perjantai 30. toukokuuta 2014

Blogikuukausi: toukokuun tohinat

Elän kuin viimeistä päivää ja julkaisen kuukausikatsauksen jo nyt, vaikka meillä on vielä yksi päivä toukokuuta jäljellä. Suonette anteeksi ja lukaisette juttuni. 



Kuukauden jännittävä mielipide
Tähän kuuhun on mahtunut mielenkiintoista vääntöä siitä, kenellä on lupa blogata. Onko lifestyletyylisen blogin pitäminen ihan pois suljettu juttu, jos on tietyn ikäinen tai näköinen, tai tietyssä asemassa elämässään, kuten vaikkapa jonkun äiti? Juuri näistä ja vähän muista asioista keskusteltiin Rillan koti -blogissa sen jälkeen, kun joku oli vihjannut kiusaantuneensa blogin ja bloggarin antimista.

Kuukauden verot 
Bloggareiden ilmaiset ilot ovat olleet jälleen pinnalla. Linkkasinkin jo Pink Bubblen Facebooksivun puolella Ylen juttuun, jossa verottajalta oli kyselty, mitä saamisia bloggarin oikein tulisi ilmoittaa tuloina. Jos saat blogisi kautta leivän, kiinnostaako se verottajaa? Tuosta jutusta selviää mm. se, onko lahjusleipä verovaapata vai ei.

Kuukauden oudoin dieetti
Oletko unohtanut hankkia kesäkunnon tänäkin vuonna, vaikka Nellyltä on tilattu jo ainakin viidet bikinit? Kohtahan ne päällä pitäisi kekkuloida bloginkin puolella, joten etsit varmaan kuumeisesti sopivaa muotidieettiä tai tehokasta kuvankäsittelyohjelmaa. Jos kallistut dieetin puoleen, kurkkaa Ostolakossa-blogiin, jossa testattiin hieman erikoisempaa ruokavaliota viikon ajan. Mielenkiintoisinta tässä dieetissä oli lopputuloksen sijasta se, mitä syödään. Ei ehkä kannata kokeilla kotona!

Kuukauden appsi (<- onko tuo jo virallinen sana?)
Olen lukenut yhden jos toisen erääseen appsiin liittyvän jutun blogeista (ja lehdistä) tässä kuussa. Arvaatko, mistä on kyse? No Tinderistä tietenkin! Itse en ole hommaan tutustunut, kun ei ole mitään tarvetta sinne suunnata mutta lähinnä olen ihmetellyt sitä, että yhtäkkiä treffailusta ja seuran etsimisestä on tullut julkaisukelpoista tavaraa. Ei aikaisemmin vain kirjoiteltu mitään sellaisia juttuja, että "teinpä juuri profiilin erääseen nettideittipalveluun ja nyt odottelen seuraa, jos vaikka tärppäisi". Sehän oli lähes noloa! Nykyään jokainen muotitietoinen ja nykyaikainen ihminen etsii seuraa pärstäkertoimen perusteella ja tehden salamannopeita päätöksiä - tositarkoituksella. Jos olet edelleen ihan huuli pyöreänä, kun et tajua mistä tässä puhutaan, niin lue vaikka Mungolifen kokemuksia Tinderistä. Ja hei, löytyyhän aiheelle oma bloginsakin!

Kuukauden leikki
Ängen taas tänne loppuun salakavalasti jotain ihan aiheen vierestä. Olet ehkä huomannut jo oman blogisi kohdalla, että sinne tullaan mitä ihmeellisimmillä hakusanoilla. Osassa niitä on ehkä blogisi nimi ja sen kanssa jokin toinen ihmisiä kiinnostava aihe, kuten sana "poikaystävä" tai "ikä". Helposti ja yksinkertaisesti kurkkaat omaan blogiisi liittyviä yleisiä hakuja myös kirjoittamalla Googlen hakukenttään blogisi nimen. Siinä samalla kirjoittaessasi Google ehdottaa sinulle sellaisia usein tehtäviä hakuja, jotka sisältävät blogisi nimen. Salapoliisityön ei tietenkään tarvitse rajoittua omaan blogiin, vaan voit kirjoitella muidenkin lukemiesi blogien nimiä hakuun ja näet vähän, mikä ihmisiä kiinnostaa niissä blogeissa. Kiinnostaako sinua samat jutut? Villi veikkaus, että yleisimmät ehdotukset Googlelta ovat blogin nimi + keskustelu, Instagram, ikä, poikaystävä, työpaikka. Minä saan blogilleni seuraavat ehdotukset: Pink Bubble facebook, Pink Bubble google analytics ja Pink Bubble banneri. Ei siis valitettavasti mitään mielenkiintoista ja raflaavaa!

Kohta ollaankin jo sitten kesäkuussa ja ensi kerralla vuorossa kuukauden blogi. Mutta lopuksi vielä onnittelut kaikille teille, jotka valmistutte huomenna jostain laitoksesta!

10 kommenttia:

  1. Älyttömän hyvä postaus! Täytyy kurkata vanhemmatkin vastaavat.
    Kuukauden leikkiin on todettava, että yksi oudoimmista hauista blogiini on mummo. Sinällään sanassa ei mitään erikoista, mutta hakuja on satoja. Miksi ihmiset etsii mummoa googlesta? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä mielenkiintoista, jos hakuja on satoja. Ehkä ihmiset etsivät ohjetta tai mummo on kateissa? :D Tai olisiko robotit asialla.

      Poista
  2. Nää kuukauden yhteenvedot on kyllä mielenkiintoisia, näistä saa usein uutta luettavaakin. Mä henkilökohtaisesti en voi sietää ton appsi-sanan käyttöä. Miksi ei voi sanoa sovellus, kun se kuitenkin sellainen on?!

    VastaaPoista
  3. Nämä kuukausikatsaukset on niin kivoja. :) Hauska lukea tiivistettynä vähän mistä nyt puhutaan ja kohistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis minun päässäni puhutaan ja kohistaan :D No okei, oli noista muutamat yleisiä ihmetyksen aiheita.

      Poista
  4. Heei! Kiitos mahtavista vinkeistäsi, etenkin tohon uuden bannerin tekemiseen! Olen tuossa jo jonkin aikaa pitänyt blogia, mutta en ole vielä keksinyt, että miten saan blogini nimen tuohon kuvakollaasiin? Jos asetuksista ottaa nimen tuosta kohtaa pois, niin ohjelma herjaa, ettei sitä saa jättää tyhjäksi.
    Toivottavasti selitykseni ei ollut liian sekava :D
    http://liksomkajsa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin ymmärtää. Eli sieltä samasta ylätunnisteesta, missä latasit bannerin kuvankin paikoilleen, sinun tulee valita vaihtoehto "Otsikon ja kuvauksen tilalla". Silloin pelkkä kuva näkyy. Auttoiko?

      Poista
  5. Hyvä postaus, parhaimpia naurunhörähdyksiä on mullekin aiheuttanut jotkut hakusanat millä blogiin on tultu :D Joku tais olla pyykit lattialla tms. ja mietin että oonko oikeasti kirjottanut johonkin kirjotukseen että meiltä löytyy pyykit lattialta :D... Hauskaa kesää!

    http://laihdutusmatka2014.blogspot.fi/
    -Hanna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :D Itsestään ja blogistaan voi saada todella epäilyttävän kuvan tutkimalla hakusanoja. Kiitos samoin, hauskaa kesää!

      Poista