keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Blogikaupan perustamisesta ja parhaat blogikirppikset

Olen ollut viime viikot työni puolesta tiivisti mukana erään verkkokaupan perustamisessa ja tämä operaatio onkin vaikuttanut jokseenkin tämän päiväisen postauksen aiheeseen. Olen mietiskellyt milloin ensimmäinen suomalainen muotibloggari avaa bloginsa kylkeen oman kaupan. Shoppeja löytyy kyllä muista blogigenreistä, kuten ruoka- ja sisustusblogeista mutta pysytään nyt tässä muodin ja lifestylen maailmassa.

Olen pitkään ihastellut pohjoismaisten kanssasisariemme omia verkkokauppoja, jotka ovat olleet luonteva osa ihan (suhteellisen) perus muotiblogeja. Ehdottomat suosikkini olivat norjalaisen Ulrikke Lundin kauppa ja ruotsalaisen Tyra Sjöstedin kauppa. Molemmat neidot kun vielä suunnittelivat tuotteitaan itse ja taipuivat vielä malleiksi. Lopputuloksena oli laatuluokan kauppa! Kokemuksesta tiedän, että kaupan pyörittäminen on erittäin aikaavievää puuhaa ja luulisi, että taakka on melko raskas kun itse vielä toimii suunnittelijana sekä pyörittää megasuosittua blogia siinä sivussa. Ehkä siksi Ulrikken Fashion Love lopetettiin ja Tyran Style by Tyra sulkeutuu huomenna (nyt sieltä saa muuten kaiken vähintään -50%, vink vink) bloggarin jaksamisen ja mielenkiinnon kohteiden muututtua. Näiden esimerkkien ei kuitenkaan ole tarkoitus olla lannistavia, sillä Tyran kauppakin oli voimissaan 2,5 vuotta tuottaen omistajilleen sievoisen summan rahaa. Kauppaa kun voi pyörittää pienemmällä valikoimalla ja  valmiilla tuotteilla -ja sen ei tarvitse olla ikuinen.


Miksi bloggarin sitten kannattaisi harkita oman kaupan perustamista? Syy on periaatteessa melko yksinkertainen. Lukijat luottavat "ihailemansa" bloggarin makuun ja sanaan, mikä saa heidät hankkimaan herkästi blogissa nähtyjä tuotteita. Bloggari tietenkin myy myös nyt lukijoiden ostaessa hänen esittelemiään tuotteita mainoslinkkien kautta mutta niistä saatavat komissiot voivat olla melko minimaalisia. Jos bloggarilla olisi kauppa, johon hän olisi itse omilla pikku kätösillään valinnut häntä kiinnostavia tuotteita, luulisi lukijoiden ostavan myös tästä kaupasta, kun kerran mainoslinkkien kauttakin ostelevat. Kuvitelkaapa, jos vaikkapa P.S. I Love Fashion -blogin yhteydessä olisi Lindan pyörittämä kauppa, josta saisi kätevästi hankittua itselleen Lindan tyylin ilman, että joutuu tekemään ostoksia ainakin kuudessa eri kaupassa ja kuitenkin jotain jää puuttumaan? Se voisi houkutella monia bloggarin seuraajia! Kaupan myynneistä kerätyt voitot olisivat varmasti suuremmat kuin mainoskomissiot mutta sitä on vaikea arvioida ilman kunnon laskelmia.Vaikka tälläisiä varsinaisia kauppoja meidän muotiblogeista ei tällä hetkellä tahdo löytyä, se ei tarkoita, että bloggarit eivät mitään omia "tuotteitaan" blogeissaan myisi. Meiltä löytyy kahdenlaisia "blogikauppoja": omien tekeleiden myynti (joko itse blogissa tai sille pyhitetyssä sivublogissa) ja blogikirppikset (joko itse blogissa, sivublogissa tai Huuto.netissä). Nämä ostosparatiisit eivät aina ole tuotteita pullollaan tai edes tällä hetkellä aktiivisia mutta jos olet kiinnostunut ostamaan bloggarin muotia ja tavaroita omaksesi, tutustu ainakin seuraaviin myyntipisteisiin ja pistä ne muistiin:

 • Ison kasan vaatteitaan blogikirppikselle on viime aikoina laittanut Motherfuckin' Fashion -blogin Laura, jonka sivublogissa Motherfuckin' Fashion Flea Marketissa on ollut myynnissä tuotetta toisen perään. Tuotteille on annettu lähtöhinnat ja minikorotukset. Kommenttiboksi on varattu huutelijoille. Tosin kohteet eivät ole nyt aktiviisia mutta suosittelen kyttäämään seuraavaa erää.
 • Cava on kunnostautunut putiikinpitäjänä useaan otteeseen. Sivublogi Cavasale myy Cavan (vähän)käytettyjä vaatteita ja asusteita. Tuotteille on annettu lähtöhinnat ja minikorotukset ja kommenttiboksissa saa huudella tarjouksia. Tuotteista on kuvat ja mukavan informatiiviset videotkin. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa Cavan puoti, vaan onhan än myynyt kauniita itse tekemiään koruja korublogissaan, joka nyt ei kuitenkaan ole toiminnassa. 

 •  Oprin blogissa on oma shop -osio, jossa myydään bloggarin vaatteiden lisäksi hänen neulomiaan tuotteita, kuten ranteenlämmittimiä ja kaulaliinoja. Kurkkaa myös Design by Opri -puolelle. Hauska idea ja toivottavasti neulomisinto jatkuu!
 • Mainittakoon vielä, että Are You Feeling Fashionable -blogin Nadja on ahkera kirpparimyyjä -siis ihan oikeilla kirppareilla. Olen törmännyt häneen muutamaan otteeseen edesmenneellä Valtterin kirpparilla ja aina on ollut suuri kuhina pöydän ympärillä. Tiedoksi kiinnostuneille, että Nadja kertoo myyvänsä kirpparilla seuraavan kerran ensi sunnuntaina.
Lisäksi monet bloggarit ilmoittelevat Huuto.net -kohteistaan bloginsa puolella. Jos mielii ostoksille, kannattaa olla tarkkana myynti-ilmoitusten kanssa, sillä bloggarien tuotteet ovat olleet erittäin suosittuja. Tavaroiden joukossa on todellista laatua ja ihan peruskamaakin, joten mielenkiintoisia tuotteita varmasti löytyy. Huuto.netin lisäksi tarjolla on vielä hieman uudempi myyntikeidas, Trendsales*, jossa nimensä mukaisesti on myynnissä merkkituotteita huokeaan hintaan. Bloggareiden lisäksi sieltä löytyy muidenkin julkimoiden vaatteita sekä sinne voi itse ilmoittaa tuotteitaan myyntiin. Erittäin mielenkiintoinen laatulöytöjen paikka!


2 kommenttia:

 1. Mä olen miettinyt tota samaa! Olen muutaman kerran yrittänyt huutaa jotain bloggarin vaatetta mutta en ole sitten jaksanut kilpailla muiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hinta voi nousta aika kovaksi, jos huutajia on paljon. Siksikin kauppa olisi hyvä :)

   Poista