tiistai 16. joulukuuta 2014

Blogin ulkoasun muokkaaminen: widgetin otsikon koon muuttaminen

Blogin ulkoasussa muokataan tällä kertaa widgettien tai gadgettien otsikoita ja tarkemmin ottaen otsikoiden (tai nimien) kokoa. Hajurakoahan widgettien välille ollaan jo askarreltu täällä ja nyt olisi tarkoituksena saada niiden otsikoille kokoa, jotta vähän likinäköisempikin lukija ne saa sieltä tihrustettua. No ei laisinkaan - voit tällä ohjeella myös pienentää otsikoita. Tämähän käy vallan hurjaksi kikkailuksi!

Ohjehan on siis Bloggerille tavalliseen tapaan. Tällä ohjeella muutat kaikkien widgettien otsikoita kollektiivisesti. Et siis pääse pienentämään yhtä ja suurentamaan toista (ja ehkä ei kannatakaan sellaisesta haaveilla). As always, suosittelen ottamaan varmuuskopion, jos blogisi yllättäen alkaisikin temppuilemaan pienen koodailun johdosta. 


Widgettien otsikot pienemmiksi tai suuremmiksi

Toimi näin:

1. Surffaa Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Lisää CSS 

2. Lisää CSS-boksiin kaikkien siellä jo mahdollisesti olevien litanioiden perään omalle rivilleen seuraavanlainen koodi:


.sidebar h2 {
font-size: 20px;
}


3. Muuta luku 20 haluamaksesi. Katso samalla esikatselusta, mikä koko miellyttää sinua eniten.

4. Tallenna ja olet valmis!

Luvassa on muutakin gadgettien otsikoiden näpertelyä mutta otetaan nyt yksi asia kerrallaan ettei mene puurot ja vellit sekaisin. Toivottu on ainakin widgettien fontin muuttamista!

15 kommenttia:

 1. En löytänyt pikaisella etsinnällä semmosta postausta tuolta sun arkistosta että auttaisi ongelmaani! Siis, kun koitan muokata lukijat gadgetin tekstien värejä siitä gadgetin pikamuokkausnappulasta (se harmaa ruuvimeisseli ja jakoavain) niin kun laitan raksin pois "käytä mallin oletustyylejä" -kohdasta ja säädän värit miksi haluan, se ei tallenna niitä ja uudestaan asetuksista muuttamalla on taas rasti siinä oletustyylikohdassa. Onko HTML:ssä säädetty ne värit jotenkin? Vai miten ongelman saa korjattua? Haluaisin tuon lukijamäärän taustan väriseksi :)

  Kiitos jos vastaat ja hali jos tiedät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa jäädä hali saamatta :D Mutta oletko kokeillut tuolta ohjauspaneelin puolelta ulkoasuun ja muokata samalla tavalla widgettiä siellä? Siellä pitää tallentaa vielä erikseen koko ulkoasu oikeasta yläreunasta. Itse en koskaan noita pikamuokkauksia käytä. Taitaa olla niin pikaiset, ettei muokkauksia ehdi edes nähdä :D

   Poista
 2. Kiitos Susanna! Meni heti käyttöön. Innolla odotan muitakin otsikoiden muokkausohjeita. Mutta oikein hyvä tämä vain pala kakkua kerralla-ohjeistus. Hiljaa hyvä tulee, sanoo ikuinen hoppuilija ;)
  Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
 3. Osaatko sanoa miten sais muutettua tekstin otsikon kokoa muuttamatta itse tekstiä isommaksi? Ennen sitä otsikon kokoo on saanu muokattua HTML-koodeihin kajoamatta mutta tää ei ainakaan mulla enää toimi, joten oisin tiedosta erittäin kiitollinen!
  Nää sun apupostaukset on ollu tosi hyödyllisiä ja havainnollisia tähän asti joten kiva että viitsit näitä tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopealla kokeilulla onnistuin muuttamaan postauksen otsikon kokoa lisäämällä css:n mallin lisäasetuksissa:
   .post h3
   {font-size:52px;}

   52 tietty haluamasi lukema. Toivottavasti toimii!

   Poista
 4. (TÄRKEÄÄ!)

  Olen huomannut käyttäväni picmonkeytä facebookissa jo vuosia ja olen miettinyt miksi voin käyttää royale-ominaisuuksia ilman maksua.. Nyt sitten sain facebookkisi kautta tietää että olen maksava asiakas. Kertoisitko miten voin peruuttaa tilaukseni tai näin koska en vuosien saatossa ole maksanut mitään *o* rupeaa jo pelottamaan.. Anteeksi ettei liittynyt tähän postaukseen!

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvistä postauksista ja Hyvää Joulua! Mainitsin blogisi tämän päivän postauksessani suosikkiblogeistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos maininnasta ja samoin hyvää joulua!

   Poista
 6. Taisinkin kysyä tätä juttua joskus...:D

  Mutta hei, pakko taas kääntyä puoleesi eräässä ulkoasuongelmassa, nyt kun muistan.
  Mitenköhän saisin muokattua postausten otsikon väriä? Kun menee blogin etusivulle, postausten otsikot ovat liloja (kuten haluankin). Mutta kun klikkaa yksittäiseen postaukseen, muuttuukin otsikon väri mustaksi! Lilan päivämääräotsikon kanssa tämä ei näytä kovin hyvälle...

  Tässä vielä blogini osoite, jos et ihan ymmärtänyt mitä yritin selittää:
  http://kuviakinkiinnostaa.blogspot.fi/

  Kiitos jo valmiksi, ja hyvää joulua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas vain, niin muuttuukin mustaksi. Olet ilmeisesti saanut jollain koodilla tuon etusivulla olevan otsikon lilaksi? CSS:llä? Sain otsikon etusivulla ja postauksessa saman väriseksi tällä CSS:llä:

   .post-title{
   color: red !important;
   }
   .post-title a{
   color: red !important;
   }

   Tietysti ruon redin vaihat haluamaksesi eli mikä lilan koodi sitten on. Toivottavasti toimii!

   Poista
  2. Hahaa, kiitoksia todella paljon! En tosiaan löytänyt tähän apua sitten mistään, onneksi uskaltauduin vaivaamaan sinua tällä kysymykselläni... Toimii siis vallan mainiosti :)

   Poista
 7. Kiitos näin ensi alkuun todella hyödyllisestä blogista! En tiedä onko tästä tulossa erikseen ohjetta, mutta entä jos haluaa nuo otsikot kokonaan pois käytöstä? Ja vaikuttaako se kaikkiin otsikoihin? Minulla on muutama kuvana tehty linkki oikealla sivupalkissa, joissa en haluaisi ollenkaan käyttää otsikkoa. Nyt olen tehnyt hätäratkaisun niin, että olen käyttänyt otsikkona pelkästään pistettä, mutta sekään ei ole oikein hyvännäköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita otsikon tilalle seuraava koodi < ! - - > Poista välit vain kaikkien merkkien välistä! En voinut kirjoittaa sitä oikein tai se ei olisi näkynyt :)

   Poista
  2. Miljoonat kiitokset! Nyt on siistiä sivupalkissa :)

   Poista