sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kuukauden blogi helmikuu 2014: Pitkät Kynnet

Helmikuun blogi pitää sisällään niin silmänruokaa kuin tiedonmurusiakin. Minä ainakin kuulun siihen joukkoon, joka selailee vastaavia blogeja haltioissaan ja toivoisi itsekin olevansa yhtä taitava. Tämän kuun blogin myötä kurkistamme kynsiblogien ihmeelliseen maailmaan.

Pitkät Kynnet


1. Esittelisitkö itsesi ja blogisi?
Olen Vive ja pidän Pitkät Kynnet blogia. Blogi on kynsipainotteinen kauneusblogi, joka sisältää paljon tutoriaaleja ja vinkkejä luonnollisten kynsien koristeluun. Teen koristeluita noin 300 kynsilakan kokoelmalla, jotka toteutuvat kotonani olevassa kynsipisteessä. Blogissani käsittelen myös muita kauneusaiheita, mutta pääpaino on kynsissä ja niiden koristelussa. Töideni ohella valmennan koripalloa lapsille, ratsastan hevosellani ja sählään koirani kanssa, eli teen kaikkea, mikä voisi tuhota kynteni. Tämän takia haluan pitää kynsistäni huolta, koska muuten ne napsuisivat heti, kun ensimmäinen koripallo tai satulavyö niihin osuu. Olen myös huomannut, että kun pidän kynsistäni huolta, kasvavat hiukseni siinä samassa.


2. Mikä sai sinut perustamaan juuri kynsiblogin eikä esim. lifestyleblogia? 
Olen jo yläasteelta lähtien koristellut kynsiäni ja pitänyt tärkeänä, että kädet ovat huolitellun näköiset. Haluan jakaa tätä harrastusta muiden kynsien koristelusta kiinnostuneiden kanssa sekä sellaisten, jotka eivät vielä koristele kynsiään tai ovat vasta aloittaneet. Blogini lukijoina on paljon sellaisia, jotka ovat vasta hetki sitten kiinnostuneet koristelemaan kynsiään, mutta eivät sitä harrasta. Suosituin postausehdotus on aina tutoriaali helpoista, mutta näyttävistä kynsistä. Tällaisia olen myös pyrkinyt toteuttamaan. Haluan, että lukija voi oppia blogistani ja karata kiireistä maailmaa kynsimaailmaan, sen takia itsekin kynsiblogia pidän. Omaa elämääni voin jakaa ystävilleni, mutta kynsiharrastusta eivät kaikki ymmärrä.


3. Onko kynsiblogeissa joitain tiettyjä ominaisuuksia, joita lähes kaikissa kynsiblogeissa ilmenee?
Luen muita blogeja epäsäännöllisesti, koska nykyään käytän sen ajan omaan blogiini. Mutta kynsimuoti toistuu tietenkin monissa blogeissa, tosin erilaisin koristuksin, samaten kuin pinnalla olevat lakatkin. Joku innostuu jostain lakasta ja kehuu sitä Facebookin kynsikoristelut ryhmässä, jonka jälkeen lakat on loppu kaupoista ja blogeissa arvosteluja. Kuitenkin koristelut ovat henkilökohtaisia ja kaikilla omanlaisensa.


4. Tekeekö mielesi koskaan postata myös aiheen vierestä? Oletko harkinnut toisen blogin perustamista toisille aiheille? 
Tällä hetkellä en ainakaan halua perustaa toista blogia, haluan panostaa yhteen täysillä. Elämästäni löytyy myös koira, hevonen ja valmennettavia pikku koripalloilijoita, jotka kaikki pitävät huolen, etten ole liikaa tietokoneella. Jos mieleni tekee kertoa jotain aiheen vierestä, niin kerron. Monet ovat jopa pyytäneet, että kertoisin omasta elämästäni enemmän, mutta haluan itse pitää pääpainon kynsissä ja kauneudessa.


5. Onko sinulla vinkkejä toisille bloggareille, joiden blogin aihepiiri on hyvin rajattu? Miten blogin saa silti pysymään monipuolisena ja mielenkiintoisena? 
En ole edes tullut ajatelleeksi, että oman blogin aihe olisi erittäin rajattu. Kun itse aiheesta kovasti pitää ei se tunnu liian rajatulta. Kannattaa olla luova, koska voi postata kaikesta mikä liittyykin aiheeseensa. Itse teen myös kirja-arvosteluita kynsi- ja kauneuskirjoista, leivoin kynsilakan muotoisia pipareita, kerron kynsitapahtumista ja kerron kuulumisia arjestani postauksen yhteyteen. En pakota itseäni pysymään vain kynsijutuissa, siksi luokittelen juuri blogini kynsipainotteiseksi kauneusblogiksi. Tutoriaali postauksissa on vain kyseinen tutoriaali, koska niihin palataan usein jälkeenpäinkin, mutta koristelupostauksissa olen kertonut jotain arjestanikin, jonka haluan jakaa ja itse asiassa minultä on pyydetty enemmän sellaisia postauksia, joissa kerron enemmän itsestäni. Eli, vaikka aihe olisi rajattu, voi sieltä välillä poiketa.


6. Tunnetko muita kynsibloggareita eli onko teillä yhteisiä tapaamisia tai muuta?
Tunnen ja on ollut kynsimiittiä ja yritysvierailua. Nyt kevääksikin on taas tulossa kynsibloggaajien miittiä ja erilaisia yritysvierailuja. On mukavaa tavata muitakin kynsibloggaajia, joiden kanssa jakaa tätä harrastusta. Yhdenkin kanssa päädyttiin yritysvierailun jälkeen moneksi tunniksi ravintolaan syömään ja juttelemaan, pääkeskustelunaiheena kynnet. Olen ollut myös mukana esimerkiksi kauneusbloggaajien joulukalenterissa porokynsitutoriaalillani.


7. Millainen on mielestäsi hyvä postaus? Mikä on parhaiten onnistunut postauksesi ja mikä teki siitä parhaimman? 
Hyvä postaus sisältää ehdottomasti isot ja selkeät kuvat. Varsinkin kynsiblogeissa on tärkeää, että koristelut ovat tarkentuneet kameraan ja näkyvät selvästi. Muuten ne ovat vain pientä tuhrua kynsillä. Hyvä postaus on myös sellainen, jonka lukemisesta lukijakin hyötyy, esimerkiksi tutoriaalin, lakkavinkin tai faktan muodossa. Suosituin postaukseni on kynsilakkakaappini esittely, mutta parhaimmaksi koen, jonkun sellaisen postauksen, jossa koristelut ovat onnistuneet ja jonka kuviin olen tyytyväinen. Pidän kuvia erittäin tärkeänä blogissani. Kynsiblogi voisi toimia ilman tekstiä, mutta ei ilman kuvia.


8. Mikä on ollut huippuhetkesi blogiurallasi tähän mennessä? 
Se kun sain yhdeltä lukijalta privaatti viestin Facebookissa, että tykkää todella paljon blogistani. Se oli rohkeaa, hienoa ja yllättävää kommentoida omilla kasvoilla suoraan minulle. Juteltuamme selvisi myös, että löytyy yhteistä harrastustakin. Lukijapalaute on aina mieleisintä, myös rakentava sellainen. Kun tekee sitä mistä itse tykkää ja sitten joku tulee kiittämään hyvästä blogista tai kertomaan, että on toteuttanut koristelut myös omilla kynsillään. Myös sosiaaliset tapahtumat, kuten kynsimiitit ja yritysvierailut ovat olleet sellaisia, joita ei tulisi tehtyä ilman blogia.


9. Mikä on ollut raskainta tai mistä et ole niin pitänyt bloggaamisessa? 
Haluan kirjoittaa postaukset rauhassa yksin. Välillä on niin kova melu, ettei pysty keskittymään kunnolla ja välillä on muut selän takaa kurkkimassa, mitä kirjoitan. Ne verottavat kirjoittamisesta. Muuten en ole kokenut mitään negatiivisiä tunteita blogin kirjoittamisen suhteen.

10. Kerro lopuksi, miksi blogiasi kannattaa seurata! 
Oma kauneus lähtee pienistä asioista samalla piristäen päivääsi. Omia kasvoja emme näe itse ilman peiliä, mutta käsillä kun teemme jatkuvasti kaikkea, ovat kynnet koko ajan näkökentässämme, joten haluamme pitää ne kauniina. Blogini kertoo isojen kuvien avulla selkeät vaihe vaiheelta ohjeet erilaisiin koristeluihin, joista osa mahdollista toteuttaa myös pelkästään kotivälineillä. Jos tavoitteenasi on saada pidemmät kynnet, päästä liuskoittuneista kynsistä eroon tai hoitaa kädet ja kynnet oikein talvipakkasilla, löytyy näihin kaikkiin vinkit Pitkät Kynnet blogistani. Karkaa kiirettä ja arkea hetkeksi kauneuden maailmaan.

Kiitos Vivelle mielenkiintoisesta haastattelusta! Minä ainakin aloitan kynsitaiteilijaurani kokeilemalla muutamaa ohjetta.

6 kommenttia:

 1. Vau, mahtavia kynsiä ja mahtava blogi ;)

  VastaaPoista
 2. Nää kuukauden blogit on kivoja kun näiden avulla voi löytää ihan uusia blogeja. Innostuin itse viime vuonna lukemaan kynsiblogeja, mutta tähän esittelemääsi en olekaan törmännyt. Tosiaan viime vuonna alkaneessa kynsitaiteiluinnostuksessani löysin kynsiblogien maailmaan ja paljon imin inspiraatiota itseeni, vakituiselle lukilistallekin muutama blogi päätyi.

  Innostuksissani aloin myös pohtimaan oman blogin perustamista, kyllähän noita kynsiblogeja on melkoinen määrä, mutta ne tuntuvat olevan hieman toistensa kopioita, eivät aivan omaan makuuni (liian tyttömäistä, nättiä, blingiä ja "lapsellista" - siis kynsi-ideat). Oma tyylini on enempi persoonallinen, taiteellinen, särmikkäämpi. Mutta silti, pohdinnoiksi jäi, ei musta ehkä bloggaajaksi ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai mitä jos olisi? ;) Kuvauksesi perusteella sinun kynsiblogisi ainakin erottuisi joukosta. Siinä voisi olla hyv syy aloittaa. Saattaisi ihan uusi lukijakuntakin löytää kynsiblogien pariin.

   Poista
 3. Löysin sun blogis tuolta blogimereltä ja pakko myöntää, että muutamia ohjeita olenkin omaan blogiin kokeillut. Osaat kirjoittaa niin, että tällainen "ei tekniikan ihmelapsikin" ymmärtää. :D Nää kuukauden blogi -postaukset on hieno idea, täytyy käydä kurkistamassa tuota kynsiblogia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogeja on niin paljon, että se on ihan sattumaa jo mihin blogeihin päätyy :) Mutta hyvä, että selvisit tänne ja käy ihmeessä tuossakin blogissa.

   Poista