpellys.

Oli nimeäminen sitten helppo tai tuskallinen prosessi, jossain vaiheessa alussa hyvältä tuntunut nimi voi muuttua vähemmän ihanaksi. Ehkä se ei enää sovi blogin imagoon, sen merkitys ei aukea lukijoille, se on liian samanlainen kuin muut, tai jokin muu nimi on vain alkanut tuntua niin hemmetin paljon paremmalta. Toisilla on tapana vaihtaa blogin nimeä kuin sukkia ilman suurempia tunnontuskia. Mutta miksi blogin nimen vaihtamista sitten pitäisi mietiskellä vähän pidempään? No, koska lopputulos voi olla

1. menestys

2. katastrofi

Jotta tulos olisi enemmän ykkösvaihtoehdon kaltainen, muutamiin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen kuin kirjailee uutta nimeä rakkaalle blogilleen. Ongelmakohtiin tutustutaan tässä postauksessa parin esimerkkitapauksen avustuksella: vierailevina tähtinä nähdään blogit Miau's Life ja D-Day, joiden kanssa olen käynyt mielenkiintoisia nimenvaihdoskeskusteluja viime aikoina.Tapaus Miau's life
Lähtötilanne: 
Miau's life on parivuotias blogi, joka keskittyy muotiin, kauneuteen ja lifestyleen. Sillä on useampi tuhat uniikkia lukijaa viikossa. Bloggaria on alkanut ärsyttää blogin monimutkainen nimi: Miau´s life, miaus life, miauslife. Kirjoitusasusta on siis epäselvyyttä. Bloggari siis miettii, onko nimenvaihdos järkevää, kun lukijoita on jo mukavasti. Löytääkö kukaan blogiin enää? Hän huomauttaa, että mm. Julia Toivola vaihtoi onnistuneesti blogin nimeä, vaikka lukijoita oli varmasti enemmän. Uutena nimenä voisi olla esimerkiksi Mia K. Tai By Mia K. bloggarin nimen mukaisesti. Nämä vaihtoehdot olisivat yksinkertaisempia, kuin Miau's life.

Vastaukseni: 
Miau's lifelle sanoin heti, että älä vaihda nimeä, sillä nykyinen nimi on erilainen ja se varmasti muistetaan. Mia K. Tai By Mia K eivät jää niinkään mieleen siksi, että todella moni on nyt mennyt vaihtamaan blogin nimen omaan nimeensä. Jos nimeen haluaa sellaista ammattimaisempaa ja vakavampaa otetta (sellaisen kuvan näistä by - blogeista saa helposti), niin lisäisin oman nimen jo olemassa olevaan nimeen, siis ainakin banneritasolla: Miau's life by Mia K. Blogista voisi edelleen kuitenkin puhua pelkkänä Miau's lifena. Aika monihan on päätynyt tähän ratkaisuun.

En huolestuisi oikeinkirjoitusasiasta tässä tapauksessa. Heittomerkillä tai ilman, yhteen tai erikseen - blogi löytyy kuitenkin Googlesta. Samanlaisia kirjoitusasullisia ongelmia voi tulla uuden nimenkin kanssa. Tärkeintä on, että bloggari määrittelee itse, mikä on oikea muoto nimestä. Englanniksi kirjoitetut nimet menevät osalla lukijoista aina pieleen. Pink Bubblestakin on kirjoitettu vaikka mitä versioita.

Oli nimi mikä hyvänsä (tai no ei ihan mikä tahansa, vaan sellainen erottuva kuten Miau's life), niin lukijat oppivat nopeasti tuntemaan blogin sillä nimellä. Siitä tulee vähän kuin brändi. Brändiä ei kannata heppoisin perustein lähteä muuttamaan muuksi.

Julia Toivola ja muutama muu ovat onnistuneet nimenvaihdossa, mutta nyt oman nimen käytössä on menossa jokin buumi, ja erottumaan sillä ei pääse. Omalla kohdallani bloggarin nimeä kantavat blogit eivät herätä niin paljoa mielenkiintoa, kuin hieman toisin nimetyt blogit (siis jos puhutaan pelkän nimen ja bannerin perusteella arvion tekemisestä, mikä on aika yleistä blogissa ensi kertaa vierailevien kohdalla, koska ne näkyvät heti kättelyssä). Ne ovat hieman tylsiä. Persoonallinen Miau's life jättää jotakin arvailujen varaan.

Huomautin myös siitä, että jos bloggari päätyy nimen vaihtoon, niin osoitteiden olisi hyvä vaihtua vastaamaan uutta nimeä, samoin kuin kaikkien muiden blogiin liittyvien tilienkin. Siinä on oma rumbansa, eikä nimenvaihto ehkä aina onnistu.

Kehotin myös tarkastamaan blogin analytiikasta, kuinka paljon ihmisiä blogiin tulee googlaamalla sen nimen. Todennäköisesti sieltä tulee perille asti aika monta niitä kirjoitusvirheellisiäkin. Aika moni lukija kirjoittaa Googleen pelkän nimen, jonka muistaa hyvin. He eivät ole tallentaneet osoitetta kirjanmerkiksi tai seuraa blogia muuta kautta. Lyhyesti sanottuna: Miau's life on ainakin sellainen nimi, joka jää mieleen, jos blogista ei muita tuntomerkkejä muista.Tapaus D-Day (ent. Tipulandia)
Lähtötilanne: 
Tipulandia on muutaman kuukauden ikäinen lifestyleblogi, joka on kuitenkin jo ehtinyt Indiedaysin alle. Bloggari toteaa kuitenkin seuraavaa blogin nimestä: "Apua." Hänen kutsumanimensä on Tipu mutta muut eivät sitä tiedä. Hän pelkää ihmisten jättävän blogin lukematta nimen takia, sillä se viittaa enemmän "farmiaiheeseen kananpoikineen", kuin lifestyleen. Tilannetta pahentaa vielä se, että kaikki tuntevat Pupulandia-blogin, jonka matkijaksi hän nyt saattaa leimautua ihmisten silmissä. Uutena nimiehdotuksena on mm. Looked by Diana, joka pohjautuu myös bloggarin omaan nimeen. Vaikka nimi ei periaatteessa meinaa mitään, se viehättää bloggaria enemmän kuin Tipulandia.

Vastaukseni: 
Toisin kuin Miau's lifelle, niin Tipulandialle sanoin, että vaihtamista kannattaa tosissaan harkita, jos mieli tekee. Tässäpä pari syytä, miksi minä puoltaisin vaihtoa:

Blogi on ollut olemassa vasta muutaman kuukauden, joten nimi ei ole iskostunut vielä tuhansien ihmisten mieleen. Myöhemmin nimen vaihtaminen tulisi olemaan vielä vaikeampaa.

Tipu-sanaan liittyvät mielikuvat eivät tosiaan vastaa blogin sisältöä, ja jos sanan alkuperä ei ole lukijoiden tiedossa, asioiden yhdisteleminen oikealla tavalla ja nimen alkuperän selvittäminen on hankalaa. (En ollut lukenut aikaisemmin tätä blogia ja pelkän nimen perusteella ajattelin sitä ensin jostain syystä äitiblogiksi.)

Pupulandia on tosiaan painava syy vaihdolle. Esimerkiksi Google ehdottaa heti Pupulandiaa, kun sinne kirjoittaa Tipulandian nimen. Itse en niinkään pelkäisi tulevani leimatuksi matkijaksi, vaikka sekin tietenkin tuossa on ihan konkreettisena vaarana. Pupulandia-assosiaation myötä minulle tuli Tipulandiasta mieleen myös jokin pääsiäisaiheinen blogi.

Myös Tipulandian kanssa oli puhetta etunimien käytöstä blogin nimessä, ja sanoinkin, että ihan by etunimi -linjalle ei kannata lähteä, jos ei halua hukkua massaan. Samoin analytiikan tutkiminen ja muiden tilien nimen vaihto käytiin läpi myös tässä kirjeenvaihdossa.

Tipulandia onkin tänä päivänä D-Day ja bannerissa lukee vielä by Diana!

Kannattaako nimeä siis vaihtaa?
Niin kuin varmaan esimerkeistä huomasit, nimen vaihtaminen ei ole mitenkään yksiselitteinen juttu. Sen kannattavuuteen voi vaikuttaa blogin ikä, nimen tunnettavuus, muut samankaltaiset nimet, ym. Toivottavasti sait esimerkkien avulla uusia keinoja pohtia sitä, olisiko sinun järkevää ristiä blogisi uudelleen.

Kovin heppoisin perustein nimeä ei kannata heivata ainakaan pidemmälle ehtineen blogin kohdalla. Se aiheuttaa sekaannusta lukijoille ja tietenkin kaikenlaisia säätöjä uusien osoitteiden kanssa. Ehkä blogi on saanut nimellään jo paljon näkyvyyttä muualla ja yhtäkkisen nimenvaihdoksen myötä uusien vierailijoiden on vaikea yhdistää ko. blogia tähän entiseen nimeen.

Nimen muuttamisesta voi tulla myös eräänlainen tapa. Uusia ja yhä siistimpiä nimiä putkahtelee päähän harva se päivä ja kun kerran nimeä on vaihdettu, onnistuu se toisenkin kerran. Lukijoilla (niillä siis, jotka ovat pysyneet kärryillä) voi käämit palaa nimi numero viiden kohdalla.

Ihan lopuksi on sanottava, että jos sinua oikeasti syö blogisi nimi niin vietävän paljon, mene ja vaihda se. Parempi kiva nimi, kuin blogi, jota alkaa inhoamaan sen typerän nimen takia.

Oletko sinä vaihtanut blogisi nimeä koskaan? Oletko edes ajatellut sellaista? Mikä sai sinut vaihtamaan tai pidättäytymään siitä? Millaisia seurauksia vaihdolla oli?

28 kommenttia:

 1. No nyt iskit minulle ajankohtaiseen aiheeseen, kiitos :) Tosin enpä nyt oikein saanut ajatuksiani jäsenneltyä vieläkään, mutta toivottavasti kommentteihin tulisi lisää keskustelua aiheesta. Mulla on ollut suunnitelmissa blogin nimen muuttaminen jo jonkin aikaa. Itseasiassa oma domainkin on jo hankittuna (voisit tehdä oman postauksen bloggerissa olevan blogin siirtämisestä omalle domainille ;)), mutta sitten pari kaveria tyrmäsi tämän uuden nimen tylsäksi. Se olisi sellainen aika neutraali, jonka alle voisi sisällyttää paljon kaikkea, mutta kuvaisi silti edes hieman blogin aihealuetta. Nykyinen blogini nimi on v outo, kuulostaa lapselliselta, eikä kerro oikein mitään blogin aihealueesta (matkailu ja eläimet). Kun aloitin blogin, näin sen mielessäni hieman erilaisena, mutta nyt vajaan vuoden aikana nuo kaksi aihealuetta ovat muotoutuneet vahvimmiksi ja niistä haluan kirjoittaa.

  Lukijoita on bloggerin ja FB:n kautta rekisteröitynyt reilut 400 eli ei mitenkään älyttömästi, mutta yhtään en tietenkään haluaisi menettää. Sitä eniten mietin, että eikö vanhalla nimellä googlettavat tosiaan löydä enää mitenkään blogiin, jos nimen muuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattuipa sopivasti! Tämä on kyllä sellainen aihe, että tahtoo olla aina ajankohtainen. Miten tuohon blogisi nykyiseen nimeen tulee, niin minä aikakin heti ymmärsin, mistä on kyse. Erikoinenhan se on mutta siitä ymmärtää pointin. Olisi mielenkiintoista kuulla se uusi nimi-ideasi :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen aihe. Itse vaihdoin useita vuosia sitten blogin nimen, koska blogin aihe muuttui. Ennen minun ja siskon yhteinen blogi oli nimetty hevostemme Voiton ja Lillin mukaan ihan vain "Voitto ja Lilli". Siskoni kuitenkin halusi perustaa oman blogin, jolloin vanha nimi ei tietenkään enää minun blogilleni sopinut. Minun blogini jäi siis vanhaan osoitteeseen ja siskoni perusti uuden, oman. Blogin uusi nimi oli jo pitkään ollut mielessä, Voitto kotiin, sekin pohjautuu hevosen nimeen.

  Nimen vaihdos sujui hyvin, mutta blogini tunnetaan edelleen nimellä lillivoitto. Yksi syy tälle saattaa olla osoitteeseen jäänyt lillivoitto.fi, mutta en sitä viitsinyt vaihtaa enää myöhemmin, kun todella moni blogiin google hauilla lillivoitto blogi tms. löysi.

  Sinänsä onnistunut vaihdos, mutta blogistani puhutaan kahdella nimellä uudella ja vanhalla. Periaatteessa se ei kyllä mitään haittaa, kun osoitteessa kuitenkin edelleen se lillivoitto.fi on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun otit asian puheeksi, niin huomaan törmänneeni molempiin nimiin ja ihmettelin vähän tätä lillivoittoa. Mutta eipä se ole niin erilainen, kuin nykyinen nimi. Mukavaa, kun kerroit tämän tarinan nimien takana!

   Poista
 3. Hyvä postaus :)! Nyt jäin kaipaamaan juttua siitä, miten nimenvaihto käytännössä tapahtuu. Eli miten ilmoittaa lukijoille ja mitä kaikkee pitää ottaa huomioon :) Haluaisin vaihtaa blogin osoitteen, mutta pelkään ettei sitten kukaan enää löydä blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I knew :) Laitetaan listalle. Vaatii vähän tutkimusta!

   Poista
 4. Aloitin blogin pitämisen vuonna 2007 asuessani Istanbulissa. Tuolloin nimeksi tuli From Istanbul, With Love. Kun sitten joitakin vuosia myöhemmin Suomeen palasin, ei tuo nimi tietenkään ollut enää ajankohtainen vaan hienosäädin sen muotoon From Karoliina, With Love. Nykyään nimestä on sitten tuo jälkimmäinen osa pudonnut pois, jäljelle jäi vain From Karoliina. Aloitin blogin tuossa välissä "puhtaalta pöydältä" mutta vanhat lukijat löysivät nimen helposti, onneksi Google auttaa näissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä oli tosiaan fiksu veto muokata nimeä noin. Oikeastaan tosi sulava nimenvaihdos, eikä tuo uusin typistyskään varmaan pahaa tehnyt. Tuollainen on aika aiheellinen nimenmuutos. Istanbul voi hieman hämätä nimessä, jos siellä ei enää ole :)

   Poista
 5. Ensimmäisen blogini kohdalla kiinnostus lopahti niin nimen, kuin siitä saaneen leimankin takia. Nykyään hannamaria kuvastaa sitä minua, joka olen. Se on sopivan yksinkertainen ja toimii hyvin niin itse blogissa, kuin somekanavissakin. Joskus silti tulee mieleen pitäisikö se vaihtaa muotoon hannamaria by hanna, mutta en usko sen olevan ainakaan nyt kovin ajankohtaista. Kerrankin olen johonkin tyytyväinen! :)

  Olen todennut, että jos haluaa pienen upliftin blogiin tehdä, muokkaa ulkoasua - hannamariallakin on ollut tässä reilun vuoden sisään neljä eri väriversiota pienine muutoksineen ja hyvin on uponnut kansaan :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ulkoasua muokkaamalla (hillitysti tietty) voisi helposti saada sitä uutta ilmettä blogiin, mitä monet hakee sitten nimen vaihtamisella. Vaikka sinulla on nimi-nimi, niin olet kirjoitusmuodolla saanut siitä omanlaisen.

   Poista
 6. Itse olen bloggarina jo "vanha", kun perustin aikoinaan korttigalleria blogini jo vuonna 2005. Sitten tuo aihe alkoi kyllästyttämään ja halusin jäädä bloggaamaan, mutta vaihtaa vain alaa. Perustin hetken mielijohteesta blogin, jonka nimeksi laitoin hullunavaatteisiin... Kuitenkin jo parin viikon jälkeen vieläkin raksutti, että voisiko se olla jotain muuta? Sitten mulla välähti, että Pinkit korkokengät. Tosin osoitteeseen jäi elämään tuo hullunavaatteisiin... Pinkit korkokengät oli nimi, josta mut muistetaan varmasti paremmin kuin, että olen hulluna vaatteisiin... koska monet meistä naisista varmaan ovat sitä. Oma neuvonikin on, että kun perustaa blogin,niin kannattaa miettiä nimiasia hyvin ja harkitusti ja sitten vasta avata blogi. Helppoahan se ei ole. Nimi on yksi blogin tärkeimmistä elementeistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos konkarin vinkeistä! Sinunkin blogista tulee aina nämä kaksi nimeä esiin ja välillä (kun näen pelkän nimen/osoitteen), luulen niitä eri blogeiksi. Sellainen nimi, mikä ei liity suoraan johonkin aiheeseen, olisi tietysti paras. Silloin voisi vaihtaa aihetta mutta nimi pysyisi samana aina.

   Poista
 7. Oon ajatellut nimen vaihtamista, koska mulla on tosiaan käytössä oma nimi trendin mukaan blogin nimenä. Se häiritsee mua jonkin verran, että todella monella on oma nimi ja tiiän, että sillä on vaikea erottua joukosta, mutta jostain syystä tykkään mun blogin nimestä. Se kuulostaa mun korvaan kivalta. Nimen vaihtaminen ois tässä kohtaa vielä helppoa, kun blogi on ollut olemassa vasta muutaman kuukauden. Täytyy harkita ja miettiä, se ei tosiaan oo ihan yksinkertanen rumba :) hyvä postaus, kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vaihto kannattaa tehdä alussa, jos sitä tosiaan mielailee. Mutta nimitrendissä on se hyvä puoli, että jos nyt sitkeästi pitäytyy siinä omassa nimessä, niin parin vuoden päästä sellainen nimi on jo harvinaisuus, kun kaikki muut ovat menneet sen vaihtamaan :)

   Poista
 8. Hei! Minusta on aivan mahtavaa, että nimissä ei kitsastella ja että niitä on ihan joka lähtöön. Kuvalla voi tarvittaessa nimeä myös "selittää"/"täydentää. Minua ovat puhutelleet esim. bloginimet kuten: Tää on vielä kesken, This is Not the Life I ordered ja Karvahelvetti. Kaikki olemassa olevia bloginimejä.

  Oma bloginimeni tuli täysin tuskattomasti ja tupsahti ilmoille jopa ennen aikojaan :) Itse Blogin perustin sitten vasta joskus paljon myöhemmin.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset persoonalliset nimet houkuttelevat usein klikkaamaan blogiin. Jos ei sitten ole nopea tekemään johtopäätöksiä ensimmäisen mielikuvan perusteella. Karvahelvetin kohdalla olen kyllä kahden vaiheilla klikkaisinko. Luotan kuitenkin siihen, että kyse on eläimistä :)

   Poista
 9. Minulle kävi vähän höpösti nimen kanssa. Olin miettinyt ison määrän nimiehdokkaita, mutta ne kaikki olivatkin varattuja (halusin englanninkielisen nimen, joka viittaa matkailuun). Ilmeisesti Bloggerista voi varata ison määrän nimiä, vaikka ei koskaan käytä niitä? Lopulta Lucky Traveller oli vapaa ja otin sen, mutta aika pian se alkoi tuntua liian geneeriseltä ja tylsältä. Lisäsin perään oman nimeni eli nyt se on Lucky Traveller Merja, joka tuntuu edes vähän paremmalta ja paljon enemmän omalta. Toki nyt keksisin jo paljon parempia nimiä, mutta en aio vaihtaa nimeä näillä näkymin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaan nimen löytäminen Bloggerista on ihan tuskaa. Samoin domainia ostaessa voi olla vaikeaa, jos käyttää kovin yleisiä sanoja nimessä. Tuo oman nimen lisäys blogisi nimeen on oikein hyvä veto!

   Poista
 10. Itsellänikin oli joskus vaikeuksia keksiä nykyiselle blogille nimeä ja vielä vaikeampi oli löytää jokin vapaana oleva url Bloggerista, joka olisi itselle mieluinen. Fluffy Heart niminen blogini on ollut jo jonkin aikaa, mutta satuin eräänä päivänä kokeilemaan kuinka hyvin se löytyisi nimimerkkini perusteella Googlen kautta ja olin ehkä hieman pettynyt siihen, ettei se ollut yhtä korkealla hakutuloksissa kuin eräät profiilisivut, joissa käytän samaa nimimerkkiä. Tuon seurauksena päädyin lisäämään nimimerkin blogini otsikon perään ja siitä tuli sitten Fluffy Heart - Mizufluffyn blogi, joka puolestaan nousikin sitten Googlessa nimimerkillä haettuna hakutuloksissa korkeammalle.
  Itselläni ei ole ollut aavistustakaan että blogien nimeämisessä, tai nimien sisällyttämisellä blogien nimiin, on ollut liikkeellä jotain trendejä.

  Sen mitä tätä blogiasi tuli tässä illan aikana luettua niin ihan mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä asiasta kirjoitat ja etenkin kommentteja lukiessa kävi hyvin selväksi kuinka monelle tästä on ollut iloa ja apua. Itselläni ei ole toistaiseksi ollut juurikaan ongelmia blogin pitämisessä tai päivittämisessä, etenkin kun Blogger on erittäin helppokäyttöinen, mutta enemmän ongelmat tuntuvat olevan kävijöihin liittyviä. Tai niiden puutteeseen.

  Tiedän että Blogger tarjoaa välineet sivukatseluiden tarkasteluun (joskin suurin osa niistä on varmasti omiani, kun tajusin vasta äsken tarkistaa laskeeko Blogger omat katseluni myös mukaan), mutta ehkäpä suurin ongelma on se että miten saisi blogissa kävijät mm. kommentoimaan, jättämään palautetta ja muutenkin ryhtymään hiukan aktiivisemmiksi. Sitä taitoa en ole koskaan blogeja pitäessä osannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kikka tuo lisuke blogin nimeen. Jos blogin nimi on kovin geneerinen, se ei näy Googlessa ylhäällä oikein millään. Sen eteen saa nähädä paljon työtä.

   Mukava kuulla, että olet viihtynyt blogissani. Nuo mainitsemasi ongelmakohdat ovat hyvin yleisiä. Niihin kun olisi jokin tietty ratkaisu!

   Poista
 11. Sattuipas sopivasti! Olin juuri joitakin päiviä ennen postauksesi ilmestymistä feedilleni pohdiskellut asiaa. Olen jopa miettinyt liippaanko Go Diva!-nimisellä blogillani liian läheltä Godiva-suklaabrändiä.

  Blogini on melko tuore ja ollut pitkään vähemmällä aktiivisuudella, joten nimenvaihdos tuskin vie lukijoitani.Kuten kirjoitit nimiralli tuottaa aina pään vaivaa. Ehkä briliantti idea on vielä tuloillaan. Kiitos laajasta aiheen tarkastelustasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aina ajankohtainen aihe! Mutta tuosta nimenstäsi, jos et olisi maininnut noita suklaita, niin en olisi edes hoksannut, että nimihän on periaatteessa sama.

   Poista
 12. Heh, minäkin juuri useamman vuoden todella epäsäännöllisen bloggailun jälkeen vaihdoin blogin nimeä, kun se ei tuntunut enää omalta. Nyt blogin nimi on monimuotoisempi, ja aloitinkin suoraan uudella ilmeellä ja kokonaan uudella blogipohjalla. Myös vanhat aiheet tuntuivat kuluneilta ja aiheesta eksyneiltä, joten ne jäivät vanhan blogin arkistoihin. Mietin uutta blogin nimeä pari viikkoa, ja kirjoittelin paljon ehdotuksia ylös - aina piti tarkistaa kuitenkin hyvän idean sattuessa, onko nimi jo käytössä. Halusin kuitenkin pitää nimen suomalaisena, koska en kovin hyvin englantia osaa, vaikka sen käyttö hieman himottaakin. Edelliseen postaukseen tein juuri debyyttini sillä saralla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin viikon mietintä/ideointiaika on varmasti fiksu veto. Suomalaiset nimet taitavat olla kohta jo paitsiossa, joten onneksi uskalsit olla erilainen :)

   Poista
 13. Itse päädyin vaihtamaan pari päivää sitten kaksi blogia yhden alle ja nimikin vaihtui samassa. Uusi nimi on omalla tavallaan sekoitus vanhoja, muttei kuitenkaan. Toisen blogini nimi "I wait for no man"- nimenä ei kyllä varmaan koskaan auennut kellekkään muulle kuin itselleni, mutta en siihen kokenut tarvetta. Tähän nimeen olen tyytyväinen eikä varmaan ketään muutakaan haittaa blogien siirtyminen yhden uuden alle. Välillä tarvitsee uuden alun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha nimi ei juu ehkä auennut mutta minä ainakin muistin sen - erikoinen kun oli. Mutta on tämä uusikin hyvä: FFF.

   Poista
 14. Minä olen vaihtanut blogin nimeä pariin otteeseen. Kun perustin blogin, sen nimi viittasi silloiseen asuinpaikkaani, josta kerroin paljon blogissa ulkosuomalaistyyliin, ja kun sitten muutin toiseen maahan, muutin blogin nimen uudesta maasta kertovaksi. Pikkuhiljaa blogista kuitenkin kehittyi enemmänkin matkablogi, ja kun muutin uudestaan maasta toiseen, käytin kokonaiset kaksi viikkoa aina vartin ennen nukkumaanmenoa uuden nimen ideointiin, joka ei olisi enää paikkariippuvainen, koska todennäköisesti muuttaisin vastedeskin maasta toiseen, ja josta kaiken lisäksi löytyisi vapaat domainit eikä muita saman nimisiä blogeja Googlesta. Olin lopputulokseen (Globe Called Home) aika tyytyväinen, mutta koska blogini on ehtinyt olla olemassa jo pari vuotta, aika paljon on netti pullollaan vielä vanhoja linkkejä, eivätkä kaikki ole päivittäneet osoitetta lukulistoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset rajoittavat nimet menevät helposti vanhaksi. Uusi nimesi kestää varmaan vaikka kuinka pitkään!

   Poista