Oloblogit. Onko tuttu?
Ensin ajattelin, että en tartu aiheeseen ollenkaan, koskaan lehteä lukemattomana on turha huudella mitään sen sisällöstä. Mutta tarkemmin tutustuttuani aiheeseen muiden blogeista, päätin sittenkin kirjoitella jotakin aiheesta työn ja siitä saadun palkkion näkökulmasta. Minulla on sellainen kutina, että teillä arvon lukijoilla on sananen jos toinenkin sanottavana lehdestä! Tarkemman arvion etenkin sisällön osalta voi lukea Kissanpäiväkimaran kattavasta postauksesta.
Oloblogit ei ole ensimmäinen bloggareiden ympärillä pyörivä lehti. Yksi sellainen (New Look) on lopetettu jo aikoja sitten ja ihan "tavallisissa" naistenlehdissä on joka toisella sivulla nykyään bloggarin naama. Se on jo ihan normimenoa, vaikka se ei kaikkia huvitakaan. Sinäänsä kyseessä ei ole mikään maata mullistava uusi innovaatio, vaan jotakin tuttua hieman uudenlaisessa paketissa. Blogit ja lehdet tuntuvat nykyisin kuuluvan tiiviisti yhteen.
Oloblogit-lehdellä ei ole vielä omaa nettisivua, vaikka osoitetta on kuulemma jaeltu lehteä myöten. Jonkinlaiset sivut saa kyhättyä jo ihan muutamassa kymmenessä minuutissa, joten aika jännä valinta jättää ne sivut tekemättä, vaikka lehtikin on jo ollut tovin myynnissä. Ja aika paljon netin ympärillä tämä lehti pyörii, joten senkin vuoksi sivut voisivat olla ihan relevantti veto. Tästä jää lähinnä hyvin amatöörimainen fiilis. Lehti vaikuttaa vähän kokeilulta: jos tästä kierroksesta jää jotain käteen, niin sitten on luvassa lisää. Nettisivuihinkaan ei ole haluttu panostaa.
Googlaamalla "oloblogit" löytyy lähinnä lehdessä mukana olleiden bloggareiden postauksia, joissa kerrotaan lehden ilmestymisestä ja omasta panoksesta. Osallistuneilla tuntuu olevan päällimmäisenä ajatuksena se, että lehdessä mukana oleminen oli hieno mahdollisuus. Kuka tahansa voi kirjoitella nettiin, mutta paperille pääseminen ei onnistu tuosta vaan, joten omanlainen saavutushan se on. Hehkutuspostaukset ovat ymmärrettäviä: kun kerran on mukaan lähtenyt, niin onhan se oman käden jälki hienoa bongata lehdestä. Myös monet lukijat ovat olleet ihan äimän käkenä bloggareiden lehtijutuista ja onnentoivotuksia on sadellut.
Lehdessä mukana olostaan iloitsevien bloggareiden kommenttiloorissa kehutaan mm. sitä, että lehden kautta on voinut tutustua itselleen entuudestaan tuntemattomiin bloggareihin. Mukana on niin monta artistia, että eiköhän uusia naamoja riitä jokaiselle. Mutta tuleeko niitä blogeja sitten luettu lehden pikkujutun lisäksi? Googlaako joku uudet blogit tai naputtelee osoitteet tunnollisesti nettiin? Ehkä joku sen tekee mutta paperin ja netin yhdistäminen on kuitenkin hieman kömpelöä. Nettiversio lehdestä voisikin toimia: jutusta voisi klikata suoraan blogiin.
No mutta nyt siihen, miksi minäkin päätin aiheesta muutaman sanasen kirjoittaa ja se ei liity mihinkään edellämainittuun. Kinkkisen jutun tästä Oloblogit-tapauksesta tekee se, että ilmeisesti monet bloggarit ovat antaneet panoksensa lehteen ilmaiseksi. Ja lehteä myydään. Joku käärii kulujen jälkeen ehkä käteen jäävät rahat, bloggarit tuottavat sisällön ilmaiseksi, ja bloggarit myös mainostavat lehteä blogeissaan kertomalla omasta osallistumisestaan. Joku tässä kuviossa mättää.
Olisi kiinnostavaa tietää, onko tämäntyyppinen tilaisuus kirjoittaa juttu lehteen ja samalla promota omaa blogia sinusta sellainen, että voisit hyvin tehdä sen korvauksetta? Korvaus olisi siis tämä näkyvyys ja ehkä se fiilis, minkä omatekemästäsi lehtijutusta saat.
Vai onko tämä touhu sinusta bloggareiden riistoa ja mieluummin boikotoisit koko lehteä?
As always, molemmat mielipiteet ovat tervetulleita. Ilmaiseksi kirjoittajaa ei haukuta täällä idiootiksi, eikä palkkaa vaativaa ahneeksi.
Ymmärrän hyvin molempia näkökantoja. Sisälläni asuva markkinointityyppi pitää lehden suunnitelmaa aika hyvänä, mutta sitten se sisälläni asuva bloggari lähinnä pui nyrkkiä. Uskon, että aika moni muukaan ei katso hyvällä, kun bloggareita taas hyväksikäytetään. Mutta osalle tämä ei todellakaan ole mitään hyväksikäyttöä. Pienellä blogilla ei ole hirveästi mahdollisuuksia osallistua samanlaisiin juttuihin - vastaavia tilaisuuksia ei ole tullut ehkä koskaan. Ja ehkä pienenä bloggarina ei kehtaa pyytää mitään korvausta osallistumisestaan, koska pelkää pyytävänsä aivan vääränlaista summaa tai vaikuttavansa ahneelta. Ja bloggaaminen on monelle harrastus, joka ei tuota mitään, joten miksi tästäkään pitäisi yhtäkkiä tienata jotain? Kieltäytyminen saattaa tuntua ihan hullulta vaihtoehdolta, koska milloin muka jotain vastaavaa tulisi tarjolle? Mutta nyt olisi ehkä syytä hullutella ja pistää hinta omalle työlle!
Voin kuvitella, että jutun kirjoittaminen lehteen ja kuvien ottaminen ei ole ollut ihan läpihuutojuttu. Bloggarit ovat varmasti tehneet paljon työtä juttujensa eteen. Siksi tuntuu pahalta, että korvausta ei ole saatu. Ja koko hoito on toteutettu näillä bloggareiden jutuilla. Ja lehden irtonumero on 10 euron hujakoilla normaalihintaisena. Lehdestä kertovista postauksista osa kommentoijista on myös älähtänyt siitä, että täysin ilmaiseksi tehty sisältö on todella huono juttu.
Tässä, kuin monessa muussakin vastaavanlaisessa tapauksessa, pätee kuitenkin se sama vanha laulu: aina löytyy joku, joka suostuu tekemään ilmaiseksi. Ja siksi palkkioita ei jatkossakaan tulla maksamaan moisista jutuista tai ne pysyvät hyvin pieninä. Tarvittaisiin bloggareiden pysymistä yhdessä rintamassa ja ilmaistöistä kieltäytymistä, jotta tilanne muuttuisi. Ja sellainenhan on vaikeaa, kun meitä on niin moneen lähtöön. Mutta ei kaikkien tarvitse olla samalla linjalla, jotta muutosta tapahtuisi. Riittäisi vallan hyvin, että suuri joukko bloggareita ymmärtää työnsä arvon ja sana leviää. Itsensä hinnoittelu ei ole niin vaikeaa, kuin miltä se kuulostaa. Se lähtee siitä, että kieltäytyy tekemästä työtä ilmaiseksi. Summat ovat aina neuvottelukysymyksiä, joten vaihtoehdot eivät ole ilmaistyöhön suostuminen tai sitten jonkin pilkuntarkan luvun tarjoaminen.
Tilanne ei ole siinäkään mielessä yksinkertainen, sillä joku tästä kyseisestä Oloblogi-toimittajantyöstä korvausta ehdottomasti haluava bloggari olisi halukas tekemään ilmaistyötä jonkun toisen asian eteen: ehkä joku tuttu bloggari päättää tehdä jonkin tempauksen, johon hän olisi valmis kirjoittamaan ja kuvaamaan ihan vain nälkäpalkalla. Ei voi siis sanoa, että bloggarin olisi ehdottomasti ja aina saatava palkkaa kaikista blogin ulkopuolisista töistä, minkä vuoksi monelle ilmaistöihin suostuminen ja niistä kieltäytyminen ovat todella hämärää aluetta. Mutta syyniin on hyvä ottaa se, kilahtaako jonkun toisen kassaan voittoja tästä bloggarin panoksesta.
Kun kuulin ensimmäistä kertaa tästä lehdestä heräsi samanlaiset ristiriitaiset fiilikset. Ehkä omalla kohdalla voisin antaa jonkun vanhan, jo blogissa julkaistun jutun käyttöön. Mutta pelkästään lehteä varten en kyllä vaivautuisi ilmaiseksi tekemään. Ja tuon vanhan jutunkin voisin antaa vain näkyvyys silmällä pitäen. Mutta kyllä omaa työtä ja aikaa pitää arvostaa, etenkin, jos toinen taho käärii sillä rahaa!
VastaaPoistaTuo näkyvyys painaa monella varmasti paljon vaakakupissa ja on tarpeeksi hyvä korvaus.
PoistaTätä blogin kaupallisuutta vs omaksi iloksi tekemistä olen viime aikoina pohtinut. Kuinka monella bloggarilla on oikeasti joku tavoite? Jos bloggaa tavoitteellisesti (olettaen, että tavoite on jossain määrin taloudellinen), on varmasti syytä pohtia tarkkaan, mikä on uuden ja tuntemattoman lehden tarjoama näkyvyys ja lisäarvo verrattuna muihin tapoihin kasvattaa omaa tunnettuutta ja lukijakuntaa. Lehden näkökulmasta katsottuna taas koko aviisi voisi jäädä julkaisematta, jos sisällöstä joutuisi maksamaan. Aikakauslehtien kustantaminen ei ole tainnut näin pienessä markkinassa olla helppo
VastaaPoista/kannattava laji ennenkään. Verkkolehden puuttuminen iso miinus, olen kanssasi samaa mieltä, että ehjä printti+onlinekokonaisuus olisi lukijalle kiinnostavampi ja bloggarin tavoitteleman näkyvyyden kannalta houkuttelevampi. Aika vaikea minun on löytää perusteita, miksi jutut pitäisi antaa ilmaiseksi toisen bisnesmallia pönkittämään.
Juu, eivät ole lehdet enää oikein kannattavia - ainakin ne, joissa toimittajille maksetaan palkkaa :) Monella ei varmaankaan ole sen kummempia tavoitteita, joten tämmöiset yllättäen tulevat jutut ovat ihan kivoja. Tässä tapauksessa mielestäni se pyytääkö palkkaa vai ei ei kuitenkaan vaikuta blogin kaupallisuuteen. Ehkä tarkoititkin sitä osallistuuko ollenkaan vaan ei.
PoistaNo vähän leuka loksahti, kun luin tuon postauksen. Itse ajattelen niin, että valitsen yhteistyökumppanit sen mukaisesti mikä sopii blogini henkeen. En aina ajattele ensimmäisenä sitä korvausta vaan onko juttu sen tyylinen, että se sopii blogiini. Ja omasta näkökulmasta katsottuna tuottaa siis blogiin sellaista sisältöä joka sinne istuu..ja noh kyllä sen täytyy myös saada minut innostumaan. Itse en olisi lähtenyt mukaan tuohon lehden tekoon..näyttää homma olevan pikkuisen levällään vielä. Ymmärrän kyllä, että moni on ollut kiinnostunut projektista.
VastaaPoistaNiin ei raha edellä kannata lähteä tekemään yhteistyötä ja noita juttuja on hyvä miettiä. On monenlaisia yhteistyötapoja. Tässä toinen on saanut jutun, ja toinen näkyvyyttä. Mutta se, että toinen osapuoli tienaa tällä kokonaan bloggareiden tuottamalla sisälöllä ja panostus on tuotaluokkaa, on kurjempi juttu.
Poista"Sisälläni asuva markkinointityyppi pitää lehden suunnitelmaa aika hyvänä, mutta sitten se sisälläni asuva bloggari lähinnä pui nyrkkiä."
VastaaPoistaJuurikin näin. Olen täysin samaa mieltä. Eikä tämä Oloblogit lehti ole ainoa, vaan onhan myös Kotiblogit lehti. En tiedä onko se saman julkaisijan (ehkä?), mutta toimintaperiaate ainakin on täysin sama. Ja ei, kenenkään ei pitäisi lähteä kirjoittamaan lehtijuttuja ilmaiseksi. Ei bloggaajien, eikä myöskään toimittajien edun vuoksi.
Ilmeisesti Kotiblogit on myös saman julkaisijan. Ainakin tuolla Oloblogien fb-sivuilla oli linkki sinne. Tosiaan, toimittajat eivät ehkä katsele hyvällä tätä touhua. Heitä ei kohta tarvita :D
PoistaÄlä sure, kyllä ammattitoimittajan ja bloggarin välillä on iso ero, mitenkään bloggareita halveksimatta. Ammattitoimittajalta voin silti odottaa jäsentynyttä, monipuolista ja virheettömällä kielellä kirjoitettua juttua. Siksi en bloggarilehdestä ikinä maksaisi, vaikka ilmaisblogeja netistä luenkin.
Poistahttp://punatukan.blogspot.fi/2014/10/kunnon-kusetus.html
VastaaPoistaLinkkasin sulle tän jutun Huusholli-blogista, jossa kerrotaan hieman saman kustantajan Parhaat Kotiblogit -lehdestä ja sen toimituksen toiminnasta. Lieneeköhän tässä samantyylinen tapaus kyseessä, kuin edellisessä, samantyyppisessä lehdessä?
Harmillinen juttu tuo! Jaa-a, sama taho näyttäisi olevan mutta muusta en tiedä.
PoistaHmm, minä en välttämättä puhuisi bloggareiden riistosta. En usko, että ketään on hommaan varsinaisesti pakotettu. Uskon (en siis ole mitenkään tutustunut kyseiseen lehteen, vain tämän postauksen kautta), että innokkaita kirjoittajia on löytynyt roppakaupalla, vaikka maksua ei saisikaan.
VastaaPoistaMielestäni ilmaiseksi kirjoittaminen on investointia. Kulutat aikaasi, mutta lopputulos saattaa maksaa itsensä moninkertaisena takaisin (jokaisen henkilökohtaisista tavoitteista riippuen). Toki, hommaan liittyy aina myös riski. Ehkä lehti menee konkkaan, ja sinut tullaan muistamaan ilmaisena toimittajana, tai vielä pahempaa, et ole onnistunut kasvattamaan näkyvyyttäsi yhtään.
En tiedä oliko tässä kommentissa nyt mitään järkeä, mutta lähinnä tarkoitan, että tätä tehdään muillakin aloilla. Minä olen esimerkiksi tehnyt ilmaisia kuvauskeikkoja ja näin rakentanut portfoliota ja kontakteja. Nyt ne kuitenkin maksavat itsensä takaisin palkallisina töinä.
Ymmärrän toki asian molemmat näkökannat, mutta mielestäni jokainen ilmaiseksi töitä tekevä odottaa saavansa "osinkoa" tulevaisuudessa. :) Joskushan niin ei tietenkään käy, mutta yrittänyttä ei laiteta.
Ei tietenkään ketään ole pakotettu näihin hommiin. Innokkaita kirjoittajia on varmasti ollut paljon, koska ilmeisesti ne, jotka olisivat palkasta lähteneet tekemään, eivät sitten päätyneet lehteen. Eli ilmaisuus on ollut kriteerinä lehteen pääsystä.
PoistaTätä ilmaistyön hyöty -keskustelua käydään monella alalla. Esim. minulle on tuttu juttu käännösalan keskustelut melko samasta aiheesta: siellä ollaan ihan hätää kärsimässä, kun opiskelijat tai muut ei vielä työllistyneet alan ihmiset tekevät töitä pilkkahinnalla. Koko alan palkkataso kärsii, vaikka he tietenkin saavat arvokasta kokemusta. Tuli vaan mieleen tästä, että hieman samoja piirteitä :D
Apua anteeksi kauheasti, tää ei liity nyt yhtään aiheeseen! Teit joskus aikoinaan postauksen liittyen nuihin blogin välilehtiin niin mulla ois niihin liittyen kysyttävää... Kiitos jo etukäteen! Mulla siis ne reunat eivät vaan lähde pois vaikka oon yrittänyt vaikka ja mitä. Välilehtien tausta on transparenttina ja mallin taustakin on läpinäkyvä. Mikä voisi olla vikana?
VastaaPoistaNo prob! Sinne välilehtipostaukseen vastaan kohta puoliin samaan kysymykseen :)
PoistaNiin... omalla kohdallani yksi työsuhde päättyi, kun lehti otti toimittajien tilalle ilmaisia bloggaajia. Jäi aika halju olo.
VastaaPoistaNo varmaan. Raha ratkaisi nähtävästi.
PoistaMiten oot laittanut noihin sivuihin noi Facebook, Twitter yms.?
VastaaPoistaOotko tehnyt sellaista postausta missä neuvot miten sivua painamalla pääsee toiselle sivulle? :)
Ne on laitettu välilehdille. Tässä ohje. Myös tämä ohje voisi kiinnostaa sinua. Siinä laitetaan samat jutut kuvakkeilla.
PoistaEiköhän niille ammattitoimittajillekin edelleen riitä töitä. Itse ainakin haluan lukea maksullisista lehdistä ammattimaista tekstiä.
VastaaPoistaItse en noita "blogilehtiä" lue, mutta eihän se ole tyhmä, joka pyytää... :)
Totta kai riittää. Saattaa kuitenkin herättää keskustelua yleisestä työ-/palkkatilanteesta, jos vastaavia lehtiä aletaan toimittaa enemmänkin.
PoistaItse en lähtisi mukaan tällaiseen ilman korvausta tehtäviin juttuihin. Itse näkisin, että tässä kyllä käytetään hyväksi bloggaajia. Olen itse aimman askarteluaiheisen blogini tiimoilta kirjoittanut omaa palstaa eräässä kädentaitolehdessä, enkä sielläkään sitä ilmaiseksi tehnyt. Hyväkikäyttöä on tuo, että artikkeleista ei makseta palkkioita. Pelkkä bloginäkyvyys ei todellakana riittäisi.
VastaaPoistaOlisi kyllä mielenkiintoista kuulla, miten näkyvyys on konkretisoitunut bloggareilla. Siis kun lehdellä ei vielä tuota nettisivua edes ollut. Että onko se printti tuonut blogiin lisää kävijöitä.
PoistaTäällä samasta aiheesta ja huomasin itsekin marraskuussa lyhyesti kommentoineeni: http://punatukan.blogspot.fi/search?updated-max=2014-11-19T19:02:00%2B02:00&max-results=5&reverse-paginate=true&start=10&by-date=false Että näin tätä leikkiä leikkitään.
VastaaPoistaOlen itse huono hinnoittelemaan mitään. Kieltäydyin jopa oikeasta lehtityötarjouksesta ja vain koska 1) ne sivut olivat silloin sellaiset, että en olisi saanut mukaan oikeaa palkkiani, vaan sen tilalla olisi voinut olla vaikka mitä mainosta, joista tietysti kauheinta olisi ollut joku turkisjuttu 2) halusin olla oman aikani valtias eli jos tuntuu siltä, että nyt ei hutsita niin sitten ei hutsita (tosin tätä voisi moni nauraa, sillä pidin ensimmäisen lomani blogista 6 vuoteen jouluja 2014- tammikuulla 2015), mutta silti... 3) minut olisi tavallaan ostettu kokonaan ja sen jälkeen minua eivät olisi voineet lukea ne, jotka eivät osaa mennä lukemaan lehtien blogeja ja kaikki Pihtiputaan mummot eivät osaa. Mietin parisen viikkoa eli niin tiukkaa teki, sillä ympyrä olisi sulkeutunut, koska aloitin aikanaan maakuntalehden toimittajana ja nyt olisin sitten lopettanut aikakauslehden kirjabloggaajana, mutta 'ei kiitos, ei'. Ikä tuo mukanaan sen, että oppii sanomaan ei, vaikka mieli vähän tekisikin.
Mitä tulee näihin bloggaajien tekemiinlehtiin, niin ymmrrän niin monien halun päästä esille, saada näkyvyyttä, mutta mikä minussa estää noita lehtiä ostamasta? Se, että haluan lukea blogit blogeina netissä, niin kauan kuin tätä kestää ja lehdet, joihin laitan rahaa, ovat harvassa ja tarkkaan valitut. Hieman arvostelen tuota lehden toimitustapaa myös eli vaikka tekijät saavat siinä näkyvyyttä, voidaan todellakin kysyä, onko se riittävä korvaus, sillä kaikki stailaaminen kuvien takia yms,. maksaa.
Minäkin olen markkkinahenkinen ja olen tehnyt sitäkin hommaa elämässäni, mutta olen niin vanhanaikainen, että huudan moraalin perään eli eikö tässä pikkaisen ole hyväuksoisten, vaikkakin innokkaiden höynäyttämisen makua...
Minuakaan ei kiinnosta lukea blogeista ja bloggareista lehdistä. En koe, että saisin mitään uutta sieltä itselleni. Ja niin kuin tuossa jutussa linkkaamassani postauksessa totesin, niin bloggarit mielestäni "kuluvat" olemalla "joka paikassa". Vaikka tässä lehdessä on kyllä ilmeisesti ollut todella paljon vähän kuluneita kasvoja.
PoistaKommentistasi tulee hyvin esille se, että yhteistyökuvioita saa pohtia monelta eri kantilta ja tämä rahapuoli on vain yksi niistä.
Toi lehti oli tarjouksessa ja nappasin sen Prismasta tutustuttavaksi.
VastaaPoistaOpiskeluaikoina tein freelancerina hommia ja käytetty aika on varsin hyvin tiedossa. En tuottais ilmaista sisältöä, vaikkakin itse kirjoitettu aukeaman mainos melko halpaa mainostilaa onkin. Asiaa voi lähestyä myös markkinoinnin näkökulmasta. Mitä maksaisi aukeaman mainos alan lehdessä?
Totta, tätä voisi ajatella aukeaman mainoksena. Jos tuo nettipuoli olisi kunnossa, niin sitten voisi olla kannattavampi mainos. Joku olikin tituleerannut tätä katalogiksi.
PoistaKovin pitkää ikää en tälle lehdelle povaa. Sopii vessalukemiseksi tai hammaslääkärin odotushuoneeseen. Katalogi on todella osuva termi. Noi jutut vois olla kiinnostavia, jos niissä olis joku näkökulma. Katalogi on koostettu jutuista, joissa kerrotaan, mitä bloggaajan blogi sisältää ja mikä on suosikki rispari. Mielummin lukisin muotibloggaajan lauantai-aamusta, kun aurinko paistaa, ulkona on todella kylmä ja poikaystävä pitäis saada sängystä ylös ottamaan kuvia. Tai meikkibloggaajan kissasta, joka sabotoi ilmestymällä kuviin.
PoistaHyvä tietää :) Joku täysin blogien normaalin aihepiirin ulkopuolinen näkökulma voisi tosiaan houkutella lukemaan. Saisi jotakin ekstraa.
PoistaTajusin just, että takakannessa on seuraavaksi ilmestymispäiväksi laitettu 1.9. Puolen vuoden julkaisuvälistä saisin sellaisen käsityksen, että kovin kunnianhimoisin tavoittein ei olla liikenteessä.
PoistaNähtäväksi jää onko Oloblogien konsepti kannattaava, kun New Lookaan ei menestynyt, vaikka siinä oli muistaakseni mukana todella suosittujakin bloggaajia. Oloblogeissa sen sijaan on sellaisia, joista harva on ehkä edes kuullut. Jotta lehti olisi kannattava pitäisi mielestäni siinä hyödynnettyjen bloggaajienkin olla nimekkäitä, koska toiseen suuntaan juttu tuskin toimii (niin että lehti tekisi näistä mukana olevista bloggareista nimekkäitä).
VastaaPoistaIlmestymisväli on ainakin todella harva: kaksi kertaa vuodessa. Varmaan katsotaan, onko eka kierros kannattava ja sitten lähdetään toiselle. Porukka unohtaa lehden eikä kysele sen perään pahemmin, jos se ei ilmestykään tai sitten se otetaan jälleen uutuutena vastaan.
PoistaOli yllättävän huonosti tehty lehti. Blogien mainoksia nuo minusta olivat, ei kovin hyvin kirjoitettua tekstiä, epäkiinnostava ulkoasu. Ei tuntunut ammattilaisten tekemälle ollenkaan. Toisaalta aloin seurata kahta blogia lehden perusteella, ja huomasin Bloglovinin kautta, että heillä oli ennestään alle 10 seuraajaa. Eli siinä mielessä heille hyvä juttu. Mutta mainoslehtinenhän tuo on, ei aikakauslehti, minun mielestäni. En osta uudestaan. Lähinnä tuli kova himo tehdä lehti uudestaan kuvien, tekstin ja taiton puolesta, vaikka en ole missään niistä ammattilainen. :D Tosin en kyllä ehkä tekisi palkatta! ;) (Paitsi olisihan se hyvä meriitti.. Jaa-a fiftysixty..)
VastaaPoistaNo hei hyvä, että löysit uutta luettavaa. Pieniä blogeja mukana on ilmeisen paljon. Ehkä sitten siihen toiseen numeroon, jos se tulee, on pistetty enemmän paukkuja ulkoasuun. Ja se nettisivukin ehkä sitten valmis...
PoistaTuosta tuli mieleen, että ehkä tällaiselle lehdelle olisi tilausta, mutta ilmaisjakeluna. Mainoksia luulisi sellaiseen löytyvän. Sinänsähän on aika mielenkiintoista, että esitellään pienempiä blogeja... Ei hullumpi idea. Mutta ei, en maksaisi siitä.
PoistaMoikka!
VastaaPoistaEi liity nyt mitenkään tähän aiheeseen, mutta oletko tehnyt postausta kuinka blogin kuvat saa saman levyisiksi? :)
Just tein. Hitsin suosittu aihe ollut viime aikoina :D
PoistaEdelliseen lisäyksenä, että luin Kotiblogit-lehteä, en Oloblogit. Mutta sama konsepti.
VastaaPoistaAch so. Sama asia ne kai melkein on :)
PoistaOsaatko neuvoa miten saisin tunnisteiden paikkaa muutettua? Ulkoasu -> Blogitekstit -kautta muokkaus ei onnistu. Antaa kyllä sijoitella Tunnisteet, Kommentit, Kirjoittajan yms. uudelleen ja tallentaa ne oikein, mutta blogissa ei tapahdu mitään muutosta. Saan myös kaikki muut elementit piilotettua kokonaan, mutten nuita tunnisteita. Johtuukohan tämä siitä, että olen joskus sörkkinyt HTML-koodia? :D
VastaaPoistaTodennäköisesti johtuu siitä, jos olet tehnyt jotain muokkauksia tagiin liittyvään koodiin. Muuta selitystä en keksi. Tosin Bloggerilla on joskus jotain ihan omiakin ongelmia, jolloin jotkut jutut eivät vaan toimi. Mutta jos nuo muut toimivat ja olet koodia sörkkinyt, niin ehkä ongelma on siellä.
Poista