tiistai 23. huhtikuuta 2013

Mainoslinkkien käyttö postauksissa: tiesitkö jo tämän?

Tämänkertainen linkkivinkkini ei johda varsinaisesti millekään toiselle sivulle, vaan keskittyy siihen linkkiin itsessään. Postauksen kohderyhmä on varmasti melko marginaalinen mutta joillekuille tämä on varmasti päivän jos toisenkin pelastus.

Vinkin kohteena ovat mainoslinkit, tarkemmin sanottuna Tradedoublerin tekstilinkit. Bloggaamisen alkuaikoina olin raivoissani eräästä seikasta näiden linkkien suhteen -ja ei, se ei ollut se, että niitä ei klikattu. Syynä oli linkin perään itsensä väkisin änkeävä pikseli, eli se pieni neliö joka juuri ja juuri erottuu ruudulta. Jos se häiritsee, sen voi poistaa -muutamia tilanteita lukuunottamatta. Jos haluat sen todella helposti pois linkkiesi perästä, lue ihmeessä eteenpäin. Ja jos haluat tietää mikä virka sillä oikeastaan on ja milloin se kannattaa säästää, lue ihmeessä postauksen loppuun asti, missä valotan hieman tätäkin asiaa.



Tässä havainnollistava esimerkki:

Cavan Nellylle suunnittelema mekko, joka on todella hieno.

Tämä oli siis mainoslinkki, jotka minulla on tapana merkata *-merkillä, eli semmoinen kuuluisi tuon linkin perään. Mutta nyt siellä on tuo typerä pikseli! Koska tuo ylläoleva linkki vie suoraan mekkoon Nellyn etusivun sijasta, se on siis syvälinkki. Olen siis syöttänyt linkkigeneraattoriin sen osoitteen, johon haluan linkin vievän ja ne sanat, joiden takana linkki on. Tuloksena on tämä:

<a href="http://clk.tradedoubler.com/click?(otintästäpoisomiatietojani)url(http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/vaatteet/juhlamekot/oneness-1115/cava-dress-115001-122/)" title="Cavan Nellylle suunnittelema mekko" target="_blank">Cavan Nellylle suunnittelema mekko</a><img src="http://impgb.tradedoubler.com/imp?type(inv)g(poistin)a(tietojani)" />

Ja tämä pirulainen saa aikaan myös sen pikkupikselin! Mutta nyt otetaan se pois! Seuraavan kerran linkkiä tehdessäsi, älä kopioi orjallisesti koko koodia ja liitä sitä sivullesi, vaan jätä jotakin pois. Viimeinen koodinpätkä sisältää pikselin, joten älä kopio tätä osaa yllä olevasta koodista:

<img src="http://impgb.tradedoubler.com/imp?type(inv)g(poistin)a(tietojani)" />


Sama koskee myös ihan perinteistä tekstilinkkiä, eli sitä joka vie suoraan kaupan etusivulle ilman sinun syöttämääsi osoitetta.

 <a href="http://clk.tradedoubler.com/click?p(poistin)a(taas)g(tietojani)" title="Nelly" target="_blank">Nelly</a><img src="http://impgb.tradedoubler.com/imp?type(inv)g(poistin)a(tietoja)" />

Eli tuo punainen osa pois taas koodista, niin onnistut!

Uskon, että moni muukin haluaa nämä neliöt pois tekstin seasta useista eri syistä. Joku ehkä haluaa kätevästi merkata mainoslinkkinsä noin, jotta mitään tähtiä tai muita mainintoja ei tarvitse tehdä. Mutta joku toinen ehkä ei halua tuoda mainoslinkkejä tuohon tapaan esille. Eiväthän kaikki lukijatkaan tiedä, että tuolla pikselillä viestitään mainonnasta, jos siitä ei mene erikseen sanomaan. Ja kun kaikkien mainoslinkkien perään ei tuota pikseliä tule, niin mainosten merkitsemisen käytäntönä se on huono, koska yhtenäistä merkkauslinjaa ei synny. Joku vielä luulee omassa koneessa olevan vikaa, kun ruudulle ilmestyy kummallisia neliöitä ja toinen hieman huononäköisempi pitää bloggaria idioottina, kun jättää hirveitä rakoja sanojen väliin!

Ja sitten on vuorossa selvitystä tuon pikkupikselin merkityksestä. Kyselin asiasta hieman itseäni viisaammalta, sillä tietenkin halusin selvittää onko neliön poistamisesta jotain oleellista haittaa esimerkiksi myyntien rekisteröitymisen kannalta. Pikselin yksi virka on tarjota tilastotietoa tekstilinkin näytöistä. Bannerimainosten näyttökertoja voidaan helposti seurata mutta kuinkas tekstinpätkän näkyvyydestä saadaan selvyyttä? No sen perään lisätään juuri tämä pikseli, eli se on vähän kuin minibanneri! Näytöt lasketaan siis tuon pikselin näyttökertojen perusteella.

Toinen pointti on iMyyntien rekisteröityminen. iMyynti on siis semmoinen myynti, joka ei edellytä sitä, että ostaja on klikannut mainosbanneriasi tai -linkkiäsi. Hän on vain nähnyt sen ja tekee ostoksen ohjelman seuranta-ajan puitteissa mikä voi olla vaikka 30 päivää. Eli tuon pikkupikselin avulla voidaan rekisteröidä, että kävijä on nähnyt mainoslinkin blogissasi ja saat komission kun hän sitten tekee ostoksensa kyseisessä kaupassa. Ennen kuin lähdet poistelemaan noita neliöitä, niin varmista onko kyseisessä ohjelmassa iMyyntiä tai muuten voit menettää muutamat pennoset!

No niin, nyt varmasti haluat päästä eroon niistä pikseleistä tekstiäsi rumentamasta mutta toisaalta haluaisit saada itsellesi kuuluvat iMyynnitkin, jos sellainen mahdollisuus on olemassa. Mikä siis eteen? Asiantuntija antoi vielä yhden vinkin liittyen juuri tähän: kaikkien tekstilinkkien pikseleiden koodit, eli nuo punaisella merkkaamani koodinpätkät tuolla alkupuolella, voi sijoittaa vaikka postauksen loppuun. Siellä ne näkyvät mutta eivät häiritse muotibloggareiden ja heidän seuraajiensa pettämätöntä esteettistä silmää:

2 kommenttia:

  1. Chromea käyttäessäni ei näy sitten mitään pikseliä, ja ehdin jo vähän miettiä että mitä ihmettä selität :D Mutta Mozillalla näkyy ihan kunnon neliö. Johtuisikohan AdBlockista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo, se johtuu AdBlockista. Hienot neliöt on Chromellakin katsottuna!

      Poista