tiistai 3. syyskuuta 2013

Kuvien poistaminen Bloggerista - Tiesitkö jo tämän?

Nyt kun muutamat tunnetut blogit ovat tulleet tiensä päähän ja jopa kadonneet kokonaan netistä, on aiheellista paneutua seuraavaan aiheeseen: olen saanut pari toivetta liittyen kuvien poistamiseen Bloggerista ja nimenomaan kuvien poistamiseen kokonaan Bloggerista. Se ei välttämättä ole niin yksinkertaista, kuin luulet, mutta yksinkertaista kuitenkin. Taito on hyvä oppia, jos olet kiinnostunut omasta näkyvyydestäsi netissä, ja olet ladannut blogiisi kuvia Bloggerin omalla kuvienlatausominaisuudella.

Jos joku blogissasi oleva kuva alkaa nyppimään oikein pahasti ja haluat päästä siitä eroon, suuntaat erittäin todennäköisesti postaukseen, etsit kuvan käsiisi, ja klikkaat poista kuva. Kuva katoaa kyllä postauksesta, mutta se jää elämään vielä jonnekin muualle. Sama juttu tapahtuu, vaikka poistaisi koko blogisi. Kuvat ovat vielä jossain jemmassa. Ja se jossain on Picasan valokuva-albumisi tai siis nyttemmin jo Google+ -profiilisi. Tiesitkö, että sinulla on sellainen?

Kun olet silloin joskus alkanut latailemaan kuvia Bloggeriin sen oman kuvanlatausominaisuuden avulla, sinulle on samalla luotu oma albumi verkkoon. Ennen vanhaan, ja vielä paikoitellen nykyäänkin, tämä albumi oli Picasa Web Album. Nyttemmin, kun Google on alkanut tuputtamaan Google+:saa joka niemessä ja notkossa, kuvat löytyvätkin Picasan sijasta sinun Google+ -profiilisi kuvat -osasta. Jos et ole jo käyttänyt nettialbumiasi, pääset näihin käsiksi kirjautumalla Google+ -palveluun samoilla tunnuksilla millä kirjaudut Bloggeriinkin. Sieltä vasemmasta yläkulmasta saat auki valikon, josta löytyy kuvat.Tänne on tallennettu kaikki Bloggeriin sen omalla palvelulla lataamasi kuvat. Sieltä pääset poistamaan kuvia joko yksitellen tai sitten kansio kerrallaan. Jos poistat kuvan täältä, se katoaa myös Bloggerista, mutta kun poistat kuvan Bloggerista, se jää tänne.Omista Google+ -asetuksistasi voit asettaa kuvia, kansioita, ym. tietojasi joko yksityisiksi tai jaetuiksi. Google+:assa voit tehdä ja jakaa kaikennäköistä muutakin, mutta se ei oikein ole lähtenyt käyntiin kovin reippaasti ainakaan minun näkökulmastani katsottuna. Voimme joku toinen kerta tutkiskella sitä lähemmin, jos kiinnostusta löytyy.

Itse en ainakaan ollut kovin innoissani silloin joskus Bloggerin käyttöni alkumetreillä, kun huomasin jonkin ihmeen mutkan kautta kaikkien kuvieni olevan myös jossain muualla netin sopukoissa. Ensimmäinen ajatus minulla silloin oli ovatko kuvat kaiken kansan nähtävillä. Tämä varmasti huolettaa niitä kaikkia muitakin, joille albumien olemassaolo tulee yllätyksenä. Niiden pitäisi kuitenkin olla näkyvissä vain sinulle ennen kuin päätät niitä itse jakaa muillekin, joten no worries!

43 kommenttia:

 1. Mä en oo oikein missään vaiheessa syttynyt tohon Google Plussaan ja nyt pitää vielä erikseen tutkia onko siellä jotain kuvia näytillä, ärsyttävää!

  Postaustoive olisi myös: voiko Bloggerista poistaa luomiaan tageja ja jos voi, miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Google+ on monelle enemmänkin riesa kuin mikään loistava keksintö :)

   Toive vastaanotettu!

   Poista
 2. Tää olikin aika hyödyllinen juttu! Sitä tosiaan luulee että ne kuvat on poissa kun poistaa postauksesta! Se on inhottavaa miten se tunkee ne kuvat sinne Picasan albumiin. Itellä on latautunu kaikki kuvat tabletille ja muille koneille koneiden kuvagalleriaan ja ärsyttää, kun ne on joka paikassa mutta en uskalla poistaa niitä kansioita, kun ilmeisesti ne siis poistuvat sitten myös blogista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vielä moneen paikkaan ilmaantuneet... Tämä Bloggerin järjestely ei tosiaan ole parhaimmasta päästä! Käytön kannalta se on helppo silloin kun kuvia lisäilee, mutta muuten se onkin vähän huonompi juttu.

   Poista
 3. Hyvä muistutus, pitääkin käydä poistelemassa omia ladattuja mutta käyttämättä jääneitä kuvia tuolta tilaa viemästä. Kuvien pienennysprojektinkin joskus aloitin... tais vähän jäädä vaiheeseen :)

  Mullakin on toive; Olen niin palikka etten osaa poistaa blogeja omalta Bloggerin lukulistaltani. Listalla keikkuu paljon blogeja jotka ovat muuttaneet tai lopettaneet enkä osaa poistaa niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan kannattaa! Sieltä loppuu tila jossain vaiheessa kesken.

   Tämäkin toive on laitettu ylös!

   Poista
 4. Jos sieltä loppuu tila kesken ja kuvia poistaa, säilyykö kuvat silti postauksissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien pitäisi kadota blogistasikin, eli en lähtisi tilan poistamaan sellaisia kuvia, joita haluaa pitää vielä blogissa. Kannattaa käyttää jotain muuta ilmaista kuvapalvelua netissä, vaikka nyt Photobucketia.

   Poista
 5. No kappas, siellähän oli kunnon arkisto vanhoja kuvia. Mulla ei ole Google + -tiliä , mutta kuvat oli piilotettu osoitteeseen https://picasaweb.google.com... hyvä kun sanoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ole kiva yllätys. Kuvat voi tosiaan olla tuolla Picasassa vielä, mutta monilla menee suoraan uudelleenohjauksella Google plussan puolelle. Miten olet selvinnyt ilman tiliä :)

   Poista
  2. Ei ole todellista - sen jälkeen kun menin tuonne Picasaan tutkimaan noita kuvia, ne synkronoituivat kaikki Android-kännykkääni! Tosi kiva kun puhelimen galleriassa näkyy kolmen blogin kaikki kuvat... :D jos joku tietää miten synkronoinnin saa pois, saa valaista mua!

   Poista
  3. Ei ole todellista! Auttaisiko tämä? Siis jos sinulla on joku Gallery App tai jokin.

   Poista
  4. Hei mahtavaa, kiitos! :D Auttoihan se.

   Poista
 6. Pystyykö google+ tiliä poistamaan? tahtoo ;<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ilmeisesti mahdollista, mutta enpä ole kokeillut. Siitä ei tietenkään ole tehty helppoa! Poistamisen kanssa pitää olla tarkkana, jos sinulla on Gmail tai Blogger tai muita Google-tuotteita, joita haluat vielä käyttää. Suosittelen googlaamaan "Delete Google Plus account without deleting Gmail" tms. Voin katsoa, saisiko tästä ja Google Plussasta ylipäätään selkokielistä postausta aikaiseksi!

   Poista
  2. Joo en tosiaan muista miten tein sen, mutta mun mielestä mulla ei ole sitä :D Aloitin sillä että vaihdoin Bloggeriin profiiliksi ns. vanhan version, ja sitten jostain löysin juurikin tuon Delete Google Plus account without deleting Gmail.

   Poista
  3. Jotain tämmöistä minäkin luin aiheesta. Rasittava kapistus, jos siitä haluaisi eroon.

   Poista
 7. Hei kiitos tosi hyvästä ja hyödyllisestä blogista! Osaisitko neuvoa miten saisi oman logon (pikku kuva) automaattisesti tulemaan aina joka postauksen loppuun? Tykkään laittaa oman merkin aina juttujen jälkeen, mutta joudun joka kerta etsimään sen koneelta erikseen. Alkaa jo pikku hiljaa kyrsimään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, Matkatar! Voisin tehdä tästä oman jutun, jos jaksat vielä hetken kärvistellä :) Kommenttiin ohjeet on hieman pitkät.

   Poista
 8. Kiitokset hyödyllisestä blogistasi, olen tässä lukenut aina muutaman tekstin päivittäin. Tuli kyllä "mukavana" yllätyksenä tämä minullekin. Tokihan sen on tiennyt, että eivät kuvat välttämättä ikinä netistä katoa, mutta kyllähän tuollainen varastoiminen ilman erillistä ilmoittamista asiasta on aika kypsää. Tai ehkä tämä lukee niissä Googlen käyttöehdoissa, joita kukaan ei ikinä lue. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että luettavaa riittää. Jossain se on varmaan pienellä printillä :)

   Poista
 9. On kyllä todella ärsyttävä tuo systeemi kun kuvat menee joka paikkaan. Tuohon liittyen, miten iso se bloggerin kuvatila oikein on? Bloggaamisen alussa en hoksannut kuvia pienentää, alkupään postaukset ovat edelleen isoja kuvia täynnä. Tässä vähitellen olen vaihdellut postausten kuvia pienemmäksi, mutta tuo fakta että vanhat kuvat on tuolla muuallakin, niin vievätkö nekin siellä edelleen sitä samaa tilaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggerilla oli ainakin Picasan albumeissa 1GB tila ja tietyn koon alle jäävät kuvat eivät vie ollenkaan tilaa. Google+ taas tarjoaa 15GB tilaa ja sielläkään 2048 x 2048 pienemmät kuvat eivät vie tilaa. Vanhat kuvat saattavat viedä tilaa, jos olet ne sinne isoina ladannut. Jostain kansion asetuksista löytyy varmasti tieto paljonko sinulla on tilaa jäljellä.

   Poista
  2. Kiitos, tuo oli hyvä tietää, eli periaatteessa nyt kun jatkan kuvien latailua blogiin mobiililaiteystävällisessä koossa niin tilan ei pitäisi loppua ollenkaan.. :D

   Poista
 10. Moikka!

  Osaisitkohan auttaa mua tälläsessä ongelmassa kun huomasin juurikin noi google+ kuva-albumit ja luulin niitä tietty julkisiksi, jonka seurauksena menin yksityisyysasetuksia jotenkin muuttaman.. Mulla on siis bloggerissa blogi ja nyt kaikki blogin kuvat ovat hävinneet. Vaihdoin asetukset takaisin, muttei kuvat ole palautuneet. Saakohan niitä mitenkään takaisin, muutakun lataamalla uudestaan..

  Harmittaa pikkusen, nimittäin kyseessä on monta vuotta vanha kuvablogi, jossa kuvia yli tuhat.. argh! Ei tullut todellakaan hyvä vaikutelma tosta google+, tekis mieli poistaa koko tili, mutten uskalla mennä säheltämään enempää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmillista! En valitettavasti teidä, miten tuossa tulisi toimia. Google+:n toiminnot ovat vähän epäselviä. Kannattaa googlailla, enkuksi.

   Poista
 11. Minulla oli sama ongelma, sain kuvat takaisin kertarykäyksellä menemällä "vanhaan" picasawebbiin johon ennen tätä pirullista G+ aikaa kuvat siirtyivät bloggerista talteen. Vaihdoin sitten siellä albumin tilan julkiseksi verkossa. Tosiaan vaikka G+puolella laittoi kuvat takaisin julkisiksi ne eivät siirtyneet takaisin blogiin...Eli testaa tätä , toivottavasti onnistuu. Ja kyllä ärsyttää tuo pakko julkisena pitäminen, ei luulisi olevan vaikeeta saada vaikka albumia linkitettyä pelkkään blogiin jolloin voisi rajata käyttäjät/katsojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Kiitos vinkistä. Kyllä on monimutkaista tämä :)

   Poista
  2. Voi kiitos tästä kommentista ja postauksesta, mulle kävi just samoin mutta sain ongelman korjattua näillä ohjeilla. Todella helpottunut olo!!! Mutta ei jumankauta mikä systeemi. Ekaa kertaa tekis mieli buuttaa blogi pois Bloggerista tai ainakin ajaa kuvat jonnekin muualle...

   Poista
  3. buuttaa = muuttaa mut tuli varmaan selväksi :D

   Poista
  4. Jep, tuli selväksi :) Ymmärrän!

   Poista
 12. Mulla on kaikki kuvat blogissa valkoisia, painoin google+:ssa jotain piilota kohokohdista. Mistä mahtaa olla kyse? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ei! Se ei varmaan auta, jos valitsee ettei niitä piiloteta. Ainakin tuon ylemmän kommentin perusteella luulisi näin. En kyllä osaa sanoa tähän juuta enkä jaata, sillä kuvien muuttumisesta juuri valkoisiksi en ole kuulutkaan :D

   Poista
 13. Mulle kävikin oikein hauska juttu tämän kanssa, Picasa-kansioni on kyllä julkisesti nähtävillä, ja siellähän pitäisi olla VAIN bloggeriin lataamani kuvat..

  Kerran löytyi yllätys, joka oli roikkunut kansiossa varmaan viikkoja.. Nimittäin puhelimeni kameralla ottamani kuva VERKKOPANKKITUNNUKSISTANI! Jota en todellakaan ole täältä puhelimen omasta galleriasta laittanut mihinkään! Ihan vain sen takia otettu kuva, että jos tunnukset unohtuu kotiin nään kuitenkin tarvitsemani tunnusluvut kuvasta. Onneksi tunnuslukutaulukossa ei tietenkään käyttäjäntunnustani näkynyt, joten joo, eihän kukaan niillä mitään olisi voinut tehdä, mutta.... en onneksi muutenkaan ole sellaista tyyppiä, joka kirjoittelisi verkklpankin käyttistään minnekään, se on ja pysyy ainoastaan päässäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, nauroin! Tämä on oikeasti todella ärsyttävää eikä yhtään huvittavaa. Sitä ei koskaan tiedä, mitä henk.koht. tietoja on vahingossa jakanut netissä.

   Poista
 14. Poistin blogini ja kuvat tuolta, mutta ne on googlessa? kuinka ne sais pois..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlesta ei ihan itse saa niitä pois. En tiedä häviävätkö ne sieltä pian vai jäävätkö kummittelemaan :)

   Poista
 15. Hei! Ensiksikin, suuret kiitokset tämän blogin ylläpitämisestä - en selviytyisi blogimaailmassa ilman tätä :) Toiseksi, mulla on nyt ongelmia google plusssaan liittyen (kenellä ei...): Haluaisin kovasti blogiini tuollaisen google-käyttäjäraati-systeemin, mutta ilmeisesti sitä ei enää blogeihin saa, vaan käytössä on ainoastaan noi googleplussan tarjoamat lukijapalvelut, oonko ymmärtänyt oikein? Ja jotta saisin sellaiset käyttööni, niin blogger-profiili pitäisi yhdistää googleplussaan? En kuitenkaan halua yhdistää sitä nykyiseen profiiliini, joten ilmeisesti täytyy tehdä uusi, ja siirtää blogger siihen.

  Noh, tämähän nyt vielä onnistuu, mutta googlen sivuilla sanottiin myös, että jos vanhan profiilin poistaa, niin kaikki kuvat katoavat, ja sitähän en halua! Nyt blogin alkutaipaleella voisin vielä muuttaa kaikki blogiin suoraan lisäämäni kuvat URL-osoitteen kautta tuleviksi - osaatko sanoa, säilyvätkö kuvat tällöin blogissa? Muutenkin, jos lisään kuvat URL:sta, menevätkö ne silloinkin Googlen kuva-albumiin?

  Kiitos jo etukäteen, jos ymmärrät tästä tekstistä mitään, ja erityisesti, jos osaat jotenkin auttaakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan ja kiitos. Nyt meni kyllä puolet ohi (keskittymiskyky on just vähän huono). Minäkin olen suht pihalla Googleplussan suhteen mutta olen ymmärtänyt samoin, että nykyään kaikki menee automaattisesti sen kautta. Eli uusi Google+ taitaa olla paikallaan, jos et nykyistä profiilia halua blogijutuissa käyttää.

   En ole ihan varma tuosta kuvajutusta. Kaiken järjen mukaan, jos html:llä ja suoralla urlilla laitat kuvat, etkä käytä Bloggerin sisäänrakennettua latauspalvelua, kuvat eivät mene Googlen albumiin. Tuohon katoaako kuvat en osaa sanoa mitään. En ainakaan usko, jos lataat ne ensin johonkin palveluun ja otat sieltä sen urlin ja laitat vaikka html:llä. Työtähän tuo vaatii.

   Poista
 16. Osaatko muuten sanoa, että mistä kuvat löytää, jos ei ole luonut google+ profiilia? Ihmettelin itsekin, etteivät ne enää picasassa ole! Mutta olen viimeiseen asti vältettyt google+-profiilia, mutta nyt en mitenkään pääse kuviini käsiksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa! Aloin ihmettelemään nyt mainittuasi tästä ja en ainakaan äkkiseltään löytänyt omiani. En tiedä, onko hyvä vai huono juttu :)

   Poista
  2. Musta tuntuu, ettei kovin hyvä :D No en taida enää laittaa kuvia Bloggerin kautta, vaikka veikkaan, että joku päivä Google+-palvelusta tulee automaattinen ja pakollinen...

   Poista