maanantai 30. syyskuuta 2013

Blogikuukausi: syyskuun säpinät

Syyskuu on aivan loppumetreillä ja tilinpäätös on jälleen tullut ajankohtaiseksi. Käymme suoraan asiaan.Kuukauden vaatteet
Syyskuussa blogeissa näkyi vaatteita vaatteiden perään joko bloggareiden päällä tai kollaaseissa. Mutta yhdessä blogissa vaatevuori koki hieman toisenlaisen kohtalon. Life of Silja -blogissa ylimääräistä rompetta vietiin lahjoitusmielessä ihan Tallinnaan asti. Vaatteet pääsivät varmasti parempaan käyttöön, kuin jos ne olisivat pölyttyneet kaappien perukoilla. 

Kuukauden ihme
Tähän asti moni uskoi, että Blogilistalla ei tapahtuisi suuria muutoksia koskaan. Vaikka moni teistä oli lähetellyt sinne ties mitä kirjeitä, asiat eivät olleet edenneet tai liikkuneet edes taaksepäin. No syyskuussa numerot menivätkin ihan uusiksi ja tilanne näyttää korjaantuneen. Tai sanotaan, että muuttuneen ainakin. Vaikka tilastointi taas paljastuisi kaikkea muuta kuin toimivaksi, minä olen ainakin ehtinyt löytää jo monta uutta ja mielenkiintoista blogia! Oletkos sinä?

Kuukauden luuranko kaapissa
Indiedaysillä ei ole varmaankin kiljuttu riemusta sen viime aikoina saamaan huomion vuoksi. Aika moni on ollut ihan hissukseen portaalissa tapahtuneista asioista enkä minäkään viitsinyt kirjoitella todella kummallisia kuulemiani juttuja. Mieluummin asianomaiset ja paremmin tietävät saavat tuoda totuuksia julki, kuten Mungolife teki hiljattain ilmestyneessä postauksessaan. On ehkä hieman kummallista, miten bloggareita huonosti kohteleva putiikki vain jatkaa menoaan. Aina riittää uusia halukkaita kelkkaan hyppääjiä, kun joku toinen lähtee ovet paukkuen. Joku vähät välittää mistään juoruista, kunhan pääsee jonkun katon alle bloggaamaan, ja toiset raukat eivät niistä tiedä -ja tämähän on talossa varmasti huomattu. Blogimaailma ei olekaan täydellinen!

Kuukauden nimitykset
Tässä kuussa huomioni kiinnittyi bloggareiden nimien hilautumiseen sieltä sivupalkista kohti blogien bannereita. Enää blogi ei kulje pelkällä nimellään, vaan se on by bloggari. Esimerkiksi kaikki My Cosmon blogit ovat by bloggarit ja ennen hyvinkin tarkka yksityisyydestään (sis. nimen) ollut Strictly Stylekin on nykyään by bloggarin nimi. Mikäs siinä, onhan kirjojenkin kansissa aina se kirjailijan nimi. Blogi yhdistyy selkeämmin tiettyyn henkilöön ja antaahan se melko pron kuvan, jos vertaat sitä johonkin Ms. X:n pyörittämään Fashion Style Beauty Blog –hässäkkään.

Kuukauden trendi
Okei, okei... Tiedän, että jankkaan ja tämä ei ole juuri syyskuun erityispiirre mutta johonkin väliin tämä oli tungettava. Eli tähän. Mutta noista nimistä vielä. Jonkin sortin buumi (etenkin nuoremman polven keskuudessa) on hakea inspis blogin nimeen niinkin kaukaa kuin vain ja ainoastaan omasta nimestä. Blogi ristitään mitä ilmeisimmin omalla etunimellä ja toisella nimellä (ja kolmannellakin, jos semmoinen löytyy). Sukunimi ei kuitenkaan kelpaa joukon jatkeeksi. Tämä muistuttaa tuota edellä mainittua by-buumia mutta tällä kertaa blogin muut harhaanjohtavat nimikkeet ovat kokonaan jätetty pois. Kun blogi kantaa vain ja ainoastaan bloggarin nimeä, niin ei ole kovin vaikea päätellä mitä se pitää sisällään. Tarkoitan siis kenet se pitää sisällään.


Soon siinä! Mitä sinulle jäi mieleen?

Photo credit: mksfly / Foter / CC BY-SA

13 kommenttia:

 1. Kiitos, nämä koosteet on parasta! :)

  VastaaPoista
 2. Huomasitko Indiedaysin vastauksen Mungolifen postaukseen. Ihme touhua heiltä täytyy kyllä sanoa. :/ Taitaa muutama muukin luuranko löytyä kaapista...

  http://www.indiedays.com/item/toimitus/indiedays-vastaa

  "Mungolife-blogissa on 25.9.2013 julkaistu blogikirjoitus otsikolla ”Yhteisöistä ja portaaleista”. Kyseinen kirjoitus sisältää Indiedays Oy:stä ja yhtiön henkilöstöstä totuudenvastaisia tietoja.
  Indiedays on päättänyt käsitellä asian oikeusteitse. Prosessin aikana emme anna asiasta kommentteja.

  Esa Suurio
  Toimitusjohtaja"

  O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas! Kyseessä on tosiaan sen verran kovaa kamaa, että jokin reaktio sieltä ID:ltäkin piti tulla. Ehkä oikeustiet on heille se turvallisin ratkaisu sitten. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa vai mikäs se hieno sananlasku nyt olikaan...

   Poista
  2. Pakkohan id:n on jotenkin reagoitava kyseiseen tekstiin. Onhan tuossa jo id:n mainekin kyseessä. Kyllä musta reagoimattomuus ja asian lakaisu maton alle olisi kertonut enemmänkin siitä, että jotain siellä yritetään piilottaa.

   Poista
  3. Tuossa sanotaan, että totuudenvastaista tietoa, mutta en nää syytä, että Mungo-Anna valehtelisi tuollaisesta asiasta... Kun tietäähän tuon ikäinen jo, mitä tuollaisesta seuraa! Jännä kuitenkin seurata, miten ko. juttu edistyy, kerran oikeuteen ihan mennään!

   Poista
 3. Paljon on blogimuailmassa tapahtunut. Ehkä päälimmäisenä jäi mieleen Mungolifen teksti. Saapi nähdä mitä seuraavaksi tapahtuukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juu. Ylemmän kommentin sisältöön viitaten, niin mielenkiintoiseksi menee!

   Poista
 4. Mielenkiinnolla jään seuraamaan ID:n ja Annan riitaa oikeudessa. Ei ainakaan nostanut mun mielikuvaa blogiportaaleista yms. tämä hässäkkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kohta paikkailla sinun mielikuvaasi, ettei yksi mätämuna pilaa kaikkien portaalien mainetta :)

   Poista
 5. Muakin on huvittanut tuo omalla nimellä bloggaamisen äkillinen yleistyminen. Nimimerkillä bloggaus on niiiiin 2011:D

  VastaaPoista