tiistai 9. huhtikuuta 2013

Suositun bloggarin vaatimukset: 8 tärkeää piirrettä

Jokin aika sitten kirjoittelin miten omasta blogista saisi suositun. Lyhyesti sanottuna blogin tulisi erota sisällöllisesti suuresta massasta. Mutta onko vain sisällöllä merkitystä blogin erottuvuuden ja sitä myöten tietenkin sen suosion suhteen? Väitän, että ei. Erittäin suuressa osassa on bloggari itse -silloin kun hän naamaansa blogissaan ylipäätänsä näyttää. Bloggarin oma persoona ja habitus ovat olennainen osa postausta kuvien ja tekstin muodossa etenkin lifestyle/muotiblogeissa. Millainen tyyppi sitten on kiehtova persoona, joka houkuttelee lukijoita?

Luulisi, että erilaisuus tekisi bloggarista ja siten myös blogista suositun. Tavallaan he ovatkin erilaisia mutta tavallaan taas eivät. Erilaisuus tulee ilmi siinä, että he eroavat lukijoistaan: lifestyle/muotiblogien seuraaminen on suurelta osalta myös tirkistelyä toisten ihmisten elämään. Voisi olettaa, että sellaista bloggaria, joka muistuttaa liikaa lukijaa itseään, ei jaksa seurata. Blogia lukiessa haluaa ihmetellä, ihastella, löytää uutta ja joskus jopa pyöritellä silmiä. Sehän on vähän kuin katsoisi tosi-TV:tä. Vuonna yksi ja kaksi kun monet tämän hetken suosituimmista blogeista perustettiin, muotiblogeja oli sen verran harvassa, että ihan "perusihmisen" blogilla pärjäsi todella hyvin. Nykyään mikään maija meikäläinen ei nouse blogitaivaan tähdeksi. Omalaatuinen persoona olisi tietenkin ihanteellista bloggariainesta mutta näillä suosituilla bloggareilla tuntuu olevan paljon yhteistä ja tässä tuleekin ilmi bloggarien samankaltaisuus. Mitä samankaltaisia piirteitä näiltä bloggareilta sitten oikein löytyy?Bloggari on rikas. Lähes kaikkia suosittuja bloggareita yhdistää heidän kallis vaatemakunsa. Perusopiskelijalla ei ole varaa muutamiin Louis Vuittoneihin -ei ehkä edes Guessin kassiin. Pidemmän aikaa bloganneilla merkkivaatteet, -laukut, ym. ovat ehkä tulleet mukaan kuvioihin blogin suosion kasvun myötä. Uudella suosituksi tähtäävällä blogistilla olisi hyvä olla jo muutama LV plakkarissa, jotta uteliaita lukijoita kertyisi seuraamaan tilanteen kehitystä. Ketään ei kiinnosta bloggari, joka käy jossain Prismassa ja H&M:llä.

Bloggari on kaunis. Kauneus on tietysti katsojan silmässä mutta blogit ovat niin ulkonäkökeskeisiä paikkoja, että "susiruma" bloggari ei tule pärjäämään. Tähän ns. kauneuteen on yleensä haettu hieman lisäpotkua niin hiustenpidennyksillä, tekokynsillä kuin tekoripsilläkin. Myös rusketus on suotavaa. Jotkut ovat ottaneet kovat aseet käyttöön ja muokanneet ulkonäköään myös kirurgian voimin. Tämä kaikki ekstra on kuitenkin toteutettu hyvän maun rajoissa tai muutenhan voisi päätyä vitsiksi huippusuositun sijasta. Myös vartalotyyppi on sellainen, joka miellyttää lukijoita ja jonka he mielellään itsekin ottaisivat. Tähän liittyy myös seuraava kohta:

Bloggarin elämäntavat ovat terveelliset. Suosittu bloggari syö lähes ihanteellisesti -mitä nyt välillä herkuttelee. Hänen ulkoinen olemuksensa on kuin ihannevartalotyyppiä, joko ihan luonnostaan "mulla nyt on vaan hyvät geenit" -tyyppisesti tai sitten hän treenaa tavoitteellisesti ja tuloksia saaden. Suosittu bloggari edustaa tässäkin suhteessa sitä, mitä muut haluaisivat olla. Satunnaisista sipsipusseista ja niiden syömisen olemattomasta vaikutuksesta ulkonäköön voidaan kyllä blogata mutta millään nakit ja ranskalaiset -meiningillä ei huipulle nousta.

Bloggari matkustaa. Niin kuin jo rikkaudet -kohdassa mainitsin, bloggarilla täytyy olla maailmanmatkaajan luonne ja elkeet. Mitkään kerran vuodessa tehtävät Tallinnan risteilyt eivät nyt kelpaa. Kaukokohteisiin matkustellaan pari kertaa vuodessa ja ex tempore arjen irtiottoja tehdään näiden välissä.


Bloggarilla on kaunis koti. Sisustusta esittelevät postaukset ovat suosittuja ja olennainen osa lifestylebloggaamista. Kotia pitää siis kehdata esitellä ja sisutuksen on oltava harmoninen. Valkoinen on lupaava väri! Mikään Kierrätyskeskuksen kalustevalikoima tai pölypallot eivät nosta bloggarin sijoitusta. Koti toimii myös taustana asukuville, joten sen merkitystä ei tule aliarvioida. Suositulla bloggarilla on usein myös jokin sisustusprojekti menossa. Sellainen voi olla ihan perus remontti, täydellisen asunnon etsiminen, tai pidempiaikainen sopivan väristen harvinaisten ja kalliiden koristekivien etsiminen kylppärin lasimaljakkoon. Tämä kohta liittyy myös rikkaus -kohtaan, sillä sisustus vie ja vaatii rahaa.

Bloggari tekee sitä sun tätä. Kotona nyhjöttäjä ei kiinnosta ketään, sillä lukijat varmaan parhaillaan nyhjöttävät itse kotona. Suosittu bloggari piipahtaa vähän väliä erilaisissa tilaisuuksissa ja hän käy kahvilla, shoppailee, lounastaa, juhlii, matkustaa, käy leffassa, ym. mukavaa. Bloggarin elämä on siis aktiivista.

Bloggarilla on ihania ystäviä. Tähän kuuluvat niin bestikset kuin poikaystävätkin. Näiden kanssa tehdään niitä kivoja juttuja, joita mainitsin edellisessä kohdassa ja joista voi sitten kirjoittaa blogiin. Suosio voi jäädä saavuttamatta yksinäisen bloggarin kohdalla, jos ei ole oikein aktiivinen ja tee kaikenlaista ihan omassa seurassaan. Ihmisiä kiinnostaa suuressa määrin myös bloggarin mahdollinen poikaystävä, joten tämän ulkonäkö ja tavat ovat lähes ritarilliset.

Bloggarilla on mielenkiintoinen työ. Jos bloggarin näkyvin ammatti ei ole bloggari, työkuviot ovat muuten mielenkiintoiset. Menestyvät uranaiset tai niiksi tähtäävät, tai sitten jännittävän alan (mieluiten muotialan) opiskelijat ovat kiehtovia. Myös trendikkäässä vaatekaupassa voi työskennellä. Mikään Alepan kassa ei nyt toimi, sillä työ ja rikkaus kohta ovat sidoksissa toisiinsa: suositulla blogilla voi tulla sopivan rikkaaksi, jolloin Alepan kassalla ei enää istuta.

Oletko huomannut saman vai oletko kenties täysin eri mieltä? Lopuksi haluaisin vielä varmuudeksi huomauttaa, että tekstini ei ole kirjoitettu täysin vakavin mielin, vaan hyvin kärjistetysti, jos joltain jäi huomaamatta. Eli kenenkään Alepan kassan tai rikkaan bloggarin ei tarvitsisi pahoittaa mieltään postauksen johdosta.

Photo credit 1: ...love Maegan / Foter.com / CC BY
Photo credit 2: The Little Greene Paint Company / Foter.com / CC BY-NC-ND

23 kommenttia:

 1. Kaikki nämä asiat kyllä toistuu melkein kaikissa lukemissani suosituissa blogeissa. Kannattaa käydä katsomassa Merenhelmi niminen blogi, kirjoittajalla on aivan ihana persoona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että joku on huomannut saman :) Taisin löytää tuon blogin googlettamalla nimen. Vaikuttaa viehättävältä.

   Poista
 2. No voi rähmä, en täytä yhtään kriteeriä :DD blogini on tuomittu ikuiseen epäsuosioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä vaan irtohiuksia päähän niin kyllä se suosio lähtee nousuun :D

   Poista
 3. Haha, tää on niin totta! Itsellä ei naama, vartalo, eikä tulotaso todellakaan riitä kummoisiin lukijamääriin. :D
  Veera/Tyyliä metsästämässä

  VastaaPoista
 4. Mun kohdalla ei myöskään oikein kriteerit täyty, mut en mä olekaan suosittu bloggaaja. :D Kieltämättä aika hauska ja osuva lista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, huumorillahan tämä on tehty :)

   Poista
  2. Voi ei,en taida koskaan saavuttaa suurta blogisuosiota... :'( :D

   Istun kuitenkin pääosin kotona syömässä ranskalaisia ja nakkeja enkä rahkaa/tuoreita hedelmiä/marjoja/avokadoa. Päässäkin on vaan omaa tukkaa ja sekin nykyään vähän harvaa eikä Vuittoneitakaan ole yhtään rivissä. ;D

   Hehee, hyvin ja osuvasti kirjoitettu, niin kuin kaikki muukin täällä. :D Mutta siis samoja juttuja olen huomannut monissa blogeissa. Vaikka kyllä sitä usein sortuu itsekin ns. blogikliseisiin, mutta ei se ole niin vakavaa! :D

   Poista
  3. Pahalta näyttää juu.. No ei vaiskaan :) Täytyy myöntää, että itsekin olen aika kliseinen monessakin suhteessa. Itselleenkin pitää osata nauraa!

   Poista
 5. Löysin blogisi vasta, tää on niin totta =)

  VastaaPoista
 6. Ite oon pohdiskellu sitä et mitä yhdistäviä luonteenpiirteitä/ominaisuuksia suosituilla bloggareilla on. Mm. Positiivinen elämänasenne, kunnianhimo, seikkailunhalu, itseensä uskominen, itsevarmuus, hymy herkässä, älykkyyttä, hyvä itsekuri jne. Nää ominaisuudet on varmaan pitkälle sellasia, joilla noin muutenki menestyy elämässä.

  Kiinnostaisko tehä tästä aiheesta vähä kieli poskella postaus sun näkökulmasta. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa! Noita piirteitä löytyy myös ja niiden uskoisi kantavan elämässä pitkälle. Katsotaan, irtoaako tästä jotain ;)

   Poista
 7. Hihi, mä en edes tajua miksi aloin bloggaamaan, kun tää on niin totta :D Onneksi mammagenressä selviää vähemmillä hankinnoilla :P

  VastaaPoista
 8. Totta! Mun on ollut hankalaa löytää mitään kivaa ja värikästä sisustusblogia. Kaikki on niin valkoista. Piristävän värikäs on Hupsistarallaa mutta se ei ole sisustusblogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä oli piristävä väriläiskä kaiken kliinisyyden keskelle.

   Poista
 9. Hih, ai kamala miten ihana blogipostaus! Tykkään etenkin sun tavasta kirjoittaa ja se postaus, jossa olit listannut niitä vauva foorumilla syynättyjä juttuja oli myös ihan loistava! :D

  VastaaPoista
 10. Taitaa olla miullakin aika tuhoon tuomittu blogi, kun eihän noista millään täyty kaikki :)
  http://sadepaivana.blogspot.com

  VastaaPoista
 11. Taitaa olla miullakin aika tuhoon tuomittu blogi, kun eihän noista millään täyty kaikki :)
  http://sadepaivana.blogspot.com

  VastaaPoista