sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Blogikuukausi: elokuun elostelut

Uusi kuu ja uudet kujeet käynnistyvät nyt, mutta sitä ennen on hyvä suunnata katse hetkeksi menneisyyteen. Elokuussa nimittäin mentiin tuhatta ja sataa. Ehkä ehdimme levätä alku- ja keskikesällä niin hyvin, että kaikilla riitti virtaa elokuussa tehdä vaikka mitä liikkeitä blogirintamalla. Virkistetäämpä hieman syksyn sumentamaa muistiamme:Kuukauden muuttopuuhat
Olen jo aikoja sitten pudonnut kärryiltä sen suhteen, mikä blogi nyt siirtyi mistä mihinkin ja miksi. Elokuussa annettiin häkellyttävän paljon muuttoilmoituksia, joista osa on jo toteutunut ja osaa vielä odotellaan. Indiedaysiltä lähti lauma lähes elintärkeitä blogeja, jotka avasivat uuden Re:fashion -portaalin, (jonka pitäisi toden teolla käynnistyä tänään). Tämän portaalin on tarkoitus tarjota blogirintamalla jotain uutta ja ihmeellistä, ja sitä täällä kieltämättä kipeästi kaivataan. Syyskuu ei siis näytäkään niin synkältä, kun on jotain erikoista lupailtu tapahtuvaksi. Indiedaysillä tätä joukkopaon aiheuttamaa reikää paikkailtiin nopeasti liudalla uusia blogeja, joista joidenkin kohdalla muistelin heidän jo olleen ID:llä, mutta ilmeisesti olin hakoteillä.

Sittenhän blogitaivaalle tupsahti myös My Cosmo, jonka suojissa majailee peräti viisi blogitaivaan tähteä. Ja sitten oli näitä blogien ja lehtien liittoja vaikka muille jakaa: Avec Sofié siirtyy Me Naisiin, Private Blend vierailee Oliviassa joulukuuhun asti, Char and the City meni Divaaniin, Mona's Daily Style ja Xenia's Day lyövät hynttyyt yhteen Costumen kanssa, ja ja ja.... Tarvitsen navigaattorin tai jotain.

Kuukauden sokki
Kenelle ei tullut yllätyksenä, että Cava lopetti bloginsa? Elokuun loppumetreillä tämä kovanluokan blogi vain poistui näyttämöltä. Tämän tapahtuman seurauksena monet varmasti huomasivat, kuinka tärkeäski jonkin blogin seuraaminen voi muodostua ja kuinka blogissa todellakin voidaan esitellä vain pientä pintaraapaisua elämästä, sillä kukaan ei postausten perusteella tiennyt taustalla olevista lopetussuunnitelmista. Tarvitsemmeko ehkä tukiryhmän?

Kuukauden businessnainen
Xenia's Dayn Xenia ilmoitti elokuussa avaavansa oman nettikaupan nimeltään Evechic, ja kyllähän ne avajaisetkin sitten ehtivät elokuun puolelle. Itse peräänkuulutin jo helmikuussa muotibloggareiden kauppoja, ja nyt yksi uusi vaatekauppa ainakin näki päivänvalon. Fiksu veto perustaa vaatekauppa, kun potentiaalisia ostajia löytyy jo tuhansittain ja he muutenkin kyttäävät vaatteitasi! Onnea ja menestystä yritykseen!

Kuukauden söpöilyjen aiheuttamat angstit
Parissa blogissa on elokuussa saatu perheenlisäystä. Vauvojakin saattaa olla ilmaantunut mutta minä meinaankin nyt ihania koiravauvoja. Kaikessa hellyyttävyydessään bloggareiden koirahankinnat aiheuttavat yllättävän paljon älämölöä: väärä rotu, huono luonne, bloggari ei tiedä mitään mistään ja harrastaa lähinnä eläinrääkkäystä, blogissa on nykyään pelkkiä koirakuvia ja kertomuksia rekun viime aikojen inahduksista. Lisään siis koiran listalleni aiheista, joista ei kannata kirjoittaa, koska koirajutut aiheuttavat monissa pakonomaista pätemisen tarvetta. Onneksi jotkut osaavat myös lässyttää asiaankuuluvasti.

Kuukauden ikäkriisi
Käsi ylös kuinka moni tunsi itsensä ikälopuksi, kun seuraamasi blogin sankaritar totesi "koulun alkaneen taas"? Samaistumisen tunne ja sielunsiskous bloggarin kanssa murenivat hetkessä tuhansiksi sirpaleiksi, kun tajusit typykän käyvän vasta lukiota (no toivottavasti kukaan ei oikeasti järkyttynyt näin paljoa). Välillä ikä ei ole ollenkaan esillä tai esteenä, mutta toisina hetkinä huomaa, kuinka eri ikäisiä ihmisiä blogit voivat yhdistää. Ja sehän on vain hieno juttu! Hetkellisen kriiseilyn seurauksena minä ainakin tajusin iloita siitä, että koulu on selätetty, mutta sitten taas kriiseilin siitä, että kohdallani elokuussa mikään juttu ei loppunut ja toinen alkanut; tein siis jatkuvasti vain töitä. Höh.

Nyt on elokuu paketissa ja voimme rauhallisin mielin suunnata nokkamme kohti syksyn uusia tuulia. Oikein iloista ja onnellista syyskuuta kaikille!


16 kommenttia:

 1. Oli kyllä aika tapahtumarikas elokuu, huhhuh! Ja hei, ei lukiolaisuus välttämättä kerro ikää. Mä oon 34v ja oon lukiossa, hihih ;)

  VastaaPoista
 2. Blogimaailman syksy on tosiaan alkanut vilkkaasti! Erityispisteet Xenialle omasta nettikaupasta! Ja kiitos linkityksestä:)

  VastaaPoista
 3. Blogimaailmassa on kyllä sattunut ja tapahtunut elokuussa paljon :) Innolla jään odottelemaan uusia käänteitä ;)  Maria / Petite Living

  VastaaPoista
 4. 41 vee ja kauppiksessa nuorten puolella. Joten nouuuu hätä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä :) Tässähän intoutuu kohta itse taas opiskelemaan!

   Poista
 5. Minkä ikäinen olet?

  VastaaPoista
 6. Mä niin tykkään näistä kuukauden koosteista :)

  Hiukan kyllä kriiseilyn poikasta koulun aloitusten suhteen, muttei välttämättä niinkään iän puolesta, vaan siksi, että <a href="http://lapsiperheelamaa.blogspot.fi/2013/09/mika-minusta-tulee-isona.html>oma oma tulevaisuus on niin auki</a>.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä teksti. Saman tyyppistä kriiseilyä voi tulla, vaikka olisikin jo kouluttautunut johonkin ammattiin tai muuten hankkinut koulutuksellaan (muka) jotain suuntaa tulevasta!

   Poista
 7. Cavan bloggailun lopettaminen oli kyllä todellinen yllätys. Itseäni jäi harmittamaan se, että blogi poistui niin nopeasti kaikkialta. Olen lukenut cavaa vuosia ja nyt en ehtinyt lukea viimeistä postausta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin yllätyin siitä, että kaikki katosi netistä tosi nopeasti. Siinä meni kuitenkin vuosien työ. Mutta hyvin ymmärrettävää, ettei halua jättää blogia elämään omaa elämäänsä, jos ei sitä enää pidä. Niin henkilökohtaista tietoa siellä kuitenkin oli.

   Poista
 8. Mitämitä, mä en tiennyt että Cava lopetti! Kai ollut niin työkiireissä koko kuun vaihteen, ettei ole ollut ihan täysin kartalla kaikista muutoksista (joita on kyllä lyhyen ajan sisään tapahtunut ihan kunnolla). :) No jopas, en osannut odottaa.

  VastaaPoista