keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Oletko allerginen blogien mainoksille?

Olen hieman lisännyt blogissani näkyvien mainosten määrää ja ajattelin samaan syssyyn tarjota helpotusta myös niille, jotka eivät halua mainoksia netissä surffaillessa nähdä. Jos siis ajatus jonkun rahallisesta hyötymisestä keljuttaa, vilkkuvat kuvat ärsyttävät, tai hidas nettiyhteytesi lataa sivuja ikuisuuden mm. juuri mainosten vuoksi, tämä on sinun juttusi.

Idean postaukseen sain Ekojalanjäljillä -blogin Sannalta, joka kertoi lukevansa blogiani Adblock päällä. Se siis poistaa kaikki mainokset sivuilta, joilla vierailet. Nyt joku toinen mainostava bloggari ajattelee siellä kauhuissaan, että älä nyt ihmeessä tämmöistä julkaise! Minusta on kuitenkin ihan reilua tarjota myös mainokseton vaihtoehto niille, jotka jostain syystä haluavat päästä mainoksista eroon. Se ei ole mitenkään minulta pois, sillä nämä henkilöt tuskin muutenkaan klikkailisivat sivuillani olevia mainoksiani. Päinvastoin, kokemus on varmasti mukavampi molemmille osapuolille.

Monet Adblockia selkeästi tarvitsevat eivät ole sitä löytäneet. Blogien ikuinen itkuvirsi liian suuresta mainosten määrästä voisi vähetä, jos Adblockia käytettäisiin enemmän. Toisaalta, se ei kuitenkaan poista postauksiin upotettuja mainoksia ja linkkejä. Ihan sellaista suursiivousta ei edes Adblock tee. Mutta tästä näet kuitenkin eron:

Blogini mainoksillaBlogini ilman mainoksia


Miten sitten saat tämän vempaimen? Adblockin voit siis ladata omaan internetselaimeesi. Omansa löytyy niin Firefoxille, Chromelle, Safarille, Operalle, sekä myös Android-versio on saatavilla. Suomalaisten sivujen mainoksia suodattaa myös Wiltteri, jonka voi ladata edellä mainittujen selaimien Adblock-lisäosan tueksi. Kokeilumielessä asensin sen hetkeksi Chromeen ja ainakin tämän selaimen kohdalla asennus oli sieltä helpoimmasta päästä: ei uudeelleenkäynnistyksiä tms. turhauttavaa. Muutamissa sekunneissa mainokset olivat kadonneet.

Itse en siis Adblockia käytä, sillä katselen ihan mielelläni mainoksia.  Saan niistä paljon ideoita ja tietoa tuotteista sekä kaupoista, joita en tiennyt edes olevan. Tarjoukset ovat myös hyvin kiinnostavia. Lisäksi mainoksia on hyvä lukea, sillä niistä oppii (ehkä) miten kirjoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi houkutteleva tekstiä. Osaan myös olla kiinnittämättä niihin tarpeettoman paljon huomiota ja minun nopea yhteyteni ei niistä häiriinny.

2 kommenttia:

  1. Heippa, teen vastavierailua blogiisi! Oli mukava saada kommenttia ja palutetta näin alkumetreillä. Löysin täältä mukavasti pieniä niksejä isompaan ja pienempään tarpeeseen. Laitoin blogisi muistiin ja aivan varmasti palailen tänne vielä useamman kerran, kun tarvetta tulee (ja olen aivan varma, että tulee..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja tervetuloa tännekin! Mukavaa, jos voin olla jotenkin hyödyksi :)

      Poista