tiistai 21. toukokuuta 2013

Tyylikäs banneri blogiin helposti ja nopeasti

Jos olet hieman hukassa blogin bannerin tekemisen suhteen tai muuten vain tyytymätön siihen, tämä postaus on sinulle tehty! Minulta pyydettiin jo kerran bannerinteko-ohjetta, joten tässä semmoinen nyt olisi. Heti alkuun haluan kyllä sanoa, että bannereita voi tehdä monella eri tapaa ja lukuisilla ohjelmilla. Nyt seuraavan ohjeen mukaan tehty banneri on todella helppo väsätä ja ulkonäöstä ei tarvitse tinkiä. Et tarvitse siihen sen kummempia ohjelmia ja kaikki on ilmaista.

Tosiaan, olet ehkä huomannut, että blogini ulkoasu on muuttunut tänään. On uutta banneria ja sun muuta. Toisin kuin yleensä suositellaan, en lähtenyt tekemään  muutoksia yön pimeinä tunteina, jolloin on pienempi riski häiritä blogin lukijoita. Tein muutokset keskellä päivää ja pyydän anteeksi niiltä, jotka kokivat outoja tuntemuksia blogiani lukiessaan ulkoasun vaihtaessa vilkkaasti olemustaan. Sain katsokaas inspiraation. Olen salaisesti kärsinyt blogini ulkoasun suhteen jo pidempään mutta minulla ei ole ollut aikaa (seliseli) tehdä haluamiani muutoksia. Olen myös tottunut tekemään hienoja sivuja Wordpressillä ja tämä Bloggerin käyttö tuntui jotenkin erittäin nihkeältä. Päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista ja saada itseni uskomaan, että Bloggerillakin saa mahtavan sivun aikaiseksi. Taisin onnistua! Nyt haluan jakaa inspiraationi hedelmiä myös teille rakkaat bloggarilukijani. Mutta aion tehdä sen osissa. Tänään tehdään siis mahtava banneri blogille nopeasti ja näppärästi.  Tekotapa oli minullekin uusi mutta pääsi heti ehdottomaksi suosikikseni. Aloitetaan:

1. Päätä ensin haluatko bannerisi taustalle jonkin oman kuvan. Vaikka et omaa kuvaa käyttäisikään, voit lisätä banneriin myöhemmin vaikka mitä, joten ihan tyhjä tausta on myös suositeltava.

2. Mene osoitteeseen Picmonkey.com. Klikkaa etusivulla keskellä olevaa Create a Collage -linkkiä. Siirryt tekemään kollaasia.

3. Valitse vasemmasta reunasta toinen kohta Layoutsjoka avautuu valmiiksi Ducks in a Row -kohdassa. Valitse kolmesta vierekkäisestä neliöstä koostuva pohja. Tämä on suositeltava koko.4. Jos haluat tyhjän pohjan, josta rakentaa banneri, klikkaa Save kuvan yläpuolelta ja tallenna kuva koneellesi. Voit valita minkä James Bondin tasoisen kuvan haluat tallentaa. Itse otin varmuudeksi Piercen, vaikka hän inhokkini onkin. Sulje kollaasinteko -ikkuna oikeasta yläkulmasta ruksista (siis ei koko selainta!). Pysy Picmonkeyssa.


 Ja ruksi:5. Jos taas haluat käyttää omia kuvia, valitse minkä pohjan haluat Layout -kohdasta mutta muista bannerin suorakaiteenomainen muoto. Älä siis valitse neliötä tai kuvistasi voi loppupeleissä tulla aika mielenkiintoisesti muotoutuneita. Sitten valitse Layout -kohdan yläpuolelta Images ja lataa kuvia koneeltasi klikkaamalla Open Photos. Voit raahata ladatut kuvasi valitsemaasi pohjaan oikeille paikoille. Tallenna ja poistu samoin kuin kohdassa 4.6. Kun olet sulkenut kollaasi-ikkunan, valitse etusivulta Edit a Photo. Avaa äsken tallentamasi bannerin pohja (tyhjä tai kuvallinen). Eteesi avautuu suurinpiirtein tälläinen näkymä (jos sinulla on siis tyhjä pohja):7. Muuta pohjan koko sopivaksi bannerille kohdasta Resize vasemmalta alhaalta.


Ota ruksi pois kohdasta Keep Proportions. Aseta haluamasi bannerin koko: leveys x korkeus. Minun oli 1180x320 muistaakseni. Jos sinulla ei ole hajuakaan koosta, kannattaa kurkata Bloggerin blogin mallinsuunnittelutyökalusta blogisi leveys (Malli --> mukauta --> säädä leveyksiä ja sieltä kurkkaa koko blogin leveys). Bannerin leveyden voisi olla melko sama blogin leveyden kanssa. Korkeuden voit laittaa mieleiseksesi. Kokeile eri mittoja, sillä näet samalla miten koko muuttuu. Lopuksi paina Apply.
8. Oletetaan, että haluat kirjoittaa ainakin blogisi nimen banneriin. Valitse siis Text -kohta (se P). Valitse alkuun jokin kiva fontti ja klikkaa Add Text.Kirjoittele, leiki värillä, koolla, fontilla, ym.


9. Kun olet valmis tekstin koon, näön ja paikan suhteen, voit leikkiä muilla efekteillä. (Voit myös myöhemmin muokata tekstiä, älä huoli.) Vasemmassa reunassa on monia muita kohtia, joilla saa tehtyä eri efektejä banneriin, lisättyä kuvia, ym. Sieltä löytyy vaikka mitä kivaa! Leiki vapaasti.

10. Kun olet tyytyväinen tai jo pitkästynyt, tallenna luomuksesi koneellesi samalla tavoin kuin tallensit pohjankin kohdassa 4. Nyt saat poistua Picmonkeysta.

11. Mene Bloggeriin Ulkoasu -kohtaan ja vaihda blogisi ylätunniste. Poista vanha banneri. Lataa luomasi uusi banneri koneeltasi ja tallenna. Muistaa painaa oikealta ylhäältä Käytä blogissa.


12. Ihastele työsi tulosta!

Lopuksi vielä huomautus niille hifistelijöille, jotka haluavat bannerin sulautuvan saumattomasti blogin taustaan niin kuin minulla. Blogin tausta ja bannerin tausta ovat molemmat valkoisia, joten niiden pitäisi periaatteessa sulautua yhteen. Mutta minulla bannerin tausta näytti tietystä kulmasta katsottuna selkeästi eriväriseltä, kun latasin bannerin koneeltani niin kuin kohdassa 11. Ongelma ratkesi ja bannerin tausta ei erottunut, kun latasin bannerin URLista enkä koneeltani. Tallensin bannerin ensin Photobucketiin, jotta sain sille oman URL-osoitteen, jonka syötin kohdassa 11. Tämän huomautuksen voi unohtaa, jos banneri näyttää koneelta ladattuna priimalta. Ja harva lukee blogiasi pää kummallisesti kenossa niin kuin minä tein huomatessani tuon värieron, joten älä hötkyile pienistä. Lisää saa kysyä, jos tämä aihe kiinnostaa. 

Siinäpä se oli! Picmonkey on muuten oikein mukava kapistus muidenkin kuvien muokkailuun, joten siihen kannattaa tutustua paremminkin. Jos ryhdyitte bannerintekoon niin laittakaa ihmeessä linkkiä, niin päästään ihastelemaan tekeleitänne.

177 kommenttia:

 1. Mitä alaa olet opiskellut/opiskelet, kun vaikutat tietävän bloggaamisesta, mainostamisesta, kuvanmuokkauksesta etc? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulutukseni on aika kaukana tästä kaikesta mutta työn puolesta olen oppinut kaikenlaista ja etenkin hyvä seura on tehnyt kaltaisekseen ;)

   Poista
  2. Jassåå :) samapa se kai mistä tietonsa haalii, monista sun vinkeistä on ollu mulle ainaki hyötyä, kiitos siitä.

   Poista
  3. Koulutus tulee muutenkin aina ihan jälkijunassa, että kaikenlaisia nettijuttuja oppii parhaiten itseopiskelulla ja tekemällä :)

   Poista
  4. Hehe, varsinaista musiikkia IT-alan opiskelijan korville ;) mutta valitettavasti on totta, että sitte ku valmistun ni yli puolet koulussa opitusta on vanhaa tietoa. Onpahan ainakin pohja mihin rakentaa ja todistus auttamassa työnhaussa :)

   Poista
  5. Juu, on sillä paperillakin varmasti merkitystä ;)

   Poista
 2. Vau, kiitos ohjeista! Nyt pitäisi vain keksiä hyvännäköinen banneri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin se vaikein osuus! Kokeilemaan vaan. Kyllä se tehdessä syntyy.

   Poista
 3. PicMonkey on kyllä kiva! Sisko tuosta joskus varoitteli, että kun lataa kuvia sinne, voi ne päätyä ihan mihin vaan. Vaan käytän sitä silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa. Sehän on kyllä ongelma aina kun laittaa kuvia nettiin. Eli ehkä mitään perhealbumeita ei kannata sinne ladata!

   Poista
 4. Iso kiitos! Aamulla en kyllä kiitä, meinaan klo on 02.15 :D Oikeaoppisesti yöllä siis sain aikaan tämänmoisen (samalla toivon, että osasin ton linkkihomman...) Jouduin muuten kanssa hifistelemään photobucketin kautta kun jäi niin inhottavat rajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hieno ja persoonnallinen! Hyvä, että onnistuit Photobucketin kautta. En tiedä onko se jokin hetkellinen ongelma, että tausta saattaa näkyä.

   Poista
 5. No niin, kiitos mainiosta vinkistä! Heti meni banneri uusiksi! Olenkin etsinyt ohjetta tälle ja tämä tuli siis kuin tilauksesta.

  Uuden ulkoasun voi käydä tsekkaamassa täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuipa sopivasti! Tämä on hieno. Kiva fontti. Ja hyvä, että olet käyttänyt alaotsikkoa pelkän nimen sijasta. Niitä näkee harvemmin. Minullakin voisi olla...

   Poista
  2. Kiitos! Pidän itse noista lyhyistä ja ytimekkäistä alaotsikoista, joista pystyy kertavilauksella saamaan kuvan blogin aiheesta. Sunkaan blogin otsikko ei sitä kerro, joten suosittelen kyllä lisäämään.

   Kiitos muuten blogistasi! Täällä on hurjan paljon hyviä vinkkejä!

   Poista
 6. Hassua, mä kävin just tekemässä tuolla uuden bannerin eilen, ennen kuin tulin lukemaan tän postauksen. :)

  Voisitko kirjoittaa siitä, mitä tehdä kun blogin kävijämäärä vaan pysyy samana... Minulla se on ollut noin vuoden sama, ihan mukavasti lukijoita kyllä on mutta se ei tunnu siitä nousevan. Kaikki tavalliset keinot hankkia lukijoita on ollut käytössä. Tarkoittaako tämä sitä, että minun aihepiirilläni ja tyylilläni olen nyt löytänyt kiinnostuneet lukijat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattuipas tämäkin sopivasti! Vaikka moni käyttää samaa ohjelmaa bannerin tekemiseen, kaikki tuotokset ovat ihan erilaisia.

   Hyvä postausidea! Voisin tosiaan tehdä jutun vähän erilaisemmista mutta toimivista lukijoidenhankkimiskeinoista. Sellaisista millä voi saada todella paljon lukijoita. Tai ainakin liikennettä. Kyllä sinullekin riittää uusia lukijoita, kunhan blogisi pääsee hiedän tietoisuuteensa. Ilmoitan sinulle, kun juttu on ulkona!

   Poista
 7. Sain tehtyä tolla kivan bannerin, kiitos vinkistä!:) Tässä linkki blogiini: http://withsugarapple.blogspot.fi/

  PS: Yritin käyttää sitä sun aijemmin kertomaa linkki tekniikkaa, mutta en jostain syystä onnistunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nice one! Mikäs siinä linkkitekniikassa mätti?

   Sugarapple's

   Poista
  2. Toimi ainakin nyt. Muistitko laittaa myös sen koodin loppusulun?

   Poista
  3. En tiedä... Olen tosi huono kaiken tollasen kanssa:D Kamala työ aina kaikkee blogin hienosäätöön liittyvässä mulla.

   Poista
 8. Ihanaa, kiitos tästä! Kokeilen tätä taatusti, ehkäpä jo tänä yönä :) Ei enää jatkossa bloggerin omaa "banneria", jee!

  windi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Täytyypä tulla huomenissa kurkistamaan miltä blogissasi näyttää :)

   Poista
 9. mullakin tuli noi reunat niin miten tallennan sen tonne photobuckettiin ? ku se ehottaa vaan että tallennetaan koneelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit tallentaa kuvan ensin koneeelle (niin kuin olet varmaan jo tehnyt:)). Sitten sinun täytyy rekisteröityä Photobucketiin (helppo ja ilmainen). Kun olet kirjautunut sisään, valitse Upload Photos ja etsit sen kuvasi koneeltasi. Kun se on ladattu Photobucketiin, saat kuvaa klikkaamalla oikeaan reunaan Links to Share This Photo. Sieltä kopioi Direct URL, jonka laitat tuonne Bloggerin ylätunnisteeseen. Kysy lisää, jos nämä tosi pelkistetyt ohjeet ei toimi :)

   Poista
  2. kiitos paljon olet kullan arvoinen !!

   Poista
 10. Apua, mun bannerista tuli ihan harmaa enkä osaa ton pohtobucketinkaan avulla korjata sitä :/ mikä neuvoksi?? :<

  http://katdjauh.blogspot.fi/ <- tuosta näkyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi samalta ongelmalta kuin minullakin oli aluksi. Kokeilitko jo Photobucketia vai etkö ihan osannut sitä?

   Poista
  2. Se phtobucket anto 4 linkki vaihtoehtoa ja niistä mikään ei toiminut vaan bannerin tilalle tuli vain musta teksti..

   Poista
  3. Direct Urlin pitäisi niistä neljästä toimia.... Hmm... Outoa. Teitkö bannerille valkoisen vai transparentin taustan? Blogger heitti minulla ainakin transparentin ihan mustaksi.

   Poista
  4. Valkoisen kai? Ihan tuollaisen tyhjän vain lätkäisin ja siihen aloin väkertämään tekstiä :"D

   Poista
  5. On se valkoinen, jos et itse muuttanut sitä läpinäkyväksi. Ja jos tuli musta teksti niin ongelma ei ole sama kuin mulla. Outoa outoa.... Mitä jos kokeilisit tallentaa kuvan eri muodossa (png, jpg)? Eri selaimella? Välimuistin tyhjennys :)?

   Poista
  6. Sori kun en vastannut heti, mutta juu auttoi heti kun tallensin kuvan png enkä jpg:nä.. mikähän siinäkin oli kun tommosesta piti herjaamaan ruveta? :D
   Mutta kiitos paljon vinkeistä, oot korvaamaton ja sen myötä ryhdynkin lukijaksi tähän blogiin! :)

   Poista
  7. Ei mitään, hyvä että lopulta toimi!

   Poista
  8. Hei! Säädin vaikka kuinka kauan oman blogini bannerin kanssa. Ongelmana just toi "valkoinen näyttää harmaalta". Loin Photobucket-tilin ja latasin kuvan sinne. Kokeilin kaikki linkkivaihtoehdot ja ei auttanu... Kunnes vihdoin älysin lukee näistä kommenteista, josko jollain muullakin olis ollu ongelmia. Ja jeee! toi PNG-temppu toimi :) siis iso kiitos!

   Poista
 11. Kiitos ohjeista, näistä oli aloittelevalle bloggaajalle paljon hyötyä! (:

  VastaaPoista
 12. Kiitos seikkaperäisistä ohjeista! Aloitteleva bloggaajakin sai niillä nopeasti jonkinlaisen räpellyksen aikaan - kunnianhimoisempaa jälkeä sitten myöhemmin kun on aikaa enempi leikkiä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Tähän voisi kuluttaa vaikka kuinka paljon aikaa!

   Poista
 13. Miten tosta kohdasta 5 pitää jatkaa jos on omat kuvat? Voi olla että se lukee tuolla, mutta en näe :D

  VastaaPoista
 14. Hyvin onnistui, kiitos vaan :) !
  http://ishouldhaveknowbetter.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 15. tästä oli mulle ainakin tosi paljon apua! kiitos (:

  VastaaPoista
 16. kun laittaa blogiin bannerin, jossa lukee jo otsikko eli on itse esim picmonkeyllä kirjoittanut sen siihen , miten edellisen otsikon saa pois ? blogger ei anna pyyhkiä otsikkoa. mitä tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun menet Bloggerissa Ulkoasu -> ja muokkaat ylätunnistetta (missä olet varmaan sen uuden bannerinkin ladannut) niin siinä ikkunassa on hassusti nimetty Mainospaikka -kohta. Sinun pitäisi siirtää pallura Otsikon ja kuvauksen tilalla -kohtaan ja tallentaa. Se "mainospaikka" tarkoittaa tässä tapauksessa banneria. Tästä luulisin ainakin sinun kohdallasi olevan kyse.

   Poista
  2. täällä oli sama vika, mutta ei toiminut tuo palluran siirto :(

   Poista
  3. No voi pöh, nyt en tiedä mikä mättää.

   Poista
  4. Anonyymi ethän vain poistanut blogin otsikkoa, koska itse tein sen ja koitin tuota palluraa vaihtaa tuohon Otsikon kuvauksen tilalla-kohtaan ja se vain herjasi että otsikko on oltava. Kirjoitat vain normaalisti otsikon siihen kenttään ja sitten vaihdat sen pallon toiseen kohtaan niin pitäisi toimia :)

   Poista
 17. Kävin tekemässä sinun ohjeittesi perusteella kans bannerin, vaikka en saanut kuvastani taustaa paremmin pois, mutta yritys oli hyvä. Joten tällainen loppu tulos tuli: http://jaanan-life.blogspot.fi/

  Käy tuo ainaki hetkeksi minulle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan näyttää hienolta! Ja jos katselimme samaa taustaa, niin minusta se sopii hyvin blogisi taustakuvan kanssa. Ei ollenkaan häiritsevä.

   Poista
 18. Kiitos todella hyvistä ohjeista! Olen itse tuskaillut aiemmin nimenomaan bannerin kanssa, mutta näillä ohjeilla sainkin tehtyä edes jonkinlaisen bannerin blogilleni . Seuraavaksi voin tuskailla muita blogiin liittyviä asioita.

  Muutenkin tämä blogisi on osoittautunut erittäin hyödylliseksi.

  VastaaPoista
 19. Tein tuossa juuri uuden bannerin kun olen tuskaillut pitkään että miten sellaisen teen kun en osaa. Kiitoksia super paljon hyvistä ohjeista ja postauksesta jonka ansiosta itselläni komeilee nyt ihan hauskannäköinen banneri!

  http://letsgetloud4.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 20. Heei vielä semmoinen kysymys että osaatko neuvoa miten saan vaihdettua blogin sähköpostiosoitetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä voi vaihtaa kahdesta paikkaa, riippuen mitä s-postia tarkoitat. Eli oikeasta yläkulmasta tilin asetukset tai sitten Blogger profiili -kohdasta. Sinulla on tosin tuo Google+ profiili, niin olisikohan tästä hyötyä näin nopeasti sanottuna?

   Poista
 21. Kiitos hirveesti noista ohjeista oon aina miettiny miten tehä banneri ja nyt sinä aitoit minua löytämään sen:)

  VastaaPoista
 22. Kiitos ohjeesta, saatiin jonkun lainen banneri tehtyä! :)


  http://laiffistaili.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 23. Kiitos paljon ohjeista, vihdoin banneri alkaa näyttää minulta! Onneksi löysin ohjeesi, jotka ovat kultaakin kalliimpia aloittelijalle! :)

  http://kyykkyjajakaurapuuroa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivan bannerin löytäminen voi olla aikamoinen ikuisuusprojekti, mutta onneksi olet tyytyväinen!

   Poista
 24. Tämä oli todellinen Pink Bubblesin lahja kädettömälle! :D Kiitos tästä!!

  VastaaPoista
 25. kiitos!! oli paljon, paljon, paljon apua !:)

  VastaaPoista
 26. Täältähän löytyi hyvät ohjeet aloittelevalle bloggaajalle! Kiitos :-)
  Täytyykin ruveta heti kokeilemaan että minkä näköistä banneria sitä saisi itse aikaiseksi!

  http://lifewithmiia.blogspot.fi/
  Jos kiinnostaa, niin käy kurkkaamassa. Palaute kokeneemmilta bloggaajilta on enempi kuin tervetullutta!

  VastaaPoista
 27. Luin tän postauksen ja ajattelin vaihtaa banneria. Aina ku etin netistä ohjeita että miten tehään sitä ja tätä blogiin nii päädyn aina tänne :D Haluisitko käydä kahtoo miun blogia? Yritän postailla sinne useammin, ja vaihtaa ulkoasua. Osaisitko sanoo ku kaikilla laitteilla, kaikilla näillä nettiohjelmilla (chrome, firefox ja exproler) oon laittanu sillee et älä laske omia sivun käyntejäni. Niin onko sivun muitten sivun katselut vähän niinkuin että muut ihmiset on käyny lukemassa miun blogia? Tein kerran huvikseen speassun 1000 sivun katselusta (edelleenki lukuunottamatta omia)ja oon ajatellu aina näin. Lukioita mulla ei oikee oo, muutaku mun kamuja :( Blogin linkki, mutta ehkä niitäkin tulee aikanaan :) http://sirinblogilifeisaplay.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogini on nähtävästi kiilannut Googlessa kärkeen kaikissa ohjejutuissa :) Voin käydä katsomassa blogiasi. Jos viittaat noilla katseluilla Bloggerin omaan tilastoon, niin blokattuasi omat katselusi tilastot näyttävät muut kävijät mutta myös sellaiset robotit, jotka viipyvät sivullasi muutaman sekunnin. Jos tarkempi kävijöiden seuraus kiinnostaa, niin suosittelen tutustumaan näihin Google Analytics -postauksiini, joissa neuvotaan miten kävijöitä seurataan tarkemmin. Blogger on aika epätarkka kävijämäärien suhteen. Google Analytics vaatii pientä asentelua, mutta se ei ole vaikeaa. Ihan ekassa noista postauksista on asennusohje.

   Poista
 28. Kiitos paljon ohjeista! Vihdoin sain tehtyä hienot bannerit!. :)

  http://pikkupinserit.blogspot.fi/
  http://punospannat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 29. Kiitos, auttoi paljon bannerin tekemisessä :)
  Lisää tämmöisiä

  http://thisisbeautifulday.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 30. Kiitos ohjeesta. Olin kauan tuskaillut oman surkean bannerini kanssa ja halusin tehdä uuden mutta koneella ei ole yhtään kuvankäsittely ohjelmaa(ei edes wordiä)niin minkäs teet. Onneksi löysin ohjeesi niin sain tehtyä uuden bannerin ja blogin asukin muuttui samalla. Kiitos vielä kerran. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Picmonkey on paljon helpompi kuin monet koneelle ladattavat kuvankäsittelyohjelmat. Ei tarvitse paljoa opetella!

   Poista
 31. Aloittelen ja opettelen vasta bloggaamaan, joten tämä banneri neuvosi (ja varmasti muutkin, kunhan ehdin lukemaan lisää..) oli todella avuksi. Sharing is Caring! Kiitos Susanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo sinun blogisi.

   Poista
 32. Kiitos ohjeista! :) Ja uusi banneri komeilee blogissa ;)

  VastaaPoista
 33. Kiitos huimasti! Sain tehtyä bannerin minkä halusin!

  VastaaPoista
 34. Kiitos helposta ja selkeästä ohjeesta bannerin tekoon! :)

  VastaaPoista
 35. Aivan mahtava blogi , huimasti mielenkiintoista luettavaa , kiitos :) ! Mitenkä onnistuisi oman käsialan käyttö bannerissa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Kyllähän semmoinen taitaa onnistua. Uskon, että tuo voisi kiinnostaa muitakin. Laitan postauslistalle ja teen juttua lähiaikoina!

   Poista
 36. Miten saan bannerin väriä vaihdettua kun olen jo tallentanut sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten värin muuttaminen on jo liian myöhäistä. Jos teit kuvan Picmonkeyllä, niin voit aina editoida tallentamaasi kuvaa. Ehkä se värin vaihto onnistuu niin.

   Poista
 37. Aivan täydelluiset ohjeet aloittelevalle bloggarille ! ISO kiitos :)

  http://vadelmapulla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 38. Kiitti tosi paljo hyvästä postauksesta, oli toisi ymmärrettävästi kerrottu! :) Ajattelin just että miten tollasia hienoja bannereita voi tehä ja nyt itelläki on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helpolla saa tosiaan yllättävän hienon bannerin aikaiseksi!

   Poista
 39. http://hillakassu.blogspot.fi/ Sain juuri valmiiksi sinun ohjeiden mukaan (mielestäni) oikein mukavan bannerin itselleni... Kiitos tästä! Ja onneksi löysin tämän, nyt minulla on monta aihetta mistä kirjoittaa blogissani. Toiseen blogiin banneria miettien. masuasukki13.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania koiria! Samantyylinen banneri toiseen blogiin? ;)

   Poista
 40. http://eltsunelama.blogspot.fi/ käy kattoo minkä bannerin tein itelleni :) Se on vähä tyksä ku en oikee hiffaa tätä juttuu vielä.. :D

  VastaaPoista
 41. Kiitos hyvästä ohjeesta, nyt on oma hieno banneri blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä on. Hauskan nimen olet muuten keksinyt blogillesi :)

   Poista
 42. Kiitos paljon ohjeista! En ole alkuunkaan tyytyväinen vielä aikaansaannokseeni, mutta on se nyt parempi kuin pelkkä blogin nimi. Inspiraation yllättäessä alkaa uusi yritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mielenkiintoisen oloinen blogi sinulla. Tykkään lukea juuri matkajuttuja.

   Poista
 43. Hei löysin blogisi etsiessäni tietoa, että voinko laittaa sellaisen kuvani myyntiin, johon olen lisännyt Picmonkey efektin?
  Picmonkey sivulla löysin kyllä tiedon, että Minulla säilyy tekijänoikeus kuvaani, muttei tietoa kuvan kaupallisesta käytöstä.

  Blogissasi on paljon mielenkiintoista asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mielenkiintoinen kysymys! Tuohon en osaa sanoa juuta enkä jaata, eli kannattaa kysyä vaikka suoraan Picmonkeyltä. Google+ profiilista löytyy ainakin joku mailiosoite.

   Poista
 44. Kiitos banneriohjeista! Sain vihdoinkin blogiini persoonallisemman taustakuvan.

  http://www.lily.fi/blogit/kahvia-kiitos

  VastaaPoista
 45. Oi Kiitti oikeesti!! Oon vähä uus näis blogi-jutuis, mut nyt mun blogilla on sun ansiosta hieno ulkoasu:) Kiitos tosi paljon!

  VastaaPoista
 46. Kiitos ohjeista!:-)

  http://fotographergirls.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 47. Kiitti ohjeesta, mutta toi mun banneri näyttää jotenki vaaleenpunaselta, vaikka kokeilin niit eri vaihtoehtoi... :o haluisin sen myös valkoseks..?

  http://mylifeandmystoryy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan käännellä ja väännellä päätä, kun kaikki näytti ihan hyvältä minun silmiin: Kokeilitko tuota kuvan johonkin palveluun lataamista ja sieltä blogiin laittamista? Pitäisi sillä kyllä onnistua.

   Poista
 48. Kiitos tosi paljon ohjeista!:)

  http://elamaakamerantakaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 49. Hei, ja kiitos hurjasti ohjeesta! Sain tehtyä vihdoin juuri sellaisen bannerin, mikä mielessäni oli. Linkitin tämän postauksesi postaukseeni, jossa kerron uudesta bannerista.

  http://winterwonderlandia.blogspot.fi/2013/11/banneri-blogiin.html

  VastaaPoista
 50. Ohjeet oli loistavat, sain kivan bannerin tehtyä! Ainoa ongelma on nyt se, että ei näy valkoisena, vaikka yritän ladata tuon photobucketinkin kautta.. Oon myös vaihtanu png:ksi ton, mutta ei vaan toimi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi onnistua? Ainakin minulle näkyy valkoisena.

   Poista
 51. Pelastit päiväni!
  Mullakin tosiaan meni aluksi aivan harmaaksi, mutta png muodossa alkoi toimia normaalisti :) http://palapinskunpaivia.blogspot.fi/ Kiitos tuhannesti <3 !!

  VastaaPoista
 52. Heips ja kiitos monesta vinkistä jota blogistasi olen löytänyt! Nyt olen alkanut himoitsemaan flash-banneria blogger-blogiini ja kysyisinkin sinulta, onnistuisiko se ilman koodaustaitoja? Olen yritellyt etsiä asiaa netistä, mutten vielä ihan löytänyt kunnon vastauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan! Enpä ole kokeillut vastaavaa banneria itse. Jotain taitoja se kyllä vaatii. Falshbannereita voi tehdä ilman kummempia taitoja mutta miten sen sitten saa Bloggerin ylätunnisteeseen, on eri juttu. Kokeilin nopsasti tehdä tällä ohjelmalla flashbannerin, kun sillä olen tehnyt mainosbannereita muutenkin. Liitin sen Bloggeriinkin mutta nopeasti en saanut ylätunnistetta pois. Mutta jos lähdet kokeilemaan, niin tuohon banneriohjelmaan kannattaa eka rekisteröityä, niin saat tallennettua tekeleesi paremmin. Sillä voi tehdä yhden bannerin ilmatteeksi. Voin miettiä, josko tästä tekisi ohjetta tänne blogiin.

   Poista
  2. Kiitos, täytyy tutustua aiheeseen!

   Poista
 53. Kiitos tästä postauksesta! Toimi saumattomasti:)

  VastaaPoista
 54. Kiitos tuhannesti tästä postauksesta! Sain tehtyä itelleni just sellasen bannerin minkä oonkin pitkään jo halunnut!

  http://funnystory-jansu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 55. Moi! Hienosti neuvoit mutta en millään löydä tuossa lopussa sieltä yläkulmasta sitä "Käytä Blogissa" sanaa? Pitäisikö sen olla samalla sivulla missä vaihdoin bannerinkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä taitaa nykyään lukea Tallenna asettelu. Ja se on siellä Ulkoasu-kohdassa.

   Poista
 56. Kiitos avustasi! :) Sain vihdoinkin luotoa itselleni bannerin johon olen itsekin todella tyytyväinen! Todella selkeät ohjeet ja aivan mahtava kuvanmuokkausohjelma tuo Picmonkey!

  http://empun-maailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvän näköinen! Picmonkey on kyllä näppärä työkalu. Se on tosin vähän muuttunut sitten tuon ohjeen kirjoittelun, mutta kyllä tällä pärjää ilmeisesti.

   Poista
 57. Ai vitsi! tämmöstä ohjetta olenkin jo etsinyt! Nyt vasta tajusin googleen kirjottaa "banneri ohje" ja sieltähän nämä sun huiput ohjeet löytyivät! KIITOS! KIITOS KIITOS!! :) Nyt sain jopa itsellenikin tehtyä ensimmäisen oman bannerin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Näyttää tulevan oikein ekana tuolla hakusanalla.

   Poista
 58. Kiitos! Sain hyvin tehtyä bannerin blogiini!

  VastaaPoista
 59. Tää oli tosi hyvä, kiitos paljon :)

  VastaaPoista
 60. Hei, sain vinkkiä blogistasi ja olen löytänyt täältä monta hyödyllistä tietoa. Lisäksi pidän todella paljon kirjoitustyylistäsi! Innostuin uudistamaan blogini bannerin, voit käydä vilkaisemassa täällä: http://www.pinkbubble.fi/ Oikein hyvää viikonloppua ja ennen kaikkea sydämmellistä naistenpäivää <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katinka ja mukava kuulla! Kävin katsomassa blogissasi banneria ja oikein raikkaalta näyttää. Kiitos samoin, hyvää naistenpäivää!

   Poista
 61. hyvin kerrot että miten tehdä tyylikäs banneri mutta tämä on vanhaa tietoa, se picmonkey on varmasti päivitetty/uudistettu... ois kiva jos päivittäisit tekstin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on päivitetty jo aikoja sitten :D Täytyy päivittää.

   Poista
 62. kiitos ihan älyttömästi erityisesti tästä postauksesta! oon just tekemässä blogia ja tein ekaa kertaa mielestäni hienon bannerin ja oon ihan sika tyytyväinen ja onnellinen! :D kiitos myös muista postauksista, on ollut apua.

  VastaaPoista
 63. Kiitokset hyvistä ja itselle tarpeeksi yksinkertaisista ohjeista. Ensimmäistä kertaa muokkailin blogini ulkoasua ja samaan syssyyn tein bannerinkin ohjeellasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että ohjeet toimivat. Yksinkertaisuus on valttia ;)

   Poista
 64. Huh, kauan kesti mutta nyt meni remonttiin taustakuva, banneri, sivupalkit ja hmm.. mitäs muuta :) Piti tehdä vain sivupalkit mutta lähti käsistä :D Taisin kadottaa vain blogini otsikon (en saanut bloggerissa laitettua Ulkoasussa banneria ilman otsikkoa, joten kirjoitin siihen vain yhden kirjaimen. Muuten otsikko näkyi vain bannerin päällä...) Onko tähän jokin apu?

  Kiitos siis vinkeistä, lopputulos on tässä: http://keepcalmwedding.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno banneri! Saitko homman toimimaan? En ainakaan nyt huomaa mitään siellä bannerisi yläpuolella. Siinä bannerinlaittokohdassa pitäisi olla valittavana "Otsikon ja kuvauksen tilalla". Silloin bannerin kuva näkyy eikä mitään kirjoituksia tarvita.

   Poista
  2. Kiitos, nyt on blogilla nimi ja hieno banneri :) En ollut huomannut tuollaista painiketta. Oot kyllä mahtava apu! Taidan kirjoitella muutoksista pienen jutun kohta, saa varmaan linkata suoraan sivuihisi ja kehua vuolaasti? :D

   Poista
 65. Hei, tää oli huikee vinkki! kiitos! :)

  VastaaPoista
 66. Voi kiitos sinulle tästä ja onnistui kun laitoin png-muodossa. Hienoa:)

  VastaaPoista
 67. kiitos tästä ;-; autto iha sairaasti! <3

  VastaaPoista
 68. kiitos, oli tosi avulias postaus!!
  yritän jotakin näistä ja lopputulos näkyy lähiaikoina
  http://www.lamariette.blogspot.fi/?m=1

  kitos vielä :)

  VastaaPoista
 69. Voi kiitos tosi paljon!:) Oon miettiny just et miten saa sen bannerin sillai et se on valkonen ja ei oo mitään omaa kuvaa. Nyt onnistui ja oon niin kiitollinen sulle!:)

  VastaaPoista
 70. Kiitos mahtavasta ohjeesta. Nyt vain banneria suunnittelemaan.
  http://jassunblogi99.blogspot.com

  VastaaPoista
 71. Tää on tosi hyödyllinen postaus! Tän avul pystyin muokkaamaan äsken mun bannerii mun blogiin :)

  VastaaPoista
 72. Kysyin jo aiemmin tuosta, että miten saa blogin otsikon tuohon kuvaan (kiitos paljon vastauksestasi), mutta entä jos haluan sen aivan sivun keskelle? Tuohon yläbanneriin jossa se on nytkin, mutta keskelle sivua.

  http://liksomkajsa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et halua käyttää Bloggerin tarjoamaa blogin otsikkoa vaan tuota bannerikuvaa, jossa on otsikko, niin sinun tulee itse laittaa otsikko kuvan keskelle sitä tehdessä. Eli tuolla Picmonkeyssä vaikka muokata blogin nimi kuvan keskelle ja sitten tallentaa kuva uudestaan. Minusta bannerisi on jo tuollaisenaan todella kiva!

   Poista
 73. Wow! Olen todella kiitollinen tästä! En ole yhtä hyviä ohjeita ennen löytänyt! KIIIITOOOOS!!!

  VastaaPoista
 74. Moi! Tein ohjeitten mukaan valkotaustaisen bannerin, mutta kun lataan sen banneriksi niin se muuttuu harmaaksi. (Siis ei vähän vaan selvästi harmaaksi!). Yritin myös photobucketin kautta, mutta en saanut koko kuvaa ladattua sitä kautta...osaisitko neuvoa siis tarkemmin tuota photobucketin kautta sen bannerin lataamista? :) kiitooos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Jujuna olikin tehdä taustaltaan läpinäkyvä banneri. Valkoinen muuttuu harmaaksi. Esim. minulla on transparent background tuossa bannerissa ja se näkyy puhtaan valkoisena, kun muu tausta tässä blogissa on valkoinen.

   Jos sinulla on tunnarit Photobucketiin, niin homman pitäisi onnistua suht helposti. Siinä on yläpalkissa oranssilla pohjalla Upload, kun olet kirjautunut sisään. Sieltä pääset lataamaan koneellasi olevan bannerikuvan. Kun kuva on latautunut, siihen tulee häiritsevä mainos mutta sen yllä on view uploads. Sitä kautta pääset valitsemaan uuden latauksesi ja kun klikkaat sitä, oikeasta reunasta löytyy rivi linkkejä. Sieltä tarvitset direct-linkin tätä varten.

   Poista
 75. Moikka! Kiitos hyvistä ohjeista, aikani tapeltua onnistuin bannerin teossa. Innostuin jo kokeilemaan paljon uusiakin bannereita mutta mennään nyt tuolla hetki. Sun blogissa on kyllä paljon hyviä vinkkejä näin alottelevalle bloggaajalle :) Oliko sulla tehtynä joku postaus niistä lukijanhankkimis keinoista josta kirjoitit tuolla ylempänä kommenttiboksissa. Ja muitakin hyödyllisiä ohjepostauksia voit linkittää :) KIITOS! http://luonalaura.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan tämäkin kommentti mennyt ohi? :)

   Poista
  2. On :) Hyvä kun tulit muistuttelemaan. Piti ihan selata, että mistä olen puhunut mutta löysin kohdan. En ole tietääkseni kirjoittanut tuota juttua (vieläkään :/). Laitan sen uudelleen toiveisiin. Niitä tulee niin paljon, että menen hieman sekaisin.

   Poista
 76. Sulla oli aiemmin täällä sellanen postaus missä opetat että miten teet oma kuva gadgetin (ipiccyllä),niin voitko linkata sen tähän? (: Ja jos sitä ei oo enään niin voisitko auttaa mua kun oon niin avuton ja tekisit uuden sellasen postauksen?(:

  VastaaPoista
 77. Missä vika? Tein tuolla ohjelmalla banerin, joka on valkoisella pohjalla, mutta kun siirrän sen bloggeriin, se muuttuu harmaaksi:
  http://elinalappalainen.blogspot.fi/

  Ja toinen kysymys: Millä koodilla nuo linkit pystyy upottaa kommenttiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tehdä läpinäkyvä eli transparent pohja bannerille ja ladata kuva ensin nettiin, ja sitten vasta blogiin. Ohjeet löytyy tuon kohdan 12 jälkeen.

   Linkin saa upotettua tällä ohjeella

   Poista
 78. Hienon bannerin olet väsännyt. Onnea uuden blogin kanssa!

  VastaaPoista
 79. Kiitos tästä mahtavasta blogista. Sain tarvittavat ohjeet tähän hetkeen, bannerin ja välilehdet. Perehdyn lisää muihinkin aivan varmasti :) Olen aloitteleva bloggari vasta, nyt meinasin aktivoitua enemmän kun aloitan uuden aihepiirin niin pitäisi haalia lukijoita.

  VastaaPoista
 80. Sori, kaivelen vanhoja postauksia :D Mutta superiso kiitos sulle!!! Mahtavaa, ja sun innostamana heitin sitten kooko blogin ulkoasun uuskis !!

  http://keepshiningbright.blogspot.com/

  VastaaPoista
 81. Kiitos tästä postauksesta. Sain vihdoinkin tehtyä bannerin niin että se on oikean kokoinen :D

  VastaaPoista
 82. Sain viimeinkin tehtyä aika kivan bannerin blogiini näiden avulla!(: Kiitos siitä. Onko sinulla hajua miten kuvan voi laittaa "pyöreään" muotoon?c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohon pyörylän tekemiseen minulla ei ole ohjetta. Ei tule nopeasti mieleen mitään helppoa kikkaa!

   Poista
 83. Terve!

  Oon tässä muutaman kuukauden kirjotellu blogia. Löysin sun blogisi pari viikkoa sitten, nyt on aivan uus ilme omalle blogille annettu sun vinkkien avulla, kiitos siitä!

  Sellanen kysymys heräsi: Miten olet saanut kansikuvasi alle linkit "Blogi Info Blogilista jne."? Oon yrittäny ettiä blogipäivityksistäsi tietoa, mutta en oo löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan ja kiva kuulla, että tästä on ollut hyötyä! Bannerin alle on asennettu välilehdet, joissa on linkit. Ohje löytyy täältä.

   Poista
  2. Noniin, aivan mahtavaa! Kiitos! Arvelin, että tää asia täältä jostain löytyis, mutta ilmeisesti oon kulkenu silmät kiinni ohi...

   Poista
 84. Heissan, picmonkey on toki muuttunut, mutta kyllä tällä sun ohjeella vielä onnistui tälläinen mammakin banneria vääntämään, ilman mitään aiempaa kokemusta asiasta. Kiitos ohjeesta, näyttää olleen monelle hyödyksi! ( meitsin blogi johon banneria virittelin: http://positiivinenpaino.blogspot.fi/ )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pieniä muutoksia on tullut mutta näyttää toimivan vielä. Ei ihan mikään perinteinen banneri! Pointsit siitä!

   Poista
 85. Hyvä tää sun ohje! Sain itekin jonkuun bannerin väsättyä ja ilman ohjeita se ei todennääköisesti ois onnistunut näin helposti :)

  VastaaPoista
 86. Oi huippu hyvät ohjeet kiitos!:)

  VastaaPoista