torstai 2. lokakuuta 2014

Blogikuukausi: Syyskuun sanonnat

Jestas, on jo lokakuun toinen! Ajantajuni hämärtyisi varmasti ihan kokonaan, jos minulla ei olisi näitä kuukausikatsauksia pitämässä minua edes hieman kärryillä. Jos haikailet menneiden perään, niin lukaisepa tämä juttu syyskuun sadosta:Kuukauden "selkeä" rajanveto 
Kyllä oli naurussa pidättelemistä, kun Indiedaysilta tuli sähköpostiin kirje eräänä kauniina (?) syyspäivänä: sivusto uudistuu lokakuussa. Luvassa on kaksi erillistä sivustoa, ja niiden nimien perusteella Indiedaysilla on lähdetty halkomaan hiuksia: Indiedays Styles & Trends ja Indiedays Living & Lifestyle. Näille kahdelle blogisuuntaukselle onkin syytä tehdä erilliset portaalit, niin eri maata ne ovat! Minulla on aina ollut ongelmia, kun yritän ID:ssä lukea tyyli ja trendi -juttuja ja sitten se lifestyle tulee aina häiriköimään! No ok, vakavoidutaan. Jaolla tavoitellaan kahta eri lukijakuntaa, nuoria ja varttuneempia (mitkä ikinä ne ikärajat ovatkaan). Ihan mielenkiinnolla jään odottelemaan, mitä tästä seuraa. 

Kuukauden harmitus
No johan oli taas itsellä taivastelua ja silmien pyörittelyä tuossa kuun puolivälissä, kun lukaisin Plusmimmi-blogista tämän Lupa loukata -postauksen. Neitihän näytti mekkossaan aivan helkkarin hyvältä. Tämä harmitus oli suuri senkin vuoksi, että se ei liittynyt vain nettiin, jossa osalla ihmiskunnasta on tapana törttöillä.

Kuukauden mustaa valkoisella
Syyskuussa näki päivänvalon myös Blog By the Book -blogiopas. Kirja on ollut mielestäni todella vähän esillä, vaikka odotin suurtakin näkyvyyttä. Kirja sanoo olevansa "ensimmäinen suomalainen opas bloggauksen saloihin" mutta itse olen ainakin lukenut (no okei, vaan ekan kappaleen, kun oli niin kuivaa tekstiä) myös toisesta suomalaisesta blogioppaasta. Kirjaa saa kaupoista ja kirjastostakin kai, jos olet kiinnostunut. Opas voi olla hyödyllinen mutta en osaa tarkemmin sanoa, kun en ole tutustunut. Kirjoissa oleva tieto kun tuppaa vanhentumaan näissä asioissa hemmetin nopeasti, mutta ilmeisesti kirjassa käsitellään suuria linjoja, jotka voivat olla pitkäikäisempiä. 

Kuukauden jäätävä haaste
Sinäkin varmaan bongasit syyskuussa blogeissa sun muualla erään haasteen, johon liittyi yksi ainakin minun syvästi inhoamista asioista: kylmä vesi. Jääkylmä, jos tarkkoja ollaan. Ice Bucket Challenge oli etenkin julkimoiden suosikki mutta aika moni bloggarikin kaatoi ämpärillisen vettä niskaansa. Huvikseenhan sellaista ei puuhailtu, vaan taustalla on hyväntekeväisyys. Lisätietoa ja taidonnäytteen löydät Meriannen mielissä -blogista.  

Kuukauden horteesta herääminen
Syyskuu oli kuulkaas aika aktiivista aikaa blogeissa. Oli portaalien fuusioitumista, kaikenmaailman Nellykekkeriä, yhteistyökampanjoita, blogimuuttoja ja ylipäänsä paljon postauksia sekä kommentointia. Blogeilla on talviunien sijasta vähän sellaiset kesäunet, joista herätään sitten tässä elo-syyskuussa. Kesällä, kun olisi sitä kuuluisaa luppoaikaa, blogeja ei niin aktiivisesti päivitellä. Monet sanovat, että turha päivitellä kun lukijat ovat lomilla, mutta tuskinpa he ovat netistä vieroittautuneet kesälläkään. Jos ovat mökillä, niin sielläkin nenä kiinni kännykässä ja netissä mennä vipeltävät. Sitten kun tulee syksy ja talvi ja muut sysipimeydet, niin johan alkaa tapahtua. Silloin on kyllä kaikenlaista muutakin ohjelmaa, kuten koulua ja työtä. Ehkä pieni stressi ja kiire aiheuttaa sen, että blogissakin saa aikaan parempaa jälkeä, vai mitä?

10 kommenttia:

 1. mistähän johtuu ettei mulle tuu indiedaysin uutiskirjettä, eikä mitään muutakaan, sähköpostiin. oon sen uutiskirjeen tilannu jo ainakin kolmesti eikä mitään näy eikä kuulu D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa. Oletko katsonut roskapostipuolen? Kannattaa myös kokeilla jotain toista osoitetta, esim. minulla ei tule kaikki Hotmailiin ja toisaalta osa jää tulematta Gmailiin, jne.

   Poista
 2. Ihan totta: syksyisin blogit heräävät kesän jälkeen eloon, mutta itse huomasin, että blogiani luettiin ihan kiitettävästi kesälläkin.Kesällä blogini nousi blogilistalla ihan hurjasti, nyt on palattu jo normaaliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoat, jotka nukkuvat kesällä ovat siis bloggarit, eivät lukijat :)

   Poista
 3. Blogikirjoista puheen ollen olen usein ajatellut, että sinun kannattaisi julkaista e-kirja aiheesta. Sitä olisi helpompi päivittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, aika monesti on tullut itsellekin ja muillekin mieleen :)

   Poista
 4. Olisko mahollista että tekisit postauksen, jossa kerrottaisiin eri paikoista joiden kautta voi lisätä kuvia postaukseen? Lisäksi mua on mietittänyt kuvien koko ja laatu ( mistä kannattaa säätää ja mikä esim. leveys/koko ois hyvä + miten kuva sopii blogin leveyteen, mitä kautta kannattaa tuoda kuvat, miten kuvasta saa hyvälaatuisen jne. ) Haluaisin nimittäin aika suuria kuvia :-) Oisko sulla mitään tietoa Photobucketista muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole mikään kuvaekspertti (niin kuin voi ehkä huomata), joten tuollaisiin kysymyksiin minulla ei ole vastausta. Itse kyllä käytän Photobucketia ja ei ole mitään moittimista, paitsi joskus kirjautuminen tökkii :)

   Poista
 5. Tuli kyllä kurja mieli itellenikin, kun kävin lukemassa tuon Lupa loukata tekstin :( En vaan pysty käsittää mitä niiden ihmisten päässä pyörii, jotka tuollaisia negatiivisia kommentteja laukoo toisista, itse vissiin kuvittelevat olevansa täydellisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ehkä siellä päässä ei pyöri mitään.

   Poista