torstai 18. huhtikuuta 2013

Indiedaysin Blogi TV -arvio

Indiedays kehittynyt hyvän suuntaan tässä viime aikoina ja uusin aluevaltaus on Indiedaysin oma Blogi TV. Tai no, kovin uusi juttu ei ole laittaa bloggareita telkkariin, oli kyse sitten nettiteeveestä tai ihan oikeasta telkusta. Blogeissakin näkee harva se päivä pieniä videopostauksia, joissa keskitytään lähinnä bloggarin puhuvaan päähän, johon tehdään silmämeikkiä tai kiharaa. Tai sitten videolla vain moikataan pikaisesti ja kerrotaan nopeat kuulumiset. Näinpä joskus myös "päivä kanssani" -tyyppisen postauksen, joka oli toteutettu videon muodossa. Niinpä lähdin suurin odotuksin katselemaan Blogi TV:n jaksoja, ja koska niitä ilmaantuu sen verran harvoin, päätin julkaista pikku arvioni jo tässä vaiheessa. Näin kaikki halukkaat ja aiheesta toistaiseksi tietämättömät pääsevät vielä "juonikuvioihin" mukaan.Jakso 1.
Ensimmäisessä jaksossa pääosissa nähdään Moumou -blogin Iina ja Polka Dots -blogin Jonna. Aiheena on Vero Modan kevätvaatteet. Vero Moda tekee tässä yhteistyötä, joten merkki on valikoitunut sen myötä. Mutta että kevätvaatteet? Odotin jotain hieman mielenkiintoisempaa, sillä kevätvaatteita ovat blogit olleet jo pidemmän aikaa pullollaan. Toki oli ihan mukavaa nähdä vaatteita livenä mutta olisin selvinnyt hyvin ilmankin. Aihe oli siis melko yllätyksetön. Bloggarit olivat kuitenkin oikein ihastuttavia. Alkujännityksen jälkeen meno on kivan rentoa. Mutta niin kuin jo sanoin, hieman on yllätyksetöntä touhua.

Jakso 2.
Toisessa jaksossa seikkailee Life of Silja -blogin Silja. Toista pääosaa esittää Brand mallitoimisto. Jos ei ole Siljan blogia seurannut, bloggarista on turha odottaa saavansa jotain irti tätä katsellessa. Aiheena on mallicasting, eli miten mallitoimiston listoille oikein pääsee. Jaksossa syynätään niin bloggarin mittoja, syömisiä ja liikkumisiakin, mikä antaa ehkä karun mutta totuudenmukaisen kuvan mallialasta. Jopa minua alkoi hieman hermostuttamaan hieman jännittynyt tunnelma sekä aihe. Tämä video tarjosi kuitenkin jotain erilaista mihin ei ihan joka päivä törmää -toisin kuin kevätmuotiin.

Jakso 3.
Kolmannessa jaksossa jatkaa Brand mallitoimisto mutta bloggarin osaa esittää hyvin valittu Jasmin JAVS -blogista. Aihe on sama kuin edellisessä jaksossa. Tälläkin kertaa bloggarin olemusta syynätään mallin työn kannalta. Realismia riittää ja aihe ei ole ihan kylmäksi jättävä: monella olisi varmasti sanottavaa siihen kohtaan, kun videolla neuvotaan miten reisiä, joiden välistä päivä paistaa muutenkin, saa vielä kapeamman näköisiksi työnsaannin vauhdittamiseksi. Hmmm, ihan kuin olisin nähnyt jo tämmöisen jakson...

Jakso 4.
Tässä on jo tekemisen meininkiä ja ideaa! Toisen jakson Silja pääsee muotikuvauksiin mutta Brandin sijasta homman hoitavat toiset Indiedays ja Inspiration bloggarit. Hiukset, meikki, stailaus ja valkokuvaus on toisten bloggarien käsialaa. Tämä on jo mielenkiintoista ja meno on jo rentoa. Seuraavassa jaksossa on luvassa Jasminin kuvaukset ja enemmän asiaa No Fashion Victimsin Emmin stailaustaidoista.

Videoita katsottuani tulin siihen tulokseen, että kumma kyllä bloggareista saa enemmän irti tekstin ja kuvien muodossa. Nämä kyseiset videot on tietty tehty jonkinlaisen käsikirjoituksen kanssa ja bloggareita sekä muita osallistujia luonnollisesti jännittää hieman. Täten tulos ei ole luonnollinen ja henkilöhahmot jäävät hieman etäisiksi. Blogissa voi kirjoittamalla antaa itsestään monipuolisemman kuvan mutta tässä on hyvä huomioida, että bloggarit tuskin ovat näiden videoiden sisältöön kauheasti vaikuttaneet omaa näyttelijänsuoritustaan lukuunottamatta. Kolmen ensimmäisen jakson aiheet eivät olleet niin maata mullistavia ja kiinnostavia, että niiden tarjoaman informaation levittämiseen olisi tarvittu juuri liikkuvaa kuvaa. Aiheet olisivat toimineet hyvin myös perinteisinä blogipostauksina.  Neljäs jakso oli jo niin lupaava, että jään kuitenkin odottamaan, josko sieltä vielä julkaistaisiin jostain todella herkullisesta aiheesta tehty video sympaattisella bloggarilla maustettuna. Alkumetreillähän tässä kuitenkin vasta ollaan, joten peukut pystyyn.

Monet haluavat tirkistellä bloggarin elämään kaikin puolin blogia lukiessaan ja heille myös videot ovat varmasti kullanarvoisia. Näkeehän niissä bloggarin melkein livenä. Näistä Blogi TV:n jaksoista tuskin on sellaisille tirkistelijöille kauheasti iloa, sillä kovin persoonallisia ne eivät ole. (Ja en käytä sanaa tirkistelijä nyt sellaisessa inhottavassa mielessä, vaan viittaan sillä normaaleihin ja erittäin uteliaisiin ihmisiin). Siksikin aiheiden olisi oltava vetäviä, sillä pelkkä bloggarin läsnäolo ei tässä tapauksessa riitä.

Mites sinä, oletko katsonut kyseiset jaksot? Koetko tarpeelliseksi nähdä bloggarin myös liikkuvassa kuvassa? Kummasta saat enemmän irti, videosta vai tekstistä kuvineen? Mitä aiheita haluaisit nähdä videoissa käsiteltävän? Minullapa oli tänään paljon kysymyksiä! Toivottavasti sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy yhtä paljon vastauksia.

Blogi TV:tä pääset katselemaan tästä.


Foter.com / Public Domain Mark 1.0

Ei kommentteja: