tiistai 27. elokuuta 2013

Tykkää Facebookissa -boksi blogiin

Jatketaan vielä Facebooklinjalla, sillä yksi oleellinen juttu kannattaa tehdä näin oman blogin Facebooksivun alkumetreillä ja miksei myöhemässäkin vaiheessa, jos jotain on päässyt unohtumaan. Olette ehkä huomannut, että blogini yläpalkista tai menusta tuosta otsikon alta löytyy välilehti nimeltään "Facebook". Siitä pääsee siis sinne fb-sivulle. Tai ehkä ette olekaan huomannut sitä tai se ei ole houkutellut klikkaamaan. Onhan tuo linkki aika aneeminen. Mutta mitäs sanotte oikealla sivupalkissa olevasta  kurkistuksesta Pink Bubblen Facebooksivulle? Eikö se jo houkuttele tutkimaan ketä ja mitä siellä oikein on?

Arvasit varmaan jo oikein, tänään asennetaan Facebookin tykkkääjäboksi (-gadget, -widget, tms.) blogiin! Jos tykkäät tykkääjistä, suosittelen tekemään tämän helpon ja nopean lisäyksen blogiisi. Jälleen kerran, on olemassa sata ja yksi oikeaa ja erilaista tapaa tehdä tämä temppu, mutta minäpä valitsin teille mahdollisimman simppelit ja samalla hienot asennukset. Nämä ovat ihan Facebookin itsensä tarjoamia kapistuksia, mutta jos olet pro ja tykkäät leikkiä koodeilla, googlaa mieleinen widget itsellesi ja tee tarvittavat muutokset. Mutta monelle prolle ja tavalliselle talluralle kelpaa nämäkin.

Vaihtoehto 1: Yksinkertaisuuden huipentuma

Tämä boksi kertoo blogisi Facebooksivun viimeisimmän statuspäivityksen sekä fanien määrään. • Mene osoitteeseen facebook.com/badges ja kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi.
 • Valitse Page badge.
 • Valitse mille sivullesi haluat badgen tehdä, jos sinulla on niitä useampia.
 • Klikkaa Edit badge oikeasta yläkulmasta (kts. kuva yllä), jos haluat tehdä jotain muutoksia.
 • Sitten valitset Bloggerin, jos ja kun sitä käytät, ja singahdat suoraan Bloggeriin, missä valitset vielä mihin blogiisi laitat badgen, jos niitä on useita. Anna badgelle myös nimi, jos haluat.
 • Klikkaa Lisää widget ja siirrä se haluamaasi kohtaan blogin sivupalkissa.


Vaihtoehto 2: Kaikki kompaktissa paketissa

Tässä boksissa näkyy mitä blogisi Facebookissa on oikein julkaistu sekä ketkät sivusta oikein tykkäävät. Vaihtoehtoisesti voit valita vain jomman kumman näistä ominaisuuksista. Minulta löytyy tämä molemmilla ominaisuuksilla.

 • Suuntaa Facebook Developers Like Box -sivulle niin, että olet kirjautunut sisään Facebookiin omilla tunnareillasi.
 • Saat eteesi tykkäysboksin, jossa on jo valmiiksi tietoja, mutta pääset muuttamaan niitä helposti ja näet oman blogisi tulevan boksin.
 • Anna Facebook Page URL -kohdassa blogisi Fb-sivun osoite, valitse värimaailma kahdesta, ja ruksi mitä haluat boksissa näkyvän. Itse otin pois vain headerin, eli tuon Find us on Facebook -kohdan.

 • Niin kuin yllä olevasta kuvasta näkyy, boksin leveys eli width on 292 ja sen sanotaan olevan minimikoko. Minulle tuo oli aivan liian leveä blogini sivupalkkia ajatellen ja iskinkin tuohon ruutuun lukemaksi 200. Vaikka se on reilusti alle minimikoon, mitään ongelmia en ole ainakaan huomannut. Eli voit muuttaa leveyttä ja pituutta miten haluat, mutta jossain vaiheessa toimivuus voi kärsiä.
 • Kun olet tyytyväinen ulkonäköön, klikkaa boksin alta Get code.
 • Eteesi avautuu ikkuna, joka sisältää paljon koodia. Voit valita helpomman asennuksen valitsemalla HTML5:n sijasta IFRAME:n, jolloin saat vain yhden koodinpätkän.


 • Lisää tämä yksi koodinpätkä Bloggeriin niin kuin lisäisit uuden widgetin sivupalkkiin: Ulkoasu -> Lisää gadget ->HTML/Javascript -> syötä koodi kenttään, tallenna, ja asettele haluamaasi kohtaan.
Ta-daa! Olemme valmiita! Itse valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon näistä, sillä haluan boksissa näkyvän houkuttelevasti niin sivun sisältöä kuin siitä tykkäävien naamojakin. Ehkä ne houkuttelevat uusia tuttavuuksia paikalle.47 kommenttia:

 1. Ja kiitos taas! Mä olen miettinyt, miten tollaisen boksin saisi, koska mua ne aina houkuttelee, mutta en ole jaksanut ryhtyä tutkimaan. Nyt vain tutkitaan, miten se onnistuu wordpress.comin kanssa...

  VastaaPoista
 2. No niin, wordpress.comissahan on tähän jo valmiina vimpain, mä vain en ollut saanut tota streamia näkyviin vaikka tykkäysnappi toimikin, mutta nyt aikani ränklättyäni se sinne ilmestyi. Naamoja mä sen sijaan en viitsi laittaa, ajattelen, että kun ihmiset kommentoi blogia nimimerkeillä, niin ehkä ne ei halua naamaansa ja nimeään sinne sivulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wordpressin kanssa elämä on yleensä paljon helpompaa :)

   Poista
  2. Hyviä neuvoja sinulla taas kerran! :) Kommenttini liittyy kuitenkin enempi tähän ^ kommenttiin. Olen pari päivää töiden puolesta tutustuttanut itseäni Wordpressin maailmaan ja tässä vaiheessa se tuntuu kaikkea muuta kuin helpolta. :D Bloggerin käyttäjä kun siviilissa olen. Mutta jospa se vielä Wordpresskin minulle aukenee...?

   Poista
  3. Alku on varmasti hankalahko sen kanssa, jos on tottunut Bloggeria käyttämään. Niitä kun voi helposti vertailla keskenään. Mutta opit varmasti :)Ja tykästyt! Etenkin maksullisella puolella saa tehtyä todella tyylikkäitä sivuja. Esimerkiksi kaikki Bloggerilla tehdyt blogit erottaa melko hyvin, mutta Wordpressilla saa tehtyä jo ihan omanlaisensa sivut. Eikä kyseessä tarvitse olla edes blogi. Lähes kaikki mitä haluaa tehdä on myös mahdollista tehdä (jos maksaa jotakin, jaksaa koodailla ja selvitellä asioita). Tosin Bloggerillakin voi tehdä monia asioita, mutta tämä on tehty niin valmiiksi, että omia muutoksia ei ala niin helpolla edes tekemään.

   Poista
 3. Kiitos tästäkin vinkistä. Mä olen tätä etsinyt, mutta en ole keksinyt, eikä ole jäänyt aika paneutua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on käytännössä tosi nopea juttu, kun on ohje.

   Poista
  2. Kiitos... Eipä kauaa mennyt kun oli hyvät ohjeet. Kiitos kovasti. Sain kahteen blogiin nyt tehtyä nämä ;)

   Poista
  3. Jes, hyvältä näyttävät!

   Poista
 4. Ihanaa, oot mun sankari <3 Kiitos:))

  VastaaPoista
 5. Satuin googlettamalla löytämään nämä ohjeet, mutta haluaisin kysyä että jos haluan tuon vaihtoehto ykkösen, niin pitääkö mun tykätä oman blogin facebook-sivusta? Tuolla pitää nimittäin valita se sivu minne haluan sen tehdä, niin tuolta luettelosta ei löydy mun blogia? :D Kiitos jo etukäteen jos jaksat vastata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! Olethan kuitenkin kirjautunut samoilla Facebooktunnuksilla, joilla olet myös tehnyt blogisi Facebooksivun? Eli oletko tehnyt ne sivut omilla henk. koht. tunnuksillasi? Listassa pitäisi silloin näkyä kaikki sivut, jotka olet tehnyt. Tietääkseni sillä ei ole merkitystä, oletko tykännyt siitä sivusta.

   Poista
 6. Kiitos toimivista ja ajankohtaisista vinkeistä! Näitä tulee seurattua säännöllisesti ja etänä olet vastannut moneen selvittämättömään kysymykseen. :)

  T. crochetandlifeblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Hei tiiätkö miten saa sellaset itse tehdyt facebook, bloglovin yms napit? Niinkun että tekee itse sen kuvan ja sit siitä klikkaamalla pääsee sinne minne pitääkin. Esim tässä blogissa on semmoiset: http://lovenea.blogspot.fi/

  Kiva jos voit auttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne taitavat tosiaan olla ihan kuvat, joihin on laitettu linkit vastaaviin osoitteisiin. Eli ensihätään voit tehdä kuvat samalla ohjeella, mitä tässä banneriohjeessa on mutta tee kuvista vaan huomattavasti pienemmät. Lisäät sitten sivupalkkiin kuva -gadgettina. Mutta kuvaan taitaa tulla reunus, joten kannattaa ladata kuvat ensin nettiin tuon ohjeen mukaan. Voin tehdä tästä tarkemman jutun ja ohjeen blogiin.

   Poista
  2. Kiitos paljon! Jotain tuollaista uumoilinkin, mutta en oikein tiennyt mistä lähteä kokeilemaan.

   Poista
 8. kiitos selkeistä ohjeista ! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos ohjeista, tästä oli suuri apu! :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos ohjeista! Tuo ensimmäinen ei mulla toiminut, joten päädyin sitten pakon sanelemana jälkimmäiseen. Ja se on kyllä kivempi oikeastaan, ja ihan yhtä helppo tehdä :)

  Toivoisin myös ohjetta kuvalinkkien tekoon, eli olisi kiva yhdenmukaistaa blogin ulkoasua ja saada kaikki seuraamispalvelut samantyylisten namiskojen alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Tässä olisi myös ohje niihin kuvalinkkeihin.

   Poista
  2. Sain vinkilläsi asennettua vaihtuvan kuvan. Vielä mietin sellaista, jossa näkyisi useampi kuva. Jostain luin, että siihen eivät päivittyisi. Eihän sellaisessa ole mitään järkeä. Onko sinulla tietoa tai komeusta näistä?

   Poista
 11. Yritin tuota ensimmäistä, mutta ei toiminut. Sitten läksin etsimään neuvoja, mitä tehdä. Pitänee perehtyä vaihtoehto kakkoseen, vaikka ensimmäisellä vilkaisulla vaikutti aika monimutkaiselta. :) Kiitos taas kullanarvoisista vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se eka on voinut muuttua jotenkin, kun tuossa edellinenkin kommentoija sanoi samaa. Mutta hyvä, että tuo 2. toimii!

   Poista
 12. Kiitos kovasti ohjeistuksesta! Onnistuin saamaan tuon kakkoskohdan blogiini! :)

  VastaaPoista
 13. Vautsi, kiitos huippupaljon vinkistä!! =)

  VastaaPoista
 14. Miksei tämä toimi tällä hetkellä ollenkaan bloggerissa? =O

  VastaaPoista
 15. Osaatko neuvoa, miten tällaiset Facebookin like & share painikkeet saisi jokaisen blogitekstin perään?
  http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/05/09/kuningaskuluttajassa-vertailtiin-marketti-ja-salonkishampoita/

  Entä tiedätkö, miten tällainen häivytetty "reunus" olisi mahdollista saada blogiin? Koitin kysellä jo bloggarilta itseltään, mutten ole saanut (vielä) vastausta..
  http://thenextepisode-katarina.blogspot.fi/

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ID ei nyt juuri toimi mutta oletan sinun tarkoittavan postauksen lopussa olevaa fb-nappia, josta juuri kyseisen jutun saa jaettua tai siitä voi tykätä. ID:n blogit taitavat olla Wordpressissä, johon tuollaisen saa helposti. Bloggerin kanssa on vähän toinen juttu mutta teen jutun, jos löydän sopivan ohjeen/tavan. Tätä on kyselty :)

   Kovasti on tästä Katariinan blogin ulkoasusta kyselty ja kannattaa varmaan odottaa hänen vastausta. Minusta tuo vaikuttaa blogiteemalta eli mitään koodia, millä tuon saa rakennettua ei taida olla (tai sitten se menee jo hyvin vaikeaksi).

   Poista
  2. Nyt se ID toimi ja juuri siitä oli kyse, mitä tuohon ylemmäs kirjoitin :)

   Poista
  3. Toivottavasti sopiva ohje Bloggerille löytyy joskus! :)

   Ja okei, odottelen josko hän vastaisi. Kiitos kuitenkin! :)

   Poista
 16. Minulla oli ennen blogissa tuo Facebook-nappi blogissa, kuten myös Linkwithin -juttu. Ne menivät ihan sekaisin jossain vaiheessa ja poistin ne. Nyt en saa kumpaakaan enää millään takaisin -aina ilmoittaa jostain crome-häiriöstä ja pyytää tyhjentämään selaimen historiat ym. Kaikkea olen kokeillut, mutta ei. Kumpikaan ei tuossa latausvaiheessa anna minulle mitään koodiakaan minkä liittää widgetin kautta. Html-koodiin en halua koskea kun en siitä tiedä mitään. Osaatko antaa mitään pikavinkkiä mistä saisin ne koodit tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa monimutkaiselta sopalta. Onko se crome vai chrome, niin kuin se selain? Jos se on Chrome, niin kannattaa kokeilla latausta jollain toisella selaimella. Sinulla on tosin myös tuo nimmari siellä jutun lopussa, mikä voi osaltaan häiritä.

   En tiedä, mistä niitä koodeja nyt saisi, paitsi linkwithin-koodin tietenkin siltä itseltään. Epäilen kyllä sen toimivuutta widgetissä.


   Poista
  2. Monimutkaista onkin. Siis chromessa ilm. jotain ongelmaa, täytyy kokeilla toisella selaimella. Outoa muuten on, että se linkwithin ei edes anna koodia (eli se kohta on tyhjä) mitä kopioida. No, ei haittaa jos en näitä enää saa. Kiitti kumminkin!

   Poista
  3. Itse asiassa löysin nyt ohjeet korjaukseen. -vika onkin ehkä Bloggerissa. Vielä en saanut toimimaan, mutta tutkailen vielä asiaa paremmalla ajalla...täältä löytyi tuo ongelma:
   http://imsocode.com/?p=351

   Poista
 17. Hei kiitos =) Huudellu vaikka missä että miten tämä tehdään ja täältähän tämä vastaus löytyi =) KIITOS

  VastaaPoista
 18. Kiitokset. Minäkin tietotekniikka-asioissa peukalo keskellä kämmentä syntynyt sain facebook-nappulan blogiini. =)

  VastaaPoista
 19. Pienen taistelun jälkeen minäkin onnistuin! :) Iso kiitos!

  VastaaPoista
 20. Kiitos paljon selkeistä ohjeista!
  Niiden avulla minäkin onnistuin. :)

  VastaaPoista
 21. Ääh, mä en jotenkin saa tuota toimimaan. Olen kokeillut täsmälleen ohjeillasi ja kaikki näyttää hyvälle siihen saakka kunnes vien linkin gadgettiin. Sieltä se "muuntuu" vaan tyhjänä laatikkona sivulleni. Onkohan kukaan muu törmännyt vastaavaan ongelmaan? Osaisiko PinkBubble, oih sinä niin monitaituri :) kertoa missä mättää. Olen kokeillut niin chiomella kun safarillakin. Voiko olla selaimesta kiinni? ei kai..
  Kiitos avusta(nne) jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on tullut jotain muutoksia, mistä ongelma johtunee. Ja tuo boksi tuollaisenaan lakkaa toimimasta kesällä. Täytyypä tehdä uusi juttu! Jos hetken odotat, niin palaan uudella jutulla ja se ehkä ratkaisee ongelmasi.

   Poista
  2. Odotanhan minä, varsinkin jos siihen tulee kesällä muutos kokonaan. Jollain ihmeen kaupalla tajusin, että ne KUMMATKIN linkit (antaa siis kaksi linkkiä?) piti lisätä sinne gadgettiin. Minäkun ymmärsin aluksi että se oli vaan toinen niistä :) Kaikesta opimme. Kiitos myös sinun :)

   Poista