tiistai 29. tammikuuta 2013

Löydä blogille nimi heti: top 5 nimigeneraattorit

Ei ole varmaankaan helpompaa tapaa keksiä blogille nimi kuin tämä. Ajattelin tehdä vielä toisen postauksen aiheesta niille, joille nimen keksiminen on erittäin vaikeaa, sillä kuinka keksiä blogille nimi on ollut yksi suosituimmista jutuista blogissani. Se ei selvästikään ole helppoa ja monen lukijan mielessä. Jätetään se siis muiden hommaksi!

Tässä on lista hyödyllisistä mutta ennen kaikkea hauskoista nimigeneraattoreista. Olen itsekin käyttänyt niitä yhden blogin kohdalla ja lopputuloksena oli enemmän kuin täydellinen nimi. Generaattoreiden käyttö vaatii vain paljon klikkailua ja avointa mieltä erilaisia nimiehdotuksia kohtaan. Näitä et varmasti olisi itse keksinyt! Jos nimi ei sellaisenaan miellytä, näistä saa ainakin hyviä ideoita ja pienellä viilauksella se oma nimi varmasti löytyy.


Vaikka osa nimigeneraattoreista näyttää onko sen niminen domain eli nettiosoite vapaana, sillä ei periaatteessa ole merkitystä, jos teet blogisi vaikkapa bloggeriin. Ja myöhemmin, jos haluat rekisteröidä oman domainin, .fi-päätteinen nimi voi hyvinkin olla vapaana. Ja kaikki ovat englanniksi mutta mikään ei estä kokeilemasta suomalaisillakin sanoilla.

Hyvin yksinkertainen ohjelma. Klikkaat vain nappia ja ruudulle ilmestyy muotiblogien maailmaan sopivia nimiehdotuksia. Minulle tuli Blonde or Beautiful. Erittäin osuva mutta vaihtaisin tuon or:in and:iksi.

Erittäin kätevä työkalu, joka kehittelee kymmeniä nimiehdotuksia yhdellä klikkauksella. Voit valita haluatko luonnollisen kuuloisen vai vähemmän luonnollisen nimen. Anna yksi sana, jonka haluaisit olevan osa nimeä ja päätä, tuleeko sana suunnilleen nimen alkuun, keskikohtaan, vai loppuun. Nimen pituudenkin voi määritellä. Tällä jaksaa leikkiä pidempäänkin. Englannin lisäksi kielivaihtoehtoja ovat Italia, Saksa, Ranska ja Espanja. Näitä voi yhdistellä vapaasti. Samalla näet, mitkä domainit ovat vapaana.

Sinun täytyy vain valita haluatko nimen olevan "funky" vai "formal" ja kone arpoo sinulle kaksiosaisen nimen. Mahdollisimman helppoa siis!

Oikeastaan tällä voi etsiä vapaata domainia mutta samalla se ehdottaa pitkän rivin vaihtoehtoisia nimiä. Niinkin geneerisellä nimellä kuin fashion blog sain kymmeniä eri ehdotuksia, jotka liippaavat läheltä alkuperäistä mutta ovat kuitenkin ihan erilaisia.

Valitse yksi tai kaksi sanaa, jonka perusteella haluat nimen muodostettavan. Voit päättää haluatko nimen, joka rimmaa. Tuloksena lista ehdotuksia, joista voi hyvinkin löytyä se oikea.

Ja sitten vain klikkailemaan! Tuleeko mieleen muita generaattoreita tai oletko ehkä itse kokeillut sellaista?

3 kommenttia:

  1. Kiva tällä keksin blogilleni nimen:)

    VastaaPoista
  2. Hyviä vinkkejä thanks!

    VastaaPoista
  3. Se tunne kun löytää tälläisiä postauksia vasta blogin tekemisen jälkeen... :D

    VastaaPoista