perjantai 29. maaliskuuta 2013

Bloggari saa vauvan ja muita juoruja!


Niin kuin kerroin jo hakusanapostauksessa, blogistani haetaan paljon tietoa myös muista bloggareista. Hyvin usein on haettu bloggarin nimeä, jonka perässä on palkästään sana vauva. Useammin kuin kerran olen huomannut hetken luulleeni kyseisellä bloggarilla olevan vauva tai että semmoinen on ehkä tulossa. Mutta lopulta olen vihdoin ymmärtänyt, että tuolla sanalla viitataan erittäin suurella todennäköisyydellä tuohon kaiken pahan alkuun ja loppuun: vauva.fi keskustelupalstoihin.

Itse olen yrittänyt pysytellä forumilta poissa, paitsi joskus olen käynyt lukemassa esimerkiksi jossain blogissa linkatun keskustelun. Mutta uskon, että monille nämä juttutuvat ovat varmasti kullanarvoinen tiedonlähde. Harmi vain, että se tieto on lähes aina väärää.

Kävin kuitenkin tekemässä katsauksen blogiaiheisiin keskustelupalstoihin, sillä halusin nähdä millä tasolla keskusteluissa liikutaan, kun kerran niitä niin paljon haetaan netistä. Toivottavasti tämän lähes traumatisoivan tutkimusmatkani tuloksista on iloa "tiedon"nälkäisille ja muille uteliaille mutta etenkin teille muille, jotka ette vielä ole palstoihin tutustuneet:

Vauva.fi ja tapaus Mungolife:
Taitaapa olla sivuston all time favourite. Bloggarin poikaystävä on selvitetty, ja sitten  poikaystävästä on selkeästi erottu. Salapoliisit ovat myös löytäneet merkin silikoneista. Pilkunviilaajat vääntävät myös kättä bloggarin koulun huippuyliopisto -statuksesta.
  Entäs Xenia's Day?
  Tupareita käsittelevässä keskustelussa päästään menusta kätevästi bloggarin sukujuuriin ja taas takaisin lavuaarin pienuuteen. Uutta miestäkin syynäillään: olivatko lomakuvissa näkyneet mysteerijalat kenties hänen?

  Sitten Cava.
  Kihlasormuksesta tehdään kattavaa hinta-arviota. Ruotsin oikeinkirjoituksesta annetaan vinkkejä.

  Strictly Style.
  Lainkuuliaiset kansalaiset ovat huolissaan onko bloggari maksanut tullimaksut.

  P.S. I Love Fashion.
  Miesten vaatteista julkaistut kuvat aiheuttavat spekulaatioita.

  Yummy.
  Sedu Koskinen on liitetty tiiviisti bloggariin. Myös botoxin käytöstä ollaan huolissaan.

  Tickle Your Fancy.
  Bloggarin henkinen ikä on debatin aiheena.

  Alexa Dagmar.
  Salakielellä yritetään jatkaa vanhaa osamaksuja koskevaa keskustelua.

  Ja nyt saa riittää.

  Keskustelujen perusteella bloggarit tuntuvat olevan melko vapaata riistaa, vaikka ylläpito rajaa jonkin verran sopimattomimpia juttuja pois. Keskustelun aiheeksi tuntuu riittävän mikä vain luulo, tieto, tai harha. Huvittavinta keskusteluissa on se, että yhdestä aiheesta lähtenyt juttu voi laajeta koskemaan mitä tahansa asiaa bloggarin elämässä. Monet jutut ovat täysin tuulesta temmattuja mutta niihin haetaan myös paljon todistusaineistoa linkkien avulla.

  Minusta on jotenkin surullista, että näinkin suloisesti asiasta kuin vauva on tullut synonyymi lähes ala-arvoiselle ajattelutavalle ja ulosannille netissä. Suuri osa keskustelijoista on varmasti asiallisia mutta joukkoon mahtuu vaikka mitä sakkia. Ja kaikki eivät varmasti ole äitejä!

  Löytyykö lukijoista keskustelijoita tai keskustelujen seuraajia? Mitä mieltä yleisesti ottaen olette tälläisestä sananvapauden muodosta?

  9 kommenttia:

  1. En ymmärrä näistä keskusteluja. En käsitä miksi toisten asioista juoruillaan, asioista mitkä eivät edes pidä paikkansa. Väitän että ovat ilkeitä ihmisiä luonteeltaan, ja nauttivat jonkun epäonnistumisesta. Murr.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Niinpä, vaikea kuvitella, että nämä keskustelijat olisivat mukavia persoonia luonteiltaan. Ehkä heidän omassa elämässään ei kaikki ole ihan kohdillaan ja pahaa oloa puretaan ei tavoin. Joillain se tapa on nettikeskustelut...

    Kiva blogi muuten sinulla. Kävin lueskelemassa :)

    Poista
   2. No mutta sehän on kiva kuulla! Samoin sinulla, jäinkin heti lukijaksi :)

    Poista
  2. Nauroin ääneen noita otsikoita lukiessa. Mä en ymmärrä, miten jotain voi kiinnostaa toisten elämä noin paljon! Loppujen lopuksi bloggaajatkin ovat ihan tuiki tavallisia ihmisiä.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Täytyy myöntää, että minäkin nauroin vaikka samalla otti hirveästi päähän. Kun tikusta tehdään asiaa, niin jokaisen meidän elämästä saisi samanlaisia keskusteluja käyntiin.

    Poista
  3. Vähän mattimyöhäsenä löysin tämän sun postauksen, mutta luin sen hymy huulilla, eli kiitos siitä :-) Päädyin siihen, sillä olen itsekin vihdoin ja viimein ajatellut kirjoittaa aiheesta jotain... mä kirjoitan blogia ja tunnun myös olevan yksi näitä vauva.fi -tyyppien suosikkeja... heidän juttujensa perusteella koko mun elämä on täysi salaliittoteoria ;-) Kaikkia ketjuja en ole edes nähnyt ja ylläpito tuntuu nykyään poistavan niitä pahimpia, onneksi näin. Anyway kiitos tästä hauskasta postauksesta ja tuskinpa me voidaan ikinä ymmärtää näiden tyyppien motiiveja. Sääli tosiaan, että palstan nimi on jotain niin ihanaa kuin vauva.fi, mutta sisältö jotain aivan muuta.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Mukavaa, jos tämä juttu aiheutti hilpeyttä! Sinulla on tosiaan syytä olla hymyilemättäkin noiden keskustelujen suhteen. Tee ihmeessä postaus aiheesta. Olisi varmasti mielenkiintoista luettavaa. Joidenkin tapausten silmät voivat aueta siinä vaiheessa, kun he huomaavat itse bloggarinkin olevan tietoinen heidän kirjoitteluistaan. Sitä niin helposti kirjoittaa kaikennäköistä kuraa, kun luule ettei pahemmin kukaan näe.

    Poista
  4. Tämä on ihan mahtava blogi ja kiitos!!!!!!!!

   VastaaPoista