keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Blogilistan uudet lukemat

Muistatteko tämän viimeviikkoisen postaukseni Blogilistan tilastoinnin häiritsevistä ongelmista? Toivottavasti. Se postaus on kuitenkin jäänyt jo historiaan, ei vain ajallisesti vaan myös sisällöllisesti. Nimittäin Blogilista on korjattu! Kipaisepa äkkiä katsomaan mitä lukemia sieltä nyt löytyykään ja mitä omalle blogillesi oikein on tapahtunut.

Luvut tosiaan muuttuivat radikaalisti tänään. Kuuma lista on asteiltaan suht kylmettynyt mutta siellä näkyy aivan uusia blogeja. Kaikkien asteluvut taisivat romahtaa ja pahasti mutta ei hätää, sillä enää ensimmäisen blogin lämpötila ei ole siellä 1000 asteen paikkeilla. Hottiuden hyytyminen ei siis ole välttämättä mikään pettymys, sillä kaikki muutkin ovat kokeneet saman romahduksen.


Luetuimmat -lista, eli kuinka monta ihmistä blogiin siirtyy viikossa Blogilistan kautta –lista, on kokenut jonkinlaisia muutoksia ainakin lukijoita viikossa –lukujen osalta. Esimerkiksi vielä viime viikolla Mungolifella oli yli 800 000 lukijaa viikossa mutta nyt niitä on hieman yli 7600. Ehkä tämä on lähempänä totuutta tai jopa se totuus? Kaikilta meiltä taisi kadota muutamia tuhansia (joiltain satoja tuhansia) viikkolukijoita, jotka tosin olivat virheellisiä. Mutta omat lukusi eivät ole surkeat, kun muistat suhteuttaa ne muiden lukuihin. Nyt parhaallakin on enää muutamia tuhansia lukijoita viikossa!

Top-lista, jossa blogit on rankattu tilaajamäärän mukaan, taisi pysyä aika stabiilina. Ilmeisesti tilaajien seuranta toimi hyvin ja toimii edelleen.

Miten sinun kävi tässä rytäkässä? Esimerkiksi minun blogini kuumuusaste romahti pohjalukemiin mutta samalla se singahti kuumalla listalla reilusti ylöspäin, sillä kaikkien muidenkin lukemat putosivat. Luetuimmat listalla minäkin nousin yli 500 sijaa, vaikka Blogilistalta tulevien lukijoiden määrä viikossa putosi yli 4000 "henkilöllä". Tästä huomaa hyvin, kuinka toisista lukemista riippuvaisia sijoitukset ovat ja kun jossain mättää, niin kaikki on pielessä. Mutta nyt kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Tai sitähän emme oikein tiedä, ovatko nämäkään luvut se oikea totuus mutta ainakin hyvin uskottavia ne ovat. Hieno homma Sanomalta, että tämä oikeasti korjattiin!

54 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että Blogilista näyttää vihdoin pelittävän! Vaikka kyllä homman korjaaminen Sanomalla kestikin... joitakin vuosia?! ;)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Mun blogin on 1.1! Vau, mä oon kahdella tilaajalla samaa luokkaa kuin te...

   Poista
  2. Sinulla on sitten tuoreus, päivitystahti, kiinnostavuus sun muut vaikuttavat tekijät kohdillaan :)

   Poista
 3. Mun blogilla näyttää olevan 7 lukijaa viikossa - Wordpressin tilastointien mukaan niitä on tullut viikon aikana 54. Et näin tää siis toimii :) Tosin luetuimmat-listalla siirtyi silti tuhat pykälää ylöspäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuo 54 vain Blogi gilistan kautta vai lukijoita yhteensä? Blogilista kun laskee vain sitä kautta menneet kävijät. Iso heitto, jos meinaat että 54 on tullut blogilistalta. Ja laakeekohan bl kaikki käynnit vai vain ip:t tai jotain.

   Poista
 4. Pink Bubble 1 - Sanoma 0 :-D

  Hieno homma!

  VastaaPoista
 5. Oman blogini kuumuus oli ennen 1.0, nyt 0.0! :-D Mutta, mun sijoitus luetuimpien listalla oli ennen piirun päälle 2000. Nyt liikun 1300 paikkeilla.

  Olin näistä lukemista tänään ihan ihmeissäni ja luulin, että en ole voinut noin singahtaa ylöspäin! Ihan kiva kuitenkin piristys, kun blogeja blogilistalla kuitenkin on niin paljon, että oma yltää kohta top 1000. :-D Hehhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kävi sinullekin! Katsotaan mihin suuntaan nämä sijoitukset tästä alkavat liikkua.

   Poista
 6. 54 blogilistan kautta, suurin osa kävijöistä tulee muualta. Niin, että oisko se että ne seitsemän ihmistä on käyneet mun blogissa 54 kertaa? Mulla oliskin sitten vähän mutta tosi innokkaita lukijoita eikä paljon harvakseen käyviä :). Tai sitten se blogilista ei ole vieläkään oikeassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on tosi innokasta väkeä nuo sinun lukijasi! No ei, jossain mättää siis edelleen. Onneksi tuo on edessitten kymmenien eikä tuhansien heitto.

   Poista
  2. Minullakin heittää jonkin verran luvut.

   Poista
 7. Mä en oikein luota tohon Blogilistan tilastointiin, ainakaan oman blogini kohdalla :D Aiemmin sijoitus luetuimmat listalla on joku päälle 7000, nyt se on yhtäkkiä 1434. Aiemmin lukijoita viikossa oli noin 30, nyt on enää 11. No toi jälkimmäinen voikin ehkä pitää paikkaansa, mut tuota toista en kyllä usko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se uusi sijoitus varmaan lähempänä totuutta on. Ainakin mieleisempi, vai mitä? :)

   Poista
 8. Aika hyvin päivitetty - minulla parani sijoitus luetuimmat listalla n. 3000:lla;) - lukijoita viikossa 12, samoin tilaajia - mahtaako tuo sijoitus sitten perustua vain noihin blogilistan omiin lukijoihin? Kun bloggerin ja googleanalyysin mukaan lukijoita on kyllä enemmän. Ja jos tuolla lukijamäärällä pääsee 1500 luetuimman blogin joukkoon, niin kyllä ne aiemmat hurjat luvut noissa suosituimmissa blogeissa olivat aikamoinen virhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luvut ovat tosiaan vain Blogilistan kautta kulkevaa liikennettä. Niihin ei lasketa blogisi muuta mahdollista liikennettä. Siitä ne ei tiedä mitään :) Tätä pointtia voisi muuten korostaa enenmmän, sillä monet luulevat noiden Blogilistan lukujen meinaavan blogin koko lkijamäärää, kävijöitä jne.

   Poista
 9. Kappas, lukijoita viikossa määrä tipahti huomattavasti (vaikka en sitä kauheasti ole muutenkaan jaksanut katsoa), mutta blogi nousi luetuimmat listalla about 2000 sijaa! hassua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ole! Minulle kävi samoin, tosin nousin ilmeisesti joku 400 sijaa.

   Poista
 10. Meinasin tänä aamuna saada sydärin, kun mun blogi oli noussut 4000 sijaa luetuimmat-listalla :-D

  Ilmeisesti lukijamäärä oli nollautunut jossain vaiheessa, kun mulla taitaa olla nyt vissiin 16 lukijaa, joka on kai suunnilleen saman verran kuin tänään blogissa on käynyt ihmisiä. Omituista. Sinällään hyvä, koska nyt pienempienkin (mutta aktiivisesti päivittyvien) blogien on helpompi saada huomiota ja lukijoita tuotakin kautta.

  Ajattelin muuten heti sun blogia kun huomasin luvuissa muutoksia ja täältähän löytyikin aiheesta postaus :-)

  -Katja
  Destination Anywhere

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tärkeintä on kuitenkin, että ihan uudet blogit pääsevät nyt paremmin näkyviin listalla. Ihan mielenkiintoista nähdä miten tilanne tulee jatkossa kehittymään.

   Tiesit heti, missä kaiken kaaoksen lähde oikein on :) Hyvä!

   Poista
 11. Yhden asteen bileet siirtyi kauas tulevaisuuteen, mutta sijoitus nousi parilla tuhannella. Eihän nuo lukijaluvut vieläkään ihan paikkaansa pidä, meillä ne kuvaa enemmänkin lukijoita päivässä. Ehkä luvut on vaan nollattu ja siksi väärät, ettei seurantatietoja viikon ajalta vielä vaan ole.

  Jään jännittyneenä seuraamaan, jatkaako luku kumuloitumista viikonkin päästä, eli korjausta ei ole tehty, vai alkaako se elää todellisen tilanteen mukaan. Eli – huh – saattaako se myös laskea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, seuraava viikko on mielenkiintoinen näin tilastokyttääjän näkökulmasta. Harmi ettei tullut bileitä vielä!

   Poista
 12. Olin varautunut valtaisaan pudotukseen, mutta luetuimmat sija olikin eilen noussut yli neljällätuhannella noin sijalle 1350:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ovat nousseet! Kuka siellä hännillä enää edes on :)

   Poista
 13. No oho! Tosin noi lukijat viikossa näyttää nyt toiseen suuntaan kummalliselta: 37, kun taas wordpressin tilaston mukaan viimeisen seitsemän päivän aikana blogilistalta on klikattu Leluteekkiin 84 kertaa. Hmmm. Jotenkin eri tavalla ne laskee edelleen. Mutta kyllä noi nyt on jo lähempänä totuutta, ja kiva että listat vähän lähti elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei sitä totuutta niin ainakin vaihtelua tämä tarjosi :)

   Poista
 14. Ihan mahtista! Oma blogini on nyt 50 sijalla luetuimmissa mikä sai kyllä aika kivalle fiilikselle. ;) Vihdoinkin saivat vähän päivittelyä aikaiseksi...

  VastaaPoista
 15. Toisella blogilla kuumuus 5,0 ja toisella huikeat 0,1! uuuuuuuh!

  VastaaPoista
 16. Mitäs ihmettä :D Lukijämääräni tosiaan tipahti n. 800:lla mutta sijoitus nousi 700 sijalla :'D Blogini on huimat 0,2 astetta kuuma.

  VastaaPoista
 17. Moi!
  Ihan ensin (vähän tämän postauksen vierestä) kiitos mielenkiintoisesta blogista! Tämä taitaa olla niitä harvoja blogeja, joiden jokaisessa postauksessa on jotain mielenkiintoista luettavaa, niin postauksessa kuin kommenttilootassakin.

  Ja blogilistalla on tosiaan käynyt melkoinen myllerrys, mielenkiintoista! Innostuin pitkästä aikaa tarkistamaan omatkin lukemat, ja olen näemmä pudonnut n.1000 sijaa... Kääk. Täytyisi vissiin ottaa sun vinkeistä oppia etten putoa koko listalta ;)

  Tuohon päivänasu-postaukseesi kommentoin myös, se herätti täällä ajatuksia... En seuraa muotia, kaukana siitä, mutta "harrastan" käytettynä ostettuja vaatteita/2nd hand vaatteita. Joskus kun tekee jonkun tosi hyvän löydön (eli saa merkkivaatteen superhalvalla!) olisi mukava esitellä se blogissani. Päivänasujen kuvaaminen ei vaan ole kovin luontevaa itselleni, niin moni hieno aarteeni roikkuu kaapissa kun en ole kehdannut niitä päälläni kuvata. Huonot asukuvat kun vaan on niin... noloja... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Susanna! Mukava kuulla, että tykkäät. Olet tosin ensimmäinen täällä, jolle muutokset eivät olletkaan niin suotuisat :)

   Mitä tuohon päivän asuun tulee, niin olet ihan oikeassa noiden huonojen asukuvien kanssa. Hienostakin kokonaisuudesta saa ihan surkean näköisen, jos kuva itsessään on huono sommittelun, valaistuksen, tarkkuuden, ym. puolesta. Ja toimiihan se toisinkin päin, eli huonommastakin asusta saa fiinin hienolla kuvalla.

   Poista
 18. Hassua kun mun yhden ystävän blogilla on täysin sama sijoitus luetuimmat listalla, kuin mulla itsellänikin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä löytyi ennenkin näitä jaettuja sijoja. Niitä on aika paljonkin.

   Poista
 19. Minäkin olen mielenkiinnolla seurannut Blogilistan tapahtumia viime päivinä. Pahoin vain pelkään, että kyse on pelkästä listan "resetoinnista". Ajan myötä vanhat ongelmat tulevat taas esiin, jos itse koodia ja listojen muodostumisperiaatteita ei ole muokattu. Saapa nähdä! Kiitos kivasta blogista ja siitä, että pukkasit Sanomia korjaamaan asian:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian meidän pitäisi olla vähän viisaampia asian suhteen, kun kohta viikko on uutta aikakautta takana. Aika moni on kuitenkin tätä resetointia uumoillut. Mutta saas nähdä! Kiitos sinulle kommentista :)

   Poista
 20. Täällä nousee toinen käsi, jolle muutos toi listalla tippumisen 1000 sijaa alemmaksi. Tosin viikossa olen sitten päässyt takaisin kutakuinkin samoihin lukemiin kuin aikaisemmin. Mustakin kyllä näyttää, että lukijalukemat nollattiin ja nyt lisäysprosessi on alkanut alusta entiseen malliin. Noilla mun pienillä lukemilla kun on helppo seurata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi pöh. Itsekin olen kyllä huomannut samantyyppisiä piirteitä luvuissani.

   Poista
 21. mulla kaikki nollassa! :D kiitos selityksestä, toivoa siis on vielä! :)

  VastaaPoista
 22. Jotain omituista niissä blogilistan numeroissa on taas. Mulla oli nimittäin viikottaiset lukijat pudonneet tänään puoleen (40->20), vaikka google analyticsin mukaan blogilistalta on tultu mun blogiin viimeisen viikon aikana 44 kertaa. Omituista. Täytyy taas jäädä seuraamaan.

  -Katja
  Destination Anywhere

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa tosiaan nähdä mitä tästä loppujen lopuksi tulee. Mutta se on hyväksyttävä, että tarkkaa tilastointia ei varmasti ole luvassa. Kunhan ei olisi tuhansien heittoja!

   Poista
 23. Joo, eihän ne luvut ikinä voi mennä ihan yksi yhteen, mut jotenkin toivoisi, että edes suuruusluokka olisi oikein. Prosentuaalisesti tossa on niin suuri ero. Mutta jäädään jännityksellä seuraamaan :-)

  VastaaPoista
 24. Just meinasin tulla tänne kommentoimaan, että blogilista näyttää ihan eri numeroita lukijat-kohdassa verrattuna siihen, kuinka paljon lukijoita sitä kautta oikeasti tulee, mutta muutkin ovat huomanneet asian.

  VastaaPoista
 25. Toimiiko tuo taaskaan? En ymmärrä, koska esim. oman blogini kuumuusaste on ollut jo yli viikon yli 2 ja välillä jopa yli 3, mutten pääse kuumalle listalle. Pitääkö astemäärä pysyä tiettynä pitkän aikaa ennen kuin listalle pääsee vai miten tuo toimii? Samat blogit siellä taas roikkuu. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri pari päivää sitten mietin samaa. En usko, että se toimii taaskaan. Tai on koskaan edes toiminut.

   Poista