torstai 2. toukokuuta 2013

Näin sain 4000 uutta lukijaa yhdessä päivässä

Tälle illalle suunnittelemani postaus saa nyt jäädä hetkeksi odottamaan, sillä aihe ei mielestäni oikein sovi tämän päivän tapahtumiin (aihe oli blogin lopettaminen -ei omani mutta noin yleisellä tasolla). Päätin kuitenkin julkaista jotakin tähän päivään liittyvää, sillä blogilleni on tapahtunut tänään jotakin: ilta kahdeksaan mennessä blogini vierailijamäärä on räjähtänyt eiliseen verrattuna ja noususuhdanne jatkuu. Ja ei se eilinenkään päivä kovin hiljainen ollut, vaikka Vappu olikin. No mitä sitten tapahtui? Moni vierailija varmasti tietää.


Ensimmäinen yleisöryntäys tuli päivällä siinä kahden maissa. Mitä minä tein sen eteen? No, minä makasin sillä hetkellä kauneushoitolassa kasvohoidossa. Toinen ruuhka tuli hetki sitten illansuussa ja on parhaillaan käynnissä. Ja mitäs minä silloin oikein tein saadakseni ruuhkan aikaan? No silloin minä olin kirjastossa lainaamassa vähän lukemista. Vaikka tämä vaikuttaa siltä, että en pannut tikkua ristiin asian eteen, siitä ei ihan taida olla kyse. En nyt tarkoita sitä, että kasvohoidossa ja kirjastossa käynti saivat kävijämäärän kasvuun, vaikka kauniit kasvot ja sivistynyt mieli ovat varmasti pelkkiä etuja bloggarille.

Lukijamäärää voi kasvattaa monella tavalla. Olen ennenkin kirjoitellut aiheesta mm. nämä postaukset:


Tärkeimmäksi tekijäksi näyttää kuitenkin nousevan yksi seikka: pitää tarjota mielenkiintoista ja muista poikkeavaa sisältöä. Olen ilmeisesti onnistunut siinä, sillä postaukseni Muutama totuus suosittujen blogien mainonnasta on herättänyt laajalti mielenkiintoa. Samanlaisia lukuja blogien mainoksista ei ole muualta löytynyt. Varsinaisesti kävijämäärän räjähdyksen takana ovat Cavan päivällä Facebook -sivullensa laittama linkki tähän postaukseeni sekä nyt illalla ihan blogin puolella julkaisema oma Blogisuositus -postaus. Olen erittäin otettu tästä huomiosta, kiitos Cavalle!

Tähän loppuun haluan sanoa tervetuloa kaikille uusille lukijoille, toivottavasti jäätte viihtymään ja keskustelemaan kommenttiboksin puolella!
50 kommenttia:

 1. Näin mielenkiintoinen ja tasokas blogi suokin saada "muutaman" uuden lukijan ;) Että eipä kestä kiittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Juu, kyllä täällä tilaa on uusille lukijoille!

   Poista
 2. Cavan kauttasinut löysin minäkin. Upea blogi ja kaikkia juttujasi voi melkein soveltaa vaikka vähän eri aihemaailmasta bloggaankin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia! Kyllä, sinunkin blogiin voi näitä juttuja käyttää. Hieno hevonen sinulla!

   Poista
 3. Cavan blogista minäkin tänne löysin, ja taidan jäädä seuraamaan. Mielenkiintoinen blogi sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Annika! Täytyy tarkistaa sinunkin blogisi.

   Poista
 4. Blogisi on todella mielenkiintoinen ja bloggaajalle, joka ei paljoa tiedä miten menesetyä tai kuinka käyttää html:ää tai muuta vastaavaa, tämä on tosi hyvä! Itse usein olen miettinyt ja tunteja etsinyt tiettyä kohtaa että saan jonkun kuvan näkymään -.- joten kiitos sinulle todella paljon kun jaksat tehdä tällaista blogia, josta on bloggalillekin apua!

  Pakko kokeilla heti perään tuota sinun linkkiopetustasi :D Eli jos haluaa päästä minun blogiini nyt siihen pääsee tästä. JES onnistuin! Kiitos valtavasti :D EN ole ennen edes tiennyt tällaisesta!
  Itse päädyin blogiisi juurikin cavan kautta ja siitä on sinulle suuri apu myös toki sen lisäksi että blogi on aivan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Luisa^ ja kiitos kommentistasi! Tarkoitus on olla avuksi, joten hyvä jos olet kokenut tämän hyödylliseksi. Ainakin linkki toimii :) Täytyy kurkata!

   Poista
 5. Cavan blogista minäkin tänne tulin ja jäin lukemaan postauksiasi melkein koko illaksi, oli niin mielenkiintoisia juttuja ja jään kyllä varmasti seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos on ollut mukava ilta! Minulla ainakin on ollut :) tervetuloa mukaan.

   Poista
 6. Samasta osoitteesta tulin ja laitoin omalle lukulistalle, palaillaan.

  VastaaPoista
 7. Cavan kautta itsekin sinun blogiin eksyin ja tykkään kyllä kovasti. Asiallista, mielenkiintoista ja napakkaa tekstiä, jes. :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin "eksyin" muiden tavoin tänne ja tässähän hujahti jo tunti lukiessa :D Lukijaksi siis jäin! :)

  VastaaPoista
 9. Cavan blogista mäkin eksyin ja luin heti kaikki tekstisi läpi. Kirjoitat hyvin ja tekstisi on mielenkiintoista, oivaltavaa ja ajoittain syvällistäkin, mutta ei kuitenkaan itseään liian vakavasti ottavaa. :)

  En olekaan tähän mennessä vielä törmännyt tällaiseen vastaavaanlaiseen blogiin, jossa ruodittaisiin (muoti)blogi-ilmiötä näinkin... mukavalla tavalla. Täällä ei pahemmin paska lennä päin pläsiä ja juttu mene inhottavan henkilökohtaiseksi. Ja oih, tilastojakin! Taidan olla rakastunut sun lähestymistapaasi tähän aiheeseen!

  Toivottavasti jaksat vääntää laatusisältöä jatkossakin, mä ainakin olen ehdottomasti mukana. Kiitos, tulin jotenkin kovin hyvälle tuulelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, jos tästä on tullut hyvälle tuulelle! Olen tosiaan yrittänytkin tarkastella aihetta sellaisesta näkökulmasta, että sitä ei vielä ihan joka blogista löydy. Ja ihmisiä tuntuisi kiinnostavan :)

   Poista
 10. Todella virkistävä blogi. Taitavasti yhdistelet kiinnostavia aiheita, vaikuttavaa asiantuntemusta ja hymyilyttäviä oivalluksia. Jos vielä kehuisin kieltä ja sanavalintoja, kuulostaisin varmaan äikänmaikalta, joten tyydyn mainitsemaan tämän tosiseikan vain epäsuorasti.

  Mielenkiinnolla jään odottamaan paljastusta "Pink Bubble" -nimen taustalta.

  Kevätterkut! :)

  -Jo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jo, äikänmaikkapointti vastaanotettu :) Kiitos! Ja samoin!

   Poista
 11. Cavan facebook postauksen kautta minäkin tänne löysin ja jatkan lueskelua. (:

  VastaaPoista
 12. Ihan huippu blogi sulla. Olet todellakin nähnyt aikaa ja vaivaa, laitan ehdottosti myös vinkkiä jakoon:) Kiitos todella asiallisesta otteestasi aiheisiin!!:)

  VastaaPoista
 13. Cavan blogista löysin tänne! Jään ehdottomasti lukijaksi :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos vaan Kristiinalle ja Monalle, kun linkkasivat mahtavan blogisi! Ehdottomasti sait täältäkin uuden lukijan :)

  Terkuin Janet

  VastaaPoista
 15. mäkin tulin Cavan kautta ja selasin eilen illalla tän koko blogin läpi! Innolla jään odottamaan seuraavia postauksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että viihdyit noinkin pitkään. Täytyy yrittää pitää lippu korkealla sitten seuraavien postausten suhteen :)

   Poista
 16. Hei, maharottoman hyvä blogi sulla! Epäälen vahvasti, että Twitterin kautta tänne päädyin ja koukkuhun jäin! Luin kaikki postaukset ja innolla odotan tulevia tekstejä! :)

  VastaaPoista
 17. Onnea lukijaryntäyksestä! :D

  VastaaPoista
 18. Huippu blogi! Jään ehdottomasti seurailemaan ja kuluipa tässä jo tovi juttuja lueskellessa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nora! Kiva blogi sinullakin, kävin vilkaisemassa.

   Poista
 19. Mä oon myös yks näistä uusista lukijoista ja kirjauduin kyllä heti. Aivan loistava blogi! :) Mun blogi on älytön sekasikiö, lastenvaatteita, arkea, muotia, ruokaa, liikuntaa yms. mutta kyllä tää muotiblogien maailma on vaan kiehtova :)

  VastaaPoista
 20. Hyvä blogi sinulla. Veikkaan, etten ole ainoa, joka pohtii käsittelemiäsi asioita. Olen koittanut perehtyä Google analyticsiin, mutta olen hieman skeptinen sen suhteen, koska se näyttää laskevan myös omat sivun esikatseluni. :O

  Koska blogissani ei ole mitään omaperäistä ja uniikkia, haalin hyvin pienen määrän lukijoita ja vielä pienemmän määrän kommentteja. Oman tieni kulkijana jäänen yksinäiseksi sudeksi ja itsekseni puhelijaksi. Tässä omatie tarkoittaa omana itsenäni olemista, ei blogikirjoitusten kirjoittamista kurttu otsassa vain lukijoita miellyttääkseni. Tämä taitaa olla melko mahdoton yhdistelmä, mikäli mielii menestyä blogimaailmassa... :D

  Kiitos hyvästä ja asiapitoisesta blogista sinulle. :)

  Kuplia ja kimallusta blogi / Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Maria! Google analyticsissa saa kyllä blokattua oman ip-osoitteen, jolloin sen ei pitäisi laskea omia sivun katselujasi. Muistaakseni siellä lisää suodatin tms. - oli tämä toiminto.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! Pitääpä tutkia tarkemmin. Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 21. Luen itse paljon blogeja ja tosi virkistävää löytää ihan uudenlainen blogi! Kukaan muu ei kirjoittele tällaista ja mukavaa lukea asiallista tekstiä :)

  VastaaPoista
 22. Oho oho, aika hieno lukijaryntäys! Kuten joku sanoikin, olet sen kyllä ansainnut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, se meni tuosta otsikosta vielä reilusti ylikin.

   Poista
 23. Todella viihdyttävä blogi! Jään varmasti lukemaan. Erityisesti pidän "kuukauden parhaat" -postauksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että ne miellytti. Seuraavaa odotellessa :)

   Poista
 24. Hei!

  Mä törmäsin tänään sellaiseen ongelmaan kuin BLOGGAUSETIKETTIIN. Eli siihen miten tomia "kohteliaasti" bloggaajana ja millaisia käytäntöjä "alla" on. Törmäsin ongelmaan kun kirjoitin jutun hopealusikoiden kiillottamisesta ja uusiokäytöstä koruina. Olen huomannut, että monissa blogeissa esitellään kuvia, joita bloggaaja ei ole itse ottanut. Kuvan alle on yleisimmin kirjoitettu lähde. Onko tämä kuitenkaan riittävä tapa tekijänoikeuksien ja kohteliaan blogikäyttäytymisen suhteen? Voitko mennä toisen blogiin ja kopioida sieltä kuvan omaan blogiisi, jos sitä ei ole suoranaisesti suojattu tekijänoikeustiedoilla? Monilla tuntuu olevan myös erilaisia tuotekuvia tuotteista. Onko tähän olemassa jonkinlainen käytäytymissuositus? Itse olisin mielelläni laittanut sisäinen villapaita sivustolta kuvan hopealusikkakoru tekstin alle ja sitten linkin blogiin, josta kuva on otettu. En kuitenkaan tohtinut tehdä näin. Oletkohan ehkä kirjoittanut aiheesta tai osaisitko muuten vaan antaa vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitkin jo löytänyt kirjoittamani jutun mutta laitan sen tähän muillekin samaa miettiville: eli täältä löytyy juttu miten saat kuvia blogiin ilmaiseksi ja laillisesti. Tuo tuotekuvajuttu on muuten mielenkiintoinen aihe ja siihen liittyviä käytäntöjä voisi selvittää enemmänkin.

   Poista