sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kuukauden blogi joulukuu 2014: Love Me Two Times

Kuukauden blogina joulukuussa meille esittäytyy Love Me Two Times, jota kirjoittaa ihastuttava Emma. Tälläkin kertaa etenemme jutussa niin, että ensin hieman haastatellaan bloggaria ja sitten sanotaan muutama kannustava ja kehittävä sana blogista. Te olette tietenkin tervetulleita kommentoimaan sen lisäksi, että tutustutte blogiin.

http://lovemetwotimes-emma.blogspot.fi/

1. Esittelisitkö itsesi ja blogisi, kiitos!
Olen Emma, 22-vuotias tyttönen. Teen töistä vaatteiden parissa ja opiskelen tällä hetkellä personal traineriksi. Kirjoitan blogia intohimoistani, muodista, kauneudesta ja hyvinvoinnista. Eli varmaankin tähän ympäripyöreään lifestyle-kategoriaan sen voisi sijoittaa. Blogini on vielä suhteellisen tuore tapaus, mutta siitä on jo lyhyessä ajassa tullut hyvin tärkeä ja mieluinen harrastus minulle.

2. Aloitit blogisi vasta syyskuun alussa ja kerroit miettineesi jo pari vuotta blogin aloittamista. Miten bloggaaminen on lähtenyt käyntiin ja onko se ollut sellaista, mitä kuvittelit? Mikä on ollut vaikeinta ja mikä taas helppoa?
Bloggaaminen on lähtenyt käyntiin hyvin, pääasiassa se on vastannut odotuksia. Eniten on ehkä yllättänyt se, että oma kehittymisen halu on niin suuri. Halu saada parempia kuvia, mielenkiintoisempia tekstejä ja kaiken kaikkiaan parempi blogi. Välillä otan asiasta liikaa paineita, vaikka pitäisi ajatella, että pikkuhiljaa tässä opitaan lisää kokoajan. Yllätyin myös siitä, kuinka iloiseksi ja innostuneeksi voikaan uudesta lukijasta tai kommentista tulla. Vaikeaa on välillä aiheiden keksiminen, jos viikko on mennyt vain töiden parissa. Olen kuitenkin ottanut sen linjan, että väkisin en kirjoita, jos mitään aihetta en keksi. Helppoa on ollut kirjoittaminen ja "oman äänen" löytäminen, se tuli jotenkin aivan luonnostaan.


3. Oletko löytänyt jo jonkinlaisen linjan vai kokeiletko kirjoittaa vähän kaikesta sinua kiinnostavasta? Miten oma linja löytyi, jos sellainen jo on?
Blogini on vielä hieman sillisalaatti, mutta se ei minua kauheasti häiritse. En sitten tiedä lukijoista? Haluan kirjoittaa sekä syvällisempiä, että pinnallisempia juttuja. Tuntuu, että jollakin tavalla linja on löytynyt, mutta varmaan ajan mittaan se hioutuu vielä lisää.

4. Oletko jo perehtynyt lukijoihisi ja mitä he merkitsevät sinulle? 
Minulla ei ole vielä paljoa rekisteröityneitä lukijoita, mutta satunnaisia ihan mukavasti. Mutta ne vähätkin merkitsevät paljon! Parasta bloggaamisessa on juuri se vuorovaikutus lukijoiden kanssa, sitä haluaisin paljon lisää. Arvostan suuresti jokaista kommenttia ja usein jäänkin kaipailemaan mielipiteitä jostain kirjoittamastani aiheesta. Toivoisin, että se asia lisääntyisi.


5. Millaisia tavoitteita sinulla on bloggaamisen ja blogisi suhteen tulevaisuudessa?
Haluan ehdottomasti jatkaa blogin pitämistä vielä pitkään ja kehittyä siinä. Olisi ihanaa saada paljon uusia vakkari-lukijoita, käydä heidän kanssaan keskusteluja ja saada juurikin se vuorovaikutus pelaamaan. Toivon, että saisin kehitettyä blogiani niin, että se toisi mahdollisimman monille inspiraatiota, ideoita ja herättäisi ajatuksia.

6. Lopuksi saat houkutella tämän haastattelun lukijat blogiisi omin sanoin eli: miksi blogiasi kannattaa lukea?
Blogiani kannattaa lukea, jos muoti, kauneus, kosmetiikka ja hyvinvointi kiinnostaa. Luvassa on paljon pohdiskelua elämästä ja ilmiöistä pinnallisemman hömpän lisäksi. Blogini sisältää asukuvia, vinkkejä hyviin elämäntapoihin, sekä kurkistuksen minun arkeeni. Toivotan kaikki lukijat lämpimästi tervetulleeksi blogini pariin! :)***

Emman blogia lukiessa päälimmäinen ajatukseni on se, että blogihan on varsin... ihastuttava! Ihan alun postauksessa oleva kuvaus blogin sisällöstä, jossa mainitaan mm. sekä "syvällinen että pinnallinen  hömpötys", ei ehkä nostanut odotuksiani korkealle. Tuota fraasia käytetään niin paljon sellaisten blogien yhteydessä, joissa on mitä lie hömpötystä milloin sattuu. Mutta Love Me Two Times yllätti oikein positiivisesti.

Emman kannattaa tosissaan hyödyntää postausten teossa tietojansa ja taitojansa kosmetiikka-alalta sekä tietenkin personal trainer -koulutuksessa opittuja asioita. Niistä voi ammentaa vaikka kuinka paljon postauksia. Kannattaa tosiaan pitäytyä yksi aihe per postaus -linjalla. Eli kun kyseessä on meikkitutoriaali niin kyseessä on meikkitutoriaali, eikä mikään muu sekametelisoppa. Se olikin jo halussa! Näin yksittäiset hyvät postaukset voivat lähteä helpommin leviämään ja lukijat huomaavat selkeämmin blogisi arvon heille: helmet eivät huku hömpötyksen joukkoon. 

Kuvat ovat hyvälaatuisia ja niitä on sopivasti tekstin määrään nähden. Tähän blogiin sopii isot kuvat, joten niihin kannattaa satsata. Jos kiinnostusta löytyy, kokeilisin ehkä tulevaisuudessa jopa videon tekemistä esimerkiksi jostain meikkitutoriaalista.


Suosittelisin kokeilemaan linkkien käyttöä esimerkiksi meikkipostauksissa. Nyt niissä oli kerrottu tarkoin mitä meikkejä oli käytetty, mikä on tietenkin hyvä. Mutta jos ja kun lukija kiinnostuu niistä, hän joutuu ottamaan meikin nimen ylös ja etsimään sen omin avuin jostain muualta. Nimiin voisi siis laittaa linkit esimerkiksi samaan tuotteeseen johonkin verkkokauppaan. Jos niitä ei suoraan tekstin joukkoon halua laittaa, ne voisi laittaa vaikkapa postauksen loppuun: "Täältä löydät Chanelin meikit" jne. Minä ainakin jäin kaipaamaan suoraa yhteyttä johonkin, mistä voisin esitellyt meikit hommata tai tutkia niitä puteleita paremmin, jos vaikka näin nätin huulipunan. Samoin esimerkiksi Feeluniquen nettikaupasta kirjoitettaessa laittaisin linkin nimen kohdalle suoraan kauppaan. Jos kiinnostusta on, niin näistä linkeistä voi aina tehdä mainoslinkit, kunhan niiden kanssa ei innostu liikaa. Mutta se on täysin omassa harkinnassa, haluaako sille linjalle lähteä.

Yhdessä postauksessa Emma pohti sitä, mihin vetää raja yksityisyyden suhteen ilman, että koko blogi vaikuttaa kiiltokuvaelämältä. Sanoisin, että blogissa on nyt oikein hyvä linja. Se ei kerro bloggarin koko elämästä, vaan se sisältää otteita sieltä täältä. Lisäksi postauksissa on muutakin sisältöä, kuin bloggarin päivän tapahtumat ja tuntemukset. Minä ainakin ymmärrän sen, että tämä bloggari kirjoittelee blogiin itseään kiinnostavista asioista, jotka ovat osa hänen elämäänsä, mutta blogi ei todellakaan edusta kaikkea, mitä bloggari käy läpi. Kaikilla ei tietenkään ole lahjoja medialukutaitoon mutta itse jatkaisin tällä linjalla.


Edelliseen kohtaan liittyy myös postaustahti, joka on ollut blogin pienen alkutaipaleen aikana hieman epätasainen alun tietokoneen laturille sattuneen onnettomuuden johdosta. Sille ei tietenkään voi mitään mutta yleisesti ottaen kannattaa pitäytyä itselleen sopivassa postausmäärässä, joka on suht sama joka kuukausi. Juttuja ei tosiaankaan tarvitse kirjoittaa koko ajan ja on todella hyvä, että Emma on päättänyt ettei väkisin ala rustailemaan blogiin sisältöä. Kun juttuja ei tule joka päivä, niihin voi panostaa enemmän ja silloin ei ole myöskään vaaraa siitä, että joku olettaisi blogin kuvaavan bloggarin koko elämää, jolloin taas kysymykset kiiltokuvaelämästä ja realismin määrästä saattavat tulla aiheellisesti pohdittaviksi.

Tosiaan, ympäripyöreässä lifestylekategoriassa mennään, mikä voi aiheuttaa haasteita sille, että blogi erottuisi joukosta. Sillä on kuitenkin oma linjansa, joten kiinnostuneita lukijoita on aivan varmasti olemassa. Avainsanana tässä on kuitenkin sinnikkyys ja tason ylläpito. Lukijoita ei ehkä tule nopeasti mutta siitä huolimatta kannattaa jatkaa samalla linjalla ja tietenkin koittaa kehittyä, kun mielenkiintoa löytyy. Ei kannata esimerkiksi alkaa postailemaan harvoin, vaikka tuntuisi ettei lukijoita tule toivotulla tavalla. Sitten niitä ei varmastikaan tule. Aktiivinen kommentointi muiden blogeissa, blogin ilmoittaminen kaikkiin listauksiin ja ehkä liity lukijaksi -gadgetin lisääminen saattaisivat auttaa näkyvyyden suhteen. Lukijoille kannattaa tarjota aktiivisesti seuraamismahdollisuuksia, koska usein jotain kautta blogin "muistiin laittaminen" saa lukijan uudestaan paikalle. Pelkkä muistikuva siitä "yhdestä kivasta blogista" ei aina riitä viemään perille.

Lukijat on otettu huomioon hyvin postauksissa ja kommenteissa heille aina vastataan. Tästä kannattaa pitää kiinni. Heiltä kannattaa myös kysyä suoraan, mitä toiveita heillä on blogin tulevien postausaiheiden suhteen, kun kerran se oli mietinnässä. Bloggerin gadgeteista löytyy mm. kysely, jolla aihealueita voi kartoittaa.  Se että bloggari arvostaa vuorovaikutusta lukijoiden kanssa, näkyy siis jo. Vuorovaikutusta tulee varmasti lisää, kun lukijamäärä kasvaa, koska yleensä aika pieni määrä lukijoista on aktiivisia kommettiboksin puolella. Vakkarilukijoita voi yrittää saada myös sillä keinolla, että vierailee itse kommentoimassa kommentoijien blogeissa, jos heillä sellaisia on. Tietenkin se kannattaa tehdä se ajatuksella eikä vain pakosta.

Kiitän Emmaa haastattelusta ja toivotan kaikille mukavia lukuhetkiä tämän blogin parissa!

Kuvat: Love Me Two Times

4 kommenttia:

 1. Ihan kivalta vaikuttaa Emman blogi...haluaisin kuitenkin tietää millä perustein aina valkkaat nuo kuukauden blogit? Olen vain huomannut, että ne ovat useimmiten tosi nuorien blogeja. (ehkä itsekin olet aika nuori?) Meitä keski-ikäisiäkin bloggaajia on pilvin pimein, jotka luemme kiinnostuneena blogisi ohjeita. En tarkoita tätä moitteena, vaan olisi kiva joskus nähdä täällä iältään vanhemmankin bloggaajan blogi edustettuna.

  t. Rouva 47 (en nyt oman blogin nimellä allakirjoita, koska en ole omalle blogilleni tätä "kunniaa" metsästämässä hih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan kaikki hakemukset sähköpostilla ja niistä valitsen. En kysele ikää ja se on näissä jutuissa sivuseikka ainakin minulle. Lähinnä koitan ottaa eri aihepiirejä niin, ettei peräkkäisinä kuukausina tule samantyyppisiä blogeja.

   Yksi kuukauden blogi taisi kertoa olevansa lähempänä neljääkymppiä kuin kolmeakymppiä. Olisi minustakin kiva nähdä joku vanhemman immeisen blogi tässä sarjassa mutta kukaan keski-ikäiseksi ilmoittautunut ei ole vielä blogiaan tarjonnut tähän sarjaan. Ehkä joku 47-vuotias kohta ilmoittautuu? ;)

   Poista
 2. Hei, yritin tilata blogisi (joka on muuten aivan mahtava) uutiskirjettä, mutta en saa sähköpostiini vahvistuslinkkiä. Onko uutiskirjettä siis mahdollista enää tilata, vaiko missä vika :( ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jassoo. Kiitos ilmoituksesta! Täytyy tutkia asiaa. Mitään uutisia en ole nyt lähetellyt sitä kautta :)

   Poista