perjantai 5. huhtikuuta 2013

Älä kirjoita näistä aiheista

Blogeissa on havaittavissa tietyt aiheet, jotka aina aiheuttavat vähintäänkin sodan kommenttiboksin puolella. Varsinaisesti aiheet eivät ole provosoivia, vaan hyvinkin arkipäiväisiä juttuja. Jokaisella meistä vain tuntuu olevan niistä se yksi, ainoa ja oikea mielipide sekä käsitys. Kaikkien muiden näkökulmat ovat silkkaa harhaoppisuutta, joten tämä oma näkemys on tuotava voimalla esille, jotta vähintäänkin maailma pelastuisi. Onko sinulla jo jotain aavistusta siitä, mitä nämä aiheet voisivat olla?

1. Ruoka
Omien ruokalujensa julkaiseminen on tulenarkaa puuhaa -puhuu sitten totista totta tai kaunistelee syömisiään. Aina löytyy niitä, joiden mielestä ruokaa on lapattu liikaa tai sitten toisen ryhmän mielestä niin niukka ruokavalio kielii pahemmanlaatuisesta syömishäiriöstä. Osa voivottelee väärien valintojen suhteen ja osa siirtyy sukkelaan arvioimaan jo bloggarin ulkoisen olemuksen ja syötyjen sapuskojen välistä suhdetta. Myös harmittoman oloiset kuvat vaikkapa kevään ensimmäisestä jäätelötötteröstä voivat katkaista kamelin selän: jäätelöhän on vain rasvaa ja sokeria! Huomaa kyllä, että on tullut vedeltyä herkkuja!

Tietyn ruokavalion nimeen vannominen kannattaisi pitää myös omana tietonaan, sillä mikä tahansa syömissuuntaus on toisten mielestä päin mäntyä ja toiset taasen alkavat tyrkyttää omaa dieettiään hullun lailla. Vallalle pääsee helposti asenne se mikä toimii minulla, toimii varmasti myös muilla, piste. Katsokaapa vaikka esimerkin vuoksi On My Way -blogin ihastuttavan Jutan ruokapäiväkirjan saamia kommentteja.
Ei siis kannata kertoa, mitä on suuhunsa laittanut.
2. Liikunta
Liikunta on hyvin samantapainen aihe kuin ruoka. Sitä tekee joko liikaa tai sitten liian vähän. Mutta mitä tahansa tekee, tekee sen väärin. Erittäin riskaabelia on demonstroida esimerkiksi kuntosalitreenissä tekemiään liikkeitä. Monien mielestä liike-esimerkkejä seuraavat voivat saada itselleen elinikäiset urheiluvammat. On myös vaarallista julkaista omia treenipäiväkirjoja tai muita lokeja. Monen sisäinen PT tai huippuvalmentaja herää viimeistään tässä vaiheessa ja tekee selvää liikunnan määrästä, laadusta ja lajista. Edellämainitussa On My Way -blogissa on kokemusta tästäkin.
Sano vain  "kyllä, urheilen jonkin verran."

3. Lapset ja lemmikit
Oli kyse sitten omista tai muiden lapsista tai lemmikeistä, kaikenlaiset kasvatukseen liittyvät heitot kannattaa jättää heittämättä. Kasvatukselliset toimenpiteet ja näkemykset ovat auttamatta vääriä ja seurauksena on asioista paremmin tietävien saarnoja, ohjeita ja kauhisteluja. Lapsista kasvaa satavarmasti kieroutuneita ja eläinrääkkäyksestäkin voidaan nähdä viitteitä. Ei myöskään kannata ilmoittaa mielipidettään yleisesti ottaen lapsista tai lemmikeistä. Bloggari, joka kertoo vihaavansa lasten itkua ja huutoa, on lähes mennyttä. Asiaa puidaan vähintäänkin kissojen ja koirien kanssa, kuten vaikkapa tätä Mungolifen heittoa itkevästä lapsesta
Julkaise vain kauniita kuvia tai mainitse ne sivulauseessa. 

4. Raha
Moni bloggari onkin oppinut olemaan hissukseen raha-asioistaan mutta muotibogeja on mahdotonta pyörittää ilman raha-aspektia. Paljon esillä olevien ostosten määrä on jossain määrin jännästi  yhteydessä bloggarin rahatilanteeseen. Jatkuvat shoppailut saavat kommenttiboksin täyttymään materialismin vastustajista, varsinaisista talousneuvojista sekä kateudesta vihreistä jokapaikanvalittajista. Se ei olekaan enää bloggarin oma asia, mihin rahansa kuluttaa. Omia tulojaan ei missään nimessä pyynnöistä huolimatta kannata paljastaa, vaikka paljastamattomuus johtaakin päättömiin spekulointeihin tulojen määrästä ja lähteistä. 
Kerro vain, että olet keskituloinen  ja myyt vanhoja tavaroitasi kirpparilla.


5. Suhteet
Omista seurustelu ym. suhteistaan kannattaa olla ihan hissukseen. Vaikka olisi juuri tavannut sen maailman ihanimman tyypin ja oikeasti ei olisi mitään muuta mielessä, niin blogiin siitä ei kannata kirjoittaa. Mieluummin keksii sitten vaikka siitä kuuluisasta tikusta asiaa. Jos on kerran mennyt avaamaan sanaisen arkkunsa omista ihmissuhdekuvioistaan, paluuta ei ole. Suhdepäivityksiä ei voi lopettaa, sillä silloin syntyy kiivas keskustelu mahdollisesta erosta ja sen syistä. Jo ero tulee oikeasti, sympatian lisäksi spekulaatio syistä ja syyllisistä on myös taattu, eikä tämä varmaankaan helpoita bloggarin taakkaa. 

Jos tuo suhteensa julki ja ehkä jopa julkaisee kuvia rakkautensa kohteesta, altistaa hänet ja oman arvostelukykynsä armottoman analyysin kohteeksi: Mitä ihmettä joku muka näkee siinä tyypissä? Suhde voi joutua mys ilkeän sabotaasin kohteeksi: Minäpä tiedän sen bloggarin miehestä jotain, mitä hän ei tiedä! Minäpä näin hänet baarissa tekemässä sitä sun tätä! 
Pidä läheisesi kaukana blogistasi. 


Mutta mutta... mitä sisältöä blogiin sitten jää, jos välttelee näitä aiheita? Nehän ovat erittäin oleellinen osa jokapäiväistä elämää ja muodostavat pitkälti kaikkien muoti-/lifestyleblogien sisällön. Onko bloggarin siis otettava riski ja altistuttava kommenttimyrskyille näitä tulenpalavia aiheita blogissa käsitellessään? Veikkaisin, että jos nämä aiheet sivuuttaisi kokonaan lifestyle-blogissa, samalla voisi sanoa hyvästit myös lukijoille. Ehkä riski on siis otettava...

5 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus :) laittoi pohtimaan montaakin asiaa..

    jenninvuodatus.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Ehkä kyse onkin vain tuurista: toisille osuu herttaisia lukijoita ja toisille vähemmän herttaisia. Mutta jokin siinä blogissa vetää tietynlaisia ihmisiä puoleensa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos sulle tästä blogista, se on herättänyt paljon ajatuksia ja ideoita nyt kun aloittelen toista blogiani Malka kotoilee. Kuten nimestä epäilemättä voi päätellä kyseessä ei ole muotiblogi, mutta monet neuvoistasi käyvät mihin tahansa blogiin. KIITOS!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentistasi :)
      Kyllä nämä vinkit ovat yleishyödyllisiä, että varmasti kotoilublogiinkin löytyy ideoita täältä :) Itse olen niin muotiblogimaailmassa kiinni, että aina teen näitä juttuja siitä näkökulmasta käsin.

      Poista