sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kuukauden blogi tammikuu 2014: What Makes Us Beautiful

Kuukauden blogin vuoro on tullut jälleen. Tällä kertaa se on toteutettu taas haastattelun muodossa ja voitte löytää tästä uuden ja mielenkiintoisen blogin lukulistallenne. Vuoden ensimmäiseksi ja tammikuun blogiksi valikoitui Lauran kirjoittama omanlaisensa

What Makes Us Beautiful


1. Kertoisitko hieman blogistasi ja itsestäsi?
Olen 19-vuotias eläinrakas opiskelijatyttönen Seinäjoelta. Blogini What Makes Us Beautiful kertoo muodista ja kauneudesta eläinystävälliseen tyyliin. Jaan myös kasvisruokaohjeita muille eläineettisyydestä kiinnostuneille. Mukana seikkailevat myös kanini Olivia ja koirani Dali.

Blogini nimi kertoo siitä, että kauneus ei ole aina pintapuolista vaan se voi olla myös hyviä tekoja. Hyviä tekoja voivat olla siis esim. ympäristöystävällisten kosmetiikkatuotteiden suosiminen tai jonkun hyvää tarkoittavan kampanjan tukeminen. Minä olen lähinnä vain keskittynyt eläinten oikeuksien puolustamiseen, mutta myös muut hyvät asiat kiinnostavat minua. Ja näistä asioista aion blogissani kirjoittaa niiden pinnallisten asioiden lisäksi.

Blogistani voi siis löytyä asupostauksia, tuotearvosteluja, eläimellisiä juttuja, kuulumisiani ja muuta, mutta suurin tavoitteeni on se, ettei blogini tue/mainosta mitään, mikä vahingoittaisi eläimiä ja ympäristöä. Tietysti kaikissa asioissa ei voi olla täysin vihreä, mutta pienetkin teot merkitsevät. Toivon, että muutkin oppisivat ymmärtämään sen. Jos on vapaus valita se parempi, valitse se.2. Miksi aloitit tämän blogin?
Idea lähti siitä, kun lopetin lihan syönnin ja muiden eläinperäisten tuotteiden käytön kesällä 2013 ja huomasin harmikseni, ettei Suomesta löydy kovinkaan montaa blogia, jotka kertoisivat muodista ja kauneudesta ajatellen myös ympäristöä. Mikäpä olisi siis parempi idea kuin perustaa itse sellainen? 

3. Sinulla on ollut muitakin blogeja nykyisen lisäksi. Kertoisitko, mikä sai sinut lopettamaan ne ja aloittamaan uuden?
Varmaanki se, etten koskaan ole ollut kovin tyytyväinen niihin. Minussa on pientä perfektionistin vikaa, ja jos en ole johonkin asiaan tyytyväinen, aloitan kaiken alusta.

4. Mikä on ollut blogiurasi paras hetki ja mikä huonoin?
Hahah enpä ihan blogiuraksi sitä menisi sanomaan! :D Parhaimpia hetkiä ovat tietysti ne, kun saa jonkin postauksen valmiiksi, johon on mennyt tavallista enemmän aikaa ja vaivannnäköä. Huonoimpia hetkiä ovat tietysti ne, kun saa negatiivisia kommentteja vihaisilta ihmisiltä. Onneksi sellaisia tulee hyvin harvoin.


5. Millainen on mielestäsi hyvä postaus? Mikä huono?
Keskustelua herättävät postaukset ovat aina parhaita. Kasvissyönnistä ja lihattomuudesta  -niminen postaus on yksi blogini lemppareista. Oli mukavaa kirjoittaa oman mielipiteensä kyseisestä aiheesta ja keskustella siitä muiden kanssa. Sellaisista turhanpäiväisistä kuulumispostauksista en hirveästi välitä.

6.  Tuleeko sinulle koskaan hetkiä, jolloin et keksi mitään postattavaa? Miten etsit inspiraatiota?
Tottakai sellaisia hetkiä tulee. Silloin en vain yksinkertaisesti postaa, jottei tule tehtyä turhia postauksia jotka myöhemmin kaduttaa. Inspiraatiota en varsinaisesti etsi mistään, joskus saatan saada hyviä ideoita muista satunnaisista blogeista.

7. Onko lukijoiden määrä sinulle tärkeä osa bloggausta? Miten huomioit heitä?
Lukijoiden määrä blogissani ei ole mikään kovin tärkeä asia, mutta tottakai se motivoi kun tietää että joku lukee ja kommentoi tekemiäni postauksia. Huomioin lukijani vastaamalla kommentteihin ja toteuttamalla postaustoiveita, jos niitä tulee.


8. Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä blogin ulkoasussa?
Selkeys on yksi tärkeimmistä asioista. Kuvien täytyy olla isoja ja hyvälaatuisia. Tekstissä pitää hallita oikeinkirjoitus ja helposti luettavuus. 

9. Onko sinulla esikuvia blogimaailmassa?
Tällä hetkellä ei tule mitään mieleen.

10. Kerro lopuksi viisi parasta bloggausvinkkiäsi!
Panosta kuvien laatuun ja selkeyteen. Tee blogista omannnäköisesi. Älä postaa jos et keksi mitään postattavaa. Älä julkaise postausta heti vaan nuku yön yli ja lue se vielä seuraavana aamuna läpi, niin huomaat kirjoitusvirheet ja muut asiat, jotka tulisi korjata. Etukäteen suunnitellut postaukset onnistuvat parhaiten.

Kiitos Lauralla haastattelusta ja mukavia lukuhetkiä teille muille!


Kuvat: What Makes Us Beautiful

2 kommenttia: