sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Nyt ärsyttää

Valppaat lukijani ovat ehkä jo huomanneet, että tietyt blogeissa esiintyvät piirteet eivät välttämättä kuulu suuriin suosikkeihini. Juttua siitä, mikä minua ärsyttää blogeissa toivottiin ihan äskettäin ja ajattelin ensin, että en halua negistellä yhden postauksen verran. Mutta tämä olikin hyvin hauska aihe (vaikka tuossa listan ensimmäisessä pointissa ei ole mitään hauskaa!).


Tässäpä siis lista muutamista blogeissa esiintyvistä asioista, jotka saavat kuvassa näkyvän (yleensä) uinuvan ärtymykseni heräämään:

 • Yhteystietojen puuttuminen. Siis tästä voisin saarnata kokonaisen postauksen verran. On se vaan niin kumma, että blogissa näytetään omaa naamaa ja kerrotaan hyvinkin henkilökohtaisia juttuja, mutta sitten sähköpostiosoitetta ei haluta laittaa minnekään näytille. Oman postin pyöräyttäminen blogille on niin yksinkertainen toimenpide, että taidoista sen puute ei ainakaan ole kiinni. Eikä sen tarvitse olla mikään etunimi.sukunimi, jos sitä pelkää, vaan se voi olla vaikka muotiblogi11111. On muutaman kerran jäänyt mielenkiintoiset yhteydenotot tekemättä, kun blogista ei löydy sähköpostiosoitetta ja sitä ei näy myöskään Bloggerin profiilissa tai muualla. Kaikki eivät halua tai voi lähestyä bloggaria sen julkisen kommenttiboksin kautta! 
 • Pahoittelut pitkästä hiljaisuudesta. Jos postaus alkaa sillä, että bloggari pahoittelee postaustaukoa, suuntaan äkkiä jonnekin muualle. Jos ei ole jaksanut blogata pitkään aikaan ja sitten aloittaa comebackinkin päivittelemällä sitä juttujen vähyyttä, niin odotukset eivät sisällön suhteen ole kovin korkealla. Totaalinen tunnelman latistaja.
 • Salamavalo. Kun netissä altistuu kaikenlaisilla täydellisille potreteille (hyvin kuvatuille tai hyvin muokatuille), sellaiset vähemmän huolitellut kuvat käyvät jotenkin silmiin. En nyt meinaa sitä, että sommittelut pitäisi olla sataprosenttisesti paikallaan ja Chanelien siinä nätisti rivissä. Tarkoitan niitä kuvia, joissa ei ole nähty yhtään vaivaa suunnittelun suhteen, vaan kuva on napattu ihan lennossa. Yhdistävä tekijä näissä kauhukuvissa on yleensä salamavalon liiallinen käyttö (tai käyttö ylipäänsä).
 • Rypyt. Tämä on vähän jatketta tuolle edelliselle kohdalle. Tarkoitan tällä rypyssä olevia vaatteita. En halua katsella jonkun ostoskassista suoraan kameran eteen raahattuja riepuja, jotka ovat ihan tuhannen rypyssä. Pieni silittely tekisi ihmeitä mutta joskus kiire kuvaamaan ja julkaisemaan ostosreissun saldo on liian kova.
 • Klik. Aika monessa postauksessa on linkkejä ja meillä on monia tapoja merkata nämä klikattavat osuudet. Yksi tapa saa minut kuitenkin hermostumaan: linkin perään laitetaan sulkuihin klik! tai oikein klik klik! Tulee sellainen fiilis, että lukijat yritetään saada epätoivoisesti painamaan sitä linkkiä ja/tai heidän hoksottimiaan aliarvioidaan. Minun kohdalla vain päästäni kuuluu klik ja alan nähdä punaista - enkä varmana klikkaa!
 • En kerro. Tiedättekö sen, kun bloggari vihjailee blogissa tulevaisuudessa näkyvistä niin siisteistä ja tajunnan räjäyttävistä jutuista? Samaan hengenvetoon hän kuitenkin toteaa, että hän ei saa kertoa vielä näistä jutuista mitään. Tämä on ihan yleinen kikka pitää lukijoiden mielenkiintoa yllä mutta silti niin ärsyttävä. Aargh.
 • En kommentoi. Jos huomaan ettei bloggari systemaattisesti vastaa saamiinsa kommentteihin (olivat ne sitten kysymyksiä tai ei), ärsyynnyn. Pistäisi bloginsa samantien suljetuksi, jos lukijat kiinnostavat niin vähän ettei heidän kanssa voi edes jutustella. 
 • Jokeriärsytys. Tämä on varmaan joku oma erikoisuuteni. En hihku ilosta, jos postaus alkaa ennen varsinaiseen aiheeseen siirtymistä sillä, että bloggari kiittää lyhyesti kaikkia aikaisempaan postaukseen kommentoineita. En ole ehkä lukenut tätä aikaisempaa postausta (ja kyse ei aina ole siitä edellisestä), joten tämän uuden  postauksen lukeminen menee jo heti alussa pieleen. Miksi lukijoita kiitellään ja missä ne kommentit ovat? Pitääkö minun lukea nyt se juttu ensin vai voisinko lukea tämän postauksen rauhassa? Elämästä tuli niin vaikeaa! Toivoisin aina, että tämmöiset "kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille!" alkaisivat hieman eri tavalla, joten tein niitä varten kaavan, jota voit ihan vapaasti käyttää tilaisuuden tullen: "Kiitos kaikille postaukseen (otsikko linkin kanssa tähän) kommentoineille. Postaus koski (aihe tähän) ja sain paljon (tähän millaisia) kommentteja."
Onpa suuria ongelmia minulla! Ehkä tähän on hyvä lopettaa tai jutusta voi tulla kovin pitkä. Voisin seuraavaksi listata sitten ikisuosikkini. Mutta kerro sinä, mitkä blogiasiat saavat sinut ärsyyntymään?

93 kommenttia:

 1. Oot ihan megahilarious!
  Tää oli hyvä. Ja mä oon niin kiinnittänyt huomiota samoihin asioihin. Ja sitten kun suurimpaan osaan edellämainituista törmää vielä samassa blogissa. Mä olen toisaalta sen verran masokisti, että palaan toisinaan myös sellaisiin blogeihin, jotka minua ärsyttävät.

  Rypyt eivät mua kyllä haittaa. Tosin enpä taida lukea yhtäkään muotiblogia tai vastaavaa, jossa ryppyihin törmäisi. Pellavalakanoissa ja pahvipusseissa ne nimittäin saavat näkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olen hilarious, vaikka valituspostauksen puolelle tämä kai menee :D Harvemmin minäkään totaalisesti hylkään jotain ärsyttävästi käyttäytynyttä blogia. Saatan antaa montakin uutta tilaisuutta. Ja pellavan rypyt annan heti anteeksi!

   Poista
 2. Mua ärsyttää kanssa tuo kun kommeihin ei vastailla ollenkaan. Ei tietysti mikään pakko, mutta jokunen poistunut lukulistalta just ton takia. Suomiblogeissa ei ehkä niinkään, mutta ulkom. blogeissa ärsyttää arvonnat joita spämmätään copypaste-irrelevantti-kommeilla muiden blogeihin ja sit täytyy tehdä miljoona liketystä ja seurausta ja jakoa jos haluaa osallistua ;). Salamaa käytän itsekin, kun Suomessa tuppaa olemaan välillä pimiä. Ylikäsitellyt kuvat taas menee ärsylistalle (ellei ole taidekuvia).

  www.laralizard.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ärsyttävältä tämä spämmikommenttiprobleema. Jep, salamattomuus on haastavaa ja vaatii aika paljon suunnittelua (siis noin ajallisestikin, että milloin kuvailee).

   Poista
 3. No ekaksikin tuo klik!! Klik klik!! Ihankuin bloggaaja pitäisi lukijoita tyhmänä ja siksi avaa mitä linkille voi tehdä. Tai sitten bloggaaja on tyhmä eikä osaa erottaa linkkiä muusta tekstistä tehostevärillä. Klik klik!

  No sitten yhteistyöpostauksien kliseiset sanonnat. Sain mahdollisuuden tutustua tähän pilttipurkkiin. Ihanko totta? Wau! Hieno mahdollisuus! Sana yhteistyö on kanssa ihan yliviljelty, jos Lorealin mikä tahansa alamerkki lähettää bloggaajalle randomilla jonkun rasvan, kyseessä ei kaiken järjen mukaan ole yhteistyö. Ainakin itse sovin yhteistyöt jonkun ihmisen kanssa. Kaikista kauhein lause on "pääsin tutustumaan tähän pilttipurkkiin YHTEISTYÖN MERKEISSÄ". Ai ai ai mun silmät palaa.

  Yhteistöihin liittyen en kestä sitä yhteistyön piilotteluakaan. Jos taho x ostaa postauksen missä teet vaikka nyt pinaattikeittoa tietystä pakastepinaatista, eikö se yhteistyö olisi helppo laittaa siihen alkuun reilusti. Kuin sinne loppuun monta fonttia pienemmällä ja vaaleammalla ettei kukaan muka huomaisi. Vai miksi sitä ei voi laittaa siihen alkuun, mä käsitän noi lopputekstit pienellä vain ja ainoastaan piilotteluksi.

  Jatkuvat postausideoiden kyselyt lukijoilta. En ole kysynyt koskaan koska blogi on mun, sisältö on mun, harrastus on mun. Jos ei ole postattavaa, mietin itse tai jätän postaamatta.

  Tulin vain sanomaan hei-postaukset. No kerro nyt jotain muutakin kuin että sulla on kiire. MINNE? KENEN KANSSA? SANO NYT JOTAIN ETTEN TULLUT TURHAA BLOGIISI! PLIIIIS?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan täysin tämän yhteistyön merkeissä -ärsyyntymisen ja myös tuon kirotun sanan tunkemisen jokaiseen vähänkin sopivaan väliin. Ja joskus (=usein) pelkkä hiljaisuus olisi parempi vaihtoehto kuin nopeat heit. Tarkemmin kun ajattelin, niin nämä kaikki ärsyttävät myös minua!

   Poista
 4. Ehdin jo tuntea piston sydämessäni kohdan rypyt kohdalla :) Mutta ei siinä onneksi tarkoitettukaan naaman ryppyjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä en edes huomaa, kun olen niin kiireinen ärsyyntymään kaikesta muusta :D

   Poista
 5. Kehno kielellinen osaaminen ärsyttää ehdottomasti eniten. Turhaudun helposti jo suomenkielisen tekstin välimerkkien puutteesta, väärin käytetyistä sanonnoista ja muusta sellaisesta, mutta kaikkein pahinta on surkea englanti. Miksi pitää kirjoittaa englanniksi, jos ei kykene saamaan aikaan edes ymmärrettäviä virkkeitä...?

  Toinen äärimmäisen nakertava juttu on oman blogin mainostaminen sisällöttömillä kommenteilla. "Tosi kiva blogi! :) *oman blogin linkki*" -tyylinen kommentointi antaa ko. kommentoijasta ja hänen blogistaan sekä epätoivoisen että röyhkeän vaikutelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kieliasiat tuntuvat olevan aikamoinen punainen vaate monelle. Ymmärrän hyvin. Itselläni väärin englanniksi kirjoitetut otsikot menevät huumorikategorian puolelle.

   Poista
 6. Tekotaiteellisella fontilla tekotaiteellisin kuvauksin kuorrutetut asukuvat. *Warm and fluffy pullover for cold winterdays, mmmmh* - näen kyllä itsekin kuvasta mitä siinä on, antakaa mun luoda omat mielikuvani! :D
  Kaksi inhokki-ilmausta ovat (jo onneksi vähän muodista mennyt) "ominta minua" -> kyseessä yleensä jokin vaate/asuste/esine joka on omaa tyyliä (mulle vaan tulee tuosta ilmaisusta jotenkin sellainen fiilis, että kirjoittajan persoona lähes rakentuu sen tuotteen varaan), ja verbi "kotiuttaa" -> hankkia jokin tavara itselle. Näen jälkimmäisessä aina mielessäni vain sairaalasta lähdön, ja se on hassua se. Ah, teki hyvää näin viikon loppua angstatessa valella nuotiota bensalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain, nyt minullakin on uusi mielleyhtymä kotiuttamisen suhteen! Jep, nämä mahtipontiset kuvien otsikoinnit ovat jokseenkin ärsyttäviä. Siis varsinkin silloin, kun sen asukuvasarjan nimi on spektaakkelimaisen pitkä.

   Poista
 7. Tuo pahoittelut pitkästä hiljaisuudesta ärsyttää täälläkin. Ja sitten jos siihen liitetään vielä lupaus siitä, että nyt postaan kaksi kertaa ahkerammin ja teen parin päivän sisään kaikki rästipostaukset poes alta. Ja sitten taas kuukauden hiljaisuus.. Ärsyttää myös turhat lupaukset tietyllä tapaa. Selitetetään, että joo, parin päivän sisään lupaan vastata kysymyksiinne, teen pitkään roikkuneen postauksen aiheesta x ja niin poespäin. Ja koskaan niitä postauksia ei kuitenkaan kuulu. Tietenkään bloggarin ei tarvitse toiveita toteuttaa tai toimia lukijoiden mukaan, mutta miksi lupailla ja selittää tulevista postauksista, jos niitä ei kuitenkaan aio koskaan tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Precis. Kovin montaa kertaa ei tarvitse näitä tyhjiä lupauksia tehdä. Kyllä lukijat oppivat, että tuon sanaan ei voi luottaa ja etsivät parempaa luettavaa jostain muualta.

   Poista
 8. Haha, ihan loistavaa :D Just hyvä postaus koska väitän et kaikkia ärsyttää joku asia blogeissa ja välillä on hyvä päästä purkamaan se ärsytys :) Mua ärsyttää huono ulkoasu, joka on siiis joko liian tumma tai sit teksti on niin koukeroista että siitä ei saa selvää. Sen lisäksi ärsyttää hymiöiden käyttö tekstissä vaikka myönnän että tähän itsekin sorrun joskus (pelkään ettei kukaan tajua mun vitsejä!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin juuri laittaa siihen tulevaan suosikkiliasialistaukseeni, että pidän vaaleista taustoista blogeissa! Liian tummalta taustalta on todella raskasta lukea yhtään pidempää pätkää.

   Poista
 9. Haha. Yleensähän ne ärsytykset on pikkujuttuja. Minua ärsyttää blogia selatessani se, että en saa selvää tekstistä tai jos joudun rullailemaan / hissillä suhaamaan koko ajan, jotta voin lukea tekstiä. Myös sellaiset mitäänsanomattomat postaukset ärsyttää, joissa ei oikeastaan ole mitään asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkujuttujahan ne ja erityisen ärsyttäviä siksi, että koska ne ovat pikkujuttuja, niille ei viitsitä tehdä mitään! Niiden vain annetaan olla. No olipa hienosti sanottu :D

   Poista
 10. Eniten ärsyttää just tuo kommentointi tai siis se kun ei vastata kommentteihin. Tai vastataan vain tietyille valituille.
  Todella tyhmää kerjätä kommentteja, jos ei jaksa niitä noteerata. Tällaisen blogistin pitäisi katsoa peiliin ja kysyä sieltä miksi kukaan ei enää kommentoi mun tekstejä?

  Itse olen jopa muutaman blogin lukemisen lopettanut, kun ei ole tullut vastakaikua tai en ainakaan kommentoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, tämä valikoiva kommentointi on ehkä vielä pahempi kuin totaalinen hiljaisuus. Se vasta herättääkin kysymyksiä!

   Poista
 11. Liian suuret kuvat! Monissa blogeissa kuvat ovat menneet jo niin suuriksi, että tekisi mieli siirtyä kauemmaksi. Ymmärrän kyllä että moni lukee blogeja puhelimella tai tabletilla, ja silloin isot kuva on hyvä juttu, mutta kun itse käyttää pääasiassa perusläppäriä, niin esimerkiksi asukuvista menee idea ihan kokonaan, jos se ei mahdu kerralla ruudulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Saa katsoa päätä ja jalkoja sitten erikseen. Yritä siinä nyt saada inspiraatiota asukokonaisuuteen :D

   Poista
 12. Haha, aika monia samoja ärsytyksenaiheita :) Mua erityisesti ärsyttää pahoittelu siitä jos ei postaa tai on huonoja kuvia. Menee heti maku! Joko postaa useammin tai sitten tyydy siihen että postaat harvemmin... Kumpikin on ihan ok :) Postaukset jossa vihjataan jostain "todella jännittävästä" josta ei kuitenkaan saa vielä puhua, mutta siitä tulee postaus joskus tulevaisuudessa on kans ärsyttäviä. Kerro tai älä, mutta ei pliis semmosta puoliväliä...

  Huomaa että luen ihan liikaa blogeja kun tää postaus sai mut naureskelemaan täällä yksikseni... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä sai nauramaan! Nähtävästi monille oli tarpeen päästä jakamaan näitä tyhmiä juttuja. Eli hauskaa, kun kaikki näin paljon ärsyttää :)

   Poista
 13. Pikkuruiset kuvat ärsyttää ja jos kuvia klikkaa, avautuu vain ne samat pienet kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan totta! Sitten yrittää zoomailla ruutua mutta sekään ei auta.

   Poista
 14. Kiitos, kun kerroit ärsytyksen aiheista!
  Tarkistin heti, että sähköpostiosoite näkyy profiilissa ja lisäsin sen paremmin näkyville muutenkin. Tämä sama asia on ärsyttänyt minuakin. Miksi ihmeessä sähköpostiosoite pitää kaiva ja etsiä jostain ja toivoa löytävänsä.
  Minua ärsyttää se, jos profiilista ei näe minkä nimistä blogia henkilö pitää. Mielenkiintoisen kommentin tai lukijaksi liittymisen jälkeen haluan käydä katsomassa, kuka on tullut mukaan tai kommentoinut. Joskus se on työlästä.
  Valokuvista olen hiukan eri mieltä kanssasi. Itse kuvaan tilanteita, jotka tapahtuvat arjessa. Niitä ei voi suunnitella, taustoja silottaa, koska hetki ja tilanne menee nopeasti ohitse pientä ihmistä kuvatessa. Ja kuvaustaitoakaan minulta ei juurikaan löydy. Haluan kuitenkin ikuistaa hetkiä muistoksi. Ymmärrän näkemyksesi, mikäli kuvataan esineitä leipomuksia, yms. Siinä voi kuvauskohdetta suunnitella ja sommitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee sellainen olo ettei tyyppi halua tulla tavoitetuksi, jos postia ei ole näkyvissä missään. Ja se on taas mielestäni ristiriidassa julkisen blogin pitämisen kanssa (siis näissä oma naama ja elämä -blogeissa).

   Tilannekuvat ovat jees ja nekin voivat olla hienoja. Minua ärsyttää lähinnä ne sellaiset kuvat, joissa oikein poseerataan mutta silti kaikki jutut on päin.. jotain.

   Poista
 15. Mut saa ärsyyntymään postaamalla liian monta samanlaista kuvaa peräkkäin, esimerkiksi asukuvia. Kolme kuvaa on itselleni suurinpiirtein se maksimi, jotka vielä jaksan katsoa samasta asusta, mutta sitten riittää. Välillä saa rullata sivua alaspäin vaikka kuinka kauan kun bloggaaja ei selkeästikään ole osannut päättää mitkä kuvista nyt olivatkaan ne parhaimmat, vaan länttää 20 melkein identtistä kuvaa peräkkäin.

  Myös liian pienet kuvat ärsyttävät. Kuvanlaadulla ei ole minulle väliä, että onko se otettu puhelimella vai järkkärillä, kunhan se vain on tarpeeksi iso että siitä saa selvää. Bloggerissakin kun kuitenkin on todella helppoa säätää kuvan kokoa niin ei pitäisi olla kenellekään liian vaikeaa.

  Noista sinun mainitsemista asioista juurikin tuo asioista vihjailu ärsyttää, varsinkin kun ne jutut ei loppupeleissä edes ole kovinkaan mielenkiintoisia mitä sitten joskus paljastuu. Myöskin kommentteihin vastaamatta jättävät bloggaajat ärsyttää ja jätänkin usein blogin seuraamisen kokonaan jos en parinkaan kommentin jättämisen jälkeen saa minkäänlaista vastausta.

  Myös Read more-tyyliset blogit ja postaukset ärsyttävät suunnattomasti, joten kiitos vain että opastit vastikään niiden tekemistä. ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta tämä kuvajuttu! Jotkut tyhjentävät koko muistikortin tai puhelimen sisällön blogiin. Ei tarvitsisi.

   Laitan vielä toisen read more -ohjeen tulemaan pian iloksesi :D

   Poista
 16. Olipas kattava lista. Piti ihan pohtia, mitä tähän enää lisäisi. Minua nyppii sellainen blogi-speak eli stereotyyppinen kielenkäyttö, kuten nyt se "ihanuuksien kotiuttaminen". En enää muista, missä tästä oli keskustelua, mutta myös sellainen bloggaajan itsensä passiivista tai suorastaan aivotonta roolia korostava puhe on kummallista: jokin vain "klikkautui" itsestään ostoskoriin ja bloggaaja on täysin näiden ostosmielihalujensa vietävänä. Ööh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen piste kotiuttamiselle! Tuolla aikaisemmin puhuttiin jo sairaalasta tämän kotiuttamisen yhteydessä, ja nyt minulle ei tulee muuta mieleenkään. Kai tuollaista passiivista kieltä käytetään siksi, että voi aina vedota siihen, että en se minä ollut joka nämä osti (vaikka juuri sinähän se olit!). Siis jos olisi kauhean aktiivinen tekijä shoppailujutuissa, niin siinä saisi tuhlarin leiman. Tuolla voi vähän pehmentää tekojaan, kun tavaroita vaan klikkautuu itsekseen sinne ostoskoriin. No jaa, ärsyttävää.

   Poista
 17. Ihan hyvä lista! Itseäni ärsyttävät myös erityisesti huonolaatuiset kuvat ja myös liian pieniksi jätetyt kuvat. (tai jos niiden alla vielä lukee "klikkaa kuva suuremmaksi" -joo kuka jaksaa...)

  Toinen asia joka ärsyttää on se, että suomen peruskielioppisäännöt ovat bloggaajalla ihan hakusessa. Esim. pilkkua käytetään miten sattuu ja missä sattuu. Välilyöntejäkin laitetaan väärään paikkaan tai ei ollenkaan pilkun ja pisteen jälkeen. Argh!
  Kolmas asia liityy mainontaan eli siis postausten sisältöön. Toiset käyttävät ihan liikaa mainostajien valmiita kuvia ja tekevät niistä kollaaseja. En jaksa sellaisessa blogissa yleensä kauaa olla. Kappalejakokin unohtuu monilta.

  Tietysti blogin ulkoasukin on minulle aika tärkeä. Jos värit ovat kovin epäharmoniset ja koko blogi on yhtä sillisalaattia, ei se minulta paljoa pisteitä saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on jo superärsyttävää, jos välilyönnit ovat ihan villiintyneet. Jep, kappalejakokin on ihan yliarvostettu juttu.

   Poista
 18. Hahah, niin hyvä postaus! Itse sorrun *click *clickkiin aika usein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaijai! No onneksi sulla se on c:llä. Mä kun ärryn tuosta klikistä :P

   Poista
 19. Haha, loistava juttu! Voin samaistua hyvin, vaikka joskus olenkin mahdollisesti itsekin syyllistynyt johonkin näistä synneistä ;) Minua ärsyttää tuon "jotain tärkeää on nyt tekeillä" -puheen lisäksi ne iänikuiset sneak peek -kuvat! Siitäkin saadaan oma postaus aikaiseksi, kun esimerkiksi uudesta laukusta on otettu vain pieni "vilautuskuva" ja sitten jutun on aihe on tämä kyseinen vilautus. Niin ärsyttävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nämä vilauttelut ovat kanssa yksi juttu! Kiva kun muistutit. Siitä saa kätevästi täytettä blogiin, kun yhdessä postauksessa vähän vilauttaa ja sitten toisessa paljastaa kaiken. Yhdestä postauksesta tulikin kaksi.

   Poista
 20. Hauska postaus :D. Hyviä pointteja kyllä!

  Minen jaksa lukea sellaista ympäripyöreää liirumlaarumia esim. hyvinvoinnista ja terveydestä.. Miksi esim. peiteaineen tai finnivoiteen esittely/arvostelu pitää pohjustaa jaarittelulla itsetunnosta ja oman ihon historiasta? Kolmanneksi raivostuttaa pr-materiaalista suoraan kopsattu teksti. Tähän jälkimmäiseen olen tosin varmaan itsekin syyllistynyt silloin, kun en kerta kaikkiaan ole osannut kertoa sitä asiaa omin sanoin ja olen sen kuitenkin halunnut saada postaukseen. Lukijana tulee usein skipattua nuo osiot, haluan kuitenkin mieluiten lukea kirjoittajan oman mielipiteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos noi tuotearvostelut pohjustetaan blogeissa sellaisella mainospuheilla, niin sitten tulee vähän outo olo. Juuri niin kuin sanoit, että ensin jaaritellaan jostain huonosta itsetunnosta ja kaikenmaailman ongelmista, ja siten lukijalle kehitetään tarve ko. tuotetta kohtaan. Sellaiset jutut tuntuu vähän teennäisiltä. Mutta joillain nämä alkujaaritukset ovat siellä muuten vain eikä minään myyntikikkana, niin kuin ehkä meinasitkin.

   Poista
 21. Kommentoinnissa se sanatunnistus! ARGHHHHHHH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa, sehän on vähän sellainen päivän aivojumppa osuus: pitää selvittää kryptinen viesti.

   Poista
  2. Kommentoinnissa salasanatunnistus JA bloggaajan manuaalinen kommentoinnin salliminen yhdessä. Ymmärtäisin jossain nasan sisäisessä blogissa tämän turvallisuushalun mutta Suomessa en missään.

   Sit lisään noi ihanat korulauseet kuvissa, tietenkin enkuksi vaikka koko muu sisältö on suomeksi. ja liioittelevat ja tunteisiin vetoavat lauseet mainospostauksessa "Pakettia avatessani ja koruja yksitellen ihastellessani, tuntui että näistä oikein huokui sellainen arvokkuus ja kauneus, aivan kuin ilmassa olisi ollut jotain taiaonomaista" (toivottavasti bloggaaja ei nyt löydä suoraa lainaustaan täältä...)

   Ja nyt viimeinen: tekniikan tajuamattomuuden piilotus höpöttelyyn. Nyt ei oikein tämä blogi toimi kun oli tuo Mauri myrsky. Olemme nyt päivittämässä blogia ja toivon kärsivällisyyttä kun bannerit ja kuvat ei ole näkynyt viikkoon mutta hiljaa hyvää tulee. No ei tule, päivitys kestää 15 minuuttia. Jos ei osaa, ei vaan osaa, turha siitä on mitään kevätpörriäistä syyttää.

   Poista
  3. Olet niin hyvä keksimään näitä aiheita lisää! Nämä ovat kanssa niin tunnistettavissa olevia juttuja. Nyt ne lähinnä naurattaa, kun muotoilit asiat näin.

   Poista
 22. Tässä postauksessa ja varsinkin kommenteissa on on tullut jo esiin aika monta kohtaa, jotka voin kyllä allekirjoittaa (ja johon olen joskus tainnut sortuakin, hups!). Pienillä ja huonolaatuiset kuvat saa mut kääntymään kannoillani ihan välittömästi, varsinkin tuo mainitsemasi salaman käyttö on välillä aika karmeaa. Myös kommentteihin vastaamattomuus ärsyttää! Ymmärrän jotenkin, jos on tsiljoonabiljoona kommenttia ja juoksee tukka putkella aamusta iltaan eri tapahtumissa, että kommentteihin vastaaminen voi jäädä vähemmälle. Tämä on kuitenkin lähinnä isojen ulkomaalaisten blogien ongelma ja niihin harvoin jätän kommenttia. Jos kyseessä on kuitenkin tavallinen suomalainen bloggaaja, jonka postauksiin tulee se 1-5 kommenttia niin on se kumma, jos ei aikaa löydy niihin vastaamiseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Suurien kommenttimäärien kanssa se on vaikeaa mutta silti oleellinen osa bloggausta. Kommentteihin vastaamisellekin pitäisi löytää aikaa, niin kuin sitä löytyy kaikella muullekin. Noin vähään kommenttimäärään vastamaatta jättäminen on jo suorastaan töykeää.

   Poista
 23. Mua ärsyttää postaukset, joissa ei ole mitään sisältöä. "Tässä sneak peek päivän asuun, varsinaiset asukuvat tulossa kohta", argh! Kyllä yksi postaus yhdestä asusta riittää. Tai sitten kuva jostain kukkapuskasta tai aamiaisesta ja rivi tai pari tekstiä kuinka on ollut kiva päivä tänään ja "palailen blogin pariin huomenna". Tai pikaisesti kasaan lätkitty päivän toiveasu mainoslinkkeineen, tai "halusin vain pikaisesti vinkata tästä hyvästä kamppiksesta". Eikä mulla tosiaankaan ole mitään blogilla tienaamista vastaan, laiskoja (mainos)postauksia vastaan kylläkin...

  Sitten, kun jossain tietyssä blogissa esiintyy noita edellämainittuja tarpeeksi usein, niin kohta ei vaivaudu edes klikkaamaan koko blogiin, koska se on kuitenkin vaan joku ihan turhanpäiväinen juttu... Ja niin voi jäädä ne hyvätkin postaukset huomaamatta. Toimii myös toisinpäin, eli kun nään Bloggerissa uuden postauksen blogissa, joka ehkä postaa harvemmin, mutta aina täyttä asiaa, niin klikkaan sinne ihan innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ei pitäisi julkaista jotain huttua koko ajan tai blogin taso laskee, ja sitten kävijöiltä jää ne helmetkin sieltä välistä huomaamatta. Mieluummin harvemmin hyvää, kuin koko ajan ihan ookoota tai huonoa juttua.

   Poista
 24. Haha! Minuakin ärsyttää kyllä just kaikki noi jutut :D Mutta eniten kyllä tuo pahoittelu pitkästä hiljaisuudesta! AARGHH! :D En siedä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vasta kivaa on, kun pahoittelua esiintyy yhdessä ja samassa blogissa kovin usein :)

   Poista
 25. Mullakin alkoi sydän pomppuilemaan ryppyjen kohdalla, että apua... onko mun rypyt alkaneet jo täälläkin ärsyttämään ;) Sainkin huokaista helpotuksesta, että ne olikin vaan vaatteiden ryppyjä ;) Hieno postaus ja mä muuten nauroinkin monessa kohtaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryppyärsytykseni on onneksi rajoittunut vain vaatteisiin :)

   Poista
  2. Hah hah, onneksi en siis ollut ainoa, joka sai omantunnon pistoksia ryppyjen kohdalla! :D

   Samaan hengenvetoon liityn pitkän listan jatkoksi kiittelemään hyvistä neuvoista, jotka on vielä niin selkeästi esitetty, että tällainen dumbasskin kykenee ne toteuttamaan.

   Poista
 26. Mua ärsyttää jos on joku erikoinen fontti (eli melkeen mikä vaan muu paitsi arial, times tai niitä muistuttavat). Sattuu silmiin kun yrittää lukea, lukeminen on liian hidasta ja muutenkin se tuntuu sellaiselta erikoisuudentavoittelulta. Musta blogin teksti kuitenkin tulee mielenkiintoiseksi siitä mitä siinä lukee eikä koukeroisista kirjaimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä teksti ei tarvitse mitään erikoista fonttia!

   Poista
 27. Itse oon sortunut joskus ainakin tuohon postausten puuttuvuuden pahoitteluun, mutta oon huomannut, että eipä siitä kukaan välitä. Joten en oo vähään aikaan (tietääkseni) pahoitellut :)

  Itseäni eniten ärsyttää sekavat ulkoasut (liian pastelliset fontit vaalealla taustalla sekä liian haaleat/ylivaloittuneet kuvat vaalealla taustalla. Onneksi näytön voi kääntää, niin näkee vähän paremmin..) sekä se, jos postauksen kuvat venyvät sivupalkin päälle tai päinvastoin. Niitä leveyksiä saa helposti säädettyä.

  Lisäksi ärsyttää liian suuret kuvat, bannerit, jotka vievät koko näytön tilan, kielioppivirheet (tosin, itsekin saatan joskus syyllistyä näihin, mutta joo..), sneak peek-hommelit, "read more" jutut, sekä kaikista ärsyttävimpänä varmaankin noi sivun yläreunasta putoilevat lumihiutaleet, sydämet, kukkaset yms. Ymmärrän ne joissain 2000-luvun vaihteen virtuaalitalleissa, mutta blogeissa... No thank you.

  Kyllä niitä ärsytyksiä on enemmänkin, ja itse varmaan sorrun/olen sortunut joihinkin niistä, mutta kukaan ei oo täydellinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, leijailevia lumihiutaleita! Tuo leveysjuttu on ihan totta. Sitä ei kyllä helpolla huomaa, että mittasuhteet ovat ihan pielessä, jos tekee itse blogia vaikka todella suurella tai pienellä näytöllä. Pitäisi aina testata erikokoisille ruuduilla. Mutta niin kuin sanoit, kukaan ei ole täydellinen!

   Poista
 28. Lukekaa ihmiset ruokablogeja :D Niissä kankaiden rypyt on ihan must eikä muutenkaan paljon ärsytä :D

  VastaaPoista
 29. Näiden jo mainittujen lisäksi tulee mieleen vielä yksi ärsytys: ensin postataan jostakin asiasta tärkeän oloisesti ja kun kommenttikentässä uskaltaa kysyä asiasta vielä jotakin, saa vastaukseksi: "Miksi et Googlaa?" Tuohon tekisi mieli vastata - ja joo, olen vastannutkin - että Googlata osaan kyllä, mutta halusin vain kuulla henkilökohtaisen mielipiteen.

  Tuosta tulee kaiken lisäksi mieleen, että olikohan koko juttu alunperinkin Herra Googlen aivoituksista lähtöisin, ja tietääkö kirjoittaja lopulta asiasta itsekään mitään.

  Ja joo vielä: tähän olen törmännyt useammin kuin kerran :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin olen jossain välissä kirjoittanut tästä kato googlesta -ongelmasta. Ihan samaa mieltä!

   Poista
 30. Käytän itse toisinaan klik-sanaa linkeissä koska mulla oikeesti on osa lukijoista niin pällejä ettei ne tajuaisi muuten että siinä on linkki vaan tulisivat kommentteihin uliseen että mitä mitä mitä missä häh.

  Mua ärsyttää aivan helkkaristi se kun postauksen lopussa kysytään jotain vaikka on aivan selvää että bloggaajaa ei paskaakaan kiinnosta mitä ihmiset sinne tulee innoissaan sitten vastailemaan. Selvää on ettei vastauskommenttejakaan sitten näihin tule. Muutenkin nyppii se jos kommentteihin ei vastata. Ymmärrän että ei ehditä/jakseta mutta miksi sitten pitää kuitenkin kannustaa ihmisiä kommentoimaan just sillä postauksen lopussa olevalla kysymyksellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa tylsää. Minä ainakin olettaisin saavani vastauksen, jos kerran oikein jotain kysytään. Sehän on oikein kutsu keskusteluun mutta ilmeisesti yksipuoliseen sellaiseen.

   Poista
  2. Juu aivan, unohtui toi "mitäs teille kultamurmeleille kuuluu?" tai "mitäs kivaa te keksitte ystävänpäiväksi?" ja sitten ei tosiaan edes vastata niihin tulleisiin kommentteihin. Ihme kommenttien kalastelua ja yritetään antaa sellainen kuva, että lukijat kiinnostavat, mutta kyllä se romuttuu viimeistään siinä kun niihin ei ikinä kuulu vastausta :D

   Poista
  3. Kultamurmelit! Mulla on ollut hauskaa, kun te kultamurmelit olette kirjoittaneet tähän postaukseen (ehkä) ennätysmäärän kommentteja!

   Poista
 31. Mua ärsyttää aivan suunnattomasti eksyessäni uuteen blogiin, jossa jokainen postaus alkaa pahoitteluilla, kun ei ole postannut niin ja niin pitkään aikaan.. Heti lannistaa jotenkin mielenkiintoa blogia kohtaan ja lähes poikkeuksetta tällaiset tulee ruksattua samantien kiinni. Ja toinen asia, joka saa näkemään punaista, jos bloggaaja ei tosiaan kommentoi lukijoilleen, edes kysymyksiin.. Eikö se ole vähän niin kuin tarkoitus synnyttää postauksesta keskustelua kommenteissa ja blogin pitäjä myös itse osallistua siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan nämä jutut! Ärsyttäviä tapoja. Kertovat myös siitä, että bloggaria ei taida kiinnostaa koko bloggailu pahemmin.

   Poista
 32. Mun oli pakko tulla kiittämään! Onnistuin saamaan blogini kuvat pois näkyvistä, kun sörkin Google+ asetuksia. Löysin avun tähän blogisi aiemmista kommenteista ja sain kuvani taas näkymään. Joten SUURET KIITOKSET sinulle ja muille, jotka tästä aiheesta olivat kommentoineet! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Kiitokset kuuluvat kommentoijille, joilla oli Google+ hyvin hanskassa.

   Poista
 33. Mahtava kirjoitus! :) Paljon on tullut juttuja, jotka minuakin ärsyttävät. Jennan mainitsemat lumihiutaleet yms ovat äärettömän ärsyttäviä, etenkin jos ne kulkevat hiiren perässä. Arrgh.

  Sitten hymiöiden yliviljely. Kommenteissa on ihan sama, kuinka paljon niitä käyttää, mutta jos ne varsinaiset blogitekstit ovat täynnä kaikenmaailman hymiöitä ja sydämiä (tupla-arggh!), niin en edes vaivaudu lukemaan tekstejä, koska nuo hymiöt/sydämet pomppaavat sieltä ensin silmille. Eräs bloggari viljeli joka ikisen kuvan kuvatekstiin sydämiä. Miksi, oi miksi!

  Ja sitten se, mitä olen ihmetellyt, niin miksi ihmeessä blogiin pitää pistää kello tuohon sivupalkkiin? Eiköhän nykypäivänä jokainen lue blogeja jollakin sellaisella laitteella, josta näkee kellon. Tuo ei varsinaisesti ole este, ettenkö sitten blogia lukisi, mutta miksi pitää täyttää sivupalkit kaikella täysin turhalla ja typerällä? En ymmärrä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa jokin rajoittuneisuus tekstin seassa olevia hymiöitä kohtaan, mutta sitten hymyilen hirveästi kommenteissa.

   Olen myös kerran ihmetellyt kelloa sivupalkissa. Ainakin sillä kiinnittää kävijän huomion (todennäköisesti huonossa mielessä). Sitä haluaisi lukea blogeja rauhassa ja sitten joku kello koko ajan tikittää siinä vieressä. No good.

   Poista
 34. Hah mulla on niin monia samoja ärsytyksiä ja varmasti teen monta ärsyttävää asiaa itekin. :D Mutta yksi juttu mikä ärsyttää jotenkin ihan hirveästi (sen kommentteihin vastaamattomuuden) lisäksi on kahvikupit. Joo sulla on kahvikuppi, ymmärrän. Mutta pitääkö se olla joka hemmetin kuvassa mukana?? Onhan se toki tehokasta markkinointia jos ihmiset näkee sen saman kupin joka päivä, niin vähitellen nekin ehkä saattavat haluta ostaa sellaisen.. Tai sitten se, että jos ei ole mitään asiaa ja haluat silti postailla, niin älä laita kuitenkaan aina niitä samoja kuvia. Kiva mennä lukemaan blogia, jossa ainakin 4 postauksessa on ihan samasta kohtaa samanlaisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan hyvin tämän kahvikupittelun! Kai ne on jotain seesteisiä tunnelmakuvia.

   Poista
 35. luin aikaisemmin yhtä blogia, joka olikin aluksi mielenkiintoinen ja joka postauksessa oli joku idea. sitten blogi siirtyi portaalin alle ja juttujen taso muuttui. "tässä aamupala, tässä päivän teekuppi, tässä koulukirja ja yliviivaustussi." tätä jatkui noin pari viikkoa, kunnes en enää jaksanut käydä lukemassa tätä plaaplaa tekstiä samoista asioista päivästä toiseen. jos ei uskalla raottaa elämäänsä enempää, blogi ei ole minua varten.
  tietynlainen asioiden kaunistelu ärsyttää; ei niiden vaatteiden tarvitse olla rypyssä tai kuvata sitä kodin sotkuisinta nurkkaa, mutta hieman todellisuutta peliin. kuka oikeasti laittaa joka aamu puuronsa/terveysrahkansa/supermyslinsä nättiin kuppiin tarjottimelle marjojen kera ja sytyttää kynttilän...? -siiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylemmässä kommentissa oli kahvikuppi ja tässä teekuppi :D Jos ei ole mitään sanottavaa, niin kai sellaiset asetelmakuvaukset ovat sitten olevinaan vähän kuin jotain taidekuvapostauksia. Mutta juu, ymmärrän pointtisi.

   Poista
 36. Mulla ärsyttää ehdottomasti kommentointi, tai kommentoinnin puute. En edes lue kommentteja enää kovinkaan paljon, koska mulla ärsyttää miten typeriä asioita ihmiset sinne laukoo ja en voi ymmärtää miten kamalia ihmiset on. Ja sitten se ärsytys kasvaa, kun on blogeja missä ite bloggaaja saattaapi vastata juurikin jotakin nasevaa tai tinkaa vastaan niille haukkujille, ja positiivset kommentoijat jättää yleensä huomiotta. Ja onkin harmi, kun kommentit jättää nykyään lukematta, kun niistä saa niin paljon lisää lukemiseen. Varsinki jos vois käydä kommenttien puolella jotaki mielenkiintosta keskustelua! Mutta kommentoinnin perusteella musta bloggaajasta saa toisaalta paremman kuvan, että miten se ylipäätään käyttäytyy muita ihmisiä kohti ja keskustelee!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monilla ne kommentit ovat se pääasia eikä itse juttu. Olen kanssa huomannut tuon negatiivisiin kommentteihin vastaamisen ja niiden neutraalien ja positiivisten ignooraamisen.

   Poista
 37. Ahahaha, ihana postaus ja nyt kun tuossa helmikuutiivistelmässä mainitsit niin kommentit ihan yhtä ihania..
  Mua ärsyttää kans eniten nuo postaamattomuuspahoittelut. Yhdyssanavirheet ärsyttää niinikään. Kirjoitusvirheet on ok jos niitä ei joka lauseessa ole, kaikilla niitä tulee, joillekin voisi suositella postauksen oikolukua ennen kuin sen julkaisee.. Huomaisi siinä senkin jos kesken lauseen on katkennut ajatus eikä virkkeessä ole päätä eikä häntää.

  Mun on pakko myöntää syyllistyväni tuohon klik-klik-kohtaan, useasti omassa blogissa joku koittanut osallistua mainostamaani blogin x arvontaan kommentoimalla sitä mainospostausta. Muihin postauksiin en sitä kyllä tunge, jos siis vaikka linkitän postauksen x tai blogin y syystä z..

  Ja tuo kommentointi, itse vastaan ihan tasan jokaiseen, vaikka se vastaus olisi vain sana kiitos. Jos saan pidemmän kommentin kuin sen pari sanaa, niin kyllä se vastauskin on pidempi. Muihin blogeihin kun kommenttia pistän niin odotan kyllä vastaustakin, varsinkin kun enimmäkseen kommentoin pidemmin kuin kolmella sanalla. Kyllä se vähän harmittamaan jää jos ei vastausta kuulu. Varsinkin kun bloggaajaa postaa kerran viikossa ja saa siihen yhteen postaukseen sen kolme kommenttia, luulisi ettei kauaa mene lukijoiden huomioimiseen. Estäisi vaikka kommentoinnin kokonaan jos ei kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni täällä on paljastanut käyttävänsä klik klik:iä. Aiaiai! Näitä väärässä paikassa kommentoimalla osallistujia näkee aina välillä etenkin Facebookissa, jos siellä on joku kisa, missä pitäisi klikata linkkiä. Joku kuitenkin kirjoittaa alle, että osallistun!

   Ehkä tuollainen lopussa kuvaamasi tyyppi masentuu kommenttien vähäisest määrästä, ja jättää leikin kesken.

   Poista
 38. Thegoodmorning blogi on muuten kiva, mutta bloggaaja ei vastaa IKINÄ kommentteihin. Ei saa kauheen hyvää kuvaa bloggaajasta. Onhan sillä lukijoita paljon, mutta monet muut isommat suomalaiset blogit vastaa silti kaikkiin, niin ei se oikeestaan voi olla siitäkään kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harmi. Siinä voi sitten kommetoijalla olla vähän vähemmän good morning, jos ei vastauksia koskaan kuulu.

   Poista
 39. Olipas tosi hauskoja tai siis ärsyttäviä asioita, hihii! Itseltäkin puuttuu sähköpostiosoite blogista, syystä että pelkään roskapostilistoille joutumista. Onko pelko todellinen ja mikä mielestäsi on paras, lukijaystävällisin ja turvallisin tapa lisätä se blogin sähköpostisoite näkyviin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kokemusta siitä, että posti olisi täyttynyt spämmistä, vaikka blogissa osoite onkin näkyvissä. Jonkin verran jotain outoa postia on tullut muttei häiriöksi asti. Hyvä tapahan on kirjoittaa se osoite jontekin eri lailla, eli yleensä @-merkki jotenkin toisin. (at) tai ihan at on hyviä tapoja ja laittaa vielä välit osoitteen etu- ja takaosan ja tuon at-merkin väliin. Itse laittaisin osoitteen jonnekkin päin blogia, esim. siihen omaan esittelyyn, jos sellainen on sivupalkissa. Tai sitten erilliseen yhteystieto tms. osaan.

   Poista
 40. En tiedä mainittiinko jo täällä (ärsyttävän paljon kommentteja) niin ärsyttävän sekavat ulkoasut. Jos ulkoasu on täynnä kaikkea hilavitkutinta niin silmäthän siinä sekoo. Myönnän myös itse olevani ärsyttävä bloggaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ulkonäössä on paljon ärsyttäviä piirteitä ;)

   Poista
 41. Oi! Aina on ihanaa päästä valittamaan!

  Mua ärsyttää myös tuo pahoittelu postaamattomuudesta, ja ykkösärsytys on huono kieli. En pysty lukemaan blogia jossa kielioppi ei ole kunnossa. Sekin ärsyttää, että hirveän monet bloggaajat tuntuvat ajattelevan, että maalailu ja adjektiivien tuhlailu sekä ylipitkät lauseet olisivat jotenkin taidokasta tekstintuottoa.

  En tykkää sellaisestakaan tekstistä jossa on tolkuttomasti ajatuksenvirtaa pitkissä kappaleissa. Joissain muoti- tai lifestyleblogeissa on välillä sellaisia "syvällisiä" postauksia, eli valtavassa tekstimäärässä kaikki, mitä aiheesta sattui mieleen juolahtamaan.

  Tekstin osalta häiritsee todella paljon myös sisällöttömyys. Eli kirjoitetaan jostain aiheesta joko ikäänkuin infojuttua lukijoille tai mielipidekirjoitusta, mutta ei sanota mitään. Pistetään vaan ympäripyöreitä lauseita toisensa perään ilman, että koko postauksessa on mitään sisältöä. Tyyliin "Terveellinen ravinto - kurkkaus elintapoihini: Terveelliset elämäntavat ovat minulle tärkeitä. Jos haluat elää terveellisesti, syö terveellistä ruokaa. Terveellinen ruoka auttaa jaksamaan, vai mitä mieltä olette! Minulle se ainakin on ykkösasia!" o_O

  Sitten riepoo suunnattomasti myös avautumispostaukset, joissa sanotaan tyyliin "Minullakin on ollut elämässäni vaikeuksia. Ne ovat opettaneet minulle paljon. Lukijoiden ei kannata kuvitella, että elämäni olisi täydellistä, kaikilla meillä on murheemme." Mikä ihmeen pointti "avautua" ongelmistaan, jos niistä ei kerro mitään? Se, että kertoisi voisi antaa esimerkiksi vertaistukea tai lohtua lukijoille, mutta tuollainen ympäripyöreä vihjailu traagisesta elämästä on täysin turha postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin mukava vähän purkaa patoutumia :) Tuo sisällöttömyys on aivan totta. Kuinka monta kertaa sitä onkaan tullut mentyä johonkin blogiin otsikon houkuttelemana ja juttu onkin ollut täysin muuta. Siis aivan kuin sitä ei jaksaisikaan kirjoittaa siitä aiheesta, mistä alunperin piti kirjoittaa. No, kaikilla ei ole taitoa kirjoittaa hyvää tekstiä..

   Poista
 42. Mua ärsyttää aivan suunnattomasti, kun muoti- ja lifestyleblogeissa käytetään sanaa "rakkaustuote"... Nyt sitä sanaa ei taideta enää niin hirveästi viljellä, mutta näen aina punaista jos joku julistaa ostaneensa ihanat RAKKAUSKENGÄT. :D

  Lisäksi en kestä kilometripostauksia, joissa joka toisen lauseen jälkeen joutuu miettimään mikä se punainen lanka oli. "Tässä sneak peak uudesta laukusta, tässä kolmen kuukauden takaiset asukuvat, tästä lähtis vielä linkkiä yhteistyökamppikseen ja lopuksi vielä viikon kuulumiset sekavilla ja pienillä kännykkäkuvilla varustettuna." Pitkä postaus on ihan ok niin kauan kun bloggarilla on aihe hanskassa!

  Ja sitten tämä kielen taitamattomuus. Ei bloggarin tarvitse mikään seuraava Tolkien olla, mutta kun teksti on luokkaa "tänään kuvattiin, asu kuvat mutta valo oli huono mutta ei kai siitä ole haittaa kellekkään :P" poistuu kyllä sivulta harvinaisen nopeasti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, kaikki nuo ärsyttävät minuakin. Kiinnitin kanssa huomiota yhdessä vaiheessa näihin rakkausjuttuihin. Toinen ärsyttävä sana on "himotuslista". Voi elämä... Ihan kamala sana jo itsessään.

   Poista
 43. Löysin blogisi muutama päivä sitten ja olen saanut täältä jo monia vinkkejä muutaman viikon vanhaa blogiani varten. Google Analytics on käytössä ja eilen tämän postauksen luettunani tajusin, että aaa blogille voisi luoda oman sähköpostinkin... Niin yksinkertainen asia, mutta eipä se tässä alkuhuumassa mieleen tullut :D

  Itseäni ärsyttää, jos blogi alkaa olla täynnä nellykollaaseja ja jonkun muunkin mainitsemia kahvikuppeja ja sneak peakeja. En myöskään jaksa lukea teinien päiväkirjoja, joissa puhekielellä kerrotaan päivän kulusta. Blogissa pitää olla jotain ideaa, että se saa minut koukuttumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että olet päätynyt tänne! Oli nimimerkin houkuttelemana ihan pakko käydä blogissasi ja olet ainakin keksinyt omaperäisen idean. Tämmöisiä tarvitaan :D

   Poista
 44. Juu eipä minullekaan tule heti mieleen yhtään samanlaista blogia :) Tosin täytyy myöntää, että vitsistä se lähti alunperin ja laitoin ensin muutaman kuvan facebookiin. Mutta sitten ideoita alkoi tulla ja mopo lähti vähän käsistä ja seuraavaksi Kanalla olikin oma blogi.

  Vielä kun pääsisi eroon siitä pienestä nolouden tunteesta, että kuvaa muovista ankkaa joka paikassa. Mutta ehkä se karisee, kun viikonloppuna lähdetään Hesaan ja sieltä Krakovaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aihe on sellainen, että mopon täytyykin vähän karata. Ei tuon kanssa kannata himmailla. Mukavaa reissua!

   Poista