maanantai 16. syyskuuta 2013

Lukulistan siivouspäivä

Yksi erittäin suosittu, ja minunkin blogissani päälle 300 ihmisen käyttämä bloginseurantamenetelmä, on tuo sivupalkissa keikkuva Googlen käyttäjäraati. Sinnehän tulee lisäiltyä vaikka minkälaisia mielenkiintoisia blogeja, joita ei halua kadottaa näköpiiristään. Voipi kuitenkin olla, että siellä roikkuu myös blogeja, joiden ihan mielellään toivoisit katoavan silmistäsi, ja mielessäsi on käynyt ajatus niiden poistamisesta omalta lukulistaltasi. Jos tilanne kuulostaa yhtään tutulta ja lukulistan siivous voisi olla paikallaan, kannattaa jatkaa lukemista.

Littlebigthings -blogista tuli toive tästä aiheesta ja se kiinnostaa varmasti muitakin. Olet ehkä mennyt lisäämään listallesi hetken huumassa joitakin blogeja, jotka eivät tarkemmin ajateltuna kiinnosta sinua ollenkaan. Haluat ne pois tukkimasta lukuluetteloasi. Tai sitten blogit ovat lopettaneet jo ajat sitten ja haluat ne pois listaltasi.


Oli syy mikä hyvänsä, tässä ohje miten blogit saa poistettua, kun olet ensin kirjautunut Bloggeriin sisään ja etsinyt lukuluettelon käsiisi.

 • Klikkaa Hallinnoi lukuluetteloa -ratasta lukulistan oikeasta reunasta. Saat listan kaikista blogeista, joihin olet lukijana liittynyt.
 • Jokaisen blogin kohdalta, oikeasta reunasta, löytyy Asetukset. Klikkaa poistettavan blogin asetuksia.
 • Eteesi avautuu ponnahdusikkuna, jossa sinun tulee kirjautua tunnuksillasi Googlen käyttäraatiin, jos et kirjautuneena jo ole. 
 • Kirjautumisen jälkeen ikkuna saatta kadota, mutta klikkaa uudestaan poistettavan blogin asetuksia. Eteesi avautuu taas uusi ikkuna ja olet tällä kertaa kirjautunut sisään palveluun.
 • Katso, että ikkunassa on sen blogin nimi, jonka haluat poistaa listaltasi ja klikkaa sitten Lopeta tämän sivuston lukeminen. 
 • Sinulta kysytään vielä oletko ihan tosissa ja vastattuasi myöntävästi blogi on poissa!
Saat poistettua näppärästi useampia blogeja valitsemalla yhden blogin kohdalta asetukset ja sitten vasemmasta reunasta Sivustot, joihin olet liittynyt. Näet listan kaikista seuraamistastasi blogeista ja jokaisen yhteydessä on linkki Lopeta lukeminen.

Tapahtumien kulku esimerkiksi avautuvien ikkunoiden suhteen saattaa olla erilainen eri selaimilla, mutta pääpiirteet ovat kaikille samat. 

Olen muuten aina ihmetellyt, miksi kapistus on pitänyt suomentaa käyttäjäraadiksi. Ihan kuin tämä joukkio jotenkin arvioisi kyseistä blogia, vaikka totuuden nimissä he taitavat vain lukea sitä. Englanniksi nimi on vähemmän uhkaava: Google Friend Connect. Se yhdistää ystäviä eikä pidä sisällään mitään arvostelevaa raatia. No, tämäkin voi olla pian mennyt murhe, sillä kaikki merkit viittaavat Googlen joku kaunis päivä lopettavan koko käyttäjäraadin ja tyrkyttävän sen sijaan Google plussaa senkin tilalle. Mutta siihen meidän ei tarvitse vielä varautua!

25 kommenttia:

 1. Mulla tulee aina joka kerta herjaus "Käyttäjäraatitietojesi lataaminen ei onnistu tällä hetkellä. Pahoittelemme häiriötä. Yritä hetken kuluttua uudelleen." Ja olen yrittänyt vuoden verran.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on jokin yleinen ongelma, jota Google ei varmaan ihan heti korjaa (jos vaikka lopettavat koko käyttäjäraadin). Mutta kokeile pääsetkö lukulistallesi , kun olet kirjautunut ja menet toisessä välilehdessä tähän osoitteeseen http://www.google.com/friendconnect/user/overview
   Siellä näkyy lukemasi blogit ja niiden yhteydessä olevista asetuksista saa poistettua blogit. Jos yrität mennä tuohon osoitteeseen niin, että et ole jo samalla selaimella kirjautunut Bloggeriin, et pääse listallesi. Voit kyllä kirjautua sisään mutta saat Google+ vikasivun :)

   En tiedä yhtään auttaako sinua, mutta kokeile ihmeessä!

   Poista
  2. Kiitos! :D Tämä tosiaan auttoi. Jes, oli mukava päästä poistamaan noita muutamia kertyneitä blogeja... :D

   Poista
  3. Kiva kuulla, että tuo toimi!

   Poista
 2. Kiitos tuhannesti tästä!! <3
  Nyt tartteis sit enää löytää aikaa sen listan läpikäymiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Voin tehdä jutun myös sen ajan löytämisestä :D

   Poista
 3. Sä oot kyllä niin hyödyllinen. :D Kiitosta vaan jälleen kerran.

  VastaaPoista
 4. Ja kiitos tästäkin, tuli kyllä tarpeeseen! :) oon jo kauan tuskaillut, kun olen lisännyt joitain sellaisia mitä en haluakaan seurata... Oon saanut neuvoja miten poistaa aiemminkin, mutta vasta nyt löysin tuon paikan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä! Nyt pääset eroon niistä turhuuksista :D

   Poista
 5. Hei, tää ei nyt tähän postaukseen valitettavasti liity, mutta kun oot niin perillä näistä teknisistä blogiasioista, niin mulla olisi yksi kysymys: miten saan bloggerin olemaan seuraamatta omia sivun katselujani? Vaikka olen sieltä "Tilastot"-paikasta valinnut "Älä seuraa omia sivun katselujasi", niin se laskee ne silti mukaan! Jopa julkaisemattomien postausten esikatselut. Ja käytän vain yhtä selainta.

  Onko siis jotain muuta tapaa saada bloggeria lopettamaan omat sivun katselut? Ärsyttää vaan, kun tietää, ettei tilastot pidä paikkaansa, kun suurin osa sivun katseluista voikin olla itsensä aiheuttamia :D

  Kiitos jo etukäteen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina saa kysyä aiheen vierestäkin! Bloggerin katseluiden seuranta on aika usein kaukana todellisesta tilanteesta vaikka itsesi siitä ulos saisitkin. Suosittelen siirtymään Google Analytcsiin, jos kävijöiden tarkempi seuranta kiinnostaa. Olen tehnyt jutut asennuksesta ja siitä miksi siihen kannattaisi siirtyä. Löydät ne tästä juttusarjasta.

   Mutta jos haluat käyttää Bloggerin seurantaa, niin kannattaa tarkistaa millainen nettiyhteys sinulla on. Jos IP:si vaihtuu tasaisin väliajoin, joudut estämään oman seurantasi aina osoitteen vaihtuessa. Ilmeisesti myös evästeiden (keksit, cookies) salliminen auttaa asiaan. Riippuu selaimestasi miten ne sallit ja voitko valita vain Bloggerin sallimisen. En ole itse tätä tehnyt, kun käytän tuota Analyticisiä :)

   Poista
 6. Siis onko kyse tuosta kohdasta " liity tähän sivustoon " ?? Siis minä olen tuumaillut että juuri tuossa näkyvät blogit ovat jotenkin erityisesti itse liittyneet bloggaajan sivustoon. . . Onko jossain kohtaa sellainen kohta josta voi lisätä itselle talteen omat kiinnostuksen kohteet vaiko onko se juuri tuo kohta ? Kiitos taas , jos ennätät selentää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyse siitä kohdasta mutta tosiaan blogissa näkyvä "liity tähän sivustoon", mikä minullakin on tuossa oikealla, sisältää niitä lukijoita, jotka ovat liittyneet itse tähän blogiin. Oma lukulista, eli ne kaikki blogit/sivustot joihin olet itse liittynyt, näkyvät sinulla blogin hallintapaneelin puolella lukulistana , ja sitä tässä siivotaan.

   Omat kiinnostuksen kohteet voit tosiaan kerätä talteen liittymällä tuohon "liity tähän sivustoon". Tarvitset siis Googlen tms. tunnukset mutta voit lukea myös salaisesti, eli sinua ei näy tuossa widgetissä siinä blogissa.

   Selvensikö? :)

   Poista
 7. Kiitos , kylllä vain selveni :) Eli blogeja omalta lukulistalta poistaessa sen toisen sivuston bloggaaja toteaa jos huomaa , että mihin Se ja sekin blogi nyt hävisi . . . Siis jos ei lue salaisena kyseistä blogia .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Riippuu varmaan paljon sen blogin lukijamäärästä huomaako kirjoittaja jonkin lukijan kadonneen.

   Poista
 8. Hurraa. Kiitos. Vihdoin sain siistittyä listaani. Ei onnistunutkaan ihan omin avuin, kiitos siis seikkaperäisistä ohjeista :D

  VastaaPoista
 9. Hei! Sinä kun tunnut tietävän paljon näistä jutuista, osaatko neuvoa? Kun yritän lisätä blogin käyttäjäraadin kautta ja kirjaudun, tulee teksti "Pahoittelemme...Emme pysty käsittelemään pyyntöä. Yritä uudestaan tai palaa asiaan hetken kuluttua." Tätä on jatkunut useamman viikon, ja ilmeisesti minunkaan blogiini ei pysty liittymään lukijaksi. Aloitin uuden blogin, joten tää on aika tylsä juttu, koska olisi ihan hauska saada niitä lukijoitakin.. :p en löytänyt mitään paikkaa jossa asiasta voisi kysyä/valittaa, osaatko sanoa tähän mitään? Onko omissa asetuksissani jotain häikkää vaiko googlella.. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Susanna! Tämä on yksi ikuisuuskysymys, johon olen etsinyt vastausta kissojen ja koirien kanssa jo jonkin aikaa. Aina kun joku kysyy, teen uuden googlailukierroksen ja tälläkin kertaa vastaus jäi uupuumaan. Valitettavasti! Tuo on todella yleinen ja ärsyttävä ongelma. Varmaan joku Googlen tahallinen bugi, jotta tuo voidaan lopettaa ja korvata Google+:lla. Voi olla, että ongelma menee ohi tai sitten ei. Mutta jos löydän vastauksen jostain, teen kyllä kokonaisen jutun aiheesta!

   Poista
  2. Voi voi, mutta kiitos kovasti kuitenkin! Nyt ainakin tiedän ettei se ole mun mokasta riippuvainen. Jään odottelemaan josko se lähtis toimimaan...tai sitä sun juttua :)

   Poista
 10. Tulin kiittämään. Mihin ikinä tarvitsenkin vastauksen, oli se sitten lukijaluettelon siivoaminen, bannerin tekeminen tai facebook-napin askartelu, niin aina päädyn samalle sivulle :) Pink Pubble, Kiitos selkeistä, asiallisista ja tarpeellisista jakamistasi ohjeista meille mämmikourille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kertoo jotain sivun sijoituksista Googlessa. Aina päätyy tänne :) Mutta hyvä juttu, että ohjeista on apua, vaikka onkin ihan ymmärrettävää olla mämmikoura tähän aikaan vuodesta ;)

   Poista
 11. Ongelma: olen hallintapaneelissa. Lukuluettelo vasemmassa reunassa sisältää blogeja jotka eivät ole asetustenkautta menneessä lukulistassa..siellä on yli 600 blogia..haluan poistaa vasemmalla olevia blogeja..mistä ne poistan ja mitenkä saan lisättyä uusia siihen..sanoo että on jo 300 ... mitenköä sitten saan ne näkyviin blogissa olevaan viimeisempiin päivitykiin siihen listaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa.. Eikö niitä näy tuolla asetuksissa, vaikka klikkaat lisää-nappia viimeisten näkyvien jälkeen? Jos ei, niin en tiedä miten niiden kanssa toimitaan. Tai miten ne ovat edes tulleet sinne! Harmi juttu.

   Poista